Bir kaç diş kalıcı oluyor ama bu kadar diş kalıcı mı bilemedim şimdi.Merhaba hanımlar
Bugün oğlum ilk defa diş muayenesine gitti, 6 yaşında. Gözle görülen iki dişte çürük var. Ben bu dişlere dolgu vs daha basit işlemler beklerken diş hekimi 2 kanal tedavisi, 4 yarım kanal tedavisi, 3 kaplama, 2 dolgu ve bir diş için çekim uygulanması gerektiğini söyledi. Belirgin bir rahatsızlığı, ağrısı vs olmadığı için baya şaşırdım. Tabii uzmanlık alanım değil o yüzden bir şey diyemiyorum ama bu genel anestezi beni çok korkutuyor. Şimdiye kadar da duymamıştım süt dişlerine kanal tedavisi, bu da benim cahilliğim.
Biraz panik oldum, daha önce küçük çocuklarıyla bu süreçlerden geçmiş hanımların tecrübesini dinlemek isterim. Herkese şimdiden teşekkürler.
Hayır kırık vs yok. Gözle görülen 2 dişte çürük var. Bunu dışında ağrı da yok.
Emzik kullanmıştı evet. Belki onun da olumsuz etkisi olmuştur. Bizden önce muayene olan bir bebek için de (2 yaş civarı) emzik lekelenmeleri olduğu için 3 kaplama yapılması gerektiğini söylemişler.
Ne kaplaması küçücük cocukta... Doğru gelmedı bana hepsı dökülecek sonuçta. Benım kızım 4 yasında dolgu yaptırdı ıkı tane ama anestzıye gerek duymadan fısfısla uyusturuarak... Çok memnun kalmıştık... Sızın yerınıze kendımı koyuyorum agrı yoksa yaptırmazdım. Evet ılerleyebılır çürük ama o zaman da dökülecek sonuçta o diş... Kanal tedavıaı dısı kurtarmak ıcın yapılır...zaten dökülecek o dış...Boşa ömrünü uzatmaya değmez... Çünkü süreç zorluMerhaba hanımlar
Bugün oğlum ilk defa diş muayenesine gitti, 6 yaşında. Gözle görülen iki dişte çürük var. Ben bu dişlere dolgu vs daha basit işlemler beklerken diş hekimi 2 kanal tedavisi, 4 yarım kanal tedavisi, 3 kaplama, 2 dolgu ve bir diş için çekim uygulanması gerektiğini söyledi. Belirgin bir rahatsızlığı, ağrısı vs olmadığı için baya şaşırdım. Tabii uzmanlık alanım değil o yüzden bir şey diyemiyorum ama bu genel anestezi beni çok korkutuyor. Şimdiye kadar da duymamıştım süt dişlerine kanal tedavisi, bu da benim cahilliğim.
Biraz panik oldum, daha önce küçük çocuklarıyla bu süreçlerden geçmiş hanımların tecrübesini dinlemek isterim. Herkese şimdiden teşekkürler.
Çok geçmiş olsun size de. Antalya’dayım malesef.Ay başında oğluma 2 tane dolgu oldu. 6 yaşında genel anestezi almadı doktor çok tatlıydı tüm malzemeleri tanıttı ve çocuğun anlayacağı şekilde konuştu. Elindeki iğneyi çocuklar görmüyor ki zaten iğne olduğu belli değil başka bir doktora mı götürsen. Ayrıca diş ağrımaya başlayınca daha zor oluyormuş ağrımadan tedaviye başlaman gerekiyormuş. Bursadaysan özelden mesajla gittiğimiz doktoru önerebilirim
İnanmıyorum ya para için çocuğa birkaç sene sonra değişecek dişlere bunca işlem yapacaklar. Biz fakültenin diş hekimliğinde yaptırdık normal dolgu. Çocukta ön dişler 6-7 yaşında azı dişleri 9-10 yaşında düşüp yenileri çıkıyor. Eğer çekilirse oraya yer tutucu yapıyorlar dişler eğilmesin diye.
Diş çekmeme olabildiğince tutma sebepleri aslında ana diş çıkana kadar kayma olmasını engellemek. Fazla çürüdü diye diş çekmekte pek doğru değil aslında.Kızım 7 yaşında devlete gidiyoruz diş hekimine
En fazla dolgu yapiliyor
Geçen ay çürük fazla diye çekti dr
Süt dişi zaten çikar dedi
Sizin ki para tuzagı resmen
Devlete gitmenizi tavsiye ederim
Verdiğiniz para hadi önemli değil küçücük çocuğa anestezi verip kanal tedavisi kaplama yapmak yazık değil mi? Bazen burada okuduğum konular fake mi diye düşünüyorum.İlk başta ben de para için mi bu kadar işlem söylendi diye tereddüt etmiştim, başka görüşler de alacağım.
Ben belki 3 ayda bir kontrol ettiririm dişlerini. Diş hekimi tanıdık o yüzden çok sık gidiyoruz. İnan 3 ay önce sağlam olan diş bi gidiyoruz mortu çekmiş. Oğlumun dişleri de benim gibi hep sorunlu maalesef. Bazıları böyle oluyor. Onu bırak 6 ayda bir göz muayenesine gideriz. Kızım iki muayene arasında gözü 1.5 numara miyopa gelmiş şok oldum.Hanımlar şimdiye kadar fikirlerini paylaşan herkese, hem hekim arkadaşlara hem de benzer süreci yaşamış, deneyimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Birkaç görüş daha alıp ona göre bir karar vereceğim. Çoğunluk ben gibi şaşırdı ve abartı olduğunu düşündü ama hekim arkadaşlar da izah ettiler neden bu işlemlerin yapılması gerektiğini.
Söz konusu çocuk olunca insan ekstra panik oluyor, güvenebileceğimiz içimizi rahatlatan bir hekim buluruz umarım ve kolayca tedavi olur oğlum.
Dünden beri kendimi çok suçluyorum keşke süt dişleri nasılsa dökülecek diye hafife almasaydım ve daha önce muayene ettirseydim oğlumu, belki işler bu noktaya gelmezdi.
Geçmis olsun, hangi akıl mantıkla sağlam dişe dolgu yapıyorlar.Benim de sağlam dişime dolgu yapmışlar, bunu bana daha sonra başka bir işlem için gittiğim doktor söyledi. Geçen ay da Ağız sağlığı merkezine gittim, iki üç kere röntgen çekildi farklı yerlerde, dolgu yapıp gönderdi sorunlu dişimi. İlerleyen günlerde inanılmaz bir ağrı yaşadım ve özel bir kliniğe gittim, tekrar röntgen ve sonucu kanal tedavisi. Böyle olunca da bizlerin kafası karışıyor, doğru hekimi bulabilmek çok önemli diş tedavilerinde.
Ah keşke gerçek olmasa.Verdiğiniz para hadi önemli değil küçücük çocuğa anestezi verip kanal tedavisi kaplama yapmak yazık değil mi? Bazen burada okuduğum konular fake mi diye düşünüyorum.
Cok gecmis olsunEvet bir şey demeden bakalım diğer hekim de aynılarını söylerse yapacak bir şey yok.
Biz yaptırdık 2 ay önce 5 yaşındaki kızıma Biz devlet hastanesinde yaptırdık. Dolgu ve kanal tedavisi olan 11 diş yapıldı. 2,5 saat sürdü. Bir problem yaşamadık şükür. Önce sakinleştirici iki yudum meyve suyuyla karışık içirdiler. Sonra ameliyathaneye alındı. Uyandığında baya bi gergin kalktı ama ağrısı sızısı olmadı şükür. Açıkçası 11 dişi git gel yaptıramazdık biz kızım biraz nazlıdır dünyayı dar ederdi doktorada bize de kendine de zaten yaşı gereği psikolojik açıdan anestezisiz yaptırmaya elverişli değilmiş. Geçti gitti şükür.Merhaba hanımlar
Yaptırmayın çok gerekli değilse süt dişleri onlar dökülecek zaten 6 yaşındaymış .kızıminda dişleri hep apse yapıyordu bayağı sisiyordu diş etleri 5 yaşında lokal anesteziyle iki dolgu ile iki diş çekildi. Hiç kıpırdamadı Yapılacaksa bize yapılan gibi böyle iğneyle yada fiş fisfisla uyuşturularak bölgeye öyle yapılsın. Haberlerde daha yeni böyle bir haber vardı 5 yaşındaki yavru diş için yapılan yanlış genel anesteziden vefat etmiş. Aman Allah korusun fakat her türlü önlemi alın.Merhaba hanımlar
Diş hekimi nasil ve ne düşündü bilmiyorumDiş çekmeme olabildiğince tutma sebepleri aslında ana diş çıkana kadar kayma olmasını engellemek. Fazla çürüdü diye diş çekmekte pek doğru değil aslında.
Ama konu sahibinin dediği kadar işlem de çok fazla bence
Bunlar sut disleri mi? Oglum suan 5 yasinda. Gece emmesinden dolayi bizim ust dort disiniz iki yas civari kirildi ve curudu. agri yapmaya baslayinca 2 yasinda sunnet ile beraber 4 dise kabal tedavi arkada iki dise de dolgu yapildi. Ben de cok korkmustum cikana kadar agladim histerik bi sekilde. Ama emin olun bosuna korkmusum. Zaten cok az miktarda ilacli m.suyu iciriyorlar once hafif leyla oluyorMerhaba hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?