Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim kızda yine hastalandı dün sadece azicik burnu akıyordu gece tıkandı burnu tam 6ya kadar uyumadi
O uyudu ben uyuyamadim
Galiba 1 saat falan uykuylayım.
Geri yatim az dedim aglıyo arada
Cocuklari etkilicek bu varyant diyorlardi Allah muhafaza ya
Alt katimdakininde kızı hasta cocuk öyle oksuruyor ki sesi geliyo sürekli
Oglan orda hasta kız burda ben nasıl stres yapmim.
Hepsine yetisebilsem keşke

Geçmiş olsun hasta bebelerimize. Benimki de atlattı şükür ama burun tıkanıklığı sanki hiç geçmiyor gibi geliyor.
Haftasonu büyük bir kalabalık eşliğinde cevizli sucuk yaptık. İlk defa yapılışına şahit oldum öyle güzel bir deneyim oldu ki. Cevizleri önceden ipe geçirmiştik, sonra onları daldiracagimiz üzümlü bulamaç dedikleri karışım yapıldı. Üzüm ezildi kaynatıldı, süzüldü sonra un ile kaynatıldı, muhallebili kıvamına gelince ceviz ipleri batırılıp kurumaya bırakıldı. Hemen sonraki gün hasır oldu. İnsanın kendi yaptığı mi böyle güzel geliyor yoksa piyasadakiler mi çok yapay artık bilemiyorum. Ama bildiğiniz orjinal cevizli sucuk elde edildi. Bize kayinima ve kb ye olacak şekilde 3 aileye yapildi. Her birimize 22 ip olacak şekilde düştü. Bizimkimizden 2 ip annemlere, 2 ip abinlere 1 ip de kızkardeşime ayırdık. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımıza da 1 ip ayırdık. Bize 16 ip kaldı.hepsini bir karış olacak şekilde kesip omce temiz beze sarıp sonra buzdolabı poşetine aldık. Dondurucuya attık. Kış boyunca arada kziimin beslenme çantasına bazen kahve yanına çıkarırım artık.
Toprak işlemek ne güzel terapi ama. Eşim o toprağı işledi yaaa üzüm ekme işini kendisi yaptı bir kaç yıl önce. İlk defa bu sene mahsulünu yemeye başladı bütün aile. Tabi herkes benimkini nasıl övüyor

Kızımı almaya gideceğim okula, ama hala ona yiyecek birşey yapmadım o kadar çok yemek seçmeye başladı ki. Eve gelsin iyice aciksin bakalım sonra yaptığımı yemek isteyecek mi diye düşündüm. Aksam yemeği de henüz karar veremedim ne yapsam diye. Bugün çamaşır katladim, bir makina daha çalıştırdım astım. Evi süpürdüm, banyo yıkadım cifledim serdim. Wc kaldı, bir de mutfak dolaplarını dıştan sileceğim inşallah. Ama önce benim cimcimeyi alayım okuldan :)

Kizlar bisi sorcam hic aramizda hacamat yaptıran var mi?
Ben yaptırıp denemek istiyorum sifası varmis.
Ama acı olayından korkuyorum yaptıran varsa yazabilir mi
Hiç yapmadım ben de çok korkuyorum, bir de bir yazı okumuştum mutlaka bunu hastanelerde ya da eğitimini almış sağlıkçılara yaptırın diye. Tabi var mı yapan sağlıkçı onu göremedim. İyi araştır canım bakalım kızlar ne diyecek.

Bizim patron ve esi falan yaptırıyorlar.
Acı olayını sormadım ama memnunlar masallah yaslarina göre de gayet dincler.
Ben sifasına inanıyorum korkuyorum

canım eskiden alternatif tıpla dalga geçilirdi şimdi hastanelere bile girdi branş olarak,2 soru sorayım ne için yaptırmak istiyorsun kime yaptırmak isitiyorsun doktorlar da yapıyor el almış olanlarda
Hic bildigim yapan yok arastiricam ben cilt rahatsizligim icin istiyorum rozam var cilt icinde şifa oldugunu duydum okudum.
Denemek istiyorum

Kizlar bisi sorcam hic aramizda hacamat yaptıran var mi?
Ben yaptırıp denemek istiyorum sifası varmis.
Ama acı olayından korkuyorum yaptıran varsa yazabilir mi
Valla benim pek aklıma yatmasa da yengem kuzenim düzenli yaptırıyor kendileri çok faydası olduğunu söyledi. Kuzenim alerji iğnesi kullanıyordu, bıraktım dedi, yengem in şekeri dengelenmiş.

Valla benim pek aklıma yatmasa da yengem kuzenim düzenli yaptırıyor kendileri çok faydası olduğunu söyledi. Kuzenim alerji iğnesi kullanıyordu, bıraktım dedi, yengem in şekeri dengelenmiş.
Cok ilkel gibi ama peygamber efendimizin sunneti olmasi sebebiylede sifasına inanıyorum ben

Bu gün günlerden küçük kızımın doğum günü, canımın içi kalp ağrım sabah doğum gününü kutlayarak uyandırdık hesabına 1000 tl gönderdik birde çok beğendiği taşlı gümüş kolye istiyordu onu da aldık. Çok mutlu oldu biz daha mutluyuz tabi. Akşam için yemek derdi yok eşimle plan yaptık kebabı sever kızım dışarıda yicez dönüşte de pastasını alırız evde kutlarız. Sabah herkes gidince etraf topladım her zaman ki gibi, yarın arkadaşlarım gelicek onlar için dereotlu poğaça, cevizli-kuru üzümlü-tarçınlı kurabiye yaptım. Birde patates salatası yapıcam kahve yanına tatlı yapmıcam pasta ikram edicem. Mutfağı tekrar topladım buzdolabına hergün yeni bir düzen getiriyorum ya içine birşey koyuyorum ya da içinden birşeyler eksiliyor tekrar düzenliyorum. Evi elektrikliye tuttum telden çamaşırları toplayıp katlayacağım. Markete de gittim 2 kavanoz bal, bir kavanoz salatalık turşusu, bir paket türk kahvesi, 4 pakette nescafe aldım nakit ödedim kredi kartı tavanda bu ay. Neyse Allah sağlık sıhhat versin kalanın hepsinin çaresi bulunuyor.

Gecmis olsun canim
Gecmis olsun canim
Doğum günü kutlu olsun prensesin

1 saat uykuyla devam gün bitsin ya da bitmesin mi ya gecede nöbet tutucam bu gidişle
Cocukların hasta olması kapatılsın.

Evi süpürdüm sildim.
Ama supurme diye mizirdandı durdu.
Hasta olunca naparsam hepsinin tersini diyor.
Alyaya ragmen yemekte yaptım.
Sabah o uyurken yesin yeter ki diye ayicikli pancake yaptim.
Cokadamladan gozler burun falan
Yedi ama 3 tane, ekmek ici yedi
Ya istiyor ama yemiyor.
Brokoli hasladim cicek falan diye yiyor
Azcık da yese kâr bana.
Yine az bisi mercimek hasladim bıkana kadar köftesini yapar yerim artık.
Soslu tavuk ve spagetti var aksamada.
2 gündür temiz besleniyorum.
Sabah karabugdayli cavdarli 2 dilim ekmege sandvic yedim.
Ama peynir falanda koymuyorum. Marul, biber koydum.
En azindan 10 gün süt urunleri olmadan denicem.
Yulaf pisiriyorum misal suyla pisiriyorum.
1 tabak brokoli yedim oglende aksamda mercimek kofte.
Bulguruda glutensiz almam lazım yarım caybardagi kattim sadece.
Yulafida glutensiz aldim. Granolada almistim glutensiz bitirdim onu
Dunde mantarla kabagi soteledim pastavillanin vegan makarnasiyla karistirdim yedim.
Bezelydenmis makarna.
Tadı iyi yenmicek bisi diil.
Ben zaten makarna pirinc yemiyorum epeydir sadece dolmada.
Onlarida dengelicem.
Yavas yavas kendime kiler dolabinda bir raf olusturuyorum.
Tamamen temiz beslenemezsemde en azindan cabalıcam dengelicem.
Ben tadimlik yerim genelde hic öyle 2 tabak pespese yemem.
O sebeple kendime göre minicik tencerelerle yapıyorum simdilik.
Alya sevmedi makarnayi ama keske sevseydi o da alissa keske.
Ama lahmacun pide pogaca seviyor
Allahdan tatliyla arasi yok.
Kendime lavas yapıp buzluga atmayi planliyorum glutensiz unla bakalim.
Surekli tarif bakıyorum.
Az yemek yedigimden sanki yapabilirim ya.
Eve mesrubatda almiyoruz artik tatlida almiyoruz.
Sadece oglan geldiginde.

Yarin sabahda glutensiz un havuc kabak yumurta dereotu maydanoz karistirip krep gibi dokucem kendime
Her gun 1 tarif

Gecmis olsun canim

Gecmis olsun canim

Doğum günü kutlu olsun prensesin
Teşekkür ederim Thewitcherm.
nazenin9320 iyiki doğmuş evin kazandibisi
Musmutlu yasları yılları olsun
Teşekkür ederim Lellim.
Bravo diyorum, ben bu kadar azimli olamazdım lellim.

Gecmis olaun kuzuu

İyi gecelerr
Dün bizde hastanelerdeydik
Cocuum gözünü acamadı hep uyudu
Serum buhar gece 2 de kendine geldi.
Eve sabaha karsı 3 te girdik.
Biz bayılıyorz o oturuyo
Valla daha da yaramaz falan dersem,esek arıları yesin dilimi
İlk kez bukadar agır atlattı
Gözünü acamadı
Ates yok,öksürük yok dr bronsit dedi.
Tüm gün uyudu.
Mutfaktan cıkamadım
Mantı,bezelye,sade makarna ne seviyosa yaptım sadce makarna yedi 3-4 kasık
Aksm üzeri cilekli oreo vardı baktım almıs dedim ye kızım yeterki ye.
Enerji oldu biraz
Sonra acıldı etli pilav istedi
1 tabak yedi sükğr.
Dün teyzesi esofmanlar,pijama takımlar,camasır almıs kasla göz arasında
Oyuncaklar almıs.
Gözü bile görmedi.
Yeni gördü
Benimde bogazlar fena ama kendime bakamadım daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…