Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben 3 yaşına kadar odasında yatırdım.amacım odasına alışmasıydı.ama 3 yaşından sonra gece kalkıp gelip beni yanına çağırdı mecbur gittim. Öyle sersem alt yatağı çekip yastıksız uyuduğum oldu.
Yanımızda yatsın dedi babası. Ama uyuyorken bizim yatağa götürüyordum yatağıma geçeceğim diye ağlıyordu.
Şimdi de durum aynı, yanında yatmasam illa uyanıyor gelip çağırıyor. 3 yıl ayrı yatırdığıma pişman oldum ya hiç bir faydası yokmuş.
Elbet bir gün düzene girer hiç üstünde durmuyorum artık.

Aralıklı oruç diyetine başladım 16 saat aç kalmam lazımdı ama eşim evde yemek yeyince bu düzen bozuluyor. En fazla 14 saat aç kalabiliyorum.
O da diyete girdi aksine evde yemek yiyor,
Salı cuma da jimlastik koşturmam var.kızı okulq bırakıp eve gelince saat 14 gibi yiyebilirim. Ama tansiyonum düşer diye korkuyorum.
Bugün biraz erken çıkıp yürüyüş yapacağım.
Hiç kilo veremedim

Selam kızlar.
Güzel bir gün olsun
Kahvemi içerken selam vermek istedim.
Sabah 8:30 da uyandım. İşlerimi bir parça hallettim.Elayı saat 10 da uyandırdım. Hızlıca birkaç şey yedirdim. Pek de yemek istemedi.geri kalanını beslenme kabına koydum.
Jimlastiğe gittik. Çocuklar derse girdi biz onları bekledik masalarda. Arkadaş gelin bize çocuklara ben tost yaparım dedi. Bugün okulda menüde tost var.
Gelmeyelim simit alacağız dedim.
Sonra bizim blogdaki arkadaş mesaj yazdı Elaya da tost yapıyorım diye. Bugün jimlastiğe gittiğimizi biliyor. Sağolsun düşünmüş.
Ela simit alalım deyince,uğraşma simit alalım diyor dedim.
Eşim bugün evde yemek yemeyecekmiş.
Ben de erken yerim.
Elaya da hamburger yapacağım söz vermiştim dün.
Evi süpürür işlerimi halleder erken çıkar yürüyüş yaparım.
Altın uçuşa gelmiş. Borsadakileri satıp altınmı alsam bilemedim.

Yedirenkcim bence otomatik vitesle rahat kullanırsın benim kızlar önceki aracımız manueldi kızlar oturmadılar direksiyona bunda zaman zaman tartışıyorlar ben sürücem ben sürücem diye hayırlısı olsun alışta da-satışta canım.
Çok teşekkür ederim, bizde kendi aracımız ile birlikte iki aile gideceğiz diğer balkan ülkelerini de gezip en son Üsküpe gidicez final orada olucak baba tarafından hiç akrabamız yok anne tarafından olanları da annem biliyor hiç gelip giden olmayınca kimse kimseyi bilmiyor. Ama inan orada yaşayabilirim, o doğası bakirliği el değmemişliği beni hep kendine çekiyor. Ben hayatımda Türkiye de gece kulübüne gitmiş biri değilim orada gittik herkes eğleniyor mutlular ben de çok mutlu oldum kimse kimseye bakmıyor, uzaktan bakışlar yok. Burda bir düğüne gitsek göz hapsine alınıyorsun hemen bu en yakının da olabilir orada bu tür davranışlar yok. Birde dilini bilsek keşke bizimkiler hiç evde konuşmadılar konuşsalardı kulak aşinalığım olurdu. Allah hep nasip etsin gidip görmeyi oraları.

Cuma günümüz Mübarek olsun kızlar, bu gün büyük kızımla evdeyiz benimle peşin pazarlık yaptı ev işi yapmamam konusunda bu gün ev işi yok bana. Kahvaltı yaptık birlikte ona kaşarlı-avakadolu ve bol yeşillikli bir tost bana da klasik kahvaltı. Az önce anne-kız kahve keyfi yaptık. Şimdi çayı demledim yanına kızımın istediği çikolatalı kek ve lorlu börekten yaptım. Bana da iyi geldi gün gibi oldu diyorum eşime de yazdım ihtiyaçları gelirken alır. Dün cevizlerimiz geldi üç kilo sipariş etmiştik kabuklu 90 tl. Kasabada uğramış onlarda tamam ama euro unutmuş tamam ben alırım dedim parayı verdi pazartesi alırım. Yemek sıkıntım yok dünden var önce onları yeriz yarına bakarım bir yemek. Küçük kızımın dolabını yerleştirdim bu gün biliyorum bana güveniyor toplamıyor ben toplayıp düzenleyince ben yapıcaktım anne demiyor mu az cilveli değilsin diyorum neden toplamadın o zaman diyorum zor geldi demiyor mu herşey zor geliyor canı isteyince çok muntazam yapıyor ve eli de çok hızlı ama onun canının istemesi herhalde iki ayda birdir. Güzel geçiyor günüm çok şükür bin şükür.

Sabah 11 gibi bir yumurta kızarttim salçalı, üstüne de biraz kaşar koydum. Yanına domates, zeytin, üç dilim ekmek, acıkmıştim yedin güzelce, biraz önce de patates salatası yaptım bol yeşillikli. Şöyle akşam 8 civarı da taze fasulye yerim üstüne yoğurt koyup sonra da dükkanı kapatırım. Kendimi çok sıkmıyorum , 14 saat açlık kısmını gece uykusunu da kapsayacak şekilde yapıyorum:) bu şekilde ilerlerim. Önemli olan ekmeği kismam. Eskiden ekmeği yemeklere ne banardim

Karabugdaydan lavasta benden gecti.
Onuda çözdüm şükür
Yani ekmek bulamazsam lavaş yerim
Koku almadim arasinada sogan lor kavurdum (şu süt urunlerinden bi peyniri bırakamiyorum azalttım artik) arasina koyup sıkma gibi yedim.
Kesikli biber falan yapar lavasla yerim. Kendime yemek uretmeye çalışıyorum.
Bezelye pisircem havuclu kendime.
Aksam bisi yemeden uyusam keşke
En kötü azicik yulaf yicem bakicimm.

Bişi almicam diyorum eksik cikiyor pöfss.
Su siparis verdim.
Kizada 150tl sweat yakaladim lcw magzaya istedim kargo bedava oluyor.
Sweat daha almam kazak kovalıyorum
2 tanede kazak alsam botuda alıp kızın ihtiyacıda kapıcam. Bu kış böyle.
Annemde sagolsun 5 tane külot almış kıza baskılı falan cok tatlışlar. Alcaktım almış.

Yarın sabah dr gidicem oraya baycam parayı.
Sabah erken randevum esim sagolsun götürüp getiriyor.
Bugunde bitti hic bisi anlamadım

Hellooo.
Yaşasın geldi haftasonu
Dolapta bisey kalmadı yarin sabah pazara çıkarım erkenden.
öğleden sonra da kızla çarşı yapariz
Aksama yemek yoktu ıspanak hazırladım fırına verdim geldim pide oldu .
ordan bime uğradım muz ucuzdu ketçap aldım birde.
Bugun buyukbasin dogumgunuydu
Petiborle pudingden pasta yaptım ona çok bile
Çay koydum anasigili çağırdım onları görünce mutlu oluyor cocuk adam
Bide kazak almistim defactonun indiriminden cocuklar verdiler bitti gitti.
Iyi ki doğdun bile demedim Banane doğmasaydı oda

Ben sabah düzgün birşey yiyemedim tabi jimlastiğe koşturduk. Eve gelince bir kase çorba yedim. Akşam da ıspanak kavurmuştum içine pirinç kattım yedim. Katmasam iyiydi ama çok acıkırdım. Ekmek kahvaltıda yiyorum ben. Ama ekmeği kızartarak yiyorum. Bayılıyorum. Vazgeçilmezim. Ekmek kızartmam ve tost makinam aynı zamanda bozuldu, sırf kızarmış ekmek için gittim ocak üstü tost tavası aldım diyette etimek de yiyordum, Ela etimeğe diyet ekmeği diyor çok seviyor,geçen aldırdı.

Ohhh anne kız keyfiniz bol olsun, kızlarınla ilişkine bayılıyorum. Allah her daim keyfinizi bozmasın

Bir heyecan var üzerimde kalbim kıpır kıpır, değişik bir his.inşallah tüm engelleri aşabilirim bu konuda. Hayırlısı olsun.

İyi uykular kızlar,
Bu gece daha hiç uyumadım.
Eşim arabayı kuzenimin eşine sattı. Daha doğrusu satmak gündeme geliyordu ama net birşey yoktu.geçen gün kuzenimin eşi aramış arabayı hala satmayı düşünüyormusun diye.
Birbirlerini de çok severler.
Anlaşmışlar. Yarın gelip alacakmış.
Eşim arabayı temizletti, kış lastiklerini emanet yerden aldı. Geç geldi.
Tabi ben de kuzenimin eşinin geleceğini duyunca, başladım Elanın küçük gelenleri ayırmaya. Bi türlü ayıramamıştım. Havanın dengesizliğinden, bu da bahane oldu.
Baza altı, Elanın dolabı bayağı boşattım.
Bir parça da valizde var onlara bakmayı unutmuşum. Galiba onlar büyüktü.
Koca bir poşet kıyafet çıkarttım.
Eşim gelince arabaya indik. Ardiye olan bagajı boşaltmaya
Ela ağlamaklı ama neden arabamızı satıyorsunuz ben onu çok seviyordum dedi.
Öyle böyle ikna ettik.Ama bizde de değişik bir his vardı. Evlendikten sonra var gücümüzle aldığımız ilk arabamızdı. Elayı alıp o arabamızla evimize getirmiştik, hatıralar dolu.
İlk aldığımız evden ayrılırken de böyle olmuştum. Bir yandan ayrı bir sevinç diğer yandan başka bir hüzün.
Yarın eşimle gidelim diye niyetlendim de çok erken gidecekmiş. Biraz gezeriz anne kız dedim. Ama baktım hava da yağışlı.
Eşim de diyor ama nasıl döneceksiniz araba olmayacak. Ben de dedim, onu mu dert ediyorsun marmaray metrobüs diye birşey var
Elaya bayağı uzun kollu tişört baktım.
Kedili olacakmış
Pek istediğim gibi birşey bulamadım.
Bazayı açınca ona da bayağı kıyafet çıktı.
Ama yine de kedili tişörtlü küçük geliyor diye istiyor. Bulabilirsem alacağım.

Hayırlısı olsun yedirengim.

Güzel bir Cumartesi olsun hepimize, sabah kızlar geç uyandılar eşim süt aldı yoğurt mayalamak için gelirken fırından taze pide ve simit almış ben de kahvaltıya sucuklu yumurta yaptım çok seviyorum hafta sonu kahvaltılarını uzun uzun sohbet ve çay içmesini seviyorum. Kahvaltı sonrası mutfak topladım kemik suyuna mercimek çorbası , mantarlı tavuk sote yaptım pirinci de ısladım akşam üstü yaparım salata-ayran yeter. Büyük kızımla pazara çıkıcaz küçük gelmek istemedi eşim de dışarıda terzilik işler var onları hallediyor. Çamaşırlar yıkanıyor teldekiler toplanacak küçük kızım halledicek biz dışarıdayken. Hava da bir açıyor bir kapıyor sıcak olmasın da dışarıdayken terlemek istemiyorum diyorum ama son sıcaklar Kasım da da terlemek nedir diyorum, sonra yaz gelmiyor kış geç gelince yaz da geç geliyor mevsimler değişiyor.

Bugun 36 saat falan sürüyor galiba gün
Kiz 6 da kalktı ama aksam 8 de yatmisti erken kalkar diye bekliyordum.
Bi de randevum erkendi ayaklandık.
8 de kahvalti yapip 9 da ciktik evden
1 saat babayla parkta oynadı.
Tedavinin seyri degisti 4 seans lazer yapıcam diyo (roza ataklarım arttı)
Bir de her ay gitsin paralar.
2 senedir tedavim devam ediyor evet eskiye göre daha iyi cildim (cilt bariyerim baya zarar gormustu incelmisti nemlendirici bile sursem tepki veriyordu asla suremiyordum) ama yavas yol alıyorum bu da biraz sinirimi bozuyor.
O sebeple glutensiz sekersiz süt urunleri olmadan desteklemek istiyorum.
Biraz moralim bozuldu tam dikkat edicem falan derken harcamalara extra oldu bu.
Saglık yapcak hic bisi yok.
Çok emek ve para harcıyorum Rabbim yardim etsin emeklerim zayi olmasın.
Surekli birsey çıkıyor iste istedigin kadar dikkat et.

Donuste uyudu kız
Eve geldim hemen bezelye pisirdim kendime.
Nohutlu pilav
Karnıyarık yaptim.
Mercimek pisirdim yine mercimek köfte
Bir de kek yaptım.
Aksam bi ablama gidicem ona goturcem bunları
Esim mac izlicekmis kızla gider otururuz biraz.
Kiziyla yasiyor abla esi falan yok yani.
Evi toparladim
3 mak camasir astım
Supurge kaldı yarına.

Yorgunum ya bedenen degil ruhen
Tedavi sureci, maddiyat.
Kızın yaramazlikları.
Okadar oynadı doymadi.
Masanin uzeri su icinde sulari doktu oynicam diye ustu basi su
Yemek yiyosun yedirmiyor yicem diye oturuyor karıp katıyor ortaligi 2 dakikada.
Her gördüğünü istiyor, çıkarıyor, dagitiyor.
Buzdolabindakileri tasiyor salona.
Açtırıp açtırıp yememe huyuda var
Sen yicek saniyorsun yicem diyo açtırıp bırakıyor.
Böyle istahsizlikla bu enerji nasıl oluyor cidden anlamıyorum ben

Bu pazar ev mood
Kiz erken uyandı öglende geri uyudu.
Yemek dünden var sadece kıza corba yaptım extra.
Kendime greçkadan lavaş yaptım.
Ancak bu halini yiyebiliyorum gerisi kokuyor.
Sabah yulaf uzerine cennet hurmasi yedim.
Kefir ictim öglen.
Aksam bezelye yicem.
-2 kiloyuda gördüm.
Dün aksam ablada da hic bisi yemedim.
Sadece cay ictim onuda sekersiz ictim onda sekeri birakamadigimdan cayda icmiyordum bayadır.
Ama bırakıcam.

Evi süpürdüm, vileda yaptim.
3 mak camasir astım.
Koltuk sildim.
Kız bisiler dokmustu o uyurken sildim.
Toz aldim.
Balkonu süpürüp sildim.
Mutfak dolaplarının dışıni sildim.
Baya bisi yaptim.
Esim cikti dernege 5 gibi gelir o gelince banyoyu temizlicem.
Kız bırakmiyo c.suyuda kokuyo yanimda dursun istemiyorum.
Aksam yarim saat orayı temizlerim.
Esmalarımı cektim biraz.
Kahve ictim.

Aslında baya daha isim var.
Gardroplarin icleri silinecek.
Mutfak cekmece icleri silinecek.
Avizeler silinecek.
Yarın sırayla artık bugun banyoyu temizlesem daha bisi istemem.

Ben ve cocuklarim tam uyku adamiyiz
10 oldumu herkes uyumuş olurdu
Bende uyuyordum 10da hatta benle dalga gecerlerdi ariycaktik ama uyumussundur sen falan diye
Neyseki 11e cikarabildim
Ben uyku uyuyamam diye 3.yu dogurmamis bir insanım
Bizim aile de öyle

Annem pazara çıkmış.
Karnabahar, brokoli, beyaz lahana almis
Demistim marketde bulamadım diye sagolsun almis.
Bu haftanın sebze menüsü tamamdır.
Düşünmem daha ne yicem diye en azindan.
1 günde balık ya da köfte yerim bu hafta.
Yemegim ya da pisirecek malz. Hazır olmazsa olan seylerden yemek zorunda kalmak istemiyorum.
Secenek sunuyorum kendime
insan kendi icin bisi yapinca kendini ödüllendirmis gibi oluyor.
Surekli oglan sunu sever kız bunu yiyo esim sunu yiyo diye diye kendime vakit ayıramiyordum mutfakta.
1 saatde 2 günlük öğünumu hazırlıyorum.
Ben zaten zayıfladikca hep kendimi daha iyi hissediyorum.
3-5 kilo daha verirsem ruhende daha iyi hissedicem eminim.
Bana iyi gelecek yaralarımı saracak asdffgg
No dram yes goygoy

Hellooo
Kız yetisemeyrummm
Dün calıstım,kvdemden kızı koci aldı.
Yemek yoktu dedim size yemek ısmarlayayom
Avmye gittik 600 yemek
Oyun alanı gördü 150 tl 1 saat
Karacaya girdim 2 tabak aldım 200 tl
Kız elsalı nevresim istiyodu 450 tl nevresim siparis ettim
Kendime pijama ve saten etek aldım 590
Ozetle dünden beri 3 küsür harcamısım
Bugun evden cıkmadık kasaptan köfte soyledim.
Apartman kapısı kapalıyken otomatik acmıyo bozuk.
İndik asagı kızla yanlıs anahtar almısız
Telefon yok esofman terlik kaldık mı elimizde köftelerle.
Üst komsudan kociyi aradık,araba pazarına gitmisti.
Allahtan yoldaymıs geldi 10 dkya.
Yemek yaptm kıza köfte kendimizie mantarlı tavuk sote bide pilav
O bitti kızı yıkadm
Ödevi vardı su haftası icin pankart yapcaklarmıs onu hazırladık.
Yolladım yatagına babasıyla.
Uyutamaz ama bari mayısır
Boyle olaylı bi pazardo

Kardesim yine anamda
Ay bunların köy sevdası beni öldürcek
Arkadas ne anlıyolar her dk ordalar
Benim isim gücüm kalıyo gidince.
Aradılar görüntülü kızı kudurtuyolar
Agladı tabi gidelim diye.Unutturdm oyle böyle
Ama sinirlendim
İsim gücüm var,orası soguk,cocık hastalıktan yeni kalkmos diyorum
Aksm avmdeydiniz diyo bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…