Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Annemle telefonda konuşurken sarmayı pişirip pişirmediğimi sordu ben de bir aydınlanma meydana geldi 🤣🤣🤣🤣

Anacığım 2 gün önce bana yaprak sarması yapmış vermişti

Ben de hemen sarmayı ocağa koydum 🙂
bugün erişte yapmam
Patates kızartması, ciğer , sarma ve diğerleri ile bugünkü menü de tamamdır 😀
Ooooh afiyet şifa olsun inşallah. Teyzenin ellerine sağlık. 😘

kesinlikle evet ;

haftalık
aylık
ve de 1-3 senelik hedefler koyuyorum

örneğin tam 3 yıl önce nisan ayından bu yılın nisan ayına kadar bir otomobil ve de 2 devremülk parası biriktirmişim
Günlük, haftalık ve aylık olarak hedefiniz nedir ? Yatırımı hangi kanalda yapmayı düşünüyorsunuz ? Özellikle altın ya da dolar gibi bir düşünceniz var mı neyin üzerine bunu yaptınız da böyle arttı meraak ettim ? Bir de geliriniz nedir özel değilse :)

kesinlikle evet ;

haftalık
aylık
ve de 1-3 senelik hedefler koyuyorum

örneğin tam 3 yıl önce nisan ayından bu yılın nisan ayına kadar bir otomobil ve de 2 devremülk parası biriktirmişim
Abla beni evlatlık alır mısın. Çok masrafım yok patates versen hergün yeter

Günlük, haftalık ve aylık olarak hedefiniz nedir ? Yatırımı hangi kanalda yapmayı düşünüyorsunuz ? Özellikle altın ya da dolar gibi bir düşünceniz var mı neyin üzerine bunu yaptınız da böyle arttı meraak ettim ? Bir de geliriniz nedir özel değilse :)
Öğretmenim
Ortalama gelirim 6500 7000 tl arası değişiyor
Çocukların babasından ayrı yaşıyorum
Evim kira değil, arabam var
Daha önceden 10 yıllık birikimimle daire yaptırıp satmıştım sonra paranın bir kısmıyla araba almıştım geri kalan paranın üzerine birikim yaptım yaklaşık 7 yıl boyunca sonra arabayi yeniledim ve tekrar ev aldım ve evi sıfırdan eşya ile döşedim

Melisa sen ne işle meşgulsün kendinden bahset biraz 😀

Seni tanıyalım 😀
Beni allah almış ne anlatayım 🤣 2 küsür yıllık evliyim. Herşeyi kendimiz yaptık. Kredi borcu ödüyoruz. Gelirimizden az da olsa para kalıyor ama biriktirme işini pek beceremiyoruz. Geziyoruz sürekli paranın kalanı da oraya gidiyor. Şuan için ev de araba da yok. Tüh şimdi beni evlatlık almazsın züğürt halimle 🤣🤣

Beni allah almış ne anlatayım 🤣 2 küsür yıllık evliyim. Herşeyi kendimiz yaptık. Kredi borcu ödüyoruz. Gelirimizden az da olsa para kalıyor ama biriktirme işini pek beceremiyoruz. Geziyoruz sürekli paranın kalanı da oraya gidiyor. Şuan için ev de araba da yok. Tüh şimdi beni evlatlık almazsın züğürt halimle 🤣🤣
Pardon 2014 yılıymış o alıntı yaptığım. Medeni durum da değişmiş. Şimdi nasıl peki durumlar. ? Ev ve araba parasını nasıl değerlendirdiniz ?

Kolay gelsin canım
Sürekli gezmek yerine biraz gezip borçlardan bir an önce kurtulmayı tercih ederdim ben olsam
Çünkü ekonomik siyasi askeri ya da sosyal olarak dünya ve ülkemizin gündemi sürekli değişiyor
Tabiki sizin bileceğiniz birşey 😊

Kolay gelsin canım
Sürekli gezmek yerine biraz gezip borçlardan bir an önce kurtulmayı tercih ederdim ben olsam
Çünkü ekonomik siyasi askeri ya da sosyal olarak dünya ve ülkemizin gündemi sürekli değişiyor
Tabiki sizin bileceğiniz birşey 😊
Çok teşekkür ederim ☺️ aslında biraz kendimi toparlamam lazım. Bu gezme işini minimuma düşürme zamanı geldi bence. Çok haklısın. Ama sıkıntım hep kalan paramı ne yapacağımı bilememekten geliyor. Yani 500 tl kaldı diyelim gram alayım diyorum pahalı diyorlar alınmaz diyorlar. Tl olarak kenara atayım diyorum değersizleşir diyorlar. Bu ikilemler beni bunaltıyor ve parayı o an yiyor bitiriyorum bu bana kolay geliyor sanırım.

Merhabalar hoş geldiniz, uzaktan okumayla kalmayın sizde katılın bize.
Merhaba, aslında katılabilirim tabi, ben öğretmenim, yalnız yaşıyorum. Birikim konusunda yeni ve acemiyim ama yaklaşık bir yıldır tl ve çeyrek altın olarak kendimi 6 ay garantiye alacak kadar birikim yaptım. Şimdi moralimi yükseltmek adına alışverişler yapıyorum bu da beni yakında içinden çıkılmaz bir kredi kartı borcuna sokacak gibi. Yeniden çeki düzen vermem lazım kendime.
Sık sık ailemin yanına gidiyorum benzin masrafım çok oluyor, sonra en büyük kalem gıda. Şimdilik böyle...

Çok teşekkür ederim ☺️ aslında biraz kendimi toparlamam lazım. Bu gezme işini minimuma düşürme zamanı geldi bence. Çok haklısın. Ama sıkıntım hep kalan paramı ne yapacağımı bilememekten geliyor. Yani 500 tl kaldı diyelim gram alayım diyorum pahalı diyorlar alınmaz diyorlar. Tl olarak kenara atayım diyorum değersizleşir diyorlar. Bu ikilemler beni bunaltıyor ve parayı o an yiyor bitiriyorum bu bana kolay geliyor sanırım.
Bak muzkadcım kendinden örnek verelim

500 tl kaldığında grama pahalı dediler ya da tl değersizleşir söylemleriyle sen ikilemde kaldın
Sonuç para yendi bitti

Sen o 500 tl yi kimsenin lafina bakmadan ama yapıcı yöndeki mantıklı lafa sözüm yok baştan belirteyim

O paraya gram alsan elinde en kötü ihtimal ile gram altının olacaktı
Ya da tl biriktirmiş olsan elinde 500 tl gibi bir miktar olacaktı

Bence en önemlisi karar vermek ve çok hayati birşey olmadıkça o kararın arkasında durmak lazım

Merhaba, aslında katılabilirim tabi, ben öğretmenim, yalnız yaşıyorum. Birikim konusunda yeni ve acemiyim ama yaklaşık bir yıldır tl ve çeyrek altın olarak kendimi 6 ay garantiye alacak kadar birikim yaptım. Şimdi moralimi yükseltmek adına alışverişler yapıyorum bu da beni yakında içinden çıkılmaz bir kredi kartı borcuna sokacak gibi. Yeniden çeki düzen vermem lazım kendime.
Sık sık ailemin yanına gidiyorum benzin masrafım çok oluyor, sonra en büyük kalem gıda. Şimdilik böyle...
Hoşgeldin 😊

Sana tavsiyem sonradan pişmanlık duyacağın alışverişleri yapma

Bak muzkadcım kendinden örnek verelim

500 tl kaldığında grama pahalı dediler ya da tl değersizleşir söylemleriyle sen ikilemde kaldın
Sonuç para yendi bitti

Sen o 500 tl yi kimsenin lafina bakmadan ama yapıcı yöndeki mantıklı lafa sözüm yok baştan belirteyim

O paraya gram alsan elinde en kötü ihtimal ile gram altının olacaktı
Ya da tl biriktirmiş olsan elinde 500 tl gibi bir miktar olacaktı

Bence en önemlisi karar vermek ve çok hayati birşey olmadıkça o kararın arkasında durmak lazım
Evet kesinlikle katılıyorum ben de zaten bu gezme tozma işlerini belli düzene oturtur ya da bir süre gezme işinden bıkarsam ya biriktiririm direk ya da 1 gr da olsa her ay alırım. Ama çok sevdiğim bu gezip görme eğlenme yeni yerler keşfetme tutkumdan tamamen vazgeçmem mümkün değil. Karşılığında hiç birikimim olmasa bile vazgeçmem. Şuan ahval iyi ama ilerde ne olur bilmem. Ben de fikrimi değiştirip birikime başlarım belki.

Hoşgeldin 😊

Sana tavsiyem sonradan pişmanlık duyacağın alışverişleri yapma
Bu sıralar biraz duygusal boşluktan alışveriş yapıyor gibiyim. Ama 30 yaşımdan sonra paranın kıymetini anladım. Kısa bir evliliğim oldu, ondan sonra akıllandım. Önceden iki kredi kartı, eksi hesaplara girip maaşta zor çıkmalar, borcu borçla kapatmalar... 12 yıllık öğretmenim ilk defa kenarda 12 bin lira param oldu. Sizi uzaktan da olsa takip etmenin faydasını çok gördüm.
Kirada oturuyorum, arabam var. İlk defa kışlık stok yaptım. Deterjanın, wc kağının, pedin bitmediğini görmek mutlu ediyor. Önümüzdeki günlerde mutfak stoğuna ağırlık verebilirim. Kışın ailemi yanıma getirmeyi düşünüyorum. Hem ben benzin parasından tasarruf ederim hem onlar doğalgaz vs. den tasarruf ederler diye düşünüyorum.

Back