Küçük Düşün Büyük Olsun!

O yöntem nasılmış zamanında lifle sildim dedin, yıkama makinam olduğu halde kalktım lifle sildim tencere kapağını hiç düşünemedim de.
Benim koltuklarda yıkanacak da bakalım. Birara yaparım. Ara tatil giriyor, zor o iş. Tatilden sonra artık.

Kızlar selam,
Elayı arkadaş alacak okuldan, o sebeple rahatım. İki selam vereyim size :)
Dün evde iş güçle geçti vaktim.
Elayı okula bırakınca markete uğradım.
Karnabahar aldım yine çok. Ela turşusunu seviyor. Bir de karnabaharı pahalıya sürdüler piyasaya şimdi kararmış kararmış satıyorlar ucuza. Ben temizini seçtim tabi.Havuç pırasa domates salatalık portakal vs vs aldım.
süt sipariş vermiştim. Arayınca hemen eve geçtim.
Sütü koydum ocağa işe giriştim.
Benim mutfak tezgahını temizlemem oldukça çok vakit alıyor. Bir de uzun süre duruluyorum. Çamaşır suyu diye.
Onunla uğraşırken, süt taştı bir iş daha çıktı.
Sonra lavabo wc.
Ev toparla. Süpür. Bazı yerlere de robotu salıverdim.
Yemek işine giriştim. Karnıyarık yaptım. Mercşmek çorbası yaptım.Ela mantı istedi akşama. Bugün yemeğim var. Pilav yaparım. Bir de Elaya kanat pişiririm.
Gece börek sardım. Daha sarıp koyacağım buzluğa, başlasın hazırlıklar.
Yoğurt mayaladım.
Sabah da jimnastiğe gitmek istemedi.Geçen biraz kolu acımış. Yarın gideriz dedi.
Evde kahvaltı yaptık. Okul için pankek yaptım. İki arkadaşına da koydum.
Veli toplantısı vardı ona gittim. Genel konu, okulda yemek konusu, tabi okul aidatı gündeme geldi.Tatilden sonra aidat ödeyeceğiz ve yemek okulda verilecek. Bir de sınıfta legolarla silah yapma konusuna değindi öğretmen. Ela bana anlatıyordu bu konuyu. Yani niye bu kadar çocuklar silah oyuncağa yoğunlaştırılıyor. Filmlerde bile içki sigara görülmesin diye uğraşılırken, silah ortada. Ahh ahh
Dönüşte markete uğradım.
Arkadaş gelmek istiyordu. İşim de vardı ama 1 saatliğine geldi küçük kızıyla.
Yarın evi temizlerim. Haftaya tatil çok yoğun temizlik yapamam. Yarından halledeyim işlerimi.

Erkenciyim yine kız 6 da uyandi. Ama aksam 21.00 da uyudu.
Iyi dedim namaz vakti zaten.
Biraz oyaladim sonra cay demle falan derken az patates ve tost yedi geri uyudu. 3 saat uyur o.
Oglanda uyuyo
Corba yapıcam simdi kıza
Makarna yaptım.
Evi topladim.
3. Mak camasir yikaniyor bugun camasir yikamakla gecer oglanin kirliler.
Supur sil yaparim bi de.
Oglana hamburger yapıcam orda hep ev yemegi tarzi yiyor burda cızbız, mantı, hamburger,pizza tarzi yapiyorum.
Aksam meyve salatasida yaptım yediler.
Kunefeyi pisiririm aksam.
Kuru kofte-patates kizarticam bi de.

Esmalarimi cektim sabah biraz
Gunde 1000 esma ödev edindim.
Aksama kadar cekiyorum.
Rabbim mübarek gün yüzüsuyu hürmetine sıkıntılarımızı gidersin, icimizi ferahlatsın insallah. Insirah ferahlığı versin.

Dün sok da acibadem kurabiyesi gördüm glutensiz.
Ayy cok da severim dedim glutensiz hemde 2 tane aldim.
Ama okadar sekerli okadar tatlı ki ben sekerde tuketmiyorum glutensizi gorunce sekerine hic bakmadım.
Ya da bana asiri tatli geldi neredeyse 1 aydir seker tuketmiyorum yiyemedim.
Buzluga koydum.
Belki tatli krizi falan gibi bisi olursa 1 parca yerim.
Ama asla 1 tam bitiremem.
Bir yerden aa tam aradigim diyorum bakiyorum baska bisi var icinde.
Ay tarifleri yaparken zorlanmiyorum ama malzeme bulmakda zorlaniyorum.
Anpa, file, carrefoura bakmam lazım büyük marketlere yani.

Ya ne dicem Allah askina şu duyar kasanlar bi sussun ya.
Sırf gosteris icin yapmasinlar influencerlar gibi.
Gecen aksam cagri markete gittik.
Bir kari koca 2 de cocuklari var belli tiplerindende ortadirek insanlar.
Kocasina diyor ki ama baya sesli aaaaa clear oooo alma israil malı
Yahu esini uyarirsinda okadar avazinciktigi kadar bagirmak ne.
Eline aliyo misal fairy ayyy bu da israil diyo geri birakiyo.
Ayyy o reyona bakma israil diyo.
Tövbeestagfurullah dedi esim sesli.
Yani ne bagriyosun almiyosan alma sana zorlami satiyolar?
Söyleli tipler çıktı bi de.
Protesto et alma ama ne bagriyosun millete duyuruyor güya.
Herkesin aklı var bilmiyosa bakar araştırır
Sen yedigin seylerin tohumlarinda bile disa bagimli bir ülkesin artik diye cemkirecektim.
Nerde yerli uretim?
Her konuda duyar kasan insanlar benim icin en cok kullanan insanlardır net.

Hepimizin Cuması Mübarek olsun kızlar, bu gün Atatürk'e saygı duruşu için evde süpürgeyi açmadım saygımı kendime göstereyim öyle açıcam dedim öyle de yaptım. Süpürge yaptım koltukların üstü altı heryeri kaldırdım sonra tekrar yerine koydum. Toz almadım hergün alsam toz çıkıyor bana da yazık dedim. Elektrik süpürgesinin toz hanesini boşalttım yıkadım evde bayan ağırlıklı olunca içi bayağı doluyor genelde. Evi havalandırdığıma değiyor çünkü hava soğudu evin içi misler gibi kokuyor. Ama akşam astığım çamaşırlar kurumamış hava nemli. Bu gün havuçlu ıspanak yaptım yanına makarna ve akşamdan kalan tavuk suyu çorbam var rahat durmadım bol ekşili kısır yaptım özledim severimde kısırı dün arkadaş yapmış güzelde olmuş onu da yedim. Arkadaşım robot süpürge almış çok sevdiğim birisi ama dün biraz canımı sıktı size süpürgemi göstereyim çocuk gibi neyse gönlü olsun diye gittik gördük diğer arkadaşım geçen yıl aldı ama aldığını bile bize söylemedi markası falan konuşulunca benim ki de o marka dedi öyle öğrendik. Arkadaşım diyor ki sen de al bak çok rahat edersin iyi de dedim ben robot süpürge istemiyorum süpürgemden memnunum yok evi kendi temizliyorda şöyle rahat böyle rahat valla kollarım dinlendi dedi ben dinliyorum sonra al sen al dedi anladım konuyu maddiyata getirecek asla parasından değil dedim ben alırsam kendime bu süpürgem bozulunca dik dyson veya Xiamio istiyorum dedim aman sen süpürdükten sonra dedi artık yüzümde ki ifade nasıl olduysa tabi sen bilirsin dedi ben insanlara bende olan birşeyi onların alması için hiç ısrar etmem arkadaşımı da yıllardır tanırım böyle biri değildi ne oldu anlamadım niyeti ne kadar iyi olursa olsun bu şekilde hiç kimseye zorla kabul ettiremezsin neyse kızlar size yazdım kusura bakmayın evdekilere söyleyemiyorum hemen onun maddiyatını benim gözüme sokuyorlar bende söylediğime pişman oluyorum.

Gülümseyerek okudum en azindan bir çok durum sizin için kolaylaşmış, sevindim bizimki hadi baban bekliyor gezmeye goturcek vs desem de yok, hicbir etki olmuyor belki dediginiz gibi, yasla da ilgisi vardir. Daha iyi anladikca daha kolaylaşır belki

Bekliyorum ben de o ışığı gerçekten. Çünkü tarifsiz sekilde yorgunum. Bı yerde şöyle yazmissiniz. Oğlum melaikeymis, kızdan sonra anladim diye. Gerçekten zor çocuk diye bişey var. Yaşıyorum birebir. Bazen yakın cevremle paylasiyorum, beni anlayan tek bir Allah'ın kulu yok. Herkes çocuk bakıyor iki üç tane, seninki bı tane nolcak zihniyetindeler. Oysa uysal çocuğa herkes bakar.

Kuzenimin kizi var, bizimkiyle aynı yastayken o kadar sakin bir çocuktu ki. 9 da uyuyan 8 de kalkan yemegini yiyen söz dinleyen. Kuzenim hiç yorulmadi, adeta çocuksuz hayat gibi devam etti, yipranmadi hiç. Bense 2 buçuk senede 10 yaş coktum.

Oglumda öyleydi.
Onunda uyku duzeni bozuktu ama beni yormuyordu.
Onunla oturmayada gitsem, gezmeyede sesi cikmazdı.
Otururdu yanımızda.
Kızla mümkün degil.

Ben acikcasi buraya yazıyorum ama etrafıma anlatmıyorum.
Hani şöyle yoruyor beni böyle yaramaz vs diye.
Ama gördüklerinde ee bu abisi gibi degilmis diyorlar :)
Cagirdiklarinda falan oturmaya bende cocuk var sizde yok siz gelin diyorum genelde (kucuk cocugu yok genelinin)
Ee gitsem burnumdan geliyor bir miktar.

Annem görüyor mesela o hep kızım sen bununla iyi bile isini yapiyorsun diyor
Buna bakcama 10 tane abisi gibi cocuga bakarim diyor.
Inat var bizimkinde onun dedigi olana kadar ugrasiyor.
Mesela oglan bizimle gelmiyor genelde disarida bize neler yapiyor gormuyor.
1 defa avm geldi cocuk sok oldu.
Anne napıyo bu diyo yerlere yatti suruklene sürüklene hemde.
Laf anlaticaz ama asla dinlemiyor daha cok ciglik atıp bizim sesimizi bastırıyor.
Niye ; 2 defa oyun alaninda oynadı (1.5saat) baska oyun alaninada gircem diye.
Ve naptı etti dedigini yaptirdi.
Rezil olduk susmadı çünkü

Ya ben bi arkadasin kızını kinamistim cidden basima geldi.
Ona yoruyorum hep
Aynı onun hareketler aynı

Var böyleleri.
Mutlaka güzel seviyeli arkadas iliskileride var ama böyle o almiş bende alim ya da aldigimi görsünler ya da paran mı yok da alamıyorsuncular çıkıyor mutlaka.
Ben insanlarda böyle davranışlar görünce soğuyorum.
Yoruyor beni böyle tipler.
Bende buraya yazdiklarimin bir cogunu kimseye anlatmam.
2-3 kisi var anlattığım bilenler ama yillardır okadar iyi taniyorum ki onlari yascada büyükler benden anlayıp baska pencereden bakan ve hep lehime fikir vereceklerinden emin oldugum insanlar onlarda.
Gerisine hic bisi anlatmıyorum
Hava su günlük olagan seyler.

Beni artık insanlar aşırı yoruyor ya

Galetaları kızda sevdi yine yaptım bugun
Ben ekmek niyetine yedim valla yemeklerimin kahvaltimin yaninda.
Elinde yiyor kız bulundururum artik.
Karabugday unu siparis vermem lazim.
Oglana kahvalti, meyve, pesine ıslak kek verdim.
Birazdan hamburger yapicim.
Çocugu yedircem diye mide zafiyeti gecirtcem tövbe
Ay simdi 1 ay gelmez o öyle diyo sinavları basladi gelmem daha diyor.

Kızımda abisinin 1/4 kadar yese keşke
Dil döke döke 1 kase corba icirdim
Sen tavsan ol falan diye 1 havuc yedirebildim o.
Makarna ısıttım demin kaçtı hemen.
Bu ara en sıkıntımız yemek.
Hemen kabızlığı başlıyor yememeye baslayınca.

Niyeti iyi biliyorum benim almam için ısrarı temizlik yaptığımı ve yaparken yorulduğum için söylüyor ama içime sinmeyen bir şey tabi ki taliplisi çok ama ben gerçekten istemiyorum. Parasını da söyleyemiyor çünkü alabileceğimi biliyor maddiyet olarak bakmadığımı anlatmak istedim ama ben anlatmak istemiyorum artık canım istemiyor. Ama dengesiz dangalak biri olsam sen aldıysan ben haydi haydi alırım demek de var kırmak istemiyorum neyse canı sağolsun ama almıcam o robotu.

O kadar iyi anlıyorum ki.. biz kaç defa çığlık kıyamet AVM den çıktık. Kucağımda kendini paraladi otoparka kadar. Herkes bize baktı. İnanır misiniz AVM= üzerimden kamyon geçmesi dönünce aynı öyle oluyorum. Mesela.avm.de bebek arabası süren insanlar görüyorum, sakin sakin mağaza geziyorlar. Bizim için sozkonusu bile degil, asla durmaz çünkü. Daha üçümüz oturup da yemek bile yiyemedik. Anca çizgi film açarsam. Gerçekten zor çocuğa bakmak nasıl desem, bir sinav gibi. Bir de bizimki hala konusmadi. Onun hırçınlığı da var. Allah sağlık versin hep iyi olsunlar. Ama ben de tükendim ya

Canları sağolsunda diyoruz artık.
Suren doldu hadi çık diyorlar oyun alaninda aa cocuklar basbaya çıkıyor hic ses etmeden.
Biz öyle izliyoruz.
Hep kucagimizda zorla cikardigimizdan kızı .
Ben daha hic tek basima kızla avm gitmedim asla cesaretim yok.
Sanırım 2 sene daha gidemem :)
Hep eşimle
Hiç hazir degilim.
Bir de bende panikatak, anksiyete var cok stres yapıyorum.
O ciglik attikca ben ter döküyorum.
Benim ortamlar stressiz olmalı ama kızla malesef hep gerilim.

Etrafimdaki yaramaz cocuklari dusunuyorum hepsi büyüdü gayetde uslu oldular.
Rahmetli babannem kucukken yaramaz olan buyuyunce uslu cocuk sakin cocuk olur derdi.
Gercekten bildigim yaramazlar büyüdü hep ya okudu meslek sahibi oldu gayetde sakinler.
Kuzenim cok yaramazdi dayak yerdi, cinnet getirtirdi teyzeme inadina yapardi simdi meslegi elinde evli barkli ve aşırı sessiz sakin kendi halindedir.
Baska kuzenimin oglu öyle dayak yiyerek büyüdü cocuk öyle yaramazdi hatirliyorum yangın bile cikartmisti simdi besyo okuyo.
O da cok sessiz sakin bi cocuk oldu.
Darısı bizimkilere :)

Kız yine erken uyucak
Herkesler yemegini yedi
Esim maca gidecek
Bugun tek ögün yemistim aksam basim döndü .
Ekmegimde bitmisti 2 lavas yaptım artik üsenmedim tavuk, biber izgara yaptim yedim.
Gundüz cok iyiydim, hic oturamadim belki ondan döndü.
Bende erken yatıcam.

Balkabagi almıştım sekerde tuketmiyorum ne akla hizmet aldiysam.
Ziyanda edemem.
Bende pisirdim kendi suyuyla en son kendi suyundan azicik alip 1 kasik bali o suyla actım uzerine dokup kapadim altini.
Biraz tatlanmıs öyle yicem artık.
Birazinida ezerim üzerine cennet hurmasi püre yaparım muhallebi gibi yerim.
Kabak yüksek lif iceriyor bi de yanlis bilmiyorsam magnezyum K vit. Falanda var
Yicem bir sekilde ziyan edemem.

O AVM krizleri benim de en büyük anksiyete sebeplerimden biri. En son gittiğimizde mesela AVM nin dışarıda çakıl taşlı bir kısmı vardı. Oraya oturdu ve yarım saat ordan bir yere kalkmak istemedigeçen de bowling salonu önünden gecmek gibi trajik bir hata yaptık ordaki toplari gördü ve almak istedi. Aman Allah otoparka zor yetistik. Arabada da çığlık kıyamet. Ve ben mecburen AVM den kriz anında vereyim diye aldığım topitopu fikardim, öyle sustu

Ben de babası olmadan en yakın park dışında hiçbir yere goturmedim daha. Yok, basedemem. İnanılmaz yipratici bir şey birlikte gitmek. İnşallah biraz daha buyuduklerinde dediğiniz gibi yumuşak munis çocuklar olurlar

Amin insAllah.
Aslında açık alanlar daha iyi bizimkiler icin
Ama kış önümüz artık malum avm baska yer yok.
Sahilde, ormanda, mesire yerlerinde mesela cok zorlamiyor bizi.
Bolca göl kenari, dere kenari yerlere gittik tüm yaz.
Köy falan suyla oynuyordu, toprakla, baliklara ekmek vericem, balık tutucam, tas aticam gole, kurbaga bakıcam falan falan diye acik alanda daha rahattık.
Donustede tüm yolu uyuyordu.
Ben benim kızda onu gözlemledim.
Dag bayır orman falan seviyor orda zorlamıyor bizi.
Kışın bakalım napcaz.

Selamm
Bir yandan ev topluyorum bir yandan camasir ütüle katla oğlanın onlari bitirmeye calisiyorum.
Yarın erken cikariz belki bi orman gol kenari turlarız diyoruz Sakaryada.
Tabi hava durumu yagmur gösteriyor.
Bilemedim sansimiza artik.
Karisik izgara, pilav, salata ve mercimek corbasi menü
Kiz salonun anasını aglatti orayı toplayip esmalarimi cekicem.
Hic bisi yapasım yok bugun.
Kendime ispanak yikadim ispanak kavurcam.
aksamda izgara yerim.
Glutensiz hurma özlu helva ve findik ezmesi buldum kart kesilsin alicam.
Aradigim unuda buldum galiba artık hep ayni marka alırım.

Kızın istahı yine hic yok.
Biraz yiyor tmm duzeldi diyorum hoop istahı kesiliyor.
Böyle deneyip memnun kaldiginiz birsey tavsiye edin bana ya istah acan.
Zuhreana, karadut, cinko, multivutamin, yine üzüm ozlü vardi 1 tane marka unuttum o bunlarin hepsini denedim.
Istahı açılmıyor.
Napcami şaşırdım.
Kilo alamıyor yemiyor ki alsın.

Balıklara ekmek vericem, kurbağa bakicam çok tatlı

Evet doğada daha güzel oyalaniyolar. Fakat biz mesela su olan yere gidemiyoruz, içine girmek istiyor, çok kriz çıkıyor kabus gibi

Bir sekilde ama öyle ama böyle zaman geçecek ve buyuyecekler. Benim üzüldüğüm en bıcır bıcır zamanlarını aşırı tükenmiş halde geciriyorum ve keyfine varamiyorum. ne diyelim, yeter ki sağlıklı ve neşeli olsunlar

İyi geceler canlar,
Valla şimdiden beynim döndü, doğum günü mevzusuna
Günlerdir pasta modelleri bakıyoruz. Yok doğum günü konsepti bakıyoruz.
Daha bişey alamadık :)
Börek yaptım koydum buzluğa. Vardır kırkı geçik bulunsun fazla mal göz çıkarmaz.
Poğaça yapıp atacağım buzluğa ama ona fırsatım yok şimdi.
Bugün mevlüd vardı ona gittik.
Yarın şimdilik planımız yok. Plan yapasım zaten hiç yok.
Salı günü eşimin iş yerine gider oradan da biraz gezeriz eminönü falan dedim.
Çarşamba misafirim var, Ela arkadaşını çağırmak istedi. Perşembe arkadaşla çocukları avm ye oyun yerine götürürüz. Cuma da diğer arkadaşla çocuklar için tiyatro bileti aldık.eee bir de elanın ödevleri var. Akşamları da onu yaparız. Tatil bittimiii.bitti
İki gündür Elayı saat 22:00-22:30 civarı uyutuyorum. Her gün şaşmıyor 11 saat uyuyor. Hafta sonu diye iyi oldu fakat yarın kesin geç uyur. Çünkü babası geç gelecek vs
Kızlar doğum günü için börek poğaça tatlı kurabiye ve tuzlu kurabiye salata çeşiti kısır sarma bir de cupcake yapacağım yetermi sizce. Bu konulara biraz uzağım.millet çeşiiiit çeşit yapıyor.
Bir de annem falan burada değil. Dahil de etmedim biliyorsunuz. Zaten kalabalık olacağız.
Eşim teyzesi konusunu diyordu. Geçen de Birşeyler ikram edeceksin kardeşlerin falan olsaydı yardımcı olurlardı diye.
Ne yapayım bu defa kızım öyle istiyor. Zaten bu yıl okul bitiyor. Bir anı olur ilk okul hayatını yaşadığı arkadaşlarından. Birdaha olmayacakki. Ailelerimizle her daim olur.
Eşime dedim zaten hazırlıkta yardım edeyim diyenler de var. Onları da tabiki sınıf arkadaşı olmasalar da çağıracağım.sonuçta komşu komşunun külüne muhtaçtır demişler
Sınıftan 10 arkadaşını sayıyor biri ikizler
Bugün biraz listeden çıkarttırdım.
Nereye sığdıracağım.
He bir de yok pinyata konfeti ooo neler neler istiyor.
Tabi daha önceki kalabalık doğum gününde küçüktü. Şimdi hevesi var.
Ama sanırım çoook uzun zaman yapmam ya. Çok bana göre şeyler değil bunlar.
Daha çoğu kişiye de bahsetmiyırum. Beni niye çağırmadın olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…