Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu gün kahvaltıdan sonra kızlar İzmire gitti biz de eşimle birlikte evin ihtiyaçları için dışarı çıktık çöp kovası, büyük bir çamaşır sepeti, normal orta boy bir leğen ve vileda için sopa aldık eşim ödedi söyleniyordu sadece plastik aldık bu nasıl bir ücret diye. Ordan yazlığa gittik önce markete uğradık kefal balığı, kalçalı but, yumurta indirimdeydi dört koli yumurta ve biraz da salatalık aldık eşim indirimli olduğu halde bu kadar tuttu dedi. Ordan yazlığa geçtik aldığım tavuk ve balığı evde iş olmasın diye dondurucuya girecek şekilde paketledim. Eşim ayvva ve nar topladı çatlak olan narları orada ayıklayıp saklama kabına koyup eve getirdim. Güzel bir deniz kenarı yürüyüşü yaptık az da olsa denize girenler vardı. Eve dönüşte önce pazara uğradık yarım kilo taze fasulye, bir kilo börülce, üç kilo üzüm, iki kilo elma, yeşillik, 3 kilo tombul patlıcan, 2 kilo kapya biber, aldıklarımıda unuttum eve gelince mutfaktan kaçasım geldi nasıl bir göreseniz heryer poşet. önce dondurucuya koyacaklarımı hallettim sonra patlıcanların hepsini biberlerinin de yarısını fırına koydum piştiler ama yarın artık kalanını yapıcam çok yorulmuşum bol harcamalı bir gündü artık harcadığımız parayı hesaplamıyoruz çünkü ihtiyaç diyoruz.

Hava nasil guzelmis ya
Saat 4 gibi sahile gittik.
1.5 saat kadar kız oynadı
Hafif serinlik cikinca çıktık bizde
Dedim heryer kalabalik zaten sahilde bayram kutlamalari vardi.
Canim ciger istiyordu dedim ciger alalım kizartir yeriz.
200tl ciger aldık yarım kilo
Manava ugradik roka, marul, pırasa, havuc, elma aldım.
1 lavasla bol roka ciger mis gibi gitti valla
1 kizartmalik daha bile kaldı

Kız yine bisi yemiyor
Ne kullanirsam kullanim sadece enerji yapıyor iştahını asla acmiyor usandım.
Ne istersede yapiyorum alıyorum yeterki yesin diye.
1 muz yedi onunla uyudu.
Nasıl yemeden bukadar enerjisi var onada şaşırıyorum.
Kac tane surup denedim, macun, karadut özü, cinko yok Allah yok.
D vit zaten evden asla eksik olmaz.
Artık yoruldum.
istiyor yaptiriyor ama yemiyor.
Sabah patates diye agladi yaptım 3-5 yedi birakti.
hüpperin kefirinden falan alıyoruz, ayran seviyor napim bogazindan bisi insin diye.
Yerken kabızlığı bile duzelmisti.
Artık bende napcamı şaşırdım.

Erkekler niye bu kadar ağır yemek yeme derdinde anlamıyorum çoğu sebzeyi sevmiyor. Bana göre miiiiss gibi yemek sebze yemeği,salata çeşitlerii
Bizde de durum öyle oluyor. Bir de üstüne akşam çayla tatlı illa yiyecek. Yapmasam hazır alıp geliyor. 100 kilo olmadığıma şaşırıyorum. Evlenirken 50 kiloydum. Şimdi o kilolara gelmem hayal. 52 olsam yeter. 50 yüz kemiklerimi çıkartıyor yakışmıyor ama 52 ye de asla düşemiyorum.

Bu aralar ikinci çocuk fikri başladı bende, atanmam da bunda etkili oldu tabi. Ama yaş da 36 biraz da korkmuyor değilim. Kızım resmen her gün anne kardeş istiyorum diyor, offf kafam çok karışık
Ben 30 yaşında evlenirim 35 yaşında da çocuk yaparım diyordum.30 yaşında evlendim, biraz rotarlı 38 yaşında anne oldum Şimdi 44 yaşındayım.Şu an olsa hayatta enerjim yetmezdi.
Çok geç olmadan çalışmalara başla
Bence gayet iyi yaşın.

Yemedimi yemiyor, bizim şimdi asla tadına bile bakmıyor. İnsan bir parça alır yok ağzına koydurmuyor koymuyor.
Ve 20 kiloydu 19 kiloya düşmüş.
Az yeme çok hareket.
Bizim yapamadığımız şey

İyi geceler,
Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun. O kadar insanın emeğiyle kurulan cumhuriyetimizin nice 100 yılları olsun
Cuma günü cimlastik vardı.giderken çiçek kopardı cimlastik hocasına verecekmiş. Biraz gülmüyor ama çiçek verince belki güler dedi akşam da, çiçek verdim ilk defa güldü diyor :) okula bırakınca eve geçtim ev işi toz al temizle geçti.koci evde yemek yerim dedi. Köfte patates ve bol karışık salata yaptım. Aynı bloktaki arkadaşım tarhana çorbası getirdi. Ela yemedi tabi. Anneannesinin tarhana çorbası gibi değilmiş
Dün de kahvaltıyı geç yaptık. Saat 1 gibi.
Sonra toparla dinlen, Elayla dışarı çıkalım dedim. Bayrak alacaktım bayram günü için.
Biz kızımla gezeceğiz dedim. Evde ney dersine çalış sen de dedim.
Çıktık uğradık bir kaç yere.sandalye ayağına yapışkan keçe aldım. Sandalyeler çok ses yapıyor.ayaktaki keçeler düşmüş.
Eşim pazardan balık alırız diyordu. Pazara uğradım. Tam eşimi arayacaktım gel balık al elimde taşımayayım diye arayacaktım,o aradı. Pazara çıkacakmış. Geliyorum bekleyin birlikte gezelim dedi. Takılmasa olmaz belki de anne kız takılacaktık :)
Pazardan birşeyler aldık. Oradan carrefoura geçtik. Oradan da aldık ihtiyaçları. Sonra da bayrağı aldık eve geldik. Paraları saça saça geldik eve.
Akşama yemek yapmadık. Balıkları yarın yaparız.Elaya babası kırmızı balık alayım dedi. Hayır hamsi istiyorum diye tutturdu :) karadenizlilik kanında var galiba
Bugün öyle atıştırmalık şeyler, cips tarhana, ceviz,kuruyemiş, çekirdekli galeta ekmeği, meyve tabağı öyle karnımızı doyurduk :)
Arada yapıyoruz böyle.
Gece uyuturken uyuya kalmışım. Yine uyku öncesi çene tavan yaptı
Bana diyor ben genç olunca bana arkadaşlarımın yanında ponçiğim deme sakın anneeee

.
Yemedimi yemiyor, bizim şimdi asla tadına bile bakmıyor. İnsan bir parça alır yok ağzına koydurmuyor koymuyor.
Ve 20 kiloydu 19 kiloya düşmüş.
Az yeme çok hareket.
Bizim yapamadığımız şey
Ben üzülüyorum
Okadar cabalıyorum olmuyor.
Kilo almıyor.
Ne derse yapıyorum yemiyor.
Cesit cesit yapıyorum yesin diye ziyan oluyor.
Ve susluyorum okadar.
Artık napcamı şaşırdım.

Cumhuriyetimizin doğum günü kutlu olsun. Sabah sabah eşimle kızlar evde olmayınca kahvelerimizi aldık tv karşısına geçtik. Sonra süt almaya gittik fırına da uğradık ekmeğimizi aldık. Eve geldik akşamdan kalan işleri yapmaya eşim fırınlanmış olan patlıcanı-biberi soyamadı ben onları soyayım sen de börülceleri temizle haşlayalım dedim tamam dedi yaptık, kahvaltı hazırladık yedik mutfak toplandı, süt mayalandı, eşimin saçlarını kestim. Ama yorulmuşuz akşam için yemek var az da çorbamız var haşladığım börülcelerden de salata yaparım yeter. Dondurucuya üç paket köz patlıcan koydum börülce de soğusun ondan da iki paket koyarım. Kış hazırlıkları yapmak güzel ama çok yorucu oluyor neyse Allah ağız tadı ile yemek nasip etsin. Birazdan da hesap yapıcaz kredi kartları patladı, önümüzde ki ay arabanın vergisi ve emlak vergileride var bakalım önümüzde ki ay bizi neler bekliyor.

.

Ben üzülüyorum
Kilo almıyor.
Ve susluyorum okadar.
Artık napcamı şaşırdım.
Benimkide öyleydi canim. Doktorum pesine düsme yemek konusunda dedi, gercekten artik ilgilenmegince yemege basladi. Kendi acikinca gelip istedi. Bazen iki gün az yiyor, 3cü gün onun yerine cok yiyor. Bide kresinde faydasi var diye düsünüyorum. Cocuklar yiyince oda yiyor.

.

Ben üzülüyorum
Kilo almıyor.
Ve susluyorum okadar.
Artık napcamı şaşırdım.
Ben bazen çok ısrar etmekle ve onu yemiyor bunu yapayım deyip yapmakla ve şekilden şekile girip yedirmekle hatamı yaptım diye düşünüyorum. Sonra yaa o zaman da aç kalacaktı ona vicdan yapacaktım diyorum.
Mesela Ela bir kase çorba ile doyan bir çocuk.
Öyle kaç çeşit yemek yiyen çocuklara hayran kalıyorum.
Hala bazen hadi bunu da ye diyorum
Ama çok doydum anne diyor.
Belki de abartıyoruz.
Keşke her çeşit yeseler.

İyi uykular kızlar
Bugün yine kahvaltıyı geç yaptık.
Daha kahvaltıyı tam toparlamadan arkadaşın eşiyle benim koci çocukları biryerlere parka falan götürmeyi düşündüler. Ben de iyi gezerim dedim. Tamam sen de gez bak keyfine dedi.
Yürüyerek avm ye gittim. Birkaç şey bakacaktım mutfak için. Eşim tost makinamızı bozdu sağolsun. Isının azalmasına tahammül edemedi. Yoksa süper tost yapar.kurcaladı makinayı o ayarı değiştirdi. Birkaç defa tost yaptım bozuldu.Şimdi ocak üstü tost tavası istiyor. Ona bakacaktım.Bir de spatula fırça vs
Gezdim baktım. Alacağım birara. Diğer çeşitlere online bakarım dedim.kahve fincanı takımı istiyorum yeni ona baktım.
Elaya lcw den bir tişört bir kilotlu çorap aldım.
Avm den çıktım.
Başka yerden yine Elaya toka ayakkabısına yapıştırmaya süs. ( kardeşimin verdiği bayram için giymeye ayakkabının süsü düşmüş bulamadım) Elaya top aldım. Bayağıdır sektirmeye top istiyor.
Oradan çıktım tedi ye uğradım. Beslenme kapı ve desenli bardak aldım.
Yine hep ona aldım
Eve geldim.onlar da yeni gelmiş. Giriştik balık temizlemeye, salata yaptım. Eşim pişirdi.
Ela da yerken hamsi koydum tavaya şarkısını istiyor
Yemekten sonra da sitenin bahçesinde 100.yıl kutlaması vardı ona katıldık.
Yarın da okullar tatilmiş.
Son dakika planı yaptı. Avmye sinemaya gidecekmişiz, bahçede çimlerde oyun oynayacakmış, avm de oyun yerine gidecekmişiz. Hangisine vakit yeter bilemedim :)

Bereketli olsun abla

selam kizlar okuyorum okuyorum ne yazcagimi unutuyorum bugun istanbula geldik gezmeye akvaryum,tema park derken guzel oldu
babyloading87 ev isiniz nasil gidiyor canim
Ev isi yılan hikayesine döndü vallaBi evle anlastık arabayı dedik en kötü galeriye vercez
Evin ortaklarından biri bayagı kallavi biri ama 2 milyon kadar vergi borcu cıktı adamın.Tapudan randevu alındı vergi borcunu kaldrmasını bekliyorz.
Saldık artık hayırlısı
El sıkısıldı baska ev de bakmadık valla

Günooo
Gelemeyrumm güya cmrtsi evdeydim
Koci de evdeydi.
O aldı kızı avm yaptı ben evi topladım,dus aldım.
Attım kendimi sokaga.
Kapıda karsılastık balık almıslar
Ayıkladı pisirdi yedik.
Pazar koci araba pazarına cıktı.
Bizde kızla takıldık evde 17.00 gibi geldi bayrama gittik.
Yuruyuse katıldık cokkk güzeldi
Son dk okulu tatil etti yine
Sizin yapacagınız isee dedim
Bastan söyle yani
Hala her kadın evde sanıyo,asamadı sunu bi!
Kvdeme kitledik alyayı mecbur.
Sabah geldi aldı kpderim saolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…