• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Önümüzdeki hafta için yemek listesi oluşturdum
Geneli evdeki malzemeleri değerlendirmeye yönelik 😊

20200621_174411.jpg

Listem kaba taslak bu şekilde ufak tefek değişiklikler olabilir
Artan yemek durumuna ya da çocukların isteklerine göre 😀

Benim bulunduğum bölgede köyden peynir getirirler,bizde alır tuzlariz sonra da kaynatip bidonlara doldururuz,tuzlu su ekleriz.
Bütün yıl boyunca yeriz.tanidiğımız köylü amca bu yıl yapamacağını söylemiş eşime,inekleri fazla süt vermiyormuş.
Umarım başka birinden buluruz,çocuklar alışmış,market peynirini ben yerim ama onlar yemez.
Çok güzel bizde öyle büyüdük
Rahmetli babam koyun ya da keçi peyniri yaptırırdı bizim buranın köylerindeki hayvan sahibi tanıdıklarına
Ben de geçen yıl öğrenci velimden kilosu 30 tlden koyun peyniri almıştım
Ama benim çocuklar yemiyor market peyniri tercihleri.
Herşeyin hemen hemen direk üreticisinden teminine sahibiz çok şanslıyız diyorum ama yok anlamıyorlar 🙂

Rahmetli babam koyun ya da keçi peyniri yaptırırdı bizim buranın köylerindeki hayvan sahibi tanıdıklarına
Herşeyin hemen hemen direk üreticisinden teminine sahibiz çok şanslıyız diyorum ama yok anlamıyorlar 🙂
Aynen,bizde sizin gibi köy peyniri ,köy yoğurdu vs.ile büyüdük.Bu yıl kg 40-45 tlden veriliyor.40 kg istemiştim ama sanmiyorum buluruz.

Bugün çok güzel geçti,ablam geldi çocuklar da eğlendi.kardeşim sağlıkçı uzun zamandır gelemiyordu virüsten dolayi.
Bugün bize süpriz yaptı çıktı geldi,çok özlemiştim onu canım kardeşim.:KK19:
3 aydır görmüyorduk onu.

Aynen,bizde sizin gibi köy peyniri ,köy yoğurdu vs.ile büyüdük.Bu yıl kg 40-45 tlden veriliyor.40 kg istemiştim ama sanmiyorum buluruz.

Bugün çok güzel geçti,ablam geldi çocuklar da eğlendi.kardeşim sağlıkçı uzun zamandır gelemiyordu virüsten dolayi.
3 aydır görmüyorduk onu.
Gözünaydın canım ne güzel 😍

Geçmiş olsun.
Neden böyle oldu ki, severseniz kahvaltı tarzı olabilir. Yemek ismi düşünmek yapmaktan daha zor geliyor bana.
Aynen bana da
Uzandım az, soda içtim, kahve içtim,
Biraz kendimi zorlayarak girdim,
2 tepsi poğaça, muffin kek,
Yemek olarak da tepsiye patatesleri baharatlı salçalı sosla dizip, fırında pişirdim, (kızım fakir yemeği dedi güldü ama,) tencereki patates suludundan daha güzel oldu, kemik suyu da koymuştum. Pirinç pilavı, turşu,
Üstüne kahve, çay, bu saat oldu.

Malesef benimkiler de yemiyor, kıymet biilmiyorlar.

3 aydır görmüyorduk onu.
Ben 'de aylardır anneme, babama sarilmiyorum

Bugün babama babalar günü için eşime iki gömlek aldirdim,ben gitmedim eşim götürüp kapıdan verdi.sonra telefonla arayip babalar gününü kutladım.Allahım büyüklerimize uzun,sağlıklı ömürler versin.Babamın hakkını asla ödiyemem..:cry:

Back