- 18 Mayıs 2011
- 5.816
- 18.679
Ben almanya dayim onun icin marka tavsiye veremem ama misirunu da glutensiz pogaca filan cok güzel oluyoMercimek unundan dün mucver yaptım yedim.
Koku almadim guzel olmustu.
Ama karabugday ekmegi yok yani o koku cok tuhaf yenmiyo bir de ekmek dagiliyor.
Ihe sari paket ununu bir de schar markasinin ununu övüyorlar
Denediniz mi?
O hesabada bi bakim.
Tavada denedim (daha oncede misir unuyla denemistim)Ben almanya dayim onun icin marka tavsiye veremem ama misirunu da glutensiz pogaca filan cok güzel oluyo
Amin insAllah.tr_lelli canım birikimleriniz şimdiden bereketli olsun artsın çoğaltsın.
Bizimkinin cocuklar annemde 21.00 da uyuyıo.Kuzu du ben kendimi ornek verim simdi :)
Ben cocuklarim icin yani onlarin duzeni icin kimseyi kaale almam.
Yani cocugumun ertesi gün bir sinavi varsa agirlamam.
Ya da oglan öss hazirlanirken hep evi sakin tutmaya calistim kıza ragmen.
Erken uyumasi konusunda sürekli uyardim falan falan.
Ama bnm cocuklar uyku sorunlu
Kabullendim.
Ben oglanida isiklari kapatip yatiyoruz tmm dediysemde nekadar kucukken hep uyumaz oturur sessiz sessiz aglardi yatakta.
Uyuyamiyorum diye.
Uyuyamiyordu hala geç yatar. (Bunun ic dr goturmedim ilac verecekti muhakkak istemedim)
3 saat uykuylada gider okula nasil anliyodu dersleri ya da o testleri bende bilmiyorum.
Sinavlarida hep cok iyiydi, dersleride.
Simdi orda 12 de uyuyorum diyor.
Gunduz uyuyormus can sıkıntısından falan.
Simdide oglan gelecekse o hafta ne kimseyi alirim ne kimseye giderim.
Cocugumun sevdiklerini yapip yediriyorum gelmis rahat etsin.
Soyluyorumda oglum gecelecek bu hafta gelemem, k.bakmayin gorusemeyiz diye.
Umrum diil artik ya.
Ben varya hayatimin en umursamaz zirvesindeyim yasindayim zamanindayim bu ara.
Zillahi gelse umrum değil öyle bir eyvallahı olmayan bir durumdayım
Mısır ekmeği denedinmi canimMercimek unundan dün mucver yaptım yedim.
Koku almadim guzel olmustu.
Ama karabugday ekmegi yok yani o koku cok tuhaf yenmiyo bir de ekmek dagiliyor.
Ihe sari paket ununu bir de schar markasinin ununu övüyorlar
Denediniz mi?
O hesabada bi bakim.
Ben ve cocuklarim tam uyku adamiyizBizimkinin cocuklar annemde 21.00 da uyuyıo.
Evlerinde ıyumuyo.
Annem ama kapatır ısıkları oturur.Bunlar 22.00 da dısardan yemek tatlı söylüyo,uyur mu cocuk uyumaz.
Benm okul oncesi ögretmenl arkadasım vardı,düğüne gitmistik ben hamileydim.
Ogluna 1 yudum pasta verdi ,tatsun diye geri yolladı pastayı.Aa dedim niye yolladın.
Enerji verir uyumaz yerse onu demisti.
Onsan beri aklımda uykudan once tatlı falan yedirmem
İnşallah canım, ben de çocuk konusunda belki biraz fazla özveriliyim. Mesela banyoda lavabonun orada birşeye su doldurup oyuncaklarını koyuyor oynuyor bazen deney yapıyorum anne diyor, bardağa su doldurup kağıdı koparıp koparıp üzerine koyup bardağı ters çeviriyor ( su akmıyormuş deneyiAnnelerin mesaisi bitmez, inanın büyüseler dahi bizim mesai onlar büyüdükçe katlanıyor. Benim kızlarım artık büyükler ama ben onlara kahvaltı hazırlamayı da seviyorum genelde odalarında yapmayı seviyorlar hem bakımlarını yapıyorlar hem yiyorlar ben yapamam vallahi yerken tıkanırım yeni nesil çok farklı. Allah hepsine güzel meslekler nasip etsin kendi ayakları üzerinde durabilen çocuklar olsun, sağlıklı, iyi insanların denk geldiği talihlilerden olsunlar. Akşam yemeğinde her zaman bir tık az yemek isterdim sonrası felaket aklım hep mutfakta ondan sonra da evde ne varsa taşıyorum oturduğum odaya akşam bir güzel yedim mutfaktandan birşey almadım. Kilo sorunum var ama veremiyorum kendimi de biliyorum azla doyan biri değilim benim amacım artık almamak. Mutfak topladım kızların odasını topladım, salonu görseniz sanki taşınıyorum koliler ve poşetler ortada okula gönderiyorum kızlar giymek istemedikleri kıyafetleri eşim sabah yine söyledi ne zamana kadar duracak bunlar burada dedi. Ben de kızlar ne zaman çanta ve ayakkabılarını da ayırırlarsa o zaman dedim. Kızlar rahat ben sıkıştırsam bana sitem edicekler en iyisi ne zaman isterlerse o zaman ayıklasınlar. Evi elektrikli süpürgeye tuttum malum kızların saçları, kemik suyuna şehriye çorbası ve kıymalı taze fasulye yaptım akşamdan az makarna da var salata-ayran- meyve tamamdır.
Mayıs-2024 de Allah nasip ederse eşim ve bir aile dostumuzla beraber bizim araç ile balkanlara gideceğiz memleket havası almaya ama ne yok euro yok eşim akşam dedi başlayalım paralar sen de dedim almak istiyorsan az az başla şu kadar paramız var dedi ben de 200 euro al dedim kasaba da uğra kuşbaşı, kıyma ve sucuk al dedim, madem para var evde etim var ama dolapta bulunsun dedim.
Biz eşimle uyku delisiydik.Ben ve cocuklarim tam uyku adamiyiz
10 oldumu herkes uyumuş olurdu
Bende uyuyordum 10da hatta benle dalga gecerlerdi ariycaktik ama uyumussundur sen falan diye
Neyseki 11e cikarabildim
Ben uyku uyuyamam diye 3.yu dogurmamis bir insanım
Sorma etli olması onun için yemeğin güzel olup olmaması demek. Ben ise sebze yemeklerini seviyorum bir de yaptiklarimin üstüne yoğurt koysam tadından yenmez. Bir haftadır ben de düzen oturttum. 14 saat açlık 10 saat serbest şekilde. Aksamlari da 10 dk egzersiz. Ama dikkat ettim ben bu programı uygulamaya geçtiğinden beri aklım hep mutfakta. Ne yesem ne hazırlasam hep bı yemek fikri :) normalde böyle değil.Erkekler niye bu kadar ağır yemek yeme derdinde anlamıyorumçoğu sebzeyi sevmiyor. Bana göre miiiiss gibi yemek sebze yemeği,salata çeşitlerii
Bizde de durum öyle oluyor. Bir de üstüne akşam çayla tatlı illa yiyecek. Yapmasam hazır alıp geliyor. 100 kilo olmadığıma şaşırıyorum. Evlenirken 50 kiloydum. Şimdi o kilolara gelmem hayal. 52 olsam yeter. 50 yüz kemiklerimi çıkartıyor yakışmıyor ama 52 ye de asla düşemiyorum.
Ben de yeni duzenimi kurduktan sonra, yani atandığım yerde başlayıp ev işini ayarladiktan sonra düşünüyorum inşallah nasip olurBen 30 yaşında evlenirim 35 yaşında da çocuk yaparım diyordum.30 yaşında evlendim, biraz rotarlı 38 yaşında anne oldumŞimdi 44 yaşındayım.Şu an olsa hayatta enerjim yetmezdi.
Çok geç olmadan çalışmalara başla
Bence gayet iyi yaşın.
Yapiyorum ondanMısır ekmeği denedinmi canim
Gluten yoktu herhalde onda
Benimde hasimatodan dolayı glutensiz beslenmek lazim birde cok kılo aldım 6 kilo vermem lazım en az
Nazenin abla memeleket havası almak çok güzel oluyor, biz de bu yaz arabayla gittik hem gezdik hem de 3 gün ailemin geldiği köyde kaldık, doğdukları evi gördük o kadar mutlu oldum ki .size şimdiden iyi gezmeler. Balkan olduğu için çok maliyetli de olmuyor.Annelerin mesaisi bitmez, inanın büyüseler dahi bizim mesai onlar büyüdükçe katlanıyor. Benim kızlarım artık büyükler ama ben onlara kahvaltı hazırlamayı da seviyorum genelde odalarında yapmayı seviyorlar hem bakımlarını yapıyorlar hem yiyorlar ben yapamam vallahi yerken tıkanırım yeni nesil çok farklı. Allah hepsine güzel meslekler nasip etsin kendi ayakları üzerinde durabilen çocuklar olsun, sağlıklı, iyi insanların denk geldiği talihlilerden olsunlar. Akşam yemeğinde her zaman bir tık az yemek isterdim sonrası felaket aklım hep mutfakta ondan sonra da evde ne varsa taşıyorum oturduğum odaya akşam bir güzel yedim mutfaktandan birşey almadım. Kilo sorunum var ama veremiyorum kendimi de biliyorum azla doyan biri değilim benim amacım artık almamak. Mutfak topladım kızların odasını topladım, salonu görseniz sanki taşınıyorum koliler ve poşetler ortada okula gönderiyorum kızlar giymek istemedikleri kıyafetleri eşim sabah yine söyledi ne zamana kadar duracak bunlar burada dedi. Ben de kızlar ne zaman çanta ve ayakkabılarını da ayırırlarsa o zaman dedim. Kızlar rahat ben sıkıştırsam bana sitem edicekler en iyisi ne zaman isterlerse o zaman ayıklasınlar. Evi elektrikli süpürgeye tuttum malum kızların saçları, kemik suyuna şehriye çorbası ve kıymalı taze fasulye yaptım akşamdan az makarna da var salata-ayran- meyve tamamdır.
Mayıs-2024 de Allah nasip ederse eşim ve bir aile dostumuzla beraber bizim araç ile balkanlara gideceğiz memleket havası almaya ama ne yok euro yok eşim akşam dedi başlayalım paralar sen de dedim almak istiyorsan az az başla şu kadar paramız var dedi ben de 200 euro al dedim kasaba da uğra kuşbaşı, kıyma ve sucuk al dedim, madem para var evde etim var ama dolapta bulunsun dedim.
Tam da gündemin konusuna değinmişsin,Oldukça az uyku saatiymiş canım.Allah kolaylık versin.selam kizlar oglanin uyku sorunlari ile ugrasiyorum 5 saati gecmiyor uykusu .uykumu aldim diye ayaklaniyor sabah ezani okunmadam