Küçük Düşün Büyük Olsun!

Helloo
İyi paZarlar bacımlar
Gelemeyrummm
Bu cmrtsi is gunumdu zaten
Kızı anama kitledik.
Bugun de 75 kere ev süpürdüm.
Kpderim geldi bi ara.
O gitti koci kasaba biz markete kızla.
Misket kofte ıstedi Alya patatesli yaptım
Banyo faslı uyku kapanıs.
Yarın bi ev bakck koci yine,icinde is cok ama yeri güzel.
Anamın burnunun dbine tasıncam bu gidisle anam sok

Geldi cancağazım Pazartesi, akşam misafirlerimiz çocuklu olunca erken kalktılar ortalık topladım bulaşıkları hemen makinaya yerleştirdim çalıştırdım çerezimi aldım hemen tv karşısına oturdum Yargıyı seyrediyorum tabi bayagı ilerlemiş dizi ben oturuncaya kadar neyse seyrettim. Sonra yatış sabah kalkış herkes gitti tam banyoları temizlicem sular kesilmiş neyse süpürgeyi açtım paspas çektim sular gelince de banyoları ve tuvaletleri hallettim sonra hemen hızlıca hazırlanıp eczaneye gittim eşim ilaçlarımı yazdırmış sağolsun aldım katkı paysız olur mu hemen 103 tl ödeme yaptım hiç bir yere uğramadan mahalledeki bime girdim evin ihtiyaçlarını aldım 123 tl de o tuttu. Eve gel aldıklarımı yerleştirdim daha önceden hazırladığım lahana sarmamı ocağa koydum kızların detoks günüymiş iki gün onlara sebze çorbası tarifine göre yaptım akşam içinde nohutlu şehriyeli yoğurt varmış onları hazırladım dondurucu sağolsun nohutu ordan çıkardım şehriyeyi de pişirdim ayyy ne zor valla ayrı ayrı yap ocağın üstü tencere doluyor neyse bitti işlerin de bir kısmı bitti yarın devam ederim çok yoruldum şimdi sizi okuyorum bitki çayımı yudumluyorum.

ya baby guzel haberlerini alalim insallah

Gercekden cok ama cok zor.
Ben okadar bıktım ki şu durumdan imkanım olsa yemek icin anlasicam bir yerle o derece.
Hadi oglan gitti simdide kendime yapıyorum
Dun ve bugun az az 4 cesit oldu.
Bugun bi de karnabahar yaptim firinda kendime oldu 5 cesit.
3 cesit bitti
Ama esime ana yemek yok yarın ekleme yapılcak.

Selamm
Ayy ogulcugumun tutumlulugu beni öldurecek :)
Kendine dün yemek soylemisti ne soyledin dedim tavuk ekmek.
Evladım sen kebap, kofte, iskender seversin soylese.
En ucuz oydu diyo ya böyle sakınıyoruz sanki esirgiyoruz gibi hissediyorum ki babasi ayri ben ayri annemler ayrı hepsi ısrar ediyor.
Kiyamıyor.
Her hafta mutlaka kardesimde siparis veriyor ona.
Aksam köfte, tatli, ayran falan siparis verdim.
O kıyıp harcayamıyor.
Hatta karta yuklenmim diye nakit odemis 2 defa.
Annemlerde veriyor para her geldiginde nakiti var.
O orda yemeyince icim asla rahat etmiyor.
Benim elimle yedirmem lazim ancak gerci :)
Gelmicek bi de 1 ay, ay hasta olmasın yesinde gelmesin.
Benim tek aklım öyle kalıyor.
Vitamin alamıcak, bogazina bakmicak bi de kalın giyinmiyor diye.
Okula ortama alıştı cok şükür.

Kart kesilmedi bu aksam kesilcek.
Alinacaklar hemen listede bekliyor zaten.
Burda file market yok baska semte gidicem hic de gitmedim merak ediyorum.
Ordan kendime yicek bisi bulabilirim belki.
Tövbe estg. Okadarda benimsedim ki cölyaklılar kadar dikkat ediyorum.
Kendimi çölyak gibi hissediyorum.
Anneme diyorum bugun yok onun icinde seker var yok tarcin var (bunlar rozada tetikleyici)
Kiz az vardır nolcak ye diyor.
Yok yemiyorum.
Ucundan bile tırtıklamıyorum.
Kendime helvada aldim hurmasuyuyla glutensiz.
Canim cok tatli isterse yerim diye.
Bakalım planım en az 3 ay.
Alisirsam bu döngüye sadece ufak ufak ekleyerek devam edicem.

Kızlar selamm iyi geceler,
Gelemediiim bir şurayaa, açamadım bile.
Hafta içi zaten hergün doluyduk. Cuma da sabah jimnastik akşam üzeri tiyatro, sonra iki gün misafirim vardı. Teyze cuma akşamı geldi. Koştura koştura yemek yaptım.
Cumartesi de dayı geldi.
Ela uyumak bilmiyordu, tam uyutuyorım hatta daldı, teyze geldi odaya uykusu kaçtı. Yeniden dalması zaman aldı.
Bebekliğinden bu yana aynı sahne. Niye çocuk uyuturken odaya dalar konuşurki anlamıyorum. En son dedim odaya gelme uyusun tam, çıkarım ben odadan dedim odanın kapısını kapattım.
Neyse gece de teyzeyle oturduk geç uyuduk.
Doğum günü yapacakmısınıx diye sordu, ben de sınıftan en sevdiği arkadaşlarını çağıracağını belirttim. Hazırlıkları konuştuk. Zaten yardım edeyim demedi. Ben de davet etme gereği duymadım. Zaten size bahsetmiştim.
Giderken de Elaya para bıraktılar doğum günü için.

Elaya mont bakıyordum biraz da kararsız kaldım alıp almama konusunda. Tam da sezonu fiyatlar uçmuştır.
Birer tane kardeşlerim verdikleri var. Biri kürk gibi tüylü kırmızı. Herşeyle giyilmez Biri ince çift taraflı mont.
Bir tane de ablamın aldığı mont var onun kolları kısa biraz. İdareten bu yıl giydirsemmi diye düşünüp duruyordum.
Sonra teyze bahsetti, eşimin yeğeninin doğum gününde aldığı mont vardı. Onu diğer yeğeni giyiyormuş.
O zamanlar teyze eşime hemen montu yok mont al ayakkabısı yok ayakkabı al derdi hep aldırırdı.
Şimdi ise kardeşinden öyle şey görmedik hiç. Sanırım teyze de al demiyor.
Sonra düşündüm. Niye almıyorumki hesap yapıyorum bir de. İçimden gelen Elayı da götürüp en beğendiği montu almak.
Bu yaşına kadar biz bir kez mont aldık bebekken.
Gerisini hep kardeşlerim verdi ablam aldı.
Ama yine de işte kendi tarafının yaptığını görür. Gerçi bu aralar babasının yaptıklarını da görmüyor da. Yeğenlerine de birşey almıyor hiç. Ela geldikten sonra daha iyi anladı tabi.

Yemek işi bana da sıkıcı gelmeye başladı. İkisi ayrı şey yer.
Hafta sonu eşime kitliyorum iyi oluyor
Bir de hafta sonu yapsam, kafayı yicem. Yemek yapmaktan başka iş yetiştiremiyırum.
Bir de diyete başladı işyerinde yemiyor
İyice yüküm arttı :)
Diyetteyken erken yer gelir derken iyice arttı işim
Ben de geç yiyorum onun için, bir kilocuk verebildim.

Ben de kızıyorım böyle yorumlara. Kızlarına yapan sensin sonuçta rahatsız olmuyorsan, kimsenin buna yorum yapmaya hakkı yok.
Benim eşim de bazen yemek yerken yorum yapıyor, ben Elanın ağzına çorba tıkıtıkıveriyorum yemek yiyor da çok yavaş çünkü sürekli konuşuyor yemekte, diğerlerini yerken bem de bazen çorba veriyorum. Eşim de diyor, bırak kendi yesin.
Yemeyecek diye içim gidiyor
Ama doydum deyince de o zorlıyor onu da benim hatrım için ye falan :) Ben zorlamıyorum. Doydum deyince tamam diyorum. Tabi düzgün yediyse..
He bir de uyutuyorım diye, odasında yatıyorum diye de yorumlar oluyor onu da sevmiyorım.
Sonuçta ben durumdan memnunum, eşim de sıkıntı yapmıyor bu konuyu.
Büyüdüğünde zaten istemeyecek odasında.
Şimdi korktuğu için istiyor. Bu da gayet normal.
Çok da takılmıyorum. Zamanın da takıldım da ne oldu. Sonuç aynı.

Gunaydınn
Gun gecmiyor ki yeni olaylar seetmesin
Bizim yılan hikayesine dönen teras kat ayyukta bu ara
2 ay icinde yapacakmis ben artık dursun yapılmasın diyordum
Masraf cok çünkü
Ama Allah icimi biliyor cocuklarım icinde istiyordum.
Yeni bir daire alamam cocuklarinda birer tane dairesi olsun hemde altlı üstlü bir arada olurlar (ileride nasil isterlse ben karışmam) başka kimseleri yok neticede icim öyle istiyordu.
Direk kafadan pencereler icin 20bin istiyor.
Sonra ona ödicez artık yapıldikca.
Çünkü ic masraflar bize ait olarak anlasmistik sadece iscilik almayacak.
Hic acelem yok icime sindigi gibi yaptiririm..
Zaten mutfak, kapı gibi seyleri yaptirdiginiz yer gelip takıyor..
Parke, seramik, kabin gibi seyler var.
Kapı kollarindan bataryasina kadar kendim secicem.
Biraz internetden biraz yapı marketlerden.
Halledicem.
Teras kat ama normal daire gibi oluyor sadece 1 tuglami ne alcak oluyor.
Yeter benim cocuklara.
Kendim icin asla düşünmüyorum artık böyle seyler.
Cocuklarin bir yatırımı olsun.
Kira ödemesinler.
Benim tek hevesim yazlık.
Bize emekli maaşı ve diger evin kirası yeter otururuz diyorum esime.
Çocuklarında daireleri olur daha nolsun gerisini kendileri yapsın cabalasınlar biriktirsinler.
Ilerde ne olur bilemiyorum alamayız, yapamayız isin durumu ne olur.
Artık tek dusuncem cocukların gelecegi.
Oglum okulu bitirsin, kız büyüsün okusun hic biside gözüm yok.

Bu ara extra hevessizim.
Ne yeni bisi almak istiyorum, ne magza bakmak, ne gezmek.
Canım istemiyor.
Artık daha kabuguma cekildim sessizlik istiyorum.
Arkadaslarimla bile gormesem ozluyorum gorusunce sıkılıyorum.
Kafam kaldırmıyor.
Oyalaniyorum bir sekilde mutfak, kız, temizlik falan derken.
Gecen diyo arkadas suraya gidelim buraya gidelim kırmamak icin tamam diyorum ama plan yaparsa bahane bulcam.
Istemiyorum.
Bi kızı tiyatro falan istiyorum goturim o da yasina uygun bulamadim.
Önceden bi rezervasyon yaptirmistim onada hastaydi gidemedik.
Simdide 5+ geneli almazlar.

Trlelli selam epeydir girmiyordum. Nasılsın oğlanın okulu hayırlı olsun
Kız da büyüdü maşallah
Sizin orda isadem kartal şubesi var
Günlük 1 saatlik oyun grupları oluyor
Anneli annesiz değişiyor
Bir gün önceden ertesi günün programına isin yazdırıyorsun
Benim oğlan okulu istemiyordu, ağlıyordu orası alışması için çok iyi oldu. Hatta anneli gruplara katılamdık sonra.
Sadece orada beklemen gerekiyor. Anneler için de aynı anda başka odada etkinlik oluyor. Diyet beslenme oyun çocuk gelişimi vs konularında eğitim veriyorlar saatler denk gelirse çok iyi olur. Biz geçen kış çok güzel oyalandık. Hem de okul için güzel bir geçiş oldu. Tamamen ücretsiz istersen değerlendirebilirsin canım.

Lellim hayırlısı olsun çok güzel olur iki kardeş altlı üstlü otururlar. Allah size de kolaylıklar versin hemencecik bitsin canım. İstediğin gibi bir yazlığa da en kısa zamanda kavuşman dileğinle burdan yazarsın bizede.

Dün ne çok yorulmuşum bu gün herkes gidince koltukta oturdum esmalarımı çektim tv açıktı sesini kısıyorum dua ederken ama iyi geldi. Saat 9.30 gibi kalktım makinayı açmıştım çamaşırlar yıkanmış onları serdim ve başladım işlenmeye ev topla toz al, çamaşır makinesinin üzerine raflı güzel bir aparat almıştım onu düzenledim sildim hoşuma gitti erteliyordum hep bu gün onuda hallettim iyi oldu mutfak balkonunun camını da sildim oraya yağmur gelmiyor kirlenmiyor diğer camları bir görseniz kızlar korkarsınız yağmurdan öyle kötü olmuşlar ki silecektim ama yarın yine yağmur var onun için kaldılar. Duşakabini dün silmiştim ama banyo hiç kurumadığı için yine lekeler vardı bu gün yine sildim ama kuruyunca yine belli oluyor doğru düzgün bir deterjan çıkarmadılar lekeler için. Kızlar bu gün detokstamışlar dün yaptığım kabak çorbasını kahvaltıda içtiler yanlarına da rendelemiş olduğum kabağı az zeytinyağ ile soteledim üstüne yogurt koydum öğle yemeği akşama da köfte ve köz patlıcan biber yoğurtla yiyeceklermiş hepsini dondurucudan çıkardım. Bize yemek ve çorba var yapmıcam bir şey eşime dedim yarın akşam ikimiz dışarı çıkalım ben dışarıda yemek istiyorum, eşimin canına minnet bayılır dışarıda yemeğe. Bu gün sadece ekmek alıcam başka bir şey almak istemiyorum bakalım nasıl olucak.

Hello bacimlar
Harcamasiz gün geçmiyordu
Pazara çıktım haftasonu baya uygundu
karnabahar brokoli pirasa ıspanak muz mandalina cennet meyvesi patates sogan marul maydanoz roka cennet hurması havuç turp domates salatalık 750gr hamsiye 350tl odedim
Kiza defactodan pantolon parfüm oglana corap aldim uygulama indiriminden 500tl tuttu hepsi
Kiza kitap alincak 200tl
Sivilceler için tonik istiyor 200tl
Buyukbasin saglik sıkıntısı var şehir dışına gitti özel hastaneye 900tl odemis
ilac vermisler emAr istemisler 1900 demişler kan tahliline ayrı para istemisler dedim burda devlet hastanesinde çekin emarini yaptir tahlilini ücretsiz. Kendine sıra gelince kiyiyor paraya vallahi daha 1 yıldır cocuklara 5 kuruş masraf etmedi acayip gıcığım bu ara. Allahim sen konuyu biliyorsun
Altınla dolarda masallah gözünü yukarı dikti iyice uctu
Cuma okulda öğretmenler günü için 100er lira topladık evde pasta yapan birine siparis vermisler ziyafet var yani az yesem bari
Simdilik bukaaa🖐

Hellööö
Kız hic geelemeyrum
Yeminle evi bi görseniz ,kavimler göcu resmen.
Halılar geldi yıkamadan,sadece salonla kızın odadakılerı serdim.
Kargolar geliyor kutulu holde ust uste
Kocam desen,mental saglıgı evden karısık
BulamıcaZ biz ev diye geziyo ortalarda
Annemin ordakı eve baktılar pazartesi,yerler eski tas benekli karo300 bin masraf var evde en az diyo
Oyleli yani cnmlar
İs desen her dk baskq bi kaos
Ölmedik ama yasıyorda degiliz modumuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…