Hayirli olsun atamanız.Evet evet aynen öyle. Siyah tezgâh ve dolap kapaklarını beyaz ile değiştirmiştim
Bir yıldan fazla evde ortalama 6-7 saat ders çalışma ile geçti. Zor günler de geçirdim ama şükür bitti. Atanmak daha doğrusu özel sektörden kurtulma hissi inanılmaz iyi geldi. Ne kadar şükretsem az.
Ayyy sorma o konuya biraz da mecbur düştüm. Kızım yanımda olacak okula en azından kv bırakıp alır ya da servise o bırakır. Benimle gelirmisin dedim gözleri parladı. Yani inşallah sıkıntılı geçmez. Eşimle ayrı olacağız ama ben zaten göze almıştım ve kpss yoluna girmistim.
Ayyy ardından bir iki ay harcama yaparım içimde çok şey kaldı, eksiklerim çok. Ama ardından snein o güzel bileziklerinden biriktiririm. Daha doğrusu çubuk bilezik almak istiyorum ne diyorlar Ajdar bilezik. 10 Gr 16 bine. Ayda bir tane alsam çok güzel olur
Geçmiş olsun canım.Trafik cezaları da can yakan rakamlarda.Gece hava nasıl soğuyor gündüz sıcak oluyor havalar serinledi güzel gider bundan sonra. Eşimle pazara gittik dün ne aldıksak hepsini eşim ödedi 1.5 kilo üzüm, 1.5 kilo mürdüm eriği, yarım kilo taze fasulye, 4 demet yeşillik, 1 tane marul, 1 kilo domates, 1 kilo salatalık birkaç birşey daha aldık ama fiyatlar çok fazlaydı. Bugün toz aldım, mutfak topladım akşamdan topluyorum düzenliyorum ama herkes canının istediğini yiyince tabaklar-bardaklar doluyor. Çamaşır katladım yerleştirdim dışarı çıktım marketten alınacakları aldım günlük ekmek vs. strech filmim bitmişti almayı unutmuşum o da yarına kaldı. Eşim kırmızı ışıkta geçmesinin bedeli trafik cezası gelmiş öde dedim asla birikimimden vermem. Zaten zor biriktiriyorum, elime fazla para kalmıyor giderlerden. Yemek dünden var yanına makarna yapıcam yogurt,salata yeter. Şimdi oturdum yorulmuşum bitki çayımı yudumlarken sizleri okudum hasta olanlara acil şifalar diliyorum, nacizane tavsiyem tavuk suyuna çorbalar iyi geliyor gripal enfeksiyonlara.
Gel yaparım sana da gün menüsü canımAy benim de canım gün menüsü istedi biri yapıp çağırsada yesem
Bu haftaki menüm
Et haşlama-domatesli arpa şehriye pilavı-roka salatası-yoğurtlu kuru biber
Bamya -kuru börülce salatası-patates salatası
Taze fasulye-pilav-semizotu salatası(içine yeşil elma , salatalık yoğurt,limon ekliyorum süper lezzetli oluyor)
mercimek yemeği-pilav-salata
FIrın makarna-salata
Bİr gün dışarda balık yiyoruz bizim her hafta sabit. Cumartesi de genelde dışarıda olduğumuz için dışarıda ne denk gelirse
Geçmiş olsun canım, galiba bu ara salgın kulak enfeksiyonu. Acil şifalar kuzuma.Geçmiş olsun. Benim kız da ateşlendi bugün kulak enfeksiyonu çıktı
Ayda bir tane almam mümkün görünmüyor, sanırım iki ayda bir demek istemisim yanlış yazmışım:)çünkü ayda bir almam mümkün değil hele farklı bir yere gidecekken. Bizim maaş sanırım MEB den bir tık fazla olacakmış. Bu arada ben cezaevine öğretmen olarak atandım. Ders anlatma olayı değil de daha çok sınav takıp, evrak takip işleri ağırlıklı olacakmış. Ben de gidince öğreneceğim detayları.Hayirli olsun atamanız.
Cok üzgünüm ama ayda 1 bilezik alabilmeniz için aç yaşamanız gerekiyor yeni göreve başlayan öğretmen 22 bin +ekdersle taş çatlasa 26 27 bin alır malesef. Ama 2 ayda bir alabilirsiniz sanirim.
Bu topik birikim topiğiyken harcama topiği olduAkşama tavuk, pilav,salata,ayran hazırladım. Dünden de biraz corbam var. İnternetten iki gündür baya alışveriş yaptım. Dün iki allık, bir rimel, bir ruj aldım. Bugün de kıyafet olarak üç kazak, bir bluz, üç tane kilotlu çorap aldım.
Eksik bir klasik topuklu ayakkabı bir de çanta kaldı. Bunları tamamlarım önümüzdeki günlerde.
Ay dün bimden efsane marka baldo pirinç aldım bugün yapayım dedim. Biraz suda beklettim şimdi tencereye alırken bı baktım pirinç bildiğiniz parça parça olmuş. Çok şaşırdım fena değildi o markanın baldosu. Baya bozmuslar kaliteyi. Allah'tan 1 kg lik almıştım. Dolma içine kullanırım artık.
Hosgeldin cnm
Oyyy masallahhhKızlar ben 2021 Kasım ayında işten istifa ettim ve uzun zamandır kpss düşündüğüm için evde oturup ders çalışmaya başladım veeeeeeee iki gün önce atanma haberimi aldımçok mutluyum, iki yıldır evde kitaplar ile haşır neşir idim. Şükür bitti:)
Saolasun kuzuBereketli olsun bacim
Ahh kıyamam yaDaha guzelleri olsun insAllah kuzu.
Ama zormus ya
Odasinin kapisi kapali hep odadaymis gibi oluyorum.
Sabah esimle kiza bi an sessiz olun dedim oglan uyuyo dicektim aklima geldi olmadigi demedim.
Yani sanki odasinda hep gibi.
Demin konustum yemek yememis hala.
Aksam bizimle yedigiyle istahim yok diyor.
Dedim kalkip yiyorsun hemen karti kontrol edicem yedin mi yemedin mi diye
Kremleri vardi kendi koydu çantasına soruyor anne nerde diye
Sen koydun ya dedim haa dogru dedi.
Ögrencek artık böyle böyle
Ama bence kızlar en azindan kendi arkalarini toplarlar el becerileri daha iyidir
Sadece uzakta olup etrafa nasıl guveniriz bilmiyorum.
Cok fazla zenci gördüm mesela
Tam nereliler anlayamadim ama baska ulkedende baya var ogrenci.