Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bedelli ye Allah kavustursuna mı gidiyolar
Zaten 1 ay tatile gider gibi gidip geLiyolar yani

ya her aksam abur cubur yemicem diyorum gece 12 de mutfakta buluyorum kendimi

Gün yağmurla başladı çok güzel yağdı bereketli olsun bizim buralara yağmayalı çok olmuştu böyle yağmur. Evden şemsiyesini alan çıktı evimle başbaşa kaldım seviyorum evimde olmayı günlük rutin işlerimi yapmaya başlamayı kendi pragramı mı yapıp organize olmayı. Ev temizliğini yarın yapıcam, bu gün mutfakta zamanım geçti önce akşamdan nohut ıslamıştım bu gün için ama kızım gece ben yatağa yatınca yarın köfte yaparmısın deyince hemen kalktım dondurucudan kıyma çıkardım. Önce nohutu hazırladım o pişerken köfte harcını hazırladım buzdolabına koydum dinlenince çok güzel oluyor. Sonra tarhana çorbası pişirdim hiç yapmıyorum bu ara tarhana az da kalmış bu yaz yapmalı. Balkonda yazlıktan getirdiğimiz narlardan taneledim birazını da ayırdım iki saklama kabı doldurdum buzdolabına koydum çöpleri topladım mutfagı temizledim hem çöp attım hem markete gittim ekmek, kabartma tozu vanilya aldım eve geldim. Akşam üzeri köfte patates kızartırım yanına da marul salatası ve ayran tamamdır.

Tahin yemende sıkıntı yoksa ben hep sekersiz yaparım kbagı,üzerine tahin ceviz
Evet kuzu tahin sikinti degilmis.
Pekmezde katkısız öz olan.
Evde yok alıcam.
Baya marka falan arastirdim mesela bal bile 3-4 marka var. Digerleri katkılıymis
Su yastan sonra neler ögreniyorum yarabbim

Selaaamm ben geldim
Uykum vardı deli gibi ama kaçtı.
Bugün en son saat 21 gibiydi oturdum.
Sabah jimnastiğe gittik. Ela içerdeykem ben bahçesinde yürüyüş yaptım. Ardından eve geldik. Kahvaltı yaptık. Çamaşır atmıştım astım. Birazını kurutmaya attım. Evi toparladım. Çıktık avm ye götürdük çocukları. Etkinlik eğlence katıldılar çoğu şeye. Hamburger istediler yedirdik.Tabi benim kociş işyerinde yemek yemeyeceğim dedi. Aşçı abla sarma yapmış.makarna çorba yapmış. Bir çorba iç ne olcak. Diyet diye kafayı yedi sabah da geç gitmişti işe kahvaltı da yapmadı. Bizi bıraktı işe geçti.
Neyse yemek telaşu da çıktı bana. Avmden sonra hastaneye arkadaşın kızını ziyarete gittim. Yarın tekrar uğraşmak istemedim.
Dönerken saat 18:00 e geliyordu.
Acele eve gitmeye çalışıyorum. Ela da geçmiş araba yoluna anne arkanı dön elini arkaya tut koşayım vurayım eline böyle oynayalım diyor. Hadi gidelim bak burası arabaların geçtiği yol diyorım. Gel yanıma diyorum tutuyorum yok illa orada yapacakmış. Kaç defa sakince söyledim. En son elinden tuttum çektim.kızdım tabi. Ağlamaya başladı elim acıdı diye.
Sabah da bahçede çamurlu yerden yürüme yok yürüyeceğim faslımız vardı. O zaman ben gidiyorım deyince koşmuştu. Ama yolun ortasında nasıl diyeyim ben gidiyorum diye.
Neyse sonra da üzüldüm.çok vicdan yaptım.
Sarıldım yoldayken defalarca anlattım.
Bu ara özellikle dışarda dinlememe fasıllarımız çok. Yine bir kitap okuyayım en iyisi 6 yaş kitabı
Eve geldim köfte pişirdim. Masayı hazırladım. Salata yaptım. Allahtah aşçı abla çorba göndermiş sağolsun.
Sonra makina boşalt, mutfak topla. Geçtim oturdum. Ela tablet izlemişti 15 dk falan olmuştu. Anne tablet izleme yerine oyun oynayalım dedi.çok yoruldum yeni oturdum oturarak bir oyun oynayalım dedim. Hayır ayakta oyun oynayalım dedimızırdandı tabi.
Ben birşey diyorım babası da tuz biber oluyor. Olmasa olmaz. İki oyala çocuğu değilmi tuz biber olacağına.elbet o da yoruluyordur. İşi yoğun ve yol uzak. Ama kısa bir süre bir şey yaptırsa çabuk sıkılıyor.
Uyku öncesinde biraz oyun oynadık.bugün kitap saatini de oyuna kullanmak istedi

Yarın da sabah jimnastik saat 16 gibi tiyatro var.
Teyze bize gelecekmiş.eşim de onlar tiyatroya gidecek geç gelecekler demiş. Konuşun yedirenkle diye belirtmiş.Konuştum geç gelirim dedi.
Eşim Yarın ne yemek yapacaksın diyor. Ben de dedim sabah jimnastik var sonra eve gelir kahvaltı yaparız evi toparlarım. Sonra da tiyatroya gideriz. Gelmemiz en erken 18:00 dedim.
Misafir kabul edecek de halim yoktu da neyse yabancı değil. Gelme desek surat asar.
Eşim Jimnastikle başına iş açtın diyor.
Ben de ; hafta sonu da bir etkinliği yok çocuğun bırak da onu yapsın ayrıca çok istiyordu dedim.
Duvara yaslanarak ellerinin üzerinde amuda kalkıp durmayı artık yapabiliyor.
Eşimin paniği çok.
Ela paten istiyor. Onu bile istemiyor eşim.
Ben de biraz tedirgin oluyorum ama engellemek de istemiyorum.
Ben hep tedirgin büyüdüm. Hep korktum.
O öyle olmasın istiyorum.

Yazdıklarını okurken dedimki; acaba ne zaman büyür de şöyle evde koşturmadan oturup film keyfi yaptığım günler gelir
Gerçi sen sürekli evde koşturmadasın iş iş iş.
Bazen öyle desem de bazen de keşke hep böyle kalsa büyümese diyorum

ya her aksam abur cubur yemicem diyorum gece 12 de mutfakta buluyorum kendimi
Bana kilo aldıran tek şey akşam otururken bu abur cubur fasıllarımız.
Artık haftada bir gün aburcubur günü olsun diye kural koyduk. Ela da bu kurala gayet uyuyor haftanın bir günü cunartesi ya da pazar akşam yemeği yerine atıştırmalık abur cubur yiyoruz.
Yemek yersem yiyemiyorum artık.eskiden onu da yapabilen kapasiteye sahiptim

Kizlar bisi sorucam erken yaşta dişi çürüyen, ya da çürük tedavisi gören çocuklarınız tanıdıklarınızin cocuklari var mı?
Kızın arkada çürüğü var malesef cokda erken dis çıkarmıştı ondan mı erken çürüdü, duzenli fircalamıyor ondan mı bilmiyorum.
Gecen sene kontrol icin götürmüştüm agzini actiramadik doktor tam anlamiyla muayine edememisti.
Bu aksam bi doktara gostericez tabi yine ciglik kiyamet acmicak dolgu vs yaparsa anesteziyle yapılıyor falan yazıyor nette bi korktum.
Hic böyle bir durumda olan oldumu?

Benim kızların ikisinin de diş çürükleri hep vardı ama Alya kadar küçükken değil 6-7 yaşlarında burada yaşadığımız yerde anestesi ile dolgu nerede fısfıs sıkarak doldurdu doktor hep onu da her doktor almıyordu bir hekim kabul etti ama para olarak oldukça yüklü bir meblağ almıştı unutmuyorum. Geçmiş olsun lellim zor eşim beni götürmüyordu o gidiyordu kızlarla beni görünce sıkıntı çıkarıyordu çocuklarım yaptırmak istemiyorlardı.

Ben oglani anaokulu yasindayken goturmustum ilk ama çürüğü yoktu sallanan süt dişi rahatsız ediyordu onu aldirmistik cok az aglamıştı ama ikna olmustu.
Ilk dolgusunuda sanirim 12 yasinda falan yaptirmistik. Hiç ağlamamıştı korkmuyordu.
Kizin cok erken çürüdü ve oglandan daha zor bir cocuk.
Aksam discinin kapısından girmeden baslicak ağlamaya eminim ona.
Ikna ederek yaptırmanız imkansız ama anestzi ve sedasyon verip yapilabiliyormus
Yan etkisi olmaz insallah korkuyorum biraz daha cok küçük.
Ama sòyle bir kolaylık sanki defalarca onu ikna edip aglatmaktansa fobi olusmasindansa tek seferde yaptırırız biter diyorum.
Süt dişi aslında dokulecek ama ileride bosluk olmaması icin dokulene kadar dolduruyorlarmış.

Cumamız mübarek olsun kızlar, hafta sonu ne zaman geliyor anlamıyorum çok çabuk geçiyor zaman. Kızların odasını toplamak ile başladım güne ama makyaj masalarını asla toplayamıyorum öyle çok kullandıkları aletleri varki ne neyindir bilmiyorum. Benim hala küçük bir makyaj çantam var onun içinde hepsi kendi evleri olunca ne yaparlar bilmiyorum masayı görseniz bana hak verirsiniz ama evden bir çıkışları var magaza vitrininden fırlamış manken edasıyla çıkıyorlar tabi arkada bıraktıkları dağınıklığı kimse görmüyor. Neyse aslında canımı da sıkmasın odayı görmeyeyim diye yeterince topladığıma kanaat getirince kapılarını çekiyorum bitti. Evi yine kırkladım elektrikliye tuttum paspas çektim oturduğumuz odanın tozunu aldım. Dünden yemeğim var yanına şehriyeli bulgur pilavı pişirdim ayran salatada eklerim tamamdır. Teldeki çamaşırlar kurumamış bir makina daha hazırladım akşama teldekileri içeri alıp sonra makinadakileri yıkayıp sererim çamaşır hiç bitmiyor. Mutfak topladım sonra hava bayağı soğudu çıktım güzel bir yürüyüş yaptım yine terlemişim dört bin adım attım bu günlük yeter şimdi bitki çayımı aldım dinleniyorum. Dün yine rahat duramadım bir güneş gözlüğü ve bıçak bileyicisi aldın netten.

Lellim aynen dediğin gibi bizim de süt dişlerini doldurdular sonra çekildi zaten küçük kızımın yedi yaşında yedi dişi dolguluydu hala yıllık kontrole gidiyorlar her gittiklerinde mutlaka bir dolgu yada kanal tedavisi oluyorlar. Küçük kızım uzun süre tel tedavisi gördü zor oluyor küçükken ama en güzeli anestezi ile hiçbir acı hissetmeyecek çok geçmiş olsun Alya kuşuma.

Sagolasın zamanında müdahale etmek istiyorum bize hic yapilmadı o bende biraz takıntı
Alya zorluyor diye gec bile kaldım
Simdi oglaninda 1 dolgusu kırılmıştı yazin ara tatilde o yapılcak.
Rutin kontroller iyi oluyor önlem açısından

Bacim ne harcadın 90bin
Hayirli olsun arabanız canim
Benim ikisininde erken çürüdü ilk doldulqri 3 yaslarinda basladi ilkinde agla zirla zor oldu ama alıştılar sonra. Cok eziyet etmediler o konuda ama arkadaşın kızına anestezi verdiler hiç bi şekilde ağzını açmadı cocuk

Komsumun kizina iki kez anesteziyle yapildi canim. 4 yasindaydi.

Sağol canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…