Küçük Düşün Büyük Olsun!

Çok teşekkürler nazenin abla

Bizim bebekken 3 yaşında bile saat 8 de uyuturdum. Eşim izne çıktığı zaman çocuğun uyku düzeni bozuluyor ve saat 10 da uyuyordu.
Sorsan geç uyuyor der. Ama uykusunu kaçıran da o Ama o gelmeden uyusa ayyy kızımı göremedim mıyıldanmaları bitmiyordu.
Ben de boşverdim valla. Hiç takamayacağım geç uyuyor diye. Ne de olsa sabah anne kız geç uyanıyoruz
Okulda sabahçı olunca elbet düzene girecek mecbur.

Bana da sünnet saçma geliyor. Gereksiz bence yani herkesin kendi fikri düşüncesi ama oğlum olsa asla yapmazdım.
Doğum günü ilk 2 yaşında uludağ restaurantta kahvaltılı yapmıştık. Uğraş telaş yoktu miss..
1 yaşta gerek duymadım.evde pastayı parmaklarıyla dağıtması hayalimdi öyle yaptık
3 yaş pandemi de kardeşim geldi sağolsun o çok sever böyle organizasyonu pasta yaptı,bizbize kutladık üçümüz ve yeğenim kardeşim.
4 yaş yine istedi Ela. üstelik konseptini belirledi elsaaa..Yapmayacaktım. Arkadaş pastayı ben yaparım dedi. 3 aile kutladık.
Geçen yıl Ela istedi. Ben herşeye evet günü yapıp geçiştirdim evde sürpriz yaptım
Bu yıl çok istiyor tek o değil bir de ayrıca o okuldan gelince yine sürpriz yapmamı istiyor.
Seneye yapmam kesin. Bu yıl gönlü olsun.
Her sene farklı şekilde seviyorum ben.

Ben de hiç sevmiyorum. Püüüfff
Kolayı olursa kabulüm
Kalabalık bir kez yaptım o da zaten pasta böreği vs vs yoktu. Organizasyon kardeşimdendi.
Biliyorsun öyle zor geliyorki. Ama gönlü olsun işte. İşin kolayına kaçacağım verdiğin fikirlerle

Saat 10-3 arası daha iyi gelişimini tamamlar iddiasını çürüten oğluşun zekasıyla büyüsün inşallah kuzum.

İyi geceler kızlar,
Bu sabah Elaya hiç seslenmedim. Tam saat 11 de uyandı. 12 saat uyudu.Fazla bile aslında. Ama bu gece uyumasına etki etmedi.
Geç kahvaltı yaptık. Hazırlanıp çıktık.
Okula bıraktım ben alışverişe gittim.
Beğendiği birkaç model vardı.
İnternette beden bulamazken mağazada buldum. Üç tişört üç tayt aldım.
İki tanesi 8-9 yaş ama aynı modelden hiç yoktu son kalan ürünü kaptım. Seneye giyer.
Kedili tişörtü küçük geliyor diye ayırmıştım. Aynısını istiyordu. Onun da son kalan bedenini aldım. İyiki gitmişim o avm ye.
Hem fiyatlar da çok daha uygun. 300 e yakın kar ettim internrtten almayarak.
Dönerken otobüs takıldı gelemedi. Biri arabayı uygun olmayan yere park etmiş. Bir de gelince trafik oldumu. Yine ahhj istanbulll yaşatmıyorsun dedim okula zor yetiştim. Hatta 5 dakika ile geç kaldım. Öğretmene söyledim gecikeceğimi.
Bir de okula giderken arkadaşla karşılaştık bahçede. Biraz konuştuk, doğum gününde yapılacak şeylere yardım ederim. Hazırlarım bende dedi. Sağolsun.hatta hava güzel bahçedemi yapsam derken, niye evde yapıyorsun dağınıklık kirlenmesi ayrı dert lokalde yapsana dedi. Aaa niye aklıma gelmedi dedim.yönetimle konuşacağım birara.
Dönüşte ikisinin de anneanneleri çocuğu alacakmış okuldan çocukların üçünü de ben alırım kadınlar o haliyle inmesinler dedim. iki çocuğu da ayrı ayrı evlerine bırakacaktım.yaşlı kadınlar inmeye uğraşmasın.arkadaşların biri çalışıyor biri de hastaneyle uğraşıyordu.
Elanın arkadaşını anneannesine bırakırken, kadın gel kahve içelim dedi. Yok dedim tabi ısrar etti. Ela da dalıverdi. Neyseki Elaya yemek yapmıştım sabah. Eşim de işyerinde yerim demişti.girdim bir kahve içimlik çıktım.
Bazen böyle dönüşümlü alıyoruz çocukları.

Dogum gunu kutlu olsun canim Ela'nın

Esimlerin patronlarda öyle
Birbirlerine nispet yapiyorlar.
O da baya büyük bir meblaya yemekli yer tutmustu.
Bak sunu anlarım kuran okutmak icin yer tutarlar(lokal, dernek, salon,) yani ev küçüktür sigamazlar yemek olayı var dökülmesin etmesin ama sırf giyinim suslenim göbek atim diye bahane arıyorlar ya.
Yok disi çıktı, yok 6 ayı, yok 40ı, bekarliga vedasi, nisani, sözü.
Ben isteme yüzük hepsi bir oldu istemedim.
Ugrasamamda gerekde yok.
Nikah istedim eşim kemence falan istedi o sebeple düğünü o istedi.
Okadar gereksizdiki sonrasinda hos bir aksam yemegi yemek sevdilerimizle bence daha iyi olurdu.
Ona ne zaman kaldı ne istek.
Bir de sey var dugun sonrasi eve goturuyorlar akraba es dost yemek yediriyorlar evde.
Bu bile sacma
Verme dugun salonuna para git ye disarda sevdigin 3-5 dostunla sohbet muhabbet.
O evde olanlar gelene gidene yedircez diye mafoluyorlar.
Evde keza öyle.

Cenazelerde yemek olayida öyle tamam ruhuna sevabina diyoruz ama inan insan o acısıyla yemek düşünüyor millete.
Cenaze sonrasi daha mezarlikta o toprak daha yeni atilmisken mezarligin girisinde oturup pide ayran yiyenleri pattisli yok mu ya? Diye onu dusunenleri gördü bu gozlerim.
Bu insanlar asla bana ay üzüldük, yanındayız, acını anlıyoruz diyemez.
Demesinde.
Sonrasi okunan mevlit yemek veya ruhuna dagitilanlardan bahsetmiyorum ama o an cenaze uzuntundeyken yasındayken.
Ben bu adetleri asla anlamicam aslada kabullenmiyorum.

nekadar ucuzmus.
6-8 kisilik normal pastalar bile 350-400tl burda.

Ya ben evler artik genelde küçük sığmak bir dert, evi önden temizliyosun sonrasinda temizliyorsun masraflar cabası.
Oglum hic sevmez öyle seyler.
Kız hevesli ama arkadas falan anlamıyor tabi simdi.
Biz aramizda pasta alıp üflüyoruz ona seviniyo yetiyor.
Okul doneminde de aklımda bir okul var orasi olursa servise vericem kimseyi gormek tanımak istemiyorum mesela.
Oglumdayken evet arkadaslarim oldu sayesinde halada gorusuyoruz ama o kapi önü beklemeler muhabbetler sevmiyorum ben ya.
Ben kaynasmayinca gelip gitme olmaz.
Önlem aliyorum artık kafadan.
Bence bunuda biz yapiyoruz.
Her dogumgununde es dost toplasip kutlayinca cocugun zihninde evet kalabalik kutlanır algısı oluşuyor o da istiyor birileri olsun hediyeler gelsin gibi.

Iste ben o telaseleri dusununce direk vazgeciyorum.
Ben bu eve tasindigimda kuran okutmak istedim.
Sonra ihtiyaci olan birilerine yardim ettim o niyetle.
Kuranida halam okudu sagolsun.
Kalabalik olsakta niyetimizi rabbim biliyor dedim.
3-5 kisi cagirip ugrasacagima 3 kisiye erzak verdim mesela.
Benim icim böyle daha rahat etti.
En azindan ihtiyacı oldugunu bildigim insanlardi.
Simdi oglum icinde niyetim vardi basit biseydi aslinda onuda yaparım firsatim olmadi ama onun yerine yine kabul olsun insallah diye niyetlenip yine ihtiyaci olan bir ablaya erzak ve nakit olarak vericem.
Bilmiyorum insanın ici nasıl rahat ediyorsa öyle.
Kalbimi dinliyorum bu konularda artık

İyi geceler kızlar,
Bu sabah Elaya hiç seslenmedim. Tam saat 11 de uyandı. 12 saat uyudu.Fazla bile aslında. Ama bu gece uyumasına etki etmedi.
Geç kahvaltı yaptık. Hazırlanıp çıktık.
Okula bıraktım ben alışverişe gittim.
Beğendiği birkaç model vardı.
İnternette beden bulamazken mağazada buldum. Üç tişört üç tayt aldım.
İki tanesi 8-9 yaş ama aynı modelden hiç yoktu son kalan ürünü kaptım. Seneye giyer.
Kedili tişörtü küçük geliyor diye ayırmıştım. Aynısını istiyordu.
Ayy ben de hiç sevemedim ya o gereksiz yok dişi çıktı yok 6 ay kınası vs vs vs.
Hatta atkadaşın biri 6 ay kınası yapacaktı.
Ben de dedim ben yapmam hiç işim olmaz öyle şeyle. Tabi daha Ela gelmemişti o zaman.
Ela geldikten sonra bir baktım, eşimin teyzesi bebek mevlütü yapalım diyor.Annem yaz günü bana geldiğinde mevlüt ve 6 ay kınası yaparız dedi.ikisi de yaptı. Yapmayalım demedim. Sonuçta kendileri uğraştı daha çok. Ama arkadaş çok gülmüştü, hani 6 ay kınasıyla işin olmazdı dedi
Düğün ben de istemedim, eşim çok istiyordu. Özellikle yemekli yapmak istedi. Öyle yaptık.
Nişan desen isteme ve yüzük aynı anda yapılsın bitsin dedim. Zaten ayrı şehir 10 kere gidip gelmeye gerek yoktu.
Ölenin arkasından yemek zaten çok saçma geliyor. Aslında insanların yapıp götürmesi lazım. O üzüntüye yazık değilmi insanlara. Bir de üstüne yemek yapma ekleniyor.

Selamm
Bugunude böyle atlatirsam yarın sabah -2.5 görürüm.
Spor yapmadan glutensiz sekersiz sadece.
Spora aşırı useniyorum.
İf yapamamda aralarda yiyorum çünkü.
Bitki cayi findik, ya da bitki cayi elma kurusu falan yapıyorum.
Enerjiden duserim falan dedim ama iyiyim.
Birde galiba bagirsaklarim yeni duzene alisiyor 1-2gün nasil bir sislik oldu hic bukadar rahatsız olmazdim ama gecti.
Sade soda asla icemezdim onada azicik pin cool karistiriyorum güzel gidiyor.

Eşimde rulokat almis okadar severim ki aburcuburlarda en sevdigim olabilir ama yemedim.
Diren lelli.
Ben glutensiz sekersiz diyetimi bozmamak icin yemiyorum yoksa kacamak yaparım.
Ama seker gluten girmedi haftalardir vucuduma 3. Hafta insallah bu hafta.
Bir cok hastaliginda bu beslenme sekliyle gectigi yorumlari okuyorum youtubede falan.
Insulin direnci, panik atak, stres, cilt hastaliklari, fibromiyalji vs vs.
Kacamagida en az olacak sekilde yapıcam salmıcam.
Canımda istemiyor.
Aylarca seker yemeyince tatli bisey yedinizde size zehir gibi geliyor demisti biri videoda.
Yiyemiyorsunuz demisti.
Sekersiz hic bisi icemeyen ben bile aramıyorum suanlik.
Ama alternatif almam lazim yerine.
Elma konsantresi, hurma özü gibi.

Büyüdükçe kendileri de ortama girecek, aralarında konuşacak. Tv de izleyip görecek,
Vs vs
Ben istemem neden benim annem yapmıyor falan diye içinden geçirip üzülsün.
Geçen yıl o kadar dedi seneye diye erteledim.
Herşeye evet günü yaptım doğum günü olayını ört pas ettim
Doğum günü yerine şunu yapalım gibi alternatif sundum.

T Tutunamayanlar777 iyi ki dogmus mutlu yillari olsun pasta fiyati efsane yalniz .ben seker hamurundan maket pasta yaptiriyorum bir de ayri yemelik maket bile daha pahali oluyor
Çok teşekkürler.
Evet çok uygun ve lezzetli. Rabi üstünde figür yok , öyle ayrıntılı değil yoksa sadece figüre 100 tl alıyor ben pleksiden kestirdim. Bu bize özel fiyatı 5 yıldır ordan yaptırıyorum pasta kurabiye hep oradan alıyorum. Normal fiyatı biraz daha fazla.

Eklentiler

• Screenshot_20231107_114111_WhatsApp.jpg
    98 KB · Görüntüleme: 116
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…