• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük çocuklarda kanal tedavisi ve genel anestezi korkusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi vian
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hafızam beni yaniltmiyorsa sanirim bu sabah okudum Google haberlerde. 5 yaşındaki bir çocuk diş tedavisi yüzünden allahim vermesin evlerden ırak vefat etmiş ve ustleik Dr lar kusurlu bulunmuş...ben bunu duyduktan sonra mümkün değil afaki işlemlere girişemem çocuğumun dişleri ile ilgili. çok üzücü ve ürkütücü bir durum oldu bu benim için. geçmiş olsun diyorum iyice araştırın küçücük çocuğa diş kaplaması nedir ya

Ben cocuklarin acisini gordugum icin destekliyorum. Hangi noktaya ilerledigini biliyorlar. Ama 6 yasta normal olabilir belki
Cocuk defalarca onu yasayamayacagi icin mecbur anestezi ile oldu

Sanırım yapılacak işlem çok fazla olduğu için lokal anesteziden hiç bahsetmedi. Aslında oğlum sakince muayene oldu, bilmiyorum belki işlem de yaptırabilirdi ama onun bahsi hiç geçmedi. Benim tecrübesizliğime denk geldi, çok detay soramadım. Hangi diş çekilecek, hangiler kanal tedavisi olacak, ben sormadım doktor da tek tek açıklamadı. Genel bir liste çıkardı.

Maşallah cesur delikanlıya. 🌼 Elbette ben de daha kötü olmasını, ağrı çekmesini istemem. Oğlum durur muydu bilmiyorum, lokal anestezi hiç söz konusu olmadı ben de şaşkınlıktan fazla soru soramadım.
devlet miydi ? Özele gidin ben özelde yaptırdım devlet ugrasmadi bile.

Fiyatlar ayrı bir şok konusu zaten. Sadece anestezi 20 bin, dişlere uygulanacak işlemler 40 bin, toplam 60 bin tl. Ben sağlık kısmına endişelenmekten henüz ekonomik kısmına endişelenemedim. 😓
Bizim ki hep lokal anestezi yaparak farklı günlerde işlemleri yaptı. Siz de aynı anda mi yapacak işlemleri? Bir kaç yıl önce biz de yaklaşık 30 bin vermisizdir. Kanal tedavisi baya yüksek fiyatlı. İki kanal 4 5 dolgu vardı bizimde.

hafızam beni yaniltmiyorsa sanirim bu sabah okudum Google haberlerde. 5 yaşındaki bir çocuk diş tedavisi yüzünden allahim vermesin evlerden ırak vefat etmiş ve ustleik Dr lar kusurlu bulunmuş...ben bunu duyduktan sonra mümkün değil afaki işlemlere girişemem çocuğumun dişleri ile ilgili. çok üzücü ve ürkütücü bir durum oldu bu benim için. geçmiş olsun diyorum iyice araştırın küçücük çocuğa diş kaplaması nedir ya
Malesef ben de o haberi gördüm. Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin. Ben de bu yüzden çok korkuyorum.

Ağırıyor mu? Benim kızımın bir dişi kırıldı. Bi kaç doktora getirdim kimi bakmadı yaşı küçük diye. Açıkçası ben ağrıdan şikayetçi olmasını bekliyorum ona göre aksiyon alıcam. Devlet acile getirdim baktı normal diş randevusu almamı istedi. Özel klinik 5 yaşa bakmadı durmuyor benim kızım.

Bizim ki hep lokal anestezi yaparak farklı günlerde işlemleri yaptı. Siz de aynı anda mi yapacak işlemleri? Bir kaç yıl önce biz de yaklaşık 30 bin vermisizdir. Kanal tedavisi baya yüksek fiyatlı. İki kanal 4 5 dolgu vardı bizimde.
Aynı anda 12 dişe işlem yapılacak genel anestezi altında. Öncelik sırasıyla lokal anestezi ile işlem yapma söz konusu olmadı, hepsini bir seferde yapmak istiyorlar.

Malesef ben de o haberi gördüm. Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin. Ben de bu yüzden çok korkuyorum.
Allah rahmet eylesin çok zor. o sebeple çok arastiracaksiniz mutlaka ama yine de yazayım dedim. hepimizin yavrusu öyle kıymetli ki...başkalarının çocuklarını sever acılarına yanarken kendimizinkine birsey olma ihtimali allahim vermesin.... şimdi desem ki yaptırmam yavrularimin böyle bir sıkıntısı çok şükür yok büyük konuşmayayım. sağlıkla geçirilen her gün bayram insallah o tatlış dişleri çok büyük işlemlere maruz kalmadan iyileşir. sevgiler

Kızım 7 yaşında devlete gidiyoruz diş hekimine
En fazla dolgu yapiliyor
Geçen ay çürük fazla diye çekti dr
Süt dişi zaten çikar dedi

Sizin ki para tuzagı resmen
Devlete gitmenizi tavsiye ederim
Devlette ilgilenilmezse diye önce özele götürdüm ama başka doktorlardan da görüş almak istiyorum. Araştırıyorum devlette iyi bir doktor.

Ağırıyor mu? Benim kızımın bir dişi kırıldı. Bi kaç doktora getirdim kimi bakmadı yaşı küçük diye. Açıkçası ben ağrıdan şikayetçi olmasını bekliyorum ona göre aksiyon alıcam. Devlet acile getirdim baktı normal diş randevusu almamı istedi. Özel klinik 5 yaşa bakmadı durmuyor benim kızım.
Hayır ağrısı yok. Ben çürükleri fark ettiğim için muayene ettirmek istedim. Zaten o yüzden bu kadar çok şaşırdım 12 dişe işlem yapmak istemelerine.

Bana normal gelmedi, çok ağır işlemler bunlar. İki hafta önce kanal tedavisi oldum tek dişimden, beni bile mahfetti. Küçücük çocuğa bu kadar işlem, hem de süt dişlerine uygulanacak. Başka doktorlara da danışın mutlaka.

Allah rahmet eylesin çok zor. o sebeple çok arastiracaksiniz mutlaka ama yine de yazayım dedim. hepimizin yavrusu öyle kıymetli ki...başkalarının çocuklarını sever acılarına yanarken kendimizinkine birsey olma ihtimali allahim vermesin.... şimdi desem ki yaptırmam yavrularimin böyle bir sıkıntısı çok şükür yok büyük konuşmayayım. sağlıkla geçirilen her gün bayram insallah o tatlış dişleri çok büyük işlemlere maruz kalmadan iyileşir. sevgiler
çok sağ olun, inşallah bütün çocuklar sağlıkla yaşasın. 🌼

Devlette ilgilenilmezse diye önce özele götürdüm ama başka doktorlardan da görüş almak istiyorum. Araştırıyorum devlette iyi bir doktor.
Iki çocuguma da devlete gittim diş hekimi için hepsi ilgili sevecen ve sakin davrandilar
Işleme karar vermeden devlete bi gidin isterseniz
Begenmezseniz bu klinige gidersiniz tekrar
Cok abarti bu kadar işlem iki çürük için

Bana normal gelmedi, çok ağır işlemler bunlar. İki hafta önce kanal tedavisi oldum tek dişimden, beni bile mahfetti. Küçücük çocuğa bu kadar işlem, hem de süt dişlerine uygulanacak. Başka doktorlara da danışın mutlaka.
Ben de çok şaşırdım ve üzüldüm. İlk şoku atlatmaya çalışıyorum, başka doktorlardan da görüş alacağım mutlaka.

Iki çocuguma da devlete gittim diş hekimi için hepsi ilgili sevecen ve sakin davrandilar
Işleme karar vermeden devlete bi gidin isterseniz
Begenmezseniz bu klinige gidersiniz tekrar
Cok abarti bu kadar işlem iki çürük için
Evet randevu alacağım devletten mutlaka. Bu şekilde içime sinmiyor, bana da çok abartı geldi.

Başka doktorlardan da görüş alacağım mutlaka. Gerçekten bu işlemlere gerek var mı inan ki ben de bilmiyorum. İlk defa duyuyorum ben de. Bu yüzden buradan fikir almak istedim.
Süt dişler dökülecek olarak görülse de bir yerde çürük köke inerek arkasından gelen dişlerin de sağlam olmasını engelliyor diye bir yazı okumuştum.

Back