Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben almanya dayim onun icin marka tavsiye veremem ama misirunu da glutensiz pogaca filan cok güzel oluyo

Annelerin mesaisi bitmez, inanın büyüseler dahi bizim mesai onlar büyüdükçe katlanıyor. Benim kızlarım artık büyükler ama ben onlara kahvaltı hazırlamayı da seviyorum genelde odalarında yapmayı seviyorlar hem bakımlarını yapıyorlar hem yiyorlar ben yapamam vallahi yerken tıkanırım yeni nesil çok farklı. Allah hepsine güzel meslekler nasip etsin kendi ayakları üzerinde durabilen çocuklar olsun, sağlıklı, iyi insanların denk geldiği talihlilerden olsunlar. Akşam yemeğinde her zaman bir tık az yemek isterdim sonrası felaket aklım hep mutfakta ondan sonra da evde ne varsa taşıyorum oturduğum odaya akşam bir güzel yedim mutfaktandan birşey almadım. Kilo sorunum var ama veremiyorum kendimi de biliyorum azla doyan biri değilim benim amacım artık almamak. Mutfak topladım kızların odasını topladım, salonu görseniz sanki taşınıyorum koliler ve poşetler ortada okula gönderiyorum kızlar giymek istemedikleri kıyafetleri eşim sabah yine söyledi ne zamana kadar duracak bunlar burada dedi. Ben de kızlar ne zaman çanta ve ayakkabılarını da ayırırlarsa o zaman dedim. Kızlar rahat ben sıkıştırsam bana sitem edicekler en iyisi ne zaman isterlerse o zaman ayıklasınlar. Evi elektrikli süpürgeye tuttum malum kızların saçları, kemik suyuna şehriye çorbası ve kıymalı taze fasulye yaptım akşamdan az makarna da var salata-ayran- meyve tamamdır.
Mayıs-2024 de Allah nasip ederse eşim ve bir aile dostumuzla beraber bizim araç ile balkanlara gideceğiz memleket havası almaya ama ne yok euro yok eşim akşam dedi başlayalım paralar sen de dedim almak istiyorsan az az başla şu kadar paramız var dedi ben de 200 euro al dedim kasaba da uğra kuşbaşı, kıyma ve sucuk al dedim, madem para var evde etim var ama dolapta bulunsun dedim.

Ben almanya dayim onun icin marka tavsiye veremem ama misirunu da glutensiz pogaca filan cok güzel oluyo
Tavada denedim (daha oncede misir unuyla denemistim)
Yine denedim :) Karabugday ve mercimek ununu karistirdim daha iyi oldu. Sut urunlerinide kestim sut yogurt katamayinca daha yavan oluyor
Madensuyu koydum.
Icine patates, keten tohumu, cia, ispanak falan zamanla deneye deneye bakim.
Cok kararliyim ve irademde iyi suanlik
Surekli deniyorum.
En kucuk tavayla yapıyorum zaten 2 günlük.

Bizimkinin cocuklar annemde 21.00 da uyuyıo.
Evlerinde ıyumuyo.
Annem ama kapatır ısıkları oturur.Bunlar 22.00 da dısardan yemek tatlı söylüyo,uyur mu cocuk uyumaz.
Benm okul oncesi ögretmenl arkadasım vardı,düğüne gitmistik ben hamileydim.
Ogluna 1 yudum pasta verdi ,tatsun diye geri yolladı pastayı.Aa dedim niye yolladın.
Enerji verir uyumaz yerse onu demisti.
Onsan beri aklımda uykudan once tatlı falan yedirmem

Benimkilerede havuclu, cevizli tarçınlı kek yaptim.
Cok az yaptim ben yemicem diye.
Kiz 1 dilim yedi bile.
Hic yapmayincada esim araniyor kız kurabiye sayıklıyo.
Benim yemegim yok
Ekmegi hadi yaptım bir sekilde yemeksiz kaldım.
Ekmeklerimi anneme tattiriyorum hemen :)
Kobayım tavadakini beğendi.
Bundan vazgecme dedi.
Oglen semizotu yedim.
Aksam yicek bisim yok.
Esimle kıza makarna köfte patates var.

Haftasonu ıspanak, brokoli, karnabahar falan almam lazım.
Cok usendim cikmaya esimle cikar alırız.
Annem masallah çıkar hergun market market gezer
Hiç usenmiyor ya.
Ben aşırı useniyorum.
Giyin, çık, market gez gel yerlestir valla günüm gidiyor.
Hele kızla cikarsam hic gelemiyoruz.

Mısır ekmeği denedinmi canim
Gluten yoktu herhalde onda

Benimde hasimatodan dolayı glutensiz beslenmek lazim birde cok kılo aldım 6 kilo vermem lazım en az

Ben ve cocuklarim tam uyku adamiyiz
10 oldumu herkes uyumuş olurdu
Bende uyuyordum 10da hatta benle dalga gecerlerdi ariycaktik ama uyumussundur sen falan diye
Neyseki 11e cikarabildim
Ben uyku uyuyamam diye 3.yu dogurmamis bir insanım

İnşallah canım, ben de çocuk konusunda belki biraz fazla özveriliyim. Mesela banyoda lavabonun orada birşeye su doldurup oyuncaklarını koyuyor oynuyor bazen deney yapıyorum anne diyor, bardağa su doldurup kağıdı koparıp koparıp üzerine koyup bardağı ters çeviriyor ( su akmıyormuş deneyi ) buna takılmıyorum.sonra odadaki masanın üzerinde legolarla oynuyor bozma anne diyor iki gün orada bırakıyorum bozulmasın diye.
Küçükken de oyun hamuru ve parmak boyadan hiç sakınmadım. Koltukta oturup tv izlerken birşeyler yemeyi seviyor. Meyve abur cubur gibi buna da kural koymadım Vs vs
Gezerek yemesin yeter.
Bebekken odada bile kabın içi su dolu oynamışlığı var.
Aman ölmem ya iki iş yapmayla, yeterki mutlu olsun. Bu günler geri gelmez.
Aldıklarınız bereketli olsun.

Ben ve cocuklarim tam uyku adamiyiz
10 oldumu herkes uyumuş olurdu
Bende uyuyordum 10da hatta benle dalga gecerlerdi ariycaktik ama uyumussundur sen falan diye
Neyseki 11e cikarabildim
Ben uyku uyuyamam diye 3.yu dogurmamis bir insanım
Biz eşimle uyku delisiydik.
Çocuk konusunda beni de en çok düşünüren uyku konusuydu.
Ela geldiği ilk gün Allahım uykudan duymam diye kaç defa uyandım.Ama hiç uyanmadı. Bana çok dediler sen çocuk büyüttüm deme, çooook rahat bir bebeklik yaşadın diye
Çok şükür uykuyu seven bir çocuk nasip etti.

İyi geceler kızlar,
Bugün Ela saat 10:35 te uyandı.Acıkmadım anne oyun oynayalımmı okula gitmeyeceğim ya oyundan sonra kahvaltı yapalım dedi. Puzzle yapmak istedi. Onu yaptık birlikte.
Ben puzzleları ayırdım o yaptı.
Kahvaltıdan sonra günlük rutin işleri yaptım. Yatak odanın tozunu aldım.
Sonra arkadaşla çıktık. Çocukları Atatürk kültür ve sanat merkezine götürdük.çocuk kütüphanesine girdik. Kitapları incelediler. Resim boyama yapmaya başladılar. Arkadaş cafeye gidip kahve içelim dedi. Çıkacaktık Ela arkadaşına burayı toplayıp gitmeliyiz dedi. Oradaki görevlinin de çok hoşuna gitmiş öyle demesi :) Gittik biz kahve içerken onlar da cafede resim boyamaya devam ettiler.
Sonra tiyatro saati geldi girdik tiyatroya.çocuklar için de iyi oldu. Anlatmak istediği şey çok güzeldi.Emeklerine sağlık.
Çıkışta arkadaşın eşi bizi aldı çok yağmur vardı geciktik biraz eve.
Ela acıkmıştı yemek verdim. Ben de salata yaptım. Ela da yardım etti.
Sonra biraz tv izledi. Babasıyla puzzle devam ettiler. Sonra tablet açtı biraz izledi. Uyku saati dedim. Babam yatsın yanıma dedi.
Saat 23:00 de uyudu. Eşim de diyor. Benimle çabuk uyuyor bu çocuk ee tabi kitap okuyorum ben üstelik iki tane istiyor dedim.Bir de benimleyken yatakta çok sohbet ediyor. Babasıyla yatak sohbeti yok.
Kitabı sevsin ya şansıma öğretmeni de çok kitap okuyan biri.
Eşim arabayı satıyor, senin için satıyorum dedi. Ben otomatik olursa cesaretim olur belki dedim hep. Yeni araba bakıyor. Ufak bir araba.
Bizim arabayı seviyordum. Bagajı ardiye gibiydi ama işte ehliyet alırken de oturdum ağır geldi yaa. Bir de cesaret sıfır olunca. Neyse bir şekilde arabayı kullanmalıyım. Seneye okul konusu için şart.
Ela bile demeye başladı anne araba kullansaydın şunu yapardık diye

Sorma etli olması onun için yemeğin güzel olup olmaması demek. Ben ise sebze yemeklerini seviyorum bir de yaptiklarimin üstüne yoğurt koysam tadından yenmez. Bir haftadır ben de düzen oturttum. 14 saat açlık 10 saat serbest şekilde. Aksamlari da 10 dk egzersiz. Ama dikkat ettim ben bu programı uygulamaya geçtiğinden beri aklım hep mutfakta. Ne yesem ne hazırlasam hep bı yemek fikri :) normalde böyle değil.
Ben de yeni duzenimi kurduktan sonra, yani atandığım yerde başlayıp ev işini ayarladiktan sonra düşünüyorum inşallah nasip olur

Bir haftadır akşamları bir kaç ziyaretimiz vardı onları hallettik. Ama gittiğim her yerden de en geç 21 de dönüyoruz bazılarından daha erken. Kızımın uyku saati benim için de çok önemli ayrıca gittiğimiz yerlerde varsa okullu çocuk onu da hesaplamak lazım.
Kızım her gece bir benimle uyuyor. Sonra ben yanından kalkıp yatağıma geçiyorum. Ama gece genelde uyanıp anne diye çağırıyor kalkıp gidiyorum. Uykum bölünüyor sıkıntı oluyor benim için. Bunu da bı sonlandirsak tadından yenmez

Günaydın
Benim kızı aslında gece cise kaldirmam lazim 3 gibi
Uyanır geri uyumaz diye cesaret edemiyorum.
4 de o uyandi ciş diye şükür geride uyudu hemen.

Aksam yagmura cikicam dedi.
Bende brokoli falan alacaktım esim bekleyin beraber gideriz dedi.
Biz yine semsiyeyle indik yürüdük biraz yagmur yagmur diyince kız.
Ozkuruslara gittik manav vasat.
Ciktik cağrıya gectik.
Bulamadim brokoli karnabahar
Kuru meyveleri aldik.
Meyveyi aldik.
Yumurta, sogan, kiz abur cubur aldi.
400tl lik olduk yine.
Sebzeyide pazardan alırım artık napim.
Dut kurusu, elma kurusu, kayisi ara ögünlerim okey.
Bugun karabugday unlu gözleme yapıcam kendime.
Pilav ve musakka yaparım bi de esimle kıza.

Kıza bildircin yumurtasi ve sigara böregi yaptim.
Ben daha bisi yemedim dut cayı ictim sadece.
Supurgeye baslıcam sonra yerim canım istemiyor bisi.

Nazenin abla memeleket havası almak çok güzel oluyor, biz de bu yaz arabayla gittik hem gezdik hem de 3 gün ailemin geldiği köyde kaldık, doğdukları evi gördük o kadar mutlu oldum ki .size şimdiden iyi gezmeler. Balkan olduğu için çok maliyetli de olmuyor.
Biz 10 gün kendimiz gezdik 3 gün akrabalarda kaldık, akrabalar hiç para harcatmadılar. 10 günün maliyeti 2 büyük bir çocuk ama yemekleri benim kız da tam porsiyon yediği için yemekleri 3 kişi konaklamaları 2 kişi için düşünebilirsin
424 euro konaklama(10 gece için)
900 euro 10 günlük yeme içme, benzin, otopark ücreti,müze giriş ücretleri buraya alınan hediyeler.
50 euro da arabaya yeşil sigorta
Rota ile ilgili aklınıza takılan olursa ayrıntılı konuşabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…