Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamm
Yurtda görevli ogretmen oglanin resimlerini atiyor detay belirtiyor.
Usenmiyor esime ayri bana ayri :)
Esime dedim birimize atsa kafi yani ayni evde yasiyoruz😂
Bolumunden biriyle tanistirmis numaralarini aldilar ben destek oluyorum falan yazmış.
Esime dedim bir ara konusta sor saatinde iniyor mu kahvaltiya (yani derslerini kaciriyor mu diye merak ediyorum)
Sabah 9 da cunku dersi gec iniyorsa kahvaltiya kaciriyordur.
Bu hafta dahi tanisma kaynasma haftasida gec uyanmayi seviyor gec yatmayida.
Dün yemekhaneyi bulamamış cokda yagmur yagmis ıslanmis gezemedim daha üşüdüm dedi
Umarim hasta olmaz.
Aklım bi orda bi kizla ugrasiyorum.

Mutfak dolaplarini sildim, kiler dolabini temizledim.
Aynalari sildim evi süpürdüm
Kiz uyusa evi silip yemege giriscem.
Kizin istahi yok diye aksam pide söyledim yerim dedi yedi 2 dilim.
Gerisini dolaba kaldırdım bugun yedircem.
Kapiları bile hergun 1 tane siliyorum hepsini bir arada siler çıkardım icinden kız mızık mızık.
Bu hafta böyle artık.
Avm gitmem gerek oglana 3-5 parca daha alicam.
Mesela dün giydikleri hep islanmis atti kirliye.
Hergün öyle islandi diye kirliye atarsa bastan asagi yetmicek olanlar.
Orda da genelde yagmur yagiyormus yuksek diye galiba.
Haftasonu bot bakıcaz yine ayagi tarakli her model olmuyo malesef.

Eşim extra is alıyor vakit buldukca boyle hergün olursa oglanin yurt parasida cikacak gibi🙏
Rabbim darda koymuyor şükür

Gece hava nasıl soğuyor gündüz sıcak oluyor havalar serinledi güzel gider bundan sonra. Eşimle pazara gittik dün ne aldıksak hepsini eşim ödedi 1.5 kilo üzüm, 1.5 kilo mürdüm eriği, yarım kilo taze fasulye, 4 demet yeşillik, 1 tane marul, 1 kilo domates, 1 kilo salatalık birkaç birşey daha aldık ama fiyatlar çok fazlaydı. Bugün toz aldım, mutfak topladım akşamdan topluyorum düzenliyorum ama herkes canının istediğini yiyince tabaklar-bardaklar doluyor. Çamaşır katladım yerleştirdim dışarı çıktım marketten alınacakları aldım günlük ekmek vs. strech filmim bitmişti almayı unutmuşum o da yarına kaldı. Eşim kırmızı ışıkta geçmesinin bedeli trafik cezası gelmiş öde dedim asla birikimimden vermem. Zaten zor biriktiriyorum, elime fazla para kalmıyor giderlerden. Yemek dünden var yanına makarna yapıcam yogurt,salata yeter. Şimdi oturdum yorulmuşum bitki çayımı yudumlarken sizleri okudum hasta olanlara acil şifalar diliyorum, nacizane tavsiyem tavuk suyuna çorbalar iyi geliyor gripal enfeksiyonlara.

Evet evet aynen öyle. Siyah tezgâh ve dolap kapaklarını beyaz ile değiştirmiştim ❤️
Bir yıldan fazla evde ortalama 6-7 saat ders çalışma ile geçti. Zor günler de geçirdim ama şükür bitti. Atanmak daha doğrusu özel sektörden kurtulma hissi inanılmaz iyi geldi. Ne kadar şükretsem az.

Ayyy sorma o konuya biraz da mecbur düştüm. Kızım yanımda olacak okula en azından kv bırakıp alır ya da servise o bırakır. Benimle gelirmisin dedim gözleri parladı. Yani inşallah sıkıntılı geçmez. Eşimle ayrı olacağız ama ben zaten göze almıştım ve kpss yoluna girmistim.
Ayyy ardından bir iki ay harcama yaparım içimde çok şey kaldı, eksiklerim çok. Ama ardından snein o güzel bileziklerinden biriktiririm. Daha doğrusu çubuk bilezik almak istiyorum ne diyorlar Ajdar bilezik. 10 Gr 16 bine. Ayda bir tane alsam çok güzel olur 🤲
Hayirli olsun atamanız.
Cok üzgünüm ama ayda 1 bilezik alabilmeniz için aç yaşamanız gerekiyor yeni göreve başlayan öğretmen 22 bin +ekdersle taş çatlasa 26 27 bin alır malesef. Ama 2 ayda bir alabilirsiniz sanirim.

İyi uykular 😅
Kendime 1 saniye bile oturup kendimle başbaşa kalamadığım bir gündü.
Ev hanımlığı mesleğimden istifa ediyorum 🤭 gerçi çalışan bir de sonra çocuğa ve eve vakit ayıran kadının işi daha zor. Allah kolaylık versin.
Sabah 9:30 da kalktım. Çamaşır attım. Çamaşır katladım. Evi topladım. Kahvaltı hazırladım. Ela uyandı saat 10:30 da. Kahvaltı yaptık. Mutfağı topladım. Dün ıslattığım bulgur vardı onunla kısır yaptım. Erik suyu yaptım. Beslenme hazırlarken kısırla meyve suyunu öğretmene koydum. Elaya makarna yoğurt kuruyemiş koydum. Ama hiç birini yememiş ve hepsi birbirine karışmış. Bundan sonra sadece yerim dediği şeyleri koyacağım. Sabah sabah boşuna uğraşıyorum. Zaten öğle yemeği yemeyen çocuk. Meyve kuruyemiş kek pankek olursa yiyor ama bugün yoğurtla kuruyemiş de karışmış ondan dolayı kuruyemiş de yiyememiş.
Sabah arkadaş aradı çocuğu eğitimden getiriyormuş. Sana uğrayayım diyordu, bugün hiiiç boş değilim dedim. Geçenki gibi kahvaltı yapıyoruz gel de demedim. Çünkü ev de fena dağılıyor çocukla o da ayrı bir yüktü bugün bana. İşim olmadığı zaman sorun değil de, bugün ayrı bir işti bana.
Evi topladım çıktım. Okula bıraktım. Oradan hastaneye geçtim.kbb a gittim. Ultrason işitme testi yaptı. Orada işim bayağı uzun sürdü. Hafif guatr çıktı. Zaten tahmin ediyordum. Covit çıkmadı.
Hastaneden jimnastik kaydı için gittim.
Dönüşte markete uğradım. Eve bıraktım.Ama artık ayak tabanlarım yanıyordu. Okula gittim aldım. Neyseki arkadaş arabayla almıştı çocuğu birlikte döndük.
Eve gelince de giriştim yemeğe. Karides almıştım onu güveçte yaptım. Elaya balık pişirdim.
Yemekten sonra çamaşır katladım yine. Bitmeyen genel işim bu😅
Tam çay içeceğim, Ela oyun oynayalımmı dedi. Oyun oynarken çayımı içtim😇
Oyun sonrası da uyku ben de uyumuşum :)

Akşam Elanın odasında oynuyoruz, kociş oradan sesleniyor çay istiyor. Normalde kendi kalkıp aldığı oluyor. Maç izliyordu.
Ela da kendin al lütfen baba dedi 😅
Yemekte konuşuyorduk, jimlastğin ne faydası var diyor. Müzik ve yüzme kursuna gönderseymişim. Yorum da yapmasa olmazdı.
Yüzme kursundan çıkıp okula götürsem hasta olur çocuk hafta içi olmaz,Onları da sen ayarla hafta sonu götür kursa dedim.
Önce de baleye göndermiştim o zaman da böyle demişti.
Ela kendi jimlastik istiyordu.
Sonuçta bir kendi istediğin var bir de çocuğun istediği. Her çocuğun yapısı farklı şeye yönelik. Ela dans seviyor. Elbet ben de istiyorum mesela piyano çalsın. Ama çocuk istiyormu ve yapabilecekmi o önemli. Eşim ise arkadaşın kızı mimar sinan güzel sanatları kazandı onu örnek veriyor. Ona özel ders veren öğretmen bile demişti. Yeteneği yoksa özel ders vermiyorum diye.
Ben hobi amaçlı yapsın isterim ama yapabilir ve isterse. Şimdilik piyano çalmayı istiyor. Ama yapabilecekmi denemeden bilemiyorum. Belki anında sıkılacak.
Jimlastiği de şimdilik bilmiyorum sıkılırsa bırakırız. Ona bir aktivite olsun dedim.
Ben de haftanın iki günü çok yorulacağım ama olsun.

Gece hava nasıl soğuyor gündüz sıcak oluyor havalar serinledi güzel gider bundan sonra. Eşimle pazara gittik dün ne aldıksak hepsini eşim ödedi 1.5 kilo üzüm, 1.5 kilo mürdüm eriği, yarım kilo taze fasulye, 4 demet yeşillik, 1 tane marul, 1 kilo domates, 1 kilo salatalık birkaç birşey daha aldık ama fiyatlar çok fazlaydı. Bugün toz aldım, mutfak topladım akşamdan topluyorum düzenliyorum ama herkes canının istediğini yiyince tabaklar-bardaklar doluyor. Çamaşır katladım yerleştirdim dışarı çıktım marketten alınacakları aldım günlük ekmek vs. strech filmim bitmişti almayı unutmuşum o da yarına kaldı. Eşim kırmızı ışıkta geçmesinin bedeli trafik cezası gelmiş öde dedim asla birikimimden vermem. Zaten zor biriktiriyorum, elime fazla para kalmıyor giderlerden. Yemek dünden var yanına makarna yapıcam yogurt,salata yeter. Şimdi oturdum yorulmuşum bitki çayımı yudumlarken sizleri okudum hasta olanlara acil şifalar diliyorum, nacizane tavsiyem tavuk suyuna çorbalar iyi geliyor gripal enfeksiyonlara.
Geçmiş olsun canım.Trafik cezaları da can yakan rakamlarda.
Artık yaşamak pahalı.
Ben de hergün markete gidiyorum. Kazandığımız yiyeceğe gidiyor.
Bazen diyorum iyiki tek çocuğum var ne maddi ne manevi mümkün değil yetemezmişim.

Ay benim de canım gün menüsü istedi biri yapıp çağırsada yesem😁
Bu haftaki menüm
Et haşlama-domatesli arpa şehriye pilavı-roka salatası-yoğurtlu kuru biber
Bamya -kuru börülce salatası-patates salatası
Taze fasulye-pilav-semizotu salatası(içine yeşil elma , salatalık yoğurt,limon ekliyorum süper lezzetli oluyor)
mercimek yemeği-pilav-salata
FIrın makarna-salata
Bİr gün dışarda balık yiyoruz bizim her hafta sabit. Cumartesi de genelde dışarıda olduğumuz için dışarıda ne denk gelirse
Gel yaparım sana da gün menüsü canım😆 Valla gün menüsü ve hamur işi yapmak bana daha kolay geliyor.
Yemek de eşim seçici ya Ela da herşeyi yemeyince bana yorucu geliyor.
Bundan sonra tek çeşit yemek yapıcam. Yanına şunu da yapayım bunu da yapayım diye koşturmayacağım. Bu daha kolay olacak galiba.
Bugün karides yanına patlıcan kızarttım yoğurtladım eşim bir parça yemedi. Çorba zaten hiç yemedi.sadece karides yedi. Ela da çorba yemesem sadece balık yesem dedi. Biraz çorba yedirdim.
Yarın kadınbudu köfte düşünüyorum. Bugünden kıymasını kavurdum. Pirincini haşladım. Çorba zaten var. Elaya da köfte patates yaparım. yarın okul menüsü bu evde yesin daha iyi. Sordum okulda yemem dedi. Zaten karnı tok oluyor geç kahvaltı yapıyor. Sadece patates koyarım okula. Akşama da yemeğin yanına patates yaparım. Belki bir de salata yaparım. Yoğurt da var. Öyle geçiştiririz.
Salatanın tarifini yazarmısın 😊

Hayirli olsun atamanız.
Cok üzgünüm ama ayda 1 bilezik alabilmeniz için aç yaşamanız gerekiyor yeni göreve başlayan öğretmen 22 bin +ekdersle taş çatlasa 26 27 bin alır malesef. Ama 2 ayda bir alabilirsiniz sanirim.
Ayda bir tane almam mümkün görünmüyor, sanırım iki ayda bir demek istemisim yanlış yazmışım:)çünkü ayda bir almam mümkün değil hele farklı bir yere gidecekken. Bizim maaş sanırım MEB den bir tık fazla olacakmış. Bu arada ben cezaevine öğretmen olarak atandım. Ders anlatma olayı değil de daha çok sınav takıp, evrak takip işleri ağırlıklı olacakmış. Ben de gidince öğreneceğim detayları.

Kızlar sabah kızımı okula bıraktım, lazer randevum vardı ona gittim geldim. Dolapta çorba, makarna, börek var. Kızımı gelince yemeği var. Ama akşam için ne yapacağımı bilmiyorum. Geçen hafta atanma haberini aldigimin günün gündüzü bile ders çalışıyordum sonraki sınav için. O sebeple ev işlerim çok birikmisti. Şimdi ders de olmayınca boşluğum çok oldu. Bir kaç gündür günde bir oda temizliği şeklinde ilerliyorum. Bugün henüz başlamadım ama büyük salonumu temizlemeyi planlıyorum.

Havalar gece soguyunca küçük kızım üşümüş battaniyeleri çıkardım. Akşamda hasta olucak herhalde hapşırıyordu. Bu gün bende sabah sabah mutfakta mesaiye başladım, dolaptaki sebzeleri değerlendirmek adına patlıcanları kavurdum böreklik dondurucuya koyup hazır oluyor, canım kısır istiyordu yaptım, yayla çorbası yaptım az yemeğim var bu gece onlar bitsin. Annemin cep telefonu bozulmuştu küçük kızım aldı ama tamire götüremedi annem akşam arayıp isteyince sabah hem yürüyüş olsun diye gittim telefonu verdim markete girdim günlük ekmek, cola ve kekik vardı onu aldım strech filmi yine unuttum. Hergün mutlaka hatrı sayılı bir miktar bırakıyorum markete. Akşam eşimle tarlada ki otlar için ot biçme makinesi aldık vade farkı oluyor taksit yapınca ama iki takside de alamazdık, birde yazlığa duş seti aldık tadilat yapılacak daha alınacaklarda var eşime dedim ustayla alın sonra olmaz uğraşmayalım. Yarın kredi kartı kesilecek, market listesi hazırlıyorum bir yandan. Hafta sonu yazlığa son kez gideceğiz misafir davet ettim mangal yapıcak eşim yaza veda olsun dedim artık kalmak için gitmeyiz havalar soğuyunca kalmak istemiyorum.

Maaşa son 11
Kartlar doldu yine ama harcamalar bitmiyordu
Kiza maviden 2sweat aldım 1 esofman alti 4 taksitle
Kendime de 2 ipek eşarp 1 triko takim 1 sweat aldım aklım hala alamadıklarımda
Çocukların kisligi bitti sayilir. Oglana bot alincak bi onu da babası alsin
Kendime de kislik alacagim 5 bini gözden cikardim

Akşama tavuk, pilav,salata,ayran hazırladım. Dünden de biraz corbam var. İnternetten iki gündür baya alışveriş yaptım. Dün iki allık, bir rimel, bir ruj aldım. Bugün de kıyafet olarak üç kazak, bir bluz, üç tane kilotlu çorap aldım.
Eksik bir klasik topuklu ayakkabı bir de çanta kaldı. Bunları tamamlarım önümüzdeki günlerde.
Ay dün bimden efsane marka baldo pirinç aldım bugün yapayım dedim. Biraz suda beklettim şimdi tencereye alırken bı baktım pirinç bildiğiniz parça parça olmuş. Çok şaşırdım fena değildi o markanın baldosu. Baya bozmuslar kaliteyi. Allah'tan 1 kg lik almıştım. Dolma içine kullanırım artık.

Akşama tavuk, pilav,salata,ayran hazırladım. Dünden de biraz corbam var. İnternetten iki gündür baya alışveriş yaptım. Dün iki allık, bir rimel, bir ruj aldım. Bugün de kıyafet olarak üç kazak, bir bluz, üç tane kilotlu çorap aldım.
Eksik bir klasik topuklu ayakkabı bir de çanta kaldı. Bunları tamamlarım önümüzdeki günlerde.
Ay dün bimden efsane marka baldo pirinç aldım bugün yapayım dedim. Biraz suda beklettim şimdi tencereye alırken bı baktım pirinç bildiğiniz parça parça olmuş. Çok şaşırdım fena değildi o markanın baldosu. Baya bozmuslar kaliteyi. Allah'tan 1 kg lik almıştım. Dolma içine kullanırım artık.
Bu topik birikim topiğiyken harcama topiği oldu😂 hergün markete gidiyorum hergün yemek yapmak için birşey alıyorum. Eksik bitmiyor. Kazandığımızı boğazımıza harcıyoruz.
Pilavlık pirinç olarak reis gönen baldo pirinçten şaşmam. Pahalı ama gerçekten güzel oluyor. Genelde kampanyalı bulmaya çalışıyorum. Mesela bugün getirden sipariş verdim. Getirin yeri hemen evimizin karşısı zaten. 60 tl indirim vardı. Ucuza gelmiş oldu. Diğer aldığım şeylerde kampanyalı indirimi vardı.

İyi geceler kızlar,
Bugün nihayet evdeydim.
Kahvaltı sonrası okul beslemesini hazırladım. Köfte patates vardı. Köfte yemem dedi. Zaten geç kahvaltı yaptığı için okulda yemek yemiyor. Patates yerim dedi. Meyve duyunu da içerim dedi. Arkadaş dedi ben köfteleri yaparım. Yemeyecek dedim sağolsun yapmış getirmiş. Ben de patatesleri yaptım.
Köfteleri ela akşam yedi.
Okula bıraktım. Geldim nihayet evi temizledim.
Kadınbudu köfteyi yaptım. Salatayı yaptım attım dolaba.
Köftenin yanına patates yaptım airfryerde.
Daha fırında makarna yapayım dedim.sonra dur yapma ne gerek var dedim😅 kendime iş çıkartıyorum. Zaten patates var ne gerek var.
Eve dönerken markete uğradım. Tavuk but aldım. Yarın okulda tavuklu pilav menü. Onu sabah yapacağım. Arkadaşa sen yapma dedim. Geri kalanı da akşam yemeğinde yeriz. Elaya da akşama çorba yaparım yeter o.
Yarın öğleden sonra yemek derdim yok gibi.
Bugün getirden alışveriş yaptım. Pirinç mısır unu maya vanilya elaya sakız soda ihtiyaçlar bitmiyordu.
Eşime dedim hergün aldığjmı not alacağjm. Bakalım eve gıdaya ne kadar harcıyormuşum. O da diyor 3000 dir. Aylık 3000 olurmu ya mutfak masrafı😅 adamın haberi yok. Verdiği parayı komple eve harcıyorum. Özelim yok yahu.
Hesaplayıp göreceğiz.

Kızlar ben 2021 Kasım ayında işten istifa ettim ve uzun zamandır kpss düşündüğüm için evde oturup ders çalışmaya başladım veeeeeeee iki gün önce atanma haberimi aldım ❤️❤️❤️ çok mutluyum, iki yıldır evde kitaplar ile haşır neşir idim. Şükür bitti:)
Oyyy masallahhh🌸🌸🌸

Daha guzelleri olsun insAllah kuzu.
Ama zormus ya
Odasinin kapisi kapali hep odadaymis gibi oluyorum.
Sabah esimle kiza bi an sessiz olun dedim oglan uyuyo dicektim aklima geldi olmadigi demedim.
Yani sanki odasinda hep gibi.
Demin konustum yemek yememis hala.
Aksam bizimle yedigiyle istahim yok diyor.
Dedim kalkip yiyorsun hemen karti kontrol edicem yedin mi yemedin mi diye
Kremleri vardi kendi koydu çantasına soruyor anne nerde diye
Sen koydun ya dedim haa dogru dedi.
Ögrencek artık böyle böyle
Ama bence kızlar en azindan kendi arkalarini toplarlar el becerileri daha iyidir
Sadece uzakta olup etrafa nasıl guveniriz bilmiyorum.
Cok fazla zenci gördüm mesela
Tam nereliler anlayamadim ama baska ulkedende baya var ogrenci.
Ahh kıyamam ya🌺

X