- 6 Ağustos 2010
- 39.455
- 70.273
- 798
Bereketi bol olsun balımmmmm ekledim tabloyaKartlarımı ödedim faturaları ekders zamanında ödemiştim
Kalanla da 7,5 gram altın aldım ablacım ekler misin
Varyemez
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bereketi bol olsun balımmmmm ekledim tabloyaKartlarımı ödedim faturaları ekders zamanında ödemiştim
Kalanla da 7,5 gram altın aldım ablacım ekler misin
Varyemez
GünaydınGünaydın kızlar
Ben bir daha güne girmeyeceğim. Gün sırası bende olduğunda tamam toplu geliyor ama her ay ben kenara kendim 2 gram altın atıyordum mutlu oluyordum. gün sırası bende olmadığında güne altın alıyorum o zamanda kendime birikim yapmamış gibi hissediyorum. Bu günler bitsin bir daha girmiycem.
Abla senin asgari ücretle yaşama senaryosu ne oldu ne durumda ?
Aldıkların bereketli olsun cnmGünaydınlar
Akşam Tarım Kredi marketine uğradım .Meyve aldım.139 tuttu.Orada mantar yoktu babamada alacağım demiştim.Pazara uğradım.Sebze meyve aldım .Toplam 720 tuttu.Balık yoktu içinde bu sefer.
Kuyumcuya uğradım iki tane gram altın aldım.6000 tl
Kuzenimin oğlu askerden gelmişti ona hediye aldım 800 TL
Bir başka akrabaya ev görmesine ev hediyesi aldım 800 TL de o
Hafta sonu Cumartesi düğün var.Kafama çok takıyorum paramı versem çeyrekmi alsam diye.
Çeyrek taksam o kişinin kardeşlerinin düğününede takmam gerekecek.5 kardeşler.İstanbulda da hısım akraba bitmiyor.
Çok yakınım (1. 2. derece yakın) olmadıktan sonra , akrabada olsa düğün için bir kişiye 5000 tl vermek saçma geliyor bana.
Eskiden çeyrek ucuzdu konuya komşuya takılırdı şimdi pahalı.Ama almadanda olmayacak gibi.Çok stres yapıyorum.Şu düğün faslını bir atlatsam rahatlayacağım.
Hay Allah razı olsun.Akıl verin bana düşün düşün beynen yoruldum.Aldıkların bereketli olsun cnm
Şu an herkese altın takılacak durumda değiliz
Ki kardeşim dışında kimseye de altın almam açıkçası
Bir zarfın içine bi miktar para koy ver bence
kendin yapabiliyorsan ne güzelBen bir daha güne girmeyeceğim. Gün sırası bende olduğunda tamam toplu geliyor ama her ay ben kenara kendim 2 gram altın atıyordum mutlu oluyordum. gün sırası bende olmadığında güne altın alıyorum o zamanda kendime birikim yapmamış gibi hissediyorum. Bu günler bitsin bir daha girmiycem.
Yani Dolar da takabilirsiniz. Hem takı olarak para gibi takmış olursunuz böylece diğer kardeşlerine takmak zorunlulugu daha az hissedersiniz. Hemde taktığınızın karşılığı gelecekse değeri gitmemiş olur.Hay Allah razı olsun.Akıl verin bana düşün düşün beynen yoruldum.
Evlenecek kız akrabamız eşi biraz daha uzak ama ailesini seviyorum herşeyimize gelirler o yüzden iki arada bir derede kaldım
Birde şey düşünüyorum bizim etimiz ne budumuz ne.Memuruz sonuçta.Aldığımız belli.
Eltimlede konuştuk o çeyrek takacak onlar bize oğlanın düğünde takmıştı bizde onlara geri takacağız dedi.
Bize geri dönecek diye birşey yapmak istemiyorum zaten dönmezde .Yıllar sonra altın kaç paraya çıkar kim alacak o kadar
Ha bunlar alır damat kendi kuyumcu sağa sola altın dağıtıyor ama ben genel olarak düğünlerde çeyrek takma konusunda rahatsızım.Benmi büyütüyorum bilemedim.5000 tl gözümde büyük bir rakam çeyrek 500 olsa sağa sola dağıtır giderdik
Amin ecmain ablacım teşekkür ederimBereketi bol olsun balımmmmm ekledim tabloya
Varyemez ablan bu saatten sonra o parayı o süpürgeye vermezVaryemez ablacım senin için dyson soracaktım aklımda ama bir türlü denk gelemiyoruz arkadaşlarla