Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canım geniz eti alırken de anestezi yapılıyor. Bencd çok takılma anestezi konusuna. Travma oluşması daha kötü birşey.

Biraz yapısal da olabilir. Tabi fırçalama olayı da etkili.
Elanın da 1 yaşında ilk dişi çıkmıştı. Şimdi hiç çürük yok şükür.
Fırçalama konumuz eskiden hergündü. Ama artık bazen iki günde bir oluyor.
Alyoşuma geçmiş olsun.

Valla bi bilsem neredeyse hepsi market bu arada bogazimiza harcadim desem cok net

Güzel bir hafta sonu olsun hepimize kızlar. Gün yağmurla başladı ve devam ediyor. Çok şükür bin şükür böyle güzel yağmurlu bir gün.Sabah kızlar uyurken eşimle güne kahvemizi içerek başladık, sonra hazırlandık çıktık dışarı önce patates sonra peynir aldık ordan mandıraya sütümüzü aldık fırından da kahvaltı için pide aldık kahvaltıyı eşimle ikimiz yaptık kızlar tatil diye uyudular. Sabah sabah güzel harcadık akşam üzeri pazara gideceğiz eşimle bakalım daha ne kadar gidecek. Şimdi oturdum ortalık topladım, akşamdan beri petekler yanıyor. Bu gün iş yapmıcam tatil ilan ediyorum kendime yemekler az az var yeter bu günlük kızlarda ne isterse yaparım malum diyetteler. Yoğurtları da mayaladım, yapıcak olsam mutlaka iş bulurum ama yapmıcam bu gün.

3 aydır kenara ayırdığım bir bütçe ile her ay 3 adet çeyrek altın almaya başladım.
İlk ay 2.750 Tl den almıştım.
Bu son ay 3.045 den aldım.
Bunu yapabildiğim kadar sürdüreceğim. 1 yıl 2 yıl mesala.
Zaman koymadım kendime.
İleriki süreçte ne olacak bende merak ediyorum.
Umarım doğru karar vermiş olurum.

Selammm
Dun kızıde götürdük kucamiza yatirarak baktı doktor zar zor cokta tatış bir kadındı ama %95 izin vermicek bana tedavi icin, anestezili dedi.
Ama söyleli bir durum var anlasmali oldugu hastane yok.
Ameliyathane kiralayıp orada yapıyormus bu da tedavi ucreti haric o ucretin 2 kati artı olarak.
Ee yok artık dedim.
Aslında biraz korkmasa yaptirsak nasıl güzel olurdu ama yası küçük cok haklı korkmakta
Baska baska yerlerde gezmek istemiyorum surekli zorla agzini actirmak daha cok korku yaratabilir.

Bizde bu ara hep market harcaması
Cokta yiyen tipler degiliz ama ben kendimede glutensiz alıyorum her marketde olmuyor migros carrefour online derken costu bizim kartda.

Yine migrostan geldik az once 800tl.
Dün kefir icerken cnm öyle simit istedi ki oturdum yaptim bugun yedim rahat ettim :)
Fazla yaptim buzluga aticam.
Disarda durunca asla 2.gune dayanmiyor glutensiz ekmek hemen dagiliyor yapip sogutup hemen buzluga atiyorum.

Yine kendime un, kurabiye, sekersiz helva falan aldım.
Kart kesilincede un stoklicam.
Bugun yemekler bitti banada yok.
Yarin karnabahar, hamsi buglama yapıcam.
Disari cikicam diye ugrasamadim yarin 1 tepsi daha ekmek yapıp buzluga koymam lazim 1 hafta yapmam daha.
Yarın pazar kurulursa (fırtına olcak diyolar) yesillik alicam. Lahana, sogan, kivircik falan.
Karalahana corbasi istiyor canim mısır ekmegiyle miss.
Birazda sararım

Hayırlı olsun altın asla kaybettirmez.
Oglumun bayram harcliklariyla gr almistim nisandi galiba 1.200falandi simdi 1.800tl gecti.
Ocak ayi sonrasi kesin 2bin diyorlar.

Son düzenleme:
Gr altın falan demisken Bnm oglaninda kyk burs 3 ay birikde yatacak galiba aralikda dün doviz hesabimi acsam diye soruyordu.
Dedim altın alalım
Zaten 2gr var bende onun sen al biriktirim nezaman istersen ya da alacagin sey icin biriktir ozaman alirsin.
Bakalım napcak cok bisi diil ama kendi parasi ya
Harca harcama o senin ama biz senin ihtiyacini karsiliyoruz onunla naparsan yap dedik.

Hayırlı olsun altın asla kaybettirmez.
Oglumun bayram harcliklariyla gr almistim nisandi galiba 1.200falandi sindi 1.800tl gecti.
Ocak ayi sonrasi kesin 2bin diyorlar.
Teşekkür ederim.
Evet yeni yıl ile birlikte altın fiyatlarında yeni bir yükseliş dalgası başlayacağını söylüyor bazı ekonomisler.
Aslında hoş bir durum değil ama En azından paramızın değerini bir miktar koruyalım.
Hayırlısı bakalım.

Tabi yatirim yapmak altin alabilmek adina zorlanicaz.
Herseyede zam gelecek ama tl tutmak hic mantıklı degil.
Ogluma da dedim dün 4bin tl kadar nakiti var uzerinde üniversite icin baska sehirde suan nakitde harcamıyor kredi kartida hesap kartida elinde o nakitide altin döviz bisi yap dedim.
Az cok tl tutmak mantikli degil hic

Gerçi mevduat faizleri de şu an cazip görünüyor ama biz bayanlar altından vazgeçemeyiz sanırım

Güzel bir pazar günü olsun hepimize, soğumuş hava petekler yanıyor artık kapatmayız kış bitinceye kadar. Nur topu gibi faturamız gelicek neyse ısınıyoruz diyip geçicem bazen ruhumu da rahatlatmam gerek faturalar çok gelmeye başlayınca ev halkı olarak hafiften sinirleniyoruz, sonra hepsini kullanıyoruz ama diyoruz. Gerçekten suyu bir İzmirli olarak çok yüksek ödüyoruz elektrikte zaten hiç düşmüyor hep yukarı neyse kafanızı şişirmeyeyim. Sabah eşimle yine birlikte kahvaltı yaptık kızlar diyette ve geç kalkıyorlar. Eşim ikimize simit alıp geldi bende kahvaltıyı hazırladım yedik. Eşim bıçakları biledi çok körelmişlerdi yeni bir alet aldık bıçak bilemek için onunla yaptı ama beğenmedi aleti. Kargolar pazar günü bile geliyor hemde ptt kargo şaşırdım. Kızlar da az önce markete gittiler yulaf vb. almışlar ne yiyorlarsa diyetisyen ne dediyse onu yapıyorum onlara listeyi bana verdiler eşim diyor ki böyle diyeti ben de yaparım sen hazırla yesinler ben de ben yapıyorum sıkıntı etmiyorum dedim. Kızıyorum eşime ben hergün yemek yapıyorum ben pişiriyorum sen yiyorsun diye bir kez demedim. Nasıl çalışıyor kafası anlamadım. Neyse akşama yeğenim oturmaya gelicekmiş ailece buyursunlar dedim. Evde hazır kurupasta var çay kahve yeter zaten yarın okullar açılacak çocukları okula gideceği için çok kalmazlar diyorum. Eşimin dolabını düzenledik kışlıkları çıkardık yazlıkları kaldırdık üç kapaklı dolap full doldu benim kıyafetim yok onun kadar hazır düzenlemişken kilo aldığı için olmayanları ayırdık canım takım elbiseyide vericez çünkü kapanmıyor.

Selammm

Öğlen pazara çıktık annemle pek kurulmamisti ama lahanamı aldım.
Lahana marketde 19.90 idi
10tl aldim 3 bag.
1 bagdan corba yaptim 2 bagıda hasladim yarın sarıcam.
Karalahana corbasi, mercimek corbasi (aslinda esimler daha cok biliyor karalahana o lahana corbasi icmiyor) en karadenizli ben uleyhnn.
Hamsi buğlama
Kendime ekmek (bu hafta daha yapmam yeter)
2 borcamda şambali yaptım.
Herkes karısından istesin yahu şambalisini Babam yaparmisin dedi ee dedim yapim bari ona yaparken evede yaptım.
Annemden istesede yapmaz uğraşmaz biliyor adam.
Git al diyor direk.
Diyorum ya anam gibi gamsız olmak vardı beğ.
Firinda bende hic durmadık vallahi ancak oturdum.
Ki bulasik doldurcam mak. kalkıcam yine.
Ihlamuruda attım mı ocağa tamamdır.
Kizcagzimda pide istiyordu onada kıymalı pide aldim 1 tane yedi o bile 17tl olmuş kır pidesi yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…