Küçük Düşün Büyük Olsun!

cok guzelmis pasta yalniz efsane begendim cok şık

Aynı fikirdeyiz abartısı olan hiç bir şeyi sevmem, sadelik benim gözüme batmaz ama abartı olunca ruhum yoruluyor. Büyük kızım da benimle aynı fikirde küçük kızım seviyorum ben adetleri diyor.

Bu gün toz alma günümdü, topladığım çamaşırları katladım yerleştirdim. Bir makina daha yıkanıyor, bu çamaşır olayı bizde bitmiyor. Evi topladım, mutfağa gidip buzdolabında sebzeliği düzenledim, sonra kahvaltılık lorlu biber kavurdum. Bu gün çöp atmaya bile inmedim sabah eşime verdim. Bazen kendimi fazla yoruyorum bu gün biraz azalttım hareketlerimi dışarıda yürümeye çıkmıcam yarın çıkıcam. Akşam trendyolda biraz alış veriş yaptım ama fiyatlar yüksek geldi bana.

T Tutunamayanlar777 iyi ki dogmus mutlu yillari olsun pasta fiyati efsane yalniz .ben seker hamurundan maket pasta yaptiriyorum bir de ayri yemelik maket bile daha pahali oluyor
Maket pasta kiralamayı sordum 700 tl dedi. Ben şooook. Aslında niyetim maket pastayla işi bitirmekti.Ama pastanede büyük pastalar 600 civarı 1 pasta yetmez tabi.
Bakalım hesap yapıp ona göre birşeyler yapacağım.
Hergün doğum günü yazıyoruz ama daha bişicik de yaptığım yok. Son an motoru takarım artık.

İyi geceler kızlar,
Sabah 9 du uyandım. Ela da çok geç uyanmadı ama bu akşam çeneye vurdu enerji. yatakta susmak bilmiyordu
Eee mutfakta sohbet edelim diyorum bunları konuşmuyorsun yatakta hiç susmak yok dedim. Ne yapayım anne aklıma şimdi geliyor bunlar diyor
Sabah arkadaş mesaj yazdı 11 de uğrayayımmı işin yoksa diye, çocuğu eğitime götürüyor dönüşte uğramak istedi işim var dedim. Tam telaşlı saatim o saatler. O zaman okul dönüşü sen uğra işin yoksa dedi. Dün evde iş yapmadım dedim.
Bizim bloktaki komşuma dedim okul için tostları ben yaparım. Kahvaltıdan sonra onları hallettim. Çamaşır attım. Ela lego oynadı.
Okula hazırlandık.
Dönüşte komşum gel kahveye dedi. İşim çok dedim. Israr edince bir kahve içimlik girdim.
Sonra eve geçtim motoru taktım. Uzun uzun anlatamayacağım yaptığım işleri. Hiç anlatasım yok şimdi :)
Tam işimi bırakıp gidecektim.Arkadaş aradı sen inme, bugün de çocukları ben alayım dedi. Sayesinde biraz daha işimi halletmiş oldum.
Gelmek üzereydiler markete indim. Beklesim onları. Ela gelince de ben salata yaparken o da bazı şeylere ysrdım etti canım kızım.
Sonrasında öğretmencilik oyunuymuş onu oynadık. Lego yaptık.
Eşim geldi, yemek ye topla otur.
Uyku saati yine iki kitap istedi.
Dün işim var diye trt çocuk kitaplıktan dinle sen demiştim.
Bugün öyle demedim ama ben oradan dinlemek istemiyorum sen daha güzel okuyorsun anne sen oku dedi.
Çok da güzel kitap okuduğum söylenemez de, ona hoş geliyor demekki :)

Ayy kızlar gece gece doğum günü konseptlerine baktım. Daha ilk bakıyırum.
Durmayla olmuyor bir yerden başlamam lazım.ama varya öyle zor geliyorki anlatamam.
Bana saydığı sınıftan 9 arkadaşı.tabi bazıları iki kardeş 20 kişiyi geçiyor.
Bugün başka arkadaş da ekliyordu. Bence yeter eklemeyelim sığamayız dedim.
Aslında ben o arkadaşımın gelmesini istemiyorum ama o da dedi ben de geleyimmi doğum gününe diye
He bir de odasını kilitleyecekmiş.
O zaman çağırma kimseyi dedim.
Eğer odası açık olursa mum üflerken arkadaşları yanında olmazmış
Eşim dedi teyze yardım etsin istersen, ama sen rahatsız olursun boşver dedi.
Aile arasında yapmıyorum.çünkü zaten ailem burada değil. Gelseler eve sığamayız o net. zaten çağırmayacağım da doğum günü için ayrı şehirdeler gerek yok telaşa.daha önce gelmişlerdi. O zaman evde yapmıyordum.
Eşime de dedim teyzeyi çağırsam şimdi dayıda gelsindi yok erkekler de olsundu. Kardeşi zaten gelmez bence.
Sayı çoğalacak boşver dedim. Bu şekilde bile eve zor sığarız.
Zaten dedim eşime, geçen yıl teyzenin evde mum üfletelim dedin sonra birşey hazırlamamış diye söylendin. Şimdi de söylenecek birşey bulursun sen dedim
Aman neyse çocuklar eğlensin yeter.

tr_lelli

Ben yine eski mesajlardan devam kizinizin huyu kizima o kadar benziyor ki. Evden gezmeye cikan çocuk nasıl iki saat giyinmek istemez, kriz çıkarır. Biz hep bu giyinme krizi yüzünden gosyazlari içinde cikiyoruz neredeyse her defa. Ve ben bir kilo terlemis oluyorum. Normal insanlar gibi giyinip sacim kıyafetim bozulmadan, terlemeden sakince evden çıkmayı o kadar özledim ki..

Uyku durumları da neredeyse bire bir aynı. Öğlen uykusunu akşama dogru yapınca akşam uyandiginda saatlerce oturup 3 lerde 4 lerde yatıyor. Hayat kalitem sıfıra düştü. Sinir sistemim bitti. İnsanlar aksam çocuğunu uyutup film keyfi yapıyor, ben en son ne zaman film izledim hatırlayamıyorum bile. 2.5 yaşında bizimki. Siz bunlari yazdığınizda aylardan ocakmis, muhtemelen Alya şimdi 3 bucuga doğru geliyor. Nasıl, bir düzelme değişme var mı?

Evde hep aynı işler değişik birşey yaşamıyorum onun için de rutinimi seviyorum sadece değişiklik olduğu günler hastaneye gitmişimdir, ilaç yazdırmaya gitmişimdir, ya da daha farklı birşey için evden çıkmışımdır. Gerçekten sabahtan dışarıda bir işim var ise çıkmak zor geliyor yıllarca çalışmış birisi olarak şimdi çok zor geliyor bana. Ama evdeki planladığım işleri yapınca dışarı çıkıp küçük bir yürüyüş yapmak inanılmaz iyi geliyor. Bu gün sabah herkes evden gidince önce sakince oturdum nerden nasıl başlamalıyım diye küçük kızım akşam diyetisyen randevusu vardı gitti geldi canı sıkkın neyse sıkma canını dedim yapabildiğin kadarını yaparsın dedim olmaz dedi sen bilirsin dedim bu gün tavuk var menüsünde onu haşladım brokoli ve yoğurt. Bize de var yemek kızların böyle farklı beslenecekleri zaman yaptığım yemek ertesi güne kalıyor az yapıyorum aldığım sebze zaten hep yarım kilo alıyorum eşimle iki gün yiyoruz. Sonra markete gittim ekmek aldım sadece diğerlerini eşime attım marketten alıcakları almış öğle arası getirdi yerleştirdim 1680 tl dünde kasaba ödemiş kuşbaşı istemiştim birde kuyruk yağı aldı az ne kadar tuttu artık sormuyorum market listesini tıkla gel aldan aldığımız için onu görüyorum. Az biriktirdim yine ama döviz alır ben de altın almak istiyorum biraz daha biriktirmem lazım. Birikim yapamamın asla benle ilgisi yok hergün evde birşeyler bitiyor bitenin yerine koymassam içim rahat etmiyor para biriktireceğim diye de boğazımızdan asla kesemem. Böyle bir tasarrufu yapamam, çok şükür alabiliyorum diyorum. Varsın birikim olmasın ya da az az olsun diye kendime teselli veriyorum. Yarın günüm var 500 tl de oraya götüreceğim parasını ayırdım benim için birikim olur.

Est

Cocugun uyku saatinde bisey mi yesek diye ayaklandırcak adamı,pipetle beslerler hayatının geri kalanında o hale getiririm kdkskdkd
Isık actı diye kafasına yastık atmıslıgum var valla

Günoo
Asla gelemeyrum
Kosturmalıyız
Arabamız satıldı cok sükür
Beklediğimiz evden hala haber yok
Son bi görüscek koci bu hafta
Yarın baska eve randevu almıs ona bi bakcak
Ben deseniz yarınlar yokmuscasına alısveristeyim
Eskileri istemiyorm götürmek
Kahvaltı takımı,cam kesme tahtası,celik caydanlık aldım suan mesela.
Daha bir sürü eksik var
Resmen borclarımın maasu var
Halıları yıkamaya verdim dün
600 ona vercem.

Aldıklarını güzel günlerde kullan babym kendine ev hediyesi alıyosun bence en güzeli bu evi de alırsınız inşallah çok yaklaştınız tapunuza tekrar hayırlısı olsun. Ev sahibi olanlara ben çok seviniyorum sana ait bir mülk istediğin gibi evini değiştirirsin güzel günler bunlar.

Bu gün günlerden, gün günüm biz üç arkadaşız iki hafta da bir 500 tl verip günümüzü yapıyoruz. Çok sohbetli geçiyor günlük rutinlerimizden bahsediyoruz, bir arkadaşımız dikiş kursuna gidiyor çok güzel elbiseler, bluzlar ve etek dikmiş kendine bize de güzel hazırlanmış ellerine sağlık bizlerde ödemeyi yapıp evimize geldik. Dönüşte küçük kızıma kuru yaban mersini aldım baharatçıdan markete de uğradım ekmek aldım sadece. Şimdi bitki çayımı demledim size geldim. Sabah çıkmadan tavuk suyuna yayla çorbası yaptım az az yemeklerim var onları bu akşam tüketiriz. Evlerin emlak vergilerinin ikinci taksitlerini ödedik eşimle akşam maaşta da 4. mtv ödenecek para yetmedikçe ödemeler arttı. Allah daha da güzel günler nasip etsin diyorum hepimize.

Tünelin sonu ışık.
Uyku duzeni için hala bozuk ama şöyle
Öglen uyudugunda aksam hala gec uyuyor ama 1lere kadar değil en azindan
Öglen uyumazsa erken uyuyor.
Saat 8 de bile uyuduğu oluyor deliksiz uyuyor.

Giyinme krizlerimiz daha iyi.
Baban asagida bekliyor diyorum (esim almaya geldiginde bizi)cabuk inmezsek beklemez ve gider diyorum hemen giyiniyor.
O da düzeldi
Birlikte cikacaksakda avm kapanıyor eyvah gec kaldık diyorum.
Marketde hic bisi kalmadi cunku sen hala giyinmedin herkes suan alisveris yapiyor bizede kalmicak diyorum.
Akli daha erdiginden artik dediklerimi daha iyi anliyor.
Cabuk cabuk diye o heycanlanıyor.
Suan en büyük sıkıntı evde sıkılıyor.
Surekli ne oynicak bende şaşırdım.
Su oynucam diye heryeri su yapiyor.
Boya oynicam diye halılardan boya temizliyorum.
Etkinlik dergileri aliyorum heryer yapiskanli cikarmalardan.
Umudum seneye okula baslayinca yorulur umarım.

Selammmm
Ayy gelemedim ya
Dün sabahtan halı sildim
Tencere kapağıyla koltuk halı siliyormus millet hic demiyonuz.
Vallada lekeler cikti halım parladı.
Yıkamaya dahi vermeyi dusunmuyorum
Ama 4 defa sildim.
kalıpsabun, parlatici falan mis oldu.
Koltuklarda bence iyi olduen azından cok ıslanmadan yormadan siliniyor.
Boyle her ay silerim valla ben
Hic kolum agrımadi.

O halinin uzerine ev supurup silip ıslak kek, börek ve patates salatasi yaptim.
Kiziyla oturan ablayi, kızını, gelinini cagirdim.
Olagan gelisti
Ay ne güzel geldi ne güldük.
Seviyorum ya böyle kafa insanları.
Yaslari var ama aşırı kafadengi insanlar.
Annemde geldi yedik ictik güldük

Sabah kargoya ciktim ordan market yaptim.
Manti ve hamburger de yapcam ogluma eksiklerim vardi.
Eve geldim
Hemen ıslak kek yaptım dun ki bitmisti.
Kendime karabugday unundan galeta yaptim.
Kendime yine mantarli vegan makarna yaptim.
Pilav, mercimek corba yaptim.
Dundende karnabaharım var
Evi süpürdüm.

Kendimede ayrı yaptığım günler gunun mutlusu benim.
Dun mesela satece patates salatasi yedim.
Yemedim hic birinden.
Ben kendimi daha iyi hissediyorum devamm.

İstediğiniz gibi ev olsun inşallah, her ev değiştirme de illa oluyor yeni eşya alma olayı. İnsan mutlu oluyor. Güle güle kullanın canım.

O etiket yapıştırma hiç bitmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…