Küçük çocuklarda kanal tedavisi ve genel anestezi korkusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi vian
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim oğlum 17 aylık gece emdiği için şimdiden 4 dis çürük ben şahsen düşünmüyorum bir sorun olmadıkça müdahaleyi zaten discide zaten düşecek rahatsızlık vermiyorsa gerek yok dedi ki bu işlemler yüzünden yaşanan bir olay duydum o yüzden riske gerek yok bence

Bu yorumunuz biraz içimi rahatlattı, kendimi çok suçluyorum.

Evet bunlar süt dişleri. Dökülecek ama 10-12 yaş arasında dökülüyormuş azılar. Yani bir 5-6 sene daha ağızda kalacaklar. Tedavi edilmeleri gerekiyormuş. Bir diğer problem de şu, görüştüğüm yerler hep özel doktorlar ve genel anestezi işlemini de daha büyükçe kliniklerde yapmak istiyorlar. Yani hastane ortamı değil ve bu da beni korkutuyor.

Malesef ben de duydum o olayı. Beni çok üzdü ve tedirgin etti. Ön dişler görece daha erken düşüyor, sanırım asıl problem azı dişleri de çürümeye başlayınca oluyor çünkü onlar 10-12 yaş arası dökülüyormuş yani çok uzun zaman daha ağızda kalıyorlar ve tedavi edilmezse daha büyük sıkıntılara sebep oluyor. Daha önce gitseydim belki sadece dolguyla hallolacaktı ama çok kısa sürede köklere inmiş çürük ve malesef şimdi kanal tedavisi diyorlar.

Çok geçmiş olsun size de. Ben de lokal anestezi ile yapılabileceğini düşünüyorum en azından genel anestezi riski almak istemiyorum ama henüz bunu öneren bir hekim bulamadım malesef.

Ben de bu yüzden çok korkuyorum ama henüz lokal anesteziyle ben yapabilirim en azından ufak bir işlemle deneyelim diyen bir hekim bulamadım malesef.

Geçmis olsun, hangi akıl mantıkla sağlam dişe dolgu yapıyorlar.
Ne özele ne devlet hastanelerine güvenemiyorum birşey söylendiği zaman bir kaç kere daha başka hekimlere muayene oluyorum doğruluğu için
Ben aslında hekimlerimize güveniyorum ama çocuk söz konusu olduğunda daha da inceliyor insan. Tabii yanlış dişe dolgu, yanlış dişin çekimi bunları da duydum malesef. Ben de başka hekimlerden görüş alacağım.

Kesinlikle haklisiniz ben de tedirgin olurdum. Ozel hastne tercih etmelisiniz. Biz ekol de olduk mesela dr umuz cok tatliydi. Allah göstermesin bir olumsuzluk olsa hastanedesiniz sonucta. Azi disleri ok ama bukadar islem baska hangi dislere yapilicak. Cocugunuzun muhtemlen on iki disin dusmesine az kalmistr mesela sonra alt iki gidiyo bunlara tedavi uygulamanin anlami yok gb geliyor bana. Tabiki agrisi yoksa cocugun. Sikintisi varsa tabiki yapilsin.. en dogru karari siz verirsiniz anne olarak. Ozel olunca hepsine birden mudahale etmek islerine geliyor. Bizim dr umuz o bakimdan cok durusttu. Dolgu da yapti mesela on kirilan dislere ucret almadi. Tabi dolgumuz dustu tutmadi kok cok kucuk kaldigi icin orasi ayri. Ben olsam ne yaptrrsam yaptriyim muayenehane degil hastane tercih ederdim.

Merhabalar

Oncelikle gecmis olsun
Yillik kontrolumuzde 4,5 yasinda kizimin nur topu gibi 4 curugu oldugunu ogrendim ( 2 kucuk 2 büyük) temizlenip dolgu yapilmasi gerektigini soyledi discimiz.
Cocuk discileri ozel klinikler var benim yasadigim ulkede, Turkiyedede oldugunu dusunuyorum. Oradan rdvu aldim. Onlar genel anestezi degilde maskeyle uyusturuyolar cocugu. Yani uyusturuyolar derken sersem gibi boyle yari baygin gibi bisey. Anlatabildimmi?
Boyle bise yaptirsaniz?

Eskiden derken kac yasindasiniz bilmiyorum ama ben 35 yasindayim. Benim zamanimda hic sanmiyorum annem beni disciye goturmus olsun.

Yediklerimiz ictiklerimiz hepsi bir faktor.

Modadan ziyade genel anestezi gerektiginde mecbur yapilmali. Curuk dis sinirlere kadar inip abse yaparsa oda cok sancili. Suan 14 yasindaki kizim dunden beri antibiyotik aliyor abseden dolayi inanin dakikalari sayiyo parasetamol icin.

Yorumumu yazdikdan sonra yengencin bu terimlerin anlamini yazdigi yorumu okudum banada biraz fazla geldi bukadar tedavi olmasi gereken dis.

Daha bugun buyuk kizi disciye goturdugumde 6 yasinda bi cocugun disine antibiyotik verdi abse oldugu icin, sonrasinda disi cekmeyi dusunuyolarmis ama duruma gore bakilacakmis. Bu daha mantikli geldi

Ama kaplama falan bunlar fazla degilmi
Baska bi disciden yorum alsaniz ? Boyle durumlarda herzaman baska yorumlara acik olmak gerek

Mecburi Sezeyani bile 3 farkli konumdan yorum alana kadar kabul etmedim o derece yani

sonradan böyle bir mesaj alintiladi beni. çürümeye yüz tutan disleri yenisi cikacak zamana kadar dusmeden koruma gibi bir gorevi varmis o kaplamalarin
ama yine de bilemiyorum elma yiyebiliyor mu mesela cocuk isira isira kaplamalariyla.

Bu dis konusunda Turkiyede cok basarili hekimler var ondan eminim. Ama bu isi ticariye cevirmis olanlarda vardir diye dusunuyorum
Oyuzden farkli discilerin yorumunu almak gerek diye dusunuyorum bilemedim

İlk bir kaç gün yemekte zorluk çekti ama şuan hiç yokmuş gibi yiyor herşeyi, yaklaşık 1,5 yıl oldu yapılalı.

Sizi okuyunca içim rahatladi.Konu sahibi değilim ama 26 aylık kızımı diş hekimine götürdüm bugün ve hala kendime gelemedim.Dislerinde o kadar çürük var ki.8 tane kaplama ve bir sürü doldu kanal birşeyler söyledi.Kafam dumanlandi.Cok kötü oldum.Eve gelince ağladım.cunku çok küçük.Aslinda dikkat ettim.Sekerli beslemedim.Yemek yedi.Cikolata zaten yeni yeni bu petitonun 4 Gr olanindan veriyorum.Cevremde koca koca çikolataları iki tane yiyip , üstüne meyve suyu içenlerin dişleri sağlam.Sanirim bu dis işinin tek açıklaması genetik.Bir dış hekiminden daha görüş alacağım.İyi bir hekim araştırıyorum.Para sorun değil ama sonrasında yaşayacağı ağrı sızı beni endişelendiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…