Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızımda okadar yayla gezdi, derelerde gezdi, buz gibi sularda gezdi hasta olmadi
Orda accık yagmur gordu o da kapsonu semsiye oldugu halde pert oldu.
Okyanusu gec denizde bogul oldu mu be kızım dedim aksam. Salgın bizide vurdu.
Tum gece ayaktaydik burnu tıkanıyor agliyor, cisi geliyor agliyor, pecete istiyor ağlıyor, ateside hafif cikar gibi oldu 37.5 soydum hemen düştü.
Zuhreana macun bitmisti veremiyordum siparis verdim.
O iyi geliyordu bize baslayalim bakalim.
Her vitamini iciremiyorum istemiyor.
Onu seviyor.
Gecmis olsun kuzu bizim evde pert🤐
Salı ise bile gidemedim kızla attık kendimizi ordan oraya😒

Günaydınmn
Ev halkı olarak yıkılmadık ama ayaktada degiliz😵‍💫
Salı sabaha karsı alya oksürerek uyandı,arkasından istifa.
Sabaha karsı bidaha
Kalktık apar topar gittik üsütmüs.
Ben de yıkılıyordum ise gitmedim.
Aksma kadar tuttum kendimi 16.00 de koci geldi,ben saldım.
Bi mide bulantıısı 2 gündür.
Ben hamilelikde böyle bulanmadım.
Dün iyidik sükür bu sefer koci yamuldu🤒
Aksm yemek bile yemedi.
Ben de hala bulantılı geziyom🤧

Günaydınmn
Sabaha karsı bidaha
Aksm yemek bile yemedi.
Çok geçmiş olsun canım

Günaydınmn
Sabaha karsı bidaha
Aksm yemek bile yemedi.
Baby malesef bu ara herkes böyleymiş
Gecmis olsun hepimize sifa versin Rabbim

Oglan gelmek istiyor ben hasta kız biraz daha iyi esimde hasta olmaya basladi gelme diyemedim.
Hayir bulasacak diye korkuyorum onada hasta degilmis o cok şükür
Dün sabah gidip ilac yazdirdim oglaninda saglik raporunu aldım
Eşimde aksam ilacladim dedim ic yaninada al cocuga bulastirmayalim acil iyilesmemiz lazim
Ihlamur, corba, ilac derken bugun daha iyiyim.
Aksam esim direk oglana gecer.
Bende sabahtan yemeklerimi hazir ediyorum.

Etsuyuna mercimek corbasi yaptim.
Mantı yaptım ogluma
Musakka yaptim
Birazda tavuklu pilav yapıcam.
Pişi hamuru yaptım dolaba koydum 2 gün kızartırım oglum seviyor yesin.
Yarinda karisik izgara pilav salata falan yapıcam.
Carsaflar yikandi astim.
Ev supurcem.
Bi de biskuvili pasta yapıcam aksam ıhlamurla yenir.

Oglanin battaniyeyi goturmemistik onu cikardim o gidecek, wc blok, kalın plastik bardaklardan aldım bimden, burun spreyi falan varmis dolapta acilmamis onlarida oglana ayarliyorum olsun yanında.
Sallama ıhlamur ve tüp bal alıcam aksamlari icsin 1 bardak.
Annemde nevresim almis yine pazar goturcez 5dk girer odasina degisirim nevresimini falanda.
Tek kaldigindan giris çıkış sıkıntı olmaz diye dusunuyorum dolaplarinada bi bakmam lazim.
Aksam tembihledim havlular, giysilerin, nevresimin hepsini toparla cantaya doldur.
Babanin gelmesine hazir et diye.
Yarim kirli sepeti kirlisi cikmis 4 günde ee her hafta gidemeyiz ki orda yıkamayı ogrenmesi lazım bakalım napcaz.

Dolapta satisim oldu yine.
600tl ordan birikti. 1000tl nakitim var
Gr alıcam galiba nakitde durmasin.
Haftaya esimin d.günü
Hic hediye falanda bakamadim.
Avm yaparsak o sirada bi dolanim derken bisi alirim.
Hep ayni seyler al al da bıktım
Erkeklere malesef cok olanak yok.
Parfum, gömlek, kazak, pijama tkm degisik bisi istiyorum.
Ama aksesuar saat falan kullanmiyor sevmiyor.
Hic bakamadım dusuncem bisi onuda halletmem lazim.

Hersey benim elime bakıyor bu durumada bazen cok sinir oluyorum.
Adama kemer bile lazım olsa sen halledersin diye benden bekliyor.
Iyice yıktılar üzerime.
Kıza daha alisveris yapamadim.
Kulotlu corap, pantolon, kazak falan bakıcam.
Kendime 1 cöp dahi alamıyorum artık asla sıra gelmiyor

Bu topik birikim topiğiyken harcama topiği oldu😂 hergün markete gidiyorum hergün yemek yapmak için birşey alıyorum. Eksik bitmiyor. Kazandığımızı boğazımıza harcıyoruz.
Pilavlık pirinç olarak reis gönen baldo pirinçten şaşmam. Pahalı ama gerçekten güzel oluyor. Genelde kampanyalı bulmaya çalışıyorum. Mesela bugün getirden sipariş verdim. Getirin yeri hemen evimizin karşısı zaten. 60 tl indirim vardı. Ucuza gelmiş oldu. Diğer aldığım şeylerde kampanyalı indirimi vardı.
Basmati pirincte çok lezzetli oluyor hem kavurmaya da gerek olmuyor ama cok pahalandu o da

Günaydınmn
Sabaha karsı bidaha
Aksm yemek bile yemedi.
Cok gecmis olsun beybim

İyi geceler,
Kızla yığılmışım ben de, birara koci odaya geldi. Hayal meyal hatırlıyorum 😅
Bugün sabah tavuklu pilavı yaptım.ben nohut da katıyorum. Kahvaltıda mısır gevreği yedirdim. Okulda pilavı yemiş.akşam için de tarhana çorbası yaptım.
Arkadaşla çocukları okula bırakınca bana geçtik. Kahve içtik. Sohbet muhabbet. Sonra çocukları almaya gittik.
Akşam yemeğinde Ela köfte istedi. Buzlukta hiç köfte kalmamıştı. Hazır sipariş ettim.
Pişirdim yedi. Yemekten sonra meyve yedi.
Bugün eşimin işyerindeki aşçıda tavuklu pilav yapmış :) önceki günde kadınbudu köfte yapmıştı. Kadınla anlaşmalı çalışıyoruz galiba😅
Bugün sabah mutfağın tezgahı lavaboyu çamaşır suyu ile temizledim. Ahh ahh resmen ciğerime ağrı girdi. Bayağıdır hastayım diye yapmıyordum. Artık dayanamadım. Resmen sırtıma vurdu ağrı.
Zaten burun haşırtım geçmek bilmedi. Bir de göğsüme doğru sızlama olunca astım ilacıma başladım. Geçsin biran önce sonbahar.
Yarın sabah jimlastik başlıyor. Umarım sabah uyandırabilirim. Bugün 1 saat uğraştım. 11 de uyandı. Belki jimlastik hevesine uyanır.
Bugün ayakkabı siparişim de geldi.
Az bol gibi giyme değiştirelim dedim. Yok oluyor oluyor hem seneye de giyerim deyip durdu. Çıkartamadım öyle gitti okula. 30 numara giyiyor. Ben her ihtimale karşı 31 numara almıştım. Ne bileyim böyle çıkartmayacağını. Neyse hevesini alsın şimdi de, zaten bahara 31 numara olur.Ayağından çıkmıyor zaten. Rahatsız edecek gibi değil.

Gunaydınn günün huzuru, bereketi uzerimize olsun.
Hayırlı cumalar.

Oğluşum geldi biz alyayla markete gectik aksam onlar bizi aldilar.
Kaymak, su falan alcaktim
Sonra meyve falanda aldik manavdan.
Evden cik 1000tl resmen
400 markete 400de manava biraktik
Kofteci yusuftanda icli kofte ve kaymakli ekmek kadayifi soyledim 110tl orasi
Oglan öglen yemekhanede yemis onunla duruyormus acim açım dedi durdu.
Manti uzerine ekmek kadayifi yedi
Mandalina falan koydum yesin diye
Orda 1 haftadir erken yatip kalkmaya alismis erken yattı aksamda.
Ordaki meyvelerini yememis alıp yemeye usenir.
Onune getircen hep soyup.
Oglum çürütme onlari gidince ye dedim.

Camasirlarini yikadim astim aksam.
Kızda gunduz uyumamisti aksam uyuyakaldi abisiyle şımardı şımardı uyudu.
Dunden biraz yemek var
Oglana sadece karisik izgara yapıcam.
Nakitini neredeyse hic harcamamiş.
Harcicak yer olmuyordur yuruyerek gidiyormus okula biz icini gezdigimizde uzak gelmisti ama 15dk gidiyorum diyor.
Babasi tren istasyonunu, otobus garini falanda göstermiş demis biz herzaman gelemeyiz senin dersin olmaz falan atla gel.
Yine iyi ogrendi okadarini pek bir yere gitmez etmez bi cocuk 1 haftada buna şükür.
Zamanla iyice ogrenir acelemiz yok.
2 hafta sonra yine gideriz.
Iste sıkı giyindimi, aç mı, uyanabildimi aklım kalıyor ama alışacak.
Rabbime emanet.

Cumamız mübarek olsun kızlar. Dün dışarıdaydım git gel oldu işlerim vardı, bir ara hamur tuttum patlıcan böreği yaptım ama pişirmeye fırsatım olmadı hemen buzdolabına koydum. Dün eve geç girdik evde olanları yedik iyi oldu yemek hiç kalmadı, bu akşam için de patlıcan böreği-ayran kavun var. Eşim susamlı-çörekotlu tuzlu kurabiye iatiyordu birde tatlı cevizli-fıstıklı un kurabiyeside yaptım. Mutfak topladım hafta sonu yazlıktayız arkadaşlarımızı davet ettik mangal için hazırlıkları yapıyorum bir yandan akşam börülce haşladım ekşili yapıcam yarına. Markete gittim ayran, elma sirkesi, laktozsuz süt, vanilya-limon aldım hergün en az 100 tl bırakıyorum. Ev topladım çamaşır makinesini hazırladım ama gidicemiz için çalıştırmadım. Çiceklerimi suladım. Eşime de tuğbadan çekirdek sipariş ettim sohbetle çok güzel gidiyor. Harcamalar tamgaz gidiyor.
tr_lelli tr_lelli canım gözünaydın oğlun gelmiş.

Bugün bir kazak, bi de uzun siyah sade bir elbise sipariş verdim. Ne zamandır almak istiyordum. Saha ben göreve başlamadan aldım da aldım. Ama hep ertelediklerimdi. Geçen gün sipariş ettiğim makyaj malzemelerim geldi, çok güzeller iyiki almışım. Az da idare edin harcamalarım ile, göreve başlayınca ufaktan ben de başlarım inşallah birikime:)

Cumamız mübarek olsun kızlar. Dün dışarıdaydım git gel oldu işlerim vardı, bir ara hamur tuttum patlıcan böreği yaptım ama pişirmeye fırsatım olmadı hemen buzdolabına koydum. Dün eve geç girdik evde olanları yedik iyi oldu yemek hiç kalmadı, bu akşam için de patlıcan böreği-ayran kavun var. Eşim susamlı-çörekotlu tuzlu kurabiye iatiyordu birde tatlı cevizli-fıstıklı un kurabiyeside yaptım. Mutfak topladım hafta sonu yazlıktayız arkadaşlarımızı davet ettik mangal için hazırlıkları yapıyorum bir yandan akşam börülce haşladım ekşili yapıcam yarına. Markete gittim ayran, elma sirkesi, laktozsuz süt, vanilya-limon aldım hergün en az 100 tl bırakıyorum. Ev topladım çamaşır makinesini hazırladım ama gidicemiz için çalıştırmadım. Çiceklerimi suladım. Eşime de tuğbadan çekirdek sipariş ettim sohbetle çok güzel gidiyor. Harcamalar tamgaz gidiyor.
tr_lelli tr_lelli canım gözünaydın oğlun gelmiş.
Evde bir bayram havasi❣️
Ayy keske hep elim uzerinde olsa ama işte

Kız uyurken bende az uyuyim dedim ne kargo bitti ne kapı durdu.
Uyutmazlar hic.
Hala atlatamadım tam anlamiyla ilaclarla idare ediyorum işte.
Yarin cumartesi diye nasil seviniyorum esim evde en azindan kızla oynuyor oyalıyor.
O da babasini ozluyor sabah uyanmis gitmis banyo kapısına vuruyor (camasir mak. Calisiyordu) su sesi duyunca babasi orda sanmis ama ise gitti dedim hemen yüzü düştü.
Babasını sabah evde gorunce nasıl mutlu oluyor.
Bi de sabah kurabiye yapalım diye kalktı ama yapmaya aşırı üşendim.
Icinden 2-3 yiyor gerisini biz yiyoruz.
Daha dün bitti simdi hemen pesine yaparsam yenmez.
Sadece ev süpürüp mutfak topladım.
Haftasonuna enerji toplamam lazim avm falan gezcez dinlenicem bugün

İyi geceler, iyi uykular :)
Sivrisinek dalmış ona uyandım. Elayı tırtıklamış. Raid taktım fişe. Banamısın demiyor bir yerini daha dişleyiverdi😅 ne sivri sinekmiş ya. Yakalayamadım da. Bakalım tetikteyim :)
Bugün sabah arkadaşlar biz erken gideceğiz jimlastiğe sen de erken gel parktaoturur çay içer kahvaltı yaparız dediler. Erken çıktık. Ela kahvaltı yapmak istemedi. Salatalık havuç yerim dedi. Onları koydum. Yolda giderken yedi.simit aldım. Çocuklar parka daldı. Ara ara bir iki tıkıştırdık ağızlarına. Zaten okula da koymuştum kahvaltılık beslenme.
Jimlastiğe girdiler. Biz de oturduk.bir dahakine arkadaşla parkta yürüyüş yapmayı düşünüyoruz.çok iyi olacak benim için.
Okul saati geldi okula bıraktık.bizim bloktaki arkadaş kahveye gel dedi. Kahvemizi içtik.sonra eve geçtim. Yemek yedim.
Ela iki gündür pizza istiyor.şaşkınım. pizza yemiyordu. Ama sadece sucuklu peynirli olsunmuş. Okuldan alınca markete uğradım. Pizza malzemesi aldım.
Hamurunu yaptım. Birlikte pizza malzemesini koyduk.Bol malzemosss😁 kaşar peyniri,sucuk,salam,yeşil biber,kırmızı biber,domates,mantar,yeşil zeytin,siyah zeytin,mısır,permasan peyniri.
Eşim geldi, gelir gelmez gerdi :) illaah yorum yapacak. Elanın yeni ayakkabı için küçültücü taban sormuştum.Geldi baktı ayakkabıya, neymişş ayakkabının kumaşı çok kötüymüş, böyle ayakkbıya o kadar para verilirmiymiş. Ya sana yorum yap demedim. O modeli istedi onu aldım dedim. Işıkları önde, gördüğü için daha hoşuna gitti. Yeğenime de yıllar önce almıştım. Hem skechers ın ve ne zaman alsam memnun kaldım. Allahım hala yorum yapıyor. Dünyaya yorum yapmaya gelmiş.en sonunda sesimi yükseltmek zorunda kaldım. Ela da beni destekliyor.geçti oturdu sustu sonunda.
Hiç sevdiğim sahne değil ama artık sıkıldım yorumlarından.
Herşey onun istediği gibi olacak değil ya.

Kız uyurken bende az uyuyim dedim ne kargo bitti ne kapı durdu.
Uyutmazlar hic.
Hala atlatamadım tam anlamiyla ilaclarla idare ediyorum işte.
Yarin cumartesi diye nasil seviniyorum esim evde en azindan kızla oynuyor oyalıyor.
O da babasini ozluyor sabah uyanmis gitmis banyo kapısına vuruyor (camasir mak. Calisiyordu) su sesi duyunca babasi orda sanmis ama ise gitti dedim hemen yüzü düştü.
Babasını sabah evde gorunce nasıl mutlu oluyor.
Bi de sabah kurabiye yapalım diye kalktı ama yapmaya aşırı üşendim.
Icinden 2-3 yiyor gerisini biz yiyoruz.
Daha dün bitti simdi hemen pesine yaparsam yenmez.
Sadece ev süpürüp mutfak topladım.
Haftasonuna enerji toplamam lazim avm falan gezcez dinlenicem bugün
Bu yıl hastalıklar bitmek bilmiyor. İki hafta oldu ama hala burnum dönem dönem tıkanıyor. Kaç doktor gezdim. Birşey yok dediler. Sanırım alerjiden benim. İyice coştu.
Artık gribal hastalıklar daha uzun sürüyor galiba

X