Küçük Düşün Büyük Olsun!

Tam da gündemin konusuna değinmişsin,Oldukça az uyku saatiymiş canım.Allah kolaylık versin.
Bu konuda baby den fikir al o bu konuda prof 😅 😂
Hic bir konuda prof değilim.
kardespayına da laf söylücek en son insanımdır herhdla.
Kız iki cocuklu haliyle dr.
Ben kendi kardesimle ilgili yorum yapıyorum.
Felllik fellik gezecegine otursun cocuklarına rutin olustursun.
Kendi yüzüne hep soylüyoruz ama böylesi kolay geliyo.
Kendi bilir.

Slm kızlar
Ya sizleri özlüyorum ama gelemiyprum
İki iş eşimin iş kendi çalıştığım
İş okul çocuklar kızın sınavları valla onlara göre yaşıyorum çocukları ders yaptırnyatır
Kocam maç izliyo keyfi
Bende yemek ders uyku yatır saatinde sabah oluyor
Valla gamsız insanlar nasıl oluyor
Rahatlar bilmem bende i sorun çözemedim
Akşama kadar oynar binanın bebeleri dısarda hafta sonlarında işe gidiyorum kendi işime valla per perişan citl oldum
Su yönden güzel maaş geliyor😉
Rahatladık biraz

Slm kızlar
Ya sizleri özlüyorum ama gelemiyprum
İki iş eşimin iş kendi çalıştığım
İş okul çocuklar kızın sınavları valla onlara göre yaşıyorum çocukları ders yaptırnyatır
Kocam maç izliyo keyfi
Bende yemek ders uyku yatır saatinde sabah oluyor
Valla gamsız insanlar nasıl oluyor
Rahatlar bilmem bende i sorun çözemedim
Akşama kadar oynar binanın bebeleri dısarda hafta sonlarında işe gidiyorum kendi işime valla per perişan citl oldum
Su yönden güzel maaş geliyor😉
Rahatladık biraz
Valla bende bugun gamsız insanları düşündüm.
Annemde dahil olmak uzere var bir kac tane saclarinda dogru duzgun beyaz yok, kirisiklari yok öyle elzem saglik sorunlari yok.
Ciltleri bile güzel
Cidden hassas insanlar icin dunya cehennem.
Esimde gamsızdır mesela asla panik degildir, Benim gunlerce dusunecegim bir olaya isin mi yok senin der gecer.
Herseyin bir b planıyla gelir hep.
Hic niye oldu demez çözüm arar.
Söyleli olmak icin uzerine para veririm o derece.
Bende artık gamsız bi serseri olucam :)
Gamsız nasıl olunur enter.

Kendi bilir.
Banada diyebilirsin guzumm en istedigim 10 olmadan uyuyan cocuk🫠
Nerde görsem keşke dediğim cocuk.
Dua ettigim cocuk.
Suan babasiyla cekirdek citliyo benimkide.
Ben uzandım onuda getirdim yataga kalkti gitti ben babamla cekirdek yicem daha diye.
Ama öglen 3 saat uyudu neresine uyusun diye seetmiyorum öglen uyumazsa erken uyuyor.
Öglen uykusunuda bıraksın istemiyorum gittigi yere kadar.
Kızda 1 yemek istah yani, 2 uyku Allahım sen konuyu biliyorsun amin.

Dua ettigim cocuk.
Ben uzandım onuda getirdim yataga kalkti gitti ben babamla cekirdek yicem daha diye.
Ama öglen 3 saat uyudu neresine uyusun diye seetmiyorum öglen uyumazsa erken uyuyor.
Konu aslında uyku degil.
Bak saat kac yeni iniyo köyden.
Bu cocuklar yarın okula gitcek,banyo yaptırcsk daha.
Oglanın huyu var,arabada uyursa bi uyanır sabaha kadar oturur.
Bunu biliyo ama vaktinde inmiyo mesela.
Ben burda gercekten mantık göremiyorum.
Annem zaten söylenip duruyo ,yani orda ne laf soyletiyosn kendne git evine.
Bizim anamız torun torba baksın isteyen analardan degil.
Cocuguma laf söyletmemek icin gitmiyorm vala.
Cünkğ 1 saat somra baslıyor toparlamaya.

Kendi bilir.
Babycimm kardeşine yaptığın yorumuna karışmak ne haddime canım benim.
Benim o konuyu yazdığında her çocuk ve her ev hayatı aynı değil derken kasteddiğim kendimdim. Çünkü bana bir kaç defa demiştin. Bu çocuk niye o saatte uyumuyor ne iş anlamadım diye 😊
Kardeşinle dialoğuna yorum yapamam.
Prof dememin sebebi de 9 da uyutuyorum o düzeni oluşturdum diye anlatıyordun.fikir alınması anlamında söyledim :)
Yanlış anlaşıldıysa hakikaten özür dilerim

Dua ettigim cocuk.
Aynı bizdeki şekil işte :) ne kadar yatmaya odaya gitsek de babası devreye giriyor, ya oradan kedi sesleri açıyor. Ya bir şey yesekmi diyor. Ya kızımmm ama ben yalnız kaldım diyor vs vs tabi böyle olunca da uyuması bazen 11 de geçiyor.
Ama artık alıştım ben, sıkıntı da yapmıyorum. Çünkü sabah geç uyanıyoruz ikimiz de.
Bebekken erken uyusa da, öğlen uykusu bana ilaç gibi gelirdi. Nimetti. Dinlenmem için süper bir molaydı.enerji depolamaktı 😅
8 de uyanmış olursak da, o uyuyunca ben de uyuyordum🫣😁

Valla bende bugun gamsız insanları düşündüm.
Annemde dahil olmak uzere var bir kac tane saclarinda dogru duzgun beyaz yok, kirisiklari yok öyle elzem saglik sorunlari yok.
Ciltleri bile güzel
Cidden hassas insanlar icin dunya cehennem.
Esimde gamsızdır mesela asla panik degildir, Benim gunlerce dusunecegim bir olaya isin mi yok senin der gecer.
Herseyin bir b planıyla gelir hep.
Hic niye oldu demez çözüm arar.
Söyleli olmak icin uzerine para veririm o derece.
Bende artık gamsız bi serseri olucam :)
Gamsız nasıl olunur enter.
Aslında hayatı biraz daha pozitif görmek. Gününü yaşamak, Anın tadını çıkartmak. Olmuyorsa vardır bunda bir hayır demek. Kendini yıpratıp heder etmemek diyelim.
Ben de eskiden çok takardım stres yapardım. Günlerce düşünürdüm. Mesela ay şunu neden yapmadım bunu neden yapmadım diye içim içimi yerdi.
Ama daha takmamama sebep olan birinci şey canım kızım Elam oldu. Onunla aslında herşeyin imkansız olmadığını öğrendim.
İkincisi de geçen yıl geçirdiğim hastalığım oldu. İyi olacak dedim asla neden böyle diye isyan etmedim. Kara kara düşünüp stres yapmak yerine. Ayakta durman lazım sana çooook ihtiyacı olan bir kızın var dedim..Ve çok şükür rabbim beni kızıma bağışladı. Bu hastalığımdan sonra da boşvermeyi kendimi yıpratmamayı öğrendim.

İyi geceler kızlar.
Size en sakince yazdığım saatler,
Dün eşim kuzenimin eşi gelecek diye onu karşılamaya gitti sabah 6 da.sonra kahvaltı yapmışlar. Biraz sultanahmet ayasofya topkapı sarayı eminönü gezdirmiş. Tabi heryer kalabalıkmış. Bazı yerlere girememişler.Sonra kuzenimin eşi döndü.trafiğe kalmak istemedi.
Eşim gelince biz kahvaltı yapacaktık, o da birşeyler yedi. Sonra biz oyun yerine gidelim sen uyu dinlen dedim.
Gittik oyun yerine. Ela oynarken ben gezdim ona kıyafet baktım.sonra onu götürüp denettirdim. En sevdiği şeylerden kıyafet denemek.
Ardından eve döndük.
Bugün de evde takıldık.
Sabah daha gözümü açamamışım. Hadi anne kamp yapma oyunu oynayacağız diyor 😅
Tabi ben kahvaltı hazırlayacaktım. Babasına demeye başladı.
Ben kahvaltı hazırladım.
Kahvaltı sonrası karnabahar turşusu yaptım. Süpürdüm.
O arada banyo da su oyuncaklar vs oynadı.
işim bitince,bu defa da bana kamp oynayalım başladı. Bir fasıl da benle oynadık.
O arada eşim kahve yaptı.
Sonra ben dün balık almıştım.bugünkü menümüzdü,balık temizledim. Onlar akvaryum temizledi.
Birlikte balığı tavaya dizdiler. Elanın en sevdiği şey bu.
Eşim balığı pişirdi. Ela o ara lego oynadı.
Ben salata yaptım.
Sonrasında topla vs.
Elayla bilmece oyunu oynadık.
Tabi doğum günü için pasta baktık.
Arkadaşla konuşuyorduk, pasta konusunda fikir alayım dedim. Sağolsun canım arkadaşım ben de bir parça şey yaparım dedi.
Doğum günleri çakışmasın haberleşelim dedik. İkisi de kasım doğumlu.
Ela sınıf arkadaşlarından bir kaçını sayıyor yaklaşık 10 tane çağıralım diye ama arkadaşı da çağırırım.
Bizim sitedeki arkadaşları malesef çağıramayacağım. Çünkü sadece sınıf arkadaşlarından istediklerinin gelmesini istiyor. Doğum günü onun doğum günü🤗
Bir de asla eve sığamayız.
Diğer arkadaşım sınıftan değil ama kızı gelmek istiyormuş. Mecbur çağıracağım.
Sonuçta annelik yolunda yollarımız birleşti.
Bakalım bir telaş olacak ama çok istiyor Ela.
Bana kalsa o kadar paraya git gez😅 bir pasta bile 20 kişilik 3200 tl 🙄
sitedeki cafeden fiyat alacaktım. Sonra vazgeçtim. Çünkü heryer süs havuzu çocukların düşme tehlikesi var. Sitedeki balkon cafe de eminim çok pahalıdır.
Eşimle de konuştuk o kadar paraya piyano alırız kıza dedik. Tabi parayı arabaya yatırmazsak :)

Konu aslında uyku degil.
Bak saat kac yeni iniyo köyden.
Bu cocuklar yarın okula gitcek,banyo yaptırcsk daha.
Oglanın huyu var,arabada uyursa bi uyanır sabaha kadar oturur.
Bunu biliyo ama vaktinde inmiyo mesela.
Ben burda gercekten mantık göremiyorum.
Annem zaten söylenip duruyo ,yani orda ne laf soyletiyosn kendne git evine.
Bizim anamız torun torba baksın isteyen analardan degil.
Cocuguma laf söyletmemek icin gitmiyorm vala.
Cünkğ 1 saat somra baslıyor toparlamaya.
Kardesin annenin laflarından alınmıyor ozaman.

Aynı bizdeki şekil işte :) ne kadar yatmaya odaya gitsek de babası devreye giriyor, ya oradan kedi sesleri açıyor. Ya bir şey yesekmi diyor. Ya kızımmm ama ben yalnız kaldım diyor vs vs tabi böyle olunca da uyuması bazen 11 de geçiyor.
Ama artık alıştım ben, sıkıntı da yapmıyorum. Çünkü sabah geç uyanıyoruz ikimiz de.
Bebekken erken uyusa da, öğlen uykusu bana ilaç gibi gelirdi. Nimetti. Dinlenmem için süper bir molaydı.enerji depolamaktı 😅
8 de uyanmış olursak da, o uyuyunca ben de uyuyordum🫣😁
Benim esim otursun benimle istemiyor asla.
Esim gec uyuyor o gec uyuyunca ışığı goruyor uyumuyor kız.
Ben genelde erken uyurum.
Adamida 9 da yatiramam :)
O tv izliyor salonda babam niye orda ama o uyumuyo diye gidiyor yanina.
Esim daha cok istiyor erken uyusun uykusunu alsın düzeni olsun
Ama erken uyumaz esim asla saat illa 12-1 olacak esime.
Tv isigi kapatmiyor dizi izliyor adamda aksam zaten 3-4saat bi keyif yapacak.
Bakalım gittigi yere kadar

İyi geceler kızlar.
Dün eşim kuzenimin eşi gelecek diye onu karşılamaya gitti sabah 6 da.sonra kahvaltı yapmışlar. Biraz sultanahmet ayasofya topkapı sarayı eminönü gezdirmiş. Tabi heryer kalabalıkmış. Bazı yerlere girememişler.Sonra kuzenimin eşi döndü.trafiğe kalmak istemedi.
Eşim gelince biz kahvaltı yapacaktık, o da birşeyler yedi. Sonra biz oyun yerine gidelim sen uyu dinlen dedim.
Gittik oyun yerine. Ela oynarken ben gezdim ona kıyafet baktım.sonra onu götürüp denettirdim. En sevdiği şeylerden kıyafet denemek.
Ardından eve döndük.
Bugün de evde takıldık.
Ben kahvaltı hazırladım.
işim bitince,bu defa da bana kamp oynayalım başladı. Bir fasıl da benle oynadık.
Sonra ben dün balık almıştım.bugünkü menümüzdü,balık temizledim. Onlar akvaryum temizledi.
Ben salata yaptım.
Sonrasında topla vs.
Arkadaşla konuşuyorduk, pasta konusunda fikir alayım dedim. Sağolsun canım arkadaşım ben de bir parça şey yaparım dedi.
Ela sınıf arkadaşlarından bir kaçını sayıyor yaklaşık 10 tane çağıralım diye ama arkadaşı da çağırırım.
Bizim sitedeki arkadaşları malesef çağıramayacağım. Çünkü sadece sınıf arkadaşlarından istediklerinin gelmesini istiyor. Doğum günü onun doğum günü🤗
sitedeki cafeden fiyat alacaktım. Sonra vazgeçtim. Çünkü heryer süs havuzu çocukların düşme tehlikesi var. Sitedeki balkon cafe de eminim çok pahalıdır.
Eşimle de konuştuk o kadar paraya piyano alırız kıza dedik. Tabi parayı arabaya yatırmazsak :)
Iyiki dogmus Elacık
Benim kızım insallah istemez böyle seyler.
Ben sevmiyorum d.gunu partileri falan.
Hem gereksiz masraf hemde kalabalik insan istemiyorum evde.
Okula baslayınca umarım heves falan etmez.

Mesela ogluma sunnet dugunu vs yapmadım hic de sevmem.
Yapan olursada gitmiyorum cocuumunn seyi kesildi kutlamasi nedir yahu.
Eminim sadece bizde böyle sacma seylerin kutlamasi oluyordur.
20-25 kisi vardı kuran okuttum pilav falan tamam.
O sünnet dugununde özel kiyafetler diktirenler, bildigin yeniden evlenir gibi anne babaların dansı vs hep komik geliyor bana.
En son esimin patronun torununa gittik hic isteyerek gitmedim mecburen zaten erkende kalktık okadar saçmalık ki..
Keske nişan, kına vs onlarda kalksa.
Zamanla yeni nesil umarım istemez biter gider.

Iyiki dogmus Elacık
Benim kızım insallah istemez böyle seyler.
Ben sevmiyorum d.gunu partileri falan.
Hem gereksiz masraf hemde kalabalik insan istemiyorum evde.
Okula baslayınca umarım heves falan etmez.

Mesela ogluma sunnet dugunu vs yapmadım hic de sevmem.
Yapan olursada gitmiyorum cocuumunn seyi kesildi kutlamasi nedir yahu.
Eminim sadece bizde böyle sacma seylerin kutlamasi oluyordur.
20-25 kisi vardı kuran okuttum pilav falan tamam.
O sünnet dugununde özel kiyafetler diktirenler, bildigin yeniden evlenir gibi anne babaların dansı vs hep komik geliyor bana.
En son esimin patronun torununa gittik hic isteyerek gitmedim mecburen zaten erkende kalktık okadar saçmalık ki..
Keske nişan, kına vs onlarda kalksa.
Zamanla yeni nesil umarım istemez biter gider.
benim kiz dogum gunu delisi aylarca plan yapar elbiseden pastaya kendi seciyor😂

Güzel bir gün güzel bir hafta olsun hepimize. Sabah sabah temizlik yapıcam o moda girmişim elektrikler kesildi neyse pazardan aldığım patlıcanları biberleri tepsiye dizdim hazır ettim elektrik gelince hemen fırınlarım dedim. Evi topladım küçük kızım öyle dağınık ki anlatamam kız sen pasaklı olucan diyorum gülüyor ben yaparım annem diyor ama sen bana fırsat vermiyorsun demez mi yicem seni şimdi diyorum az cilveli değil. Neyse elektrik idaresi fazla uzatmadı geldi hemen elektrikliyi açtım, sonra paspasladım üzerimi değiştirdim doğru aile hekimine ilaçlarımı yazdırdım. Eczaneye girdim katkı payına her seferinde deliriyorm mecbur ödedim. Sonra kuyumcuya 200 euro aldım, eşimin maaşından para çekicektim ama arıza vardı çekemedim, ordan markete bir paket tavuk baget, bir kilo tereyağ, bir kilo tost peyniri, bir paket türk kahvesi ve pirinç aldım hepsine kredi kartını geçtim akşam kart kesildi. Eve bir girdim Allahım Temmuz sıcağı gibi saçlarımdan bile ter akıyordu üst baş değiştirdim. Hemen fırına verdim közlemeliklerimi aldığım peyniri ve tereyağını bölüp dondurucuya koyucam ama yapamadım yarın artık çok yorulmuşum yedi bin adım atmışım ama mutluydum iyi geldi.

İyi geceler kızlar.
Ardından eve döndük.
Bugün de evde takıldık.
Ben kahvaltı hazırladım.
Ben salata yaptım.
Sonrasında topla vs.
Biz bu haftasonu doğum günü telaşını atlattık😃 sağlıkla büyüsün ela Nice güzel yılları olsun. Benim kız hala arkadaş çağır demiyor şükür, bizde eşimle benim anne baba ve kardeşlerimiz oluyor dışarıdan da çok yakın aile dostumuz var çocuğu kızımla yaşıt onlar geliyor sadece. Ben ilk yıl sadece aile içinde doğum günü yapıp sonra termal otele doğum günü tatiline gitme geleneği yaptım, arkadaşları ile doğum günü isteyip bana para harcatana kadar böyle devam edecek😀çünkü lelli gibi ne doğum günü be nişan düğün hiç sevmiyorum😀
Pasta da baya pahalıymış, bizim burada çok güzel uygun yapan yer var 12 kişilik şeker hamurlu pasta 550 tl tuttu

Benim eşim çok aceleci her zaman dakik hemen gidilecek hemen hemen dediği an artık ben cinnet geçiricem benim sakin bir yapım vardı ama eşim benim devrelerimi fazlası ile zıplattı hele çocuklar küçükken kavga ediyordum kolay mı iki çocuk ile
hazırlan ama o mükemmel olduğu için böyle oluyormuş canımı çok sıkıyordu bu halleri, akşam görümcemin oğlu askere gideceği için yemek veriyorlardı davetliydik ben ve kızlar gitmek istemediğimizi söyledik surat yaptı ama yapılacak birşey yok tek başına gitti mükemmel mükemmel.
tr_lelli tr_lelli lellim düğün, nişan hele bizim buralarda söz olayıda var ve hepsini yapan çiftler de var yani sosyal medyadan ilan ettikleri yetmezmiş gibi birde insanları toplayıp toplayıp eğlenceler yapıyorlar beni hem kına gecesine hem düğüne çağırmışlarsa sadece birine gidiyorum takımı yapıyorum. Hele görümcem iki oğlu var iki kez sünnet yaptı neymiş küçük oğlu ben çok küçüktüm demiş asla öyle birşey söyleyemez çocuk dokuz yaşındaydı ikinci sünnet eğlencesi olduğunda ilki de ağbisi ile birlikte beş yaşındaydı mecbur aynı çocuğa ikinci kez sünnet takısı yaptık. Neyse akşam da tuttukları mekan bayağı pahalı bir yermiş eşim de söyledi ne gerek vardı diye ama bazıları bunu ele güne karşı yapıyor yoksa maddi dudurmları hiç yok haciz işlemleri dolu h ama saltanattan asla vazgeçmezler.

X