• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Merhabalar hanımlar...

2025 yılı hedefim ; 'arsa almak'

Hedefime doğru adımlarım ise;

-Sahib... arsa yer ve fiyat araştırması yap.
-O civardaki tanıdıklarına haber bırak.
-Para harcamayı bırak
-Her ay düzenli altın/döviz al. 10 gr- 100br döviz
-Kocayı da bu konuda telkin et :)

Karı koca kamu çalışanıyız. Bir süredir altın alarak ilerledik. Öncesinde bir takım borçlar ödemeler, yanlış harcamalar vs...Yeterince farklı sebeplerden dolayı ilerleyemedik..

Artık dikili bir ağacım olsun istiyorum. Bu niyetle de aylık 10 gr altın alma hedefim ilk adımım.
Ocak itibari ile bismillah diyorum.

Kira ve okul taksiti ise giderlerin büyük bir kısmını kapsıyor. Sabit giderler ortalama 40 bin tl . Kalanında insan gibi yaşayıp biriktirmeye çalışacağım.

Kredi kullanmadan, borsaya girmeden.. Nasıl yapılır?

Hanımlar gerçekten birikim yöntemlerimizi, tasarruf biçimlerimizi paylaşalım .Ve tabi ki yatırım. Sizlerin bireysel tecrübelerinize ihtiyacım var.

Merhabalar hanımlar...

2025 yılı hedefim ; 'arsa almak'

Hedefime doğru adımlarım ise;

-Sahib... arsa yer ve fiyat araştırması yap.
-O civardaki tanıdıklarına haber bırak.
-Para harcamayı bırak
-Her ay düzenli altın/döviz al. 10 gr- 100br döviz
-Kocayı da bu konuda telkin et :)

Karı koca kamu çalışanıyız. Bir süredir altın alarak ilerledik. Öncesinde bir takım borçlar ödemeler, yanlış harcamalar vs...Yeterince farklı sebeplerden dolayı ilerleyemedik..

Artık dikili bir ağacım olsun istiyorum. Bu niyetle de aylık 10 gr altın alma hedefim ilk adımım.
Ocak itibari ile bismillah diyorum.

Kira ve okul taksiti ise giderlerin büyük bir kısmını kapsıyor. Sabit giderler ortalama 40 bin tl . Kalanında insan gibi yaşayıp biriktirmeye çalışacağım.

Kredi kullanmadan, borsaya girmeden.. Nasıl yapılır?

Hanımlar gerçekten birikim yöntemlerimizi, tasarruf biçimlerimizi paylaşalım .Ve tabi ki yatırım. Sizlerin bireysel tecrübelerinize ihtiyacım var.
Merhaba canım hoş geldin başka bir konu başlığı altında uzun uzun sabırla kredi kullanmadan ,borsaya girmeden nasıl birikim ve yatırım yaptığımı anlatmıştım
ilk başta 10 yıl sabrettim 33 yaşıma kadar sonrası tıkır tıkır geldi yaş 2025 yılı itibariyle 48 oldu

Merhaba canım hoş geldin başka bir konu başlığı altında uzun uzun sabırla kredi kullanmadan ,borsaya girmeden nasıl birikim ve yatırım yaptığımı anlatmıştım
ilk başta 10 yıl sabrettim 33 yaşıma kadar sonrası tıkır tıkır geldi yaş 2025 yılı itibariyle 48 oldu
ah nolur umut olsun bana da.. nerede anlattın linki var mıdır?

birikimci hatunlar mı?

ah bir zamanlar kirli çıkılar.. özrengin sen.. ah ah o günler net adımlarla devam etseydim muhteşem olurdu şu an

Eklentiler

• 20250103_143035.jpg
    20250103_143035.jpg
    116,4 KB · Görüntüleme: 53
  • 20250103_143105.jpg
    20250103_143105.jpg
    132,6 KB · Görüntüleme: 53
Varyemez Varyemez bir süredir ben de altın biriktiriyorum. çok bişey değil, 200 gr dahi olmadı henüz.
Çünkü borç öder gibi bütçe ayırmadım. giderden kaldıkça aldım. Bu sebeple kuvvetli bir birikim olmadı. Ortalama aylık 40bin tl lik bir birikim yapabilmeyi hep hayal ettim ama mümkün olmadı şimdiye kadar. (ikimizde kamu çalışanıyız- biri giderlere biri ile birikim yapmak güzel bir hedef ama gerçekçi değil)
bundan 5-10 yıl önce birikimle yatırıma dönüştürmek kolaydı ama şimdilerde daha zor ancak bu demek değil ki imkansız değil. Kesinlikle. Şimdi sence nasıl bir planlama benim için hedefe ulaşmayı kolaylaştırır.

Varyemez Varyemez bir süredir ben de altın biriktiriyorum. çok bişey değil, 200 gr dahi olmadı henüz.
Çünkü borç öder gibi bütçe ayırmadım. giderden kaldıkça aldım. Bu sebeple kuvvetli bir birikim olmadı. Ortalama aylık 40bin tl lik bir birikim yapabilmeyi hep hayal ettim ama mümkün olmadı şimdiye kadar. (ikimizde kamu çalışanıyız- biri giderlere biri ile birikim yapmak güzel bir hedef ama gerçekçi değil)
bundan 5-10 yıl önce birikimle yatırıma dönüştürmek kolaydı ama şimdilerde daha zor ancak bu demek değil ki imkansız değil. Kesinlikle. Şimdi sence nasıl bir planlama benim için hedefe ulaşmayı kolaylaştırır.
Canım toplam geliriniz ne kadar?
Toplam sabit gideriniz ne kadar?

Önce bunlara bir yanıt bulalım bir de emek olmadan yemek olmaz hesabı biraz kemerleri sıkmadan istediğin meblâğlarda birikim de olmaz
Ama dersen ki ben hem gezip tozayım biraz keyfimce harcayayım o zaman süreç ortalama 5 yıl olacağına alacağın bir yatırım aracı için 8 ya da 10 yıla çıkar bunu baştan iyice düşünüp karar vermelisin

Ben birikim konusunda iyi bir irade ortaya koyabildiğimi düşünüyorum kendi çapımda mesela bu yıl yeni belirlenen ücretlere göre birikim planımı ayrıntılı olarak gözden geçireceğim nasipse 15 ocak olsun maaşı bir göreyim
Gelir gider hesabı yapıp ona göre aylık zorunlu birikim miktarını belirleyeceğim inşaallah
Yıllık hedef en az 100 gr 24 ayar altın bakalım bunun üzerine çıkabilecek miyim ? Hayırlısı olsun

Sayfa telefon ekranımdan çok daha geniş yer kaplıyor daraltıyorum bu defa da yazılar küçülüyor var mı aynı sorunu yaşayan kızlar?
Sayfa çok kötü oldu renkler bi tuhaf yazılar karışmış tlf dan kullanıyorum zaten gerçekten çok kötü olmuş site yazılar sığmıyor sağa doğru gidiyor bişey yazarken kayıyor siteye giresim gelmedi hiç
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. eski hali iyiydi neden böyle yaptınız ki 🥺

Back
X