Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamm
Yeni hafta kocaman mutluluklar getirsin pozitif basliyorum haftaya puanım 9 :)

Aksam kız annemdeydi esimde mac izlicem dedi saat 7 falandi süpürdüm sildim evi.
Sabahta kapıları sildim.
Tavuk sote ve pilav yapıcam.
Pirasa var esim yemez kızda sadece havuclarini yiyor😒
Kendime glutensiz galeta yaptım.
Tuzlu kurabiye galeta severim en azindan ara öğün olur bana.
Valla gayet iyi gidiyorum.
Galetanin birazini cia ve keten tohumlu yaptim.
20231030_105631.jpg
Ama cok guzel gorunmuyormu? Kiyır kıyır oldu.🥰

Sabahta kahvaltimi yaptim omletli zeytinli salatalikli marullu falan.
Benim regl donemim yakın normalde siserdi karnım davul gibi ay o siskinlik gitti.
Karnım sismiyor bu bile benim için cok iyi bir durum.
Dahiliyeyede randevu aldim alerji yada immum bisi varmı o da kafamdan bi gitsin.

Tatlı cnm istemiyorda kendime bisi yapmazsam önden aciktigim an gozum doner yerim diye sabahtan ya da aksam yapıyorum.
Mercimek unu, karniyarik otu tozu ve sorgun unu siparis verdim.
Bi de karabugday unu.
Halkekmegin sarı paket unu asiri oneriliyor ondanda alicam.
Az az aldım ekmek denicem.
Ekmegi yaparsam gerisini hallederim.
Zaten ekmek aramayan biriyim ama buzlukda elimin altinda dursun istiyorum.
Krep falanda beni kotarır.
Iyiki o videolari izlemisim banada is çıkıyor 🤭 oyalanıyorum.

Son düzenleme:
Bir dahaki ay da dogal tatlandiricilar alıcam.
Hurma dolgusu, konsantreler, biraz daha glutensiz yulaf almam lazim.
Kurabiyeler kekler denicem.
Glutensiz helvada buldum ondan alıcam.
Cok pahalilar ama ben bismillah dedim basladim bir süre denicem.

Bu ay dr randevum olmasaydı alıcaktım hepsini ama oraya para gidecek.
kart kesilince alirim artik
Kendime bisi almamaya karar verdim kiyafet yani.
En azindan bu kış idare edebilirim evdeyiz nasıl olsa.
Seneye arabanin taksiti bitiyor rahat rahat alisverisimi yaparim.
Hem kilo vercem gibi görünüyor🤫🤭
Hic gerek yok masrafa.
Yaza fit ve daha sağlıklı artık😏
En önemlisi rozasea ataksız çok amin.

Ev isi yılan hikayesine döndü valla😬Bi evle anlastık arabayı dedik en kötü galeriye vercez 🫣
Evin ortaklarından biri bayagı kallavi biri ama 2 milyon kadar vergi borcu cıktı adamın.Tapudan randevu alındı vergi borcunu kaldrmasını bekliyorz.
Saldık artık hayırlısı🙏🏻
El sıkısıldı baska ev de bakmadık valla🫣

Hadi hayırlı haberler al kuzu

tr_lelli tr_lelli lelli ben hic takilmiyorum ya buyume egrisini takip ediyor musunuz bilmiyorum ama bizimkiler zayif ama buyume egrileri kendi icinde iyi .aksam yemeklerinde meyve yemek istiyormus valla yesin diyorum napim
Doktorda bana degerleri iyi biz buna bakıyoruz demisti.
Ama uzuluyorum ben ya
Sabah mesela muz uzerine bal ve cekilmis ceviz doktum onu yedi sadece
Omlet, peynir hic birini yediremedim.

Hepimize güzel bir hafta olsun. Hafta sonu çok harcadık önümüzde ki birkaç gün sadece ekmek almak istiyorum, aldıklarımız tamamen mutfak harcamasıydı ama yine de çok yekün tuttu. Bu gün üstümde bir ağırlık var, uyku hali gibi neyse temizlik yaptım ama toz alma işi her zaman ki gibi yarına kaldı. Biber dolması hazırlamıştım buzdolabında onu pişirdim yanına da kemik sulu mercimek çorbası yaptım salata olarak da köz patlıcan ve biberi limon suyuyla tadlandırırım yeter. Az önce sadece gidip ekmek alıp geldim raflara bile bakmadım, bakarsam alıcam bir kaç birşey stokluk. Bir makina çamaşır hazırladım kızların nevresimlerini değiştirip makinayı çalıştırıcam.

Selam herkese bişey danışmak istiyorum size sezeryanda genel yada spinal olan var mı
Spinal olup memnun olan yada benim ilki geneldi zordu ayılması acısı şimdikine spinal öneriyolar ama çok kötü şeyler duyuyorum kalıcı bel ve baş ağrısıyla ilgili
Fikirlerinize ihtiyacım var 😕

Selam herkese bişey danışmak istiyorum size sezeryanda genel yada spinal olan var mı
Spinal olup memnun olan yada benim ilki geneldi zordu ayılması acısı şimdikine spinal öneriyolar ama çok kötü şeyler duyuyorum kalıcı bel ve baş ağrısıyla ilgili
Ben ve tüm arkadaşlarım spinal sezaryan olduk kalıcı hiç bir şey olmadı. İlk zamanlar bel ağrısı oldu o da ben ilk gün hareket etmeye çalıştığım yatıp dinlenmediğim için, arkadaşlarımın benim kadar da ağrısı olmadı.

Selam kızlar.
Bugün tatilmiydi 😅 diğer günlerden hiç farkı yoktu sanki :) yine yoğun yine tempo.
Ela sabah bahçede kahvaltı yapalım dedi.
Makinaya çamaşır attım. Çay kahvaltı tost hazırlık yaptım. Saat 12 de bahçede kahvaltı yaptık.
Sonra arkadaş da oğlunu aldı geldi onlar oynadı bisiklet bindi biz oturduk.
Eve gelmek de istemediler. Saat 4 te evdeydik.ama eve dönerken hala yok o bize gelsin yok biz ona gidelim 🥵
Eve geldik tam yemek hazırlayacağım karnıyarık yapayım dedim. Soğan doğradım. Kıyma çıkarttım.ıspanak sapını pirinçle yapıyordum Eşim yazmış et haşlama yapsana hastayım iyi gelir.
Yarım bıraktım haşlamalık kuzu incik sipariş verdim.
O ara çamaşır astım. Kurutmaya attım. Banyo yaptıracaktım. Siparişimi beklemekten banyoya da sokamadım.
Sipariş geldi geç oldu. Yemeği yapmaya giriştim. Banyo işi kaldı. Sonra eşim aramış bulgur pilavı da yapsana. Diyetteyim yemem diyor diye yapmadım güya. Elayla bana etin yanına pancar suyuyla makarna haşlamıştım. Onu yemem diyetteyim dedi. Neyse bulgur pilavını da yaptım. Kabak yoğurtladım. Turşu çıkarttım.O ara Ela da evi dağıttı tabi. Beynim döndü.
İşim bitti hemen oyun oynayalımmı senfonisi başladı😅
Tamam çamaşır katlayarak oynayalım dedim. Çamaşır katlamaya oturdum. Anne kız oynadık. Oyunda o okula giden genç kızmış. Bem de evde iş yapıyormuşum. İşi bitmeyen anne😂
Neyse günü böyle bitirdik. Dinlendimmi tabiki hayır. Saat 21 gibi oturdum. Biraz sonra da uyku hazırlığıydı kitap okuydu uyuduydu. Ben de sızarım kesin. Yarın da cimlastiğe erken gideceğiz.birlikte kahvaltı yaparız dedik arkadaşlarla. Mayalı hamur kızartacağım. Cimlastik sonrası da eve gelip kıyafet değiştireceğiz. Bayram töreni olacak yarın. Eve gelince de işler beni bekler.

Doğum günü istiyor Ela nasıl koşturacağım bilmiyorum. Çeşit çeşit şeyler hazırlayacağım.Evde yapacağım mecbur.püfff Motoru takmam lazım. Akşam da mutfak topluyorum. Koci içerden sesleniyor antibiyotiğimi verirmisin. Erkekler hasta olmasın mümkünse. Ama zaten çok birşeyi yok. Antibiyotiği ısrarla yazdırmış doktora.
Kalktı kendi aldı :)
Bana da diyor ilacı bırakınca çenen açıldı😂😂😂 neye yetelim acaba biz kadınlar.
Allah çalışan kadınlara daha da kolaylık versin

İyi geceler.
Fena yorulduğum bir gün bitti iyi geceler demeden edemedim😁
Oysaki fena uykum da vardı.
İkinci çocuk isteyip ne yapayım, olsa kesin kafayı yerim. Kesinlikle tek en iyisi.
Benim daha ikisine birden yetecek takatim yok.
Hadi uyuyalım kızım, erken uyanacağız cimlastik var diyorum Benimle yatakta güreşiyor😅 uykum yokki diyor.
Az bunu yapalım az da şöyle oynayalım, derkem kitap okuma hakkını kaybediyorsun oyunla dedim. Tamam olsun dedi. Sonra almış kendi bana kitap okuyor.
Mutfağı toplayacağım, işlerim var hadi uyuyalım derken, nihayet babam uyutsun o zaman dedi.
Sürekli anne sen yat yanıma diyordu.
Neyseki iyi oldu evi toparladım, namaz kıldım, hamur mayaladım.
Keşke hiç ev işi olmasa da kızımla sürekli birlikte birşeyler yapsak ama ne mümkün.
Bugün tam mutfakta işim bitti,oturacaktım.
Bir baktım meyveli yoğurdunu almış açarken yere ve üzerine dökmüş.
Benim işim bitermi 😅
Bir de diyor anne benim hatamdı ben temizleyeyim. Kıyamam kuzuma ya.
Annesinin bitanesi.
Uyutma faslında da anne ben sensiz yapamam,ayrı duramam. Söyledi söyledi,sonra da diyor çok duygulu şeyler söyleyince uykum kaçtı😆

Doktorda bana degerleri iyi biz buna bakıyoruz demisti.
Ama uzuluyorum ben ya
Sabah mesela muz uzerine bal ve cekilmis ceviz doktum onu yedi sadece
Omlet, peynir hic birini yediremedim.
Bayağı az yiyormuş,
Ben de Ela az yiyor diyorum.
Ela 2-3 çeri domates bir salatalık küçük, iki zeytin,bir dilim hellim peyniri kızartıp veriyorum. Yumurta bazen de bir parça kırmızı veya yeşil biber yiyor. Ekmek de yiyor salçalı :)
Tabi bazen hepsini yiyor bazen yeniyor. Ama iki parça yeyip bırakmıyor genelde
zeytini genelde ben ye diyorum ama geçen gün pazarda zeytin bakıyoruz. O da tadına baktı. Sonra bir baktım ikinci üçüncü yeme diyorum alınca yersin. Rahat 10 tane yemiştir şaşırdım. Zeytinci adam yesin yesin diyor o da yiyor.Allahım evde zeytin yemeyen çocuk burada zeytin sevdalısı oldu dedim😅

Selamm
Yeni hafta kocaman mutluluklar getirsin pozitif basliyorum haftaya puanım 9 :)

Aksam kız annemdeydi esimde mac izlicem dedi saat 7 falandi süpürdüm sildim evi.
Sabahta kapıları sildim.
Tavuk sote ve pilav yapıcam.
Pirasa var esim yemez kızda sadece havuclarini yiyor😒
Kendime glutensiz galeta yaptım.
Tuzlu kurabiye galeta severim en azindan ara öğün olur bana.
Valla gayet iyi gidiyorum.
Galetanin birazini cia ve keten tohumlu yaptim.
Eki Görüntüle 3325909
Ama cok guzel gorunmuyormu? Kiyır kıyır oldu.🥰

Sabahta kahvaltimi yaptim omletli zeytinli salatalikli marullu falan.
Benim regl donemim yakın normalde siserdi karnım davul gibi ay o siskinlik gitti.
Karnım sismiyor bu bile benim için cok iyi bir durum.
Dahiliyeyede randevu aldim alerji yada immum bisi varmı o da kafamdan bi gitsin.

Tatlı cnm istemiyorda kendime bisi yapmazsam önden aciktigim an gozum doner yerim diye sabahtan ya da aksam yapıyorum.
Mercimek unu, karniyarik otu tozu ve sorgun unu siparis verdim.
Bi de karabugday unu.
Halkekmegin sarı paket unu asiri oneriliyor ondanda alicam.
Az az aldım ekmek denicem.
Ekmegi yaparsam gerisini hallederim.
Zaten ekmek aramayan biriyim ama buzlukda elimin altinda dursun istiyorum.
Krep falanda beni kotarır.
Iyiki o videolari izlemisim banada is çıkıyor 🤭 oyalanıyorum.
Alerji için önce dermotoloji bölümüne gideceksin bence, o sana kayıt açacak sonra alerji ve immünoloji doktoruna gideceksin.
Ben yine üç aydır regl olmadım ama ne göğüs ağrısı ne şişkinlik yok.
Yavaş yavaş menopoza doğru yol alıyorum.
Ama tam kesilmediği için doktorlar menopoz değilsin diyor

Benim belden uyuşturdular
Boyun ve baş ağrım çok oldu şu içtim çokça kahve gecti
Ama doğumdan sonra belde ağrı kalıyornya
Kalmıyor diyen nebilim
Belim bacağıma vuruyor ağrısı

Alerji için önce dermotoloji bölümüne gideceksin bence, o sana kayıt açacak sonra alerji ve immünoloji doktoruna gideceksin.
Ben yine üç aydır regl olmadım ama ne göğüs ağrısı ne şişkinlik yok.
Yavaş yavaş menopoza doğru yol alıyorum.
Ama tam kesilmediği için doktorlar menopoz değilsin diyor
Dahiliye açiyor gerek görürse (doktor derdinden anlarsa)

Panik biriysen genel ol derim.

Oglanda genel oldum (ayılmada sıkıntım olmuyor benim ama odaya gecmeden ayilmış oluyorum)
Kızda hemsireler gazladı beni spinal ol bebegini gör yaparsın falan falan.
Yok anacım bende panik atak falanda var belinden igne yapiyorlar oturuyorsun ve bence acılı bir islem benim canim yandi.
Sonra yatiyosun bacaklarina felc geliyor gibi oluyor hissetmiyorsun ama tepende insanlar konusuyor ve bacaklarin hissiz. Dokturun baskisini hissettim ben karnımda mesela.
Benim atagim geldi nefes alamiyorum ben dedim.
Bosuna o igneyi oldum hafif sedasyon verdiler uyuttular beni.
Ama amelyathanede uyandirdilar öyle odama ciktim.
3-4 ay kadar o bel ağrısı oldu bende.
Konforlu gelebilir belki bazilarina bence sacma bir yontem.
Sevmedim ben.

Ha narkozun etkisini kolay atamayanlar icin yorum yapamıcam ama.
Kusanlar, kolay ayılamayanlar, sayıklayanlar vs falan bilemem onları.

Selamm
Ilk vukaat kiz azcik kacirmis aksam alezde vardi extra ince bir yorgan vardi gece degistik kompe ust bas yatak.
Gunduz bezsiz aksam bezliyordum ama hic yapmiyordu bezine. Cok sukur hali koltukda hic yapmadı. Soylüyor hemen.
Bezsiz deneyelim dedik 2 gundur iyiydi dün gece anne geçmiş diye uyandı.
Klozetede yapıyor artık apartla.
Vallahi aaa cok gec kalmissiniz, yok hala bezlimi falan cocuk buyuturken cidden ya tırnaklarını cikarcaksin ya da kulaklarini tikicaksin.
Hazır olunca cocuk ne guzelde kendi söylüyor.
Kacirsa bile uyanip söylüyor.
Ben hep doktora göre hareket ettim.
Kabızlık problemimizde oldugundan zorlamicaksiniz o hazır olacak demisti.
Hazir oldu ve kendi soyledi cikardi.
Cidden elalem kapatılsın 😂

Gerci ben bu mevzularda kimseyi konusturmuyorumda etrafimda görüyorum.
Izin vermeyin.

Alyada kilo mukayesesi yapmisti koydeki radar.
Ya evet ben cocuma bakamiyorum kötü anneyim aç bırakiyorum demistim.
Dalga gectigimi anlayinca sustu.
Dalga geciyorum artık.
Napim yani bu insanlara laf anlatılmaz.

2. Niye dogurmuyorsun diye surekli soran bi kadinada sen dogurursan söz bende dogurcam demisligim var (kadinin 60 yasinda olmasi disinda bir problem yoktu oysa)
Dogurdugumuda göremeden taşınmıştı baska semte oysa en cok onun hakkiydi bilmek yazik 😂
Bu ara elaleme takigım hos etrafimda yok böyle tipler artık ama yinede kılıç kusanirim anında vesselam.

tr_lelli tr_lelli Bu elalemin lafı hiç bitmez sorsan iyiliğin için konuşur hep
Alt kaçırma geceleri arada oluyo canım gündüzde bir yere gittiğinde falan yetişemeyincede olabiliyor yedekli giderdim ben heryere hep
Hala arada gece ıslattığı olur 7 yaşında olmasına rağmen sürekli olmasada çocuk bunlar sonuçta
Hatta bazen benden gizli üst değiştiriyo gece sölemiyeyim diye odalar yanyana duyuyorum gidiyorum hemen mahçup surat kızmadan değiştiriyorum yatağını öpüyorum uyuyo😊

X