- 18 Kasım 2014
- 4.510
- 5.727
- 358
Bir kaç diş kalıcı oluyor ama bu kadar diş kalıcı mı bilemedim şimdi.Merhaba hanımlar
Bugün oğlum ilk defa diş muayenesine gitti, 6 yaşında. Gözle görülen iki dişte çürük var. Ben bu dişlere dolgu vs daha basit işlemler beklerken diş hekimi 2 kanal tedavisi, 4 yarım kanal tedavisi, 3 kaplama, 2 dolgu ve bir diş için çekim uygulanması gerektiğini söyledi. Belirgin bir rahatsızlığı, ağrısı vs olmadığı için baya şaşırdım. Tabii uzmanlık alanım değil o yüzden bir şey diyemiyorum ama bu genel anestezi beni çok korkutuyor. Şimdiye kadar da duymamıştım süt dişlerine kanal tedavisi, bu da benim cahilliğim.
Biraz panik oldum, daha önce küçük çocuklarıyla bu süreçlerden geçmiş hanımların tecrübesini dinlemek isterim. Herkese şimdiden teşekkürler.
Benim kızımında iki kalıcı dişine dolgu gerekiyordu. Bir tanesi hafifti, saçma bir doktora denk geldik işlemin ortasında kaldırdım kızımı masadan, çünkü kızımın kulağının dibinde "ama annesi böyle mızıldanırsa dili kesilir ben işlem yapamam" diye bağırıyordu. Kızımda dişçi korkusu başladı doğal olarak. Sonra çok tatlı bir doktora denk geldik, yarım kalan dişi bir şekilde halletti ama diğeri için kanal gerekebilir derin görünüyor anestezi öneriyorum dedi. Ekibe güvendik yaptırdık. Konforlu geçti. Öneri ya da önermeme değil de bu tamamen sizin vereceğiniz karar. Ekip ve doktora güven önemli.