Küçük çocuklarda kanal tedavisi ve genel anestezi korkusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi vian
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Genel anestezi ile yapıldığında malum 12 dış . Anestezi sonrası çocukta komplikasyonlar meydana gelme riski lokalden daha fazla değil midir?
Çocuk izin vermiyor diye mi 12 dışı genel anestezi ile yapıyorlar?
Diş sayısının önemi yok. Genel anestezi her zaman risktir. Bademcik ameliyatı okurken de risktir diş tedavisi de. Çocuk akıllı duran bir çocuksa lokal anestezi elbette tercih edilmeli. Kısaca diş sayısına değil çocuğa bağlı nasıl tedavi edileceği. Ama çocuk durmazsa tükürük içinde dolgu yada kanal tedavisi olacağına genel anestezi altında düzgün şekilde tedavi edilmeli dişler

Yorumunuz çok kıymetli, çok teşekkür ederim.
Açıklamalarınız için de ayrıca teşekkür ederim. Ağrısı olsaydı de o şekilde hekime gitseydik belki ben de daha hazır olurdum, ağrısı olmadan gidip bu kadar dişte sorun olunca insan inanmak istemiyor galiba. Dediğiniz gibi belki de ağrıyordu ama bir şekilde ifade edemedi. Mutlaka tedavi ettireceğim birkaç hekimden daha görüş alarak. Ben daha önce duymamıştım ama burada birkaç arkadaş da bahsetti çocuklarının tedavi süreçlerinden. Benim tecrübesizliğime geldi, o anki şaşkınlıkla sormam gereken şeyleri de soramadım.

Merhaba bende son çıkan haberden etkilenenlerdenim maalesef. Benim oğlumda 5.5 yasinda 11 diş var yapilmasi gereken. Özelde ki doktor uyutarak yapılır dedi devlette aynı yanıtı verdi. Ama ben çok kararsızım yarın tekrar hem devlete hem özele randevu aldım oğlumu ikna edip en azından 2 şer 2 şer yapılmasını istiyorum sürekli ağrı kesici ve antibiyotik döngüsü içindeyiz bundan dolayı da çok rahatsızım fakat yüreğimde pır pır uyutulmasini istemiyorum

Pandemi zamanının sonlarında kontrol için devlet hastanesinin diş bölümüne gittim, şikayetim yoktu amacım kontroldu. Neredeyse bütün dişlerime dolgu dedi şok oldum yaptırmadım. Daha sonra başka bir diş hekimine gidip durumu anlattım kim söyledi bu dişlere dolgu diye kızdı. İnanmadım 2 ayrı diş hekimine daha gittim sonuç hiç bir problem yok. Bence başka bir diş hekimine daha gidin.
Eğer gerçekse kaplama yaptirmazdim ama diğer dolgu ve kanalları yaptırırdım çocuğuma. Ağrımaya baslarsa dayanamaz daha çok ufak

Etkilenmemek elde değil. Çok geçmiş olsun size de. Oğlumda henüz ağrı veya başka bir rahatsızlık veren durum yok ama anladığım kadarıyla tedavi edilmediği sürece daha kötüye gidecek. Siz de umarım içinize sinen bir hekim bulup tedavinizi olursunuz. Çocuklar hep sağlıklı olsun.

Evet başka görüşler de alarak en kısa zamanda tedavi ettireceğim. Ben kendim hiç diş problemi yaşamadım belki de bu yüzden oğlum için geç kaldım.

Ay yok artık hiç güven vermedi. Siz bir hekime daha görünün en iyisi. Küçücük çocuğa bu kadar işlem yapılmaz hemde zaten düşecek olan dişler için.

Benim de sağlam dişime dolgu yapmışlar, bunu bana daha sonra başka bir işlem için gittiğim doktor söyledi. Geçen ay da Ağız sağlığı merkezine gittim, iki üç kere röntgen çekildi farklı yerlerde, dolgu yapıp gönderdi sorunlu dişimi. İlerleyen günlerde inanılmaz bir ağrı yaşadım ve özel bir kliniğe gittim, tekrar röntgen ve sonucu kanal tedavisi. Böyle olunca da bizlerin kafası karışıyor, doğru hekimi bulabilmek çok önemli diş tedavilerinde.

Biz de kızımıza geçen yıl 6 yaşında genel anestezi ile 9 dişine bu işlemleri yaptırdık. Aslında konu sahibi de tam anlamadığı için aktaramamış. Şimdi şöyle ki; çocukların dişleri 12 yaşına kadar bir fiil değişiyormuş bu kanal tedavisi uygulanan dişler genelde erken çürümüş 12 yaş civarı değişmesi gereken süt dişleri. Yani 6-7 yaşında bu dişler çürümüş olunca 12 yaşa yetisemeden erkenden düşüyor. Erken düşünce uzun süre alttan diş gelmezse diğer dişler çıkacak dişin önüne geçiyor damak yapısı bozuluyor, eğer erkenden yeni dişi gelirse de bu defa çikolata ve şekeri en çok yedikleri, dişlerine iyi bakamadıklari dönemde kalıcı dişler çıkmış oluyor. Normal seyrinde giden bir çocuk 12 yaşında yepisyeni dişleri ile hayata başlarken bizim çocuklar çoktan o dişleri çıkartıp çürütmüş oluyor.
Bana anlatılan bunlar şahsen biz ikna olmuştuk ve yaptırdık. İyi de bir para vermiştik. 12 yaşta değişecek azı dişlerine de kanal, dolgu ve zirkon kaplama yaptı doktor valla 1,5 yıldır sorunsuz gidiyor yoksa hepsi çürümüştü bizim kızın dişlerinin.

Bir baska dis doktoru daha muayene ettirin. Siz bir sey demeden bekleyin doktor ne diyecek aynısı derse mecbursun maalesef. Ama kanal tedavisi yaptırman sart o disleri düsmesi daha uzun süre var. Bir de cocugunuz aksamları seker cikolata tarzı yedirmeyin disleri fırcalatsanız bile disleri cürütüyor

Başka bir hekime de gidin fikir almak babında.hastanede çalışıyorum genelle çoklu dış cekimlerini yapıyorlar bizim ameliyathanede çocukların. Sadece gideceğiniz yerin tam teşekküllü bir hastane olmasına dikkat edin kliniklerde bu işi yaptirmayin lutfen

Eski zamanla şimdiyi kıyaslayanlar olmuş ancak bu zamanda çocukların beslenme alışkanlığıyla eskisi aynı mı? Ki bu çok büyük etken .

Yine daimi diş kanal ve kaplama tecrübesi yaşayanlar, bunu süt dişine göre yorumlamış. Ancak süt dişi kanalı ve kaplaması daimi dişe göre çok basittir. Daimi dişle kıyaslamak doğru olmaz.

Nasıl olsa dişler düşecek diyenler olmuş. Ancak ağızda süt dişlerinin tamamen düşme yaşı ortalama 12 -13 tür. Bı süreçte ağrı yapmasa bile çürük kalan ya da erken çekilen dişler daimi dişler ve çene yapısı olmak üzere bir sürü olumsuzluğa neden olabilir.

Genel anestezi ya da sedasyon mutlaka hastane ortamında yapılmalıdır. Haberlerde çıkan ölen çocuğa genel anestezi maalesef özel klinikte uygulanmış. Anestezi uzmanı kliniğe gelmiş ancak bu yasal değil. Ayrıca işlem sonrası çocuk direk eve gönderilmiş.Eğer kurallara uygun yapılsaydı, hastane ortamında işlem sonrası gözetim sürecinde oluşacak komplikasyonlara zamanında müdahale edilebilirdi. Onun için doktorlar suçlu bulundu.

Yegeniminde böyle bir problemi vardı ama bir dişçi bulmuşlar genel anesteziye gerek yok ben lokal anesteziyle yaparım demiş gerçekten de yaptı ağrısı sizisida olmadı üstelik yeğenim çok korkuyordu disciden ama oraya kendisi gitmek istedi.guzel bir yer bulunursa genel anesteziye gerek kalma diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…