- 21 Ağustos 2015
- 31.355
- 95.053
- 37
Bedelli ye Allah kavustursuna mı gidiyolarMerhabalar. Size bir sorum var
Komşumun oğlu askere gitti bir aylık paralı askerlik, allah kavuştursuna gideyim dedim ama ne götürsem? Çok samimiyetimiz yok, bir kere bana kahve içmeye geldi, bir kere ben gittim . Normalde akrabalardan gençler askere gidince biz de para verilir gence ama bunda olmaz o. Eli boş da gidilir mi emin olamadım. Bi el atın bana napayım
ya her aksam abur cubur yemicem diyorum gece 12 de mutfakta buluyorum kendimiBana da hep kilo aldıran o gece öğünü. Şimdi aralıklı oruç diyetindeyim. Yürüyüş pek yapamadım. Ama 1 kilo verebildim nihayet.
Maddi olarak hiç birşeye yetilemiyor.
Geçen düşündüm. Ev araba kredisi ödüyorduk.o biçim de para harcıyorduk
Şimdi nerdeeee. Çoğu şeyi artık yapamıyoruz.düşündüm acaba kaaaaç yılda toparlanır bu ekonomi de eski haline ne zaman gelir.zor gibi
Evet kuzu tahin sikinti degilmis.Tahin yemende sıkıntı yoksa ben hep sekersiz yaparım kbagı,üzerine tahin ceviz
Amin canım inşallshyedirenk79 hayırlı olsuninsallah kazasız belasız kullanmak nasip olsun
Yazdıklarını okurken dedimki; acaba ne zaman büyür de şöyle evde koşturmadan oturup film keyfi yaptığım günler gelirGün yağmurla başladı çok güzel yağdı bereketli olsun bizim buralara yağmayalı çok olmuştu böyle yağmur. Evden şemsiyesini alan çıktı evimle başbaşa kaldım seviyorum evimde olmayı günlük rutin işlerimi yapmaya başlamayı kendi pragramı mı yapıp organize olmayı. Ev temizliğini yarın yapıcam, bu gün mutfakta zamanım geçti önce akşamdan nohut ıslamıştım bu gün için ama kızım gece ben yatağa yatınca yarın köfte yaparmısın deyince hemen kalktım dondurucudan kıyma çıkardım. Önce nohutu hazırladım o pişerken köfte harcını hazırladım buzdolabına koydum dinlenince çok güzel oluyor. Sonra tarhana çorbası pişirdim hiç yapmıyorum bu ara tarhana az da kalmış bu yaz yapmalı. Balkonda yazlıktan getirdiğimiz narlardan taneledim birazını da ayırdım iki saklama kabı doldurdum buzdolabına koydum çöpleri topladım mutfagı temizledim hem çöp attım hem markete gittim ekmek, kabartma tozu vanilya aldım eve geldim. Akşam üzeri köfte patates kızartırım yanına da marul salatası ve ayran tamamdır.
Bana kilo aldıran tek şeyya her aksam abur cubur yemicem diyorum gece 12 de mutfakta buluyorum kendimi
Benim kızların ikisinin de diş çürükleri hep vardı ama Alya kadar küçükken değil 6-7 yaşlarında burada yaşadığımız yerde anestesi ile dolgu nerede fısfıs sıkarak doldurdu doktor hep onu da her doktor almıyordu bir hekim kabul etti ama para olarak oldukça yüklü bir meblağ almıştı unutmuyorum. Geçmiş olsun lellim zor eşim beni götürmüyordu o gidiyordu kızlarla beni görünce sıkıntı çıkarıyordu çocuklarım yaptırmak istemiyorlardı.Kizlar bisi sorucam erken yaşta dişi çürüyen, ya da çürük tedavisi gören çocuklarınız tanıdıklarınızin cocuklari var mı?
Kızın arkada çürüğü var malesef cokda erken dis çıkarmıştı ondan mı erken çürüdü, duzenli fircalamıyor ondan mı bilmiyorum.
Gecen sene kontrol icin götürmüştüm agzini actiramadik doktor tam anlamiyla muayine edememisti.
Bu aksam bi doktara gostericez tabi yine ciglik kiyamet acmicak dolgu vs yaparsa anesteziyle yapılıyor falan yazıyor nette bi korktum.
Hic böyle bir durumda olan oldumu?
Ben oglani anaokulu yasindayken goturmustum ilk ama çürüğü yoktu sallanan süt dişi rahatsız ediyordu onu aldirmistik cok az aglamıştı ama ikna olmustu.Benim kızların ikisinin de diş çürükleri hep vardı ama Alya kadar küçükken değil 6-7 yaşlarında burada yaşadığımız yerde anestesi ile dolgu nerede fısfıs sıkarak doldurdu doktor hep onu da her doktor almıyordu bir hekim kabul etti ama para olarak oldukça yüklü bir meblağ almıştı unutmuyorum. Geçmiş olsun lellim zor eşim beni götürmüyordu o gidiyordu kızlarla beni görünce sıkıntı çıkarıyordu çocuklarım yaptırmak istemiyorlardı.
Lellim aynen dediğin gibi bizim de süt dişlerini doldurdular sonra çekildi zaten küçük kızımın yedi yaşında yedi dişi dolguluydu hala yıllık kontrole gidiyorlar her gittiklerinde mutlaka bir dolgu yada kanal tedavisi oluyorlar. Küçük kızım uzun süre tel tedavisi gördü zor oluyor küçükken ama en güzeli anestezi ile hiçbir acı hissetmeyecek çok geçmiş olsun Alya kuşuma.Ben oglani anaokulu yasindayken goturmustum ilk ama çürüğü yoktu sallanan süt dişi rahatsız ediyordu onu aldirmistik cok az aglamıştı ama ikna olmustu.
Ilk dolgusunuda sanirim 12 yasinda falan yaptirmistik. Hiç ağlamamıştı korkmuyordu.
Kizin cok erken çürüdü ve oglandan daha zor bir cocuk.
Aksam discinin kapısından girmeden baslicak ağlamaya eminim ona.
Ikna ederek yaptırmanız imkansız ama anestzi ve sedasyon verip yapilabiliyormus
Yan etkisi olmaz insallah korkuyorum biraz daha cok küçük.
Ama sòyle bir kolaylık sanki defalarca onu ikna edip aglatmaktansa fobi olusmasindansa tek seferde yaptırırız biter diyorum.
Süt dişi aslında dokulecek ama ileride bosluk olmaması icin dokulene kadar dolduruyorlarmış.
Sagolasın zamanında müdahale etmek istiyorum bize hic yapilmadı o bende biraz takıntıLellim aynen dediğin gibi bizim de süt dişlerini doldurdular sonra çekildi zaten küçük kızımın yedi yaşında yedi dişi dolguluydu hala yıllık kontrole gidiyorlar her gittiklerinde mutlaka bir dolgu yada kanal tedavisi oluyorlar. Küçük kızım uzun süre tel tedavisi gördü zor oluyor küçükken ama en güzeli anestezi ile hiçbir acı hissetmeyecek çok geçmiş olsun Alya kuşuma.
lelli anestezi ile yapiyorlar yaSagolasın zamanında müdahale etmek istiyorum bize hic yapilmadı o bende biraz takıntı
Alya zorluyor diye gec bile kaldım
Simdi oglaninda 1 dolgusu kırılmıştı yazin ara tatilde o yapılcak.
Rutin kontroller iyi oluyor önlem açısından
Bacim ne harcadın 90binselam kizceler kart 90 bin geldi evde gergin bir hava hakim borsadan bozup takviye yapicam kenardan tirtikliyorum iki aydir.icinde yatirimlik avanslar da var ama yine de asiri cok . az evden ciksam,planda olmayan bisi alsam kart ucuyor .evde kucuk deftere esimle not aliyoruz her gun .ay sonu oturup bi bakalim dedik .sinav sonucum da istedigim yerler olmadi yeniden basladim calismaya .bu sirada hala eve kadin bulamadik aman hayat telasesi
kilom artmaya basladi aksamlar uzayinca gece ogunu ekleniyor otomatik .ona da bi yol bulmam lazim
Hayirli olsun arabanız canimKızlar selamm,
Çok sağolun güzel dilekleriniz için, Allah isteyen herkese daha daha güzellerini versin.Dua edin kullanabileyim. Tek duam o
Tabi paralar suyunu da çekti. Sil baştan damlaya damlaya göl olur yapacağım
Haziranda eşim emekli olacak, o zamana kadar biraz dikkatli gideriz inşallah.
eşime de dedim emekli olunca rahatlarız biraz.O da diyor Maaş kartımı sana verecektim. Versin ben yine gömü yaparım
Neyse bugün sabah 8:30 da kalktım. Misafirim gelecekti. Buzluktan poğaça çıkarıp pişirdim. Kısır yaptım. O azimle sarma sardım. Şaşkınım kendimesarma sarmayla işim olmazdı. Ama arkadaşın gazına geldim galiba. Doğum günü için birlikte sararız elim çok hızlıdır dedi. Ben de elim ne kadar hızlıymış ona baktım ehehehehhee
minik tencereye sardım yeter
Akşam da ödevlerimizi yaptık.
Benim ikisininde erken çürüdü ilk doldulqri 3 yaslarinda basladi ilkinde agla zirla zor oldu ama alıştılar sonra. Cok eziyet etmediler o konuda ama arkadaşın kızına anestezi verdiler hiç bi şekilde ağzını açmadı cocukKizlar bisi sorucam erken yaşta dişi çürüyen, ya da çürük tedavisi gören çocuklarınız tanıdıklarınızin cocuklari var mı?
Kızın arkada çürüğü var malesef cokda erken dis çıkarmıştı ondan mı erken çürüdü, duzenli fircalamıyor ondan mı bilmiyorum.
Gecen sene kontrol icin götürmüştüm agzini actiramadik doktor tam anlamiyla muayine edememisti.
Bu aksam bi doktara gostericez tabi yine ciglik kiyamet acmicak dolgu vs yaparsa anesteziyle yapılıyor falan yazıyor nette bi korktum.
Komsumun kizina iki kez anesteziyle yapildi canim. 4 yasindaydi.Kizlar bisi sorucam erken yaşta dişi çürüyen, ya da çürük tedavisi gören çocuklarınız tanıdıklarınızin cocuklari var mı?
Sağol canım benimBacim ne harcadın 90bin
Hayirli olsun arabanız canim
Benim ikisininde erken çürüdü ilk doldulqri 3 yaslarinda basladi ilkinde agla zirla zor oldu ama alıştılar sonra. Cok eziyet etmediler o konuda ama arkadaşın kızına anestezi verdiler hiç bi şekilde ağzını açmadı cocuk