Ben hiç bilmiyorum böyle şeyleri hiç yapmadık biz. 4 sene çıktık ne söz yaptım, ne nişan, ne kına, ne düğün.
Pek tarzım değil. Bi nikah yaptım mis gibi. Kaynanam sinirden kudurdu gelenek görenek yapamadı düğünde halay çekemedi diye :))))))
Ama bu ritüelleri yapsaydık da ben kendim alırdım elbisemi falan yani ne var ki evleniyoruz, hayatlarımızı birleştiriyoruz senin paran benim param mı kalmış ki karşı taraftan beklemenin bir mantığı olsun..
Ben alsam da, o alsa da o para ikimizin cebinden çıkıyor sayılır artık zaten.. Bir farkı yok.
O yüzden çıkar gider kafama göre alırdım, eşimden kaynanamdan beklemezdim herhalde.
Bana nişan sepeti, nişan hediyeleri falan da çok enteresan geliyor.
Mesela kaynana gidip terlik, gecelik, makyaj malzemesi falan alıyor kıza :))))) Komik değil mi, terlik falan yani. Nedir ki? Terlik yaa, komik!
Kendim alırım terliğimi çok mu önemli, çok mu değerli, bulunmaz, özel bir hediyedir terlik!!
Tamamen gereksiz ayrıntılar gibi geliyor bana..
Hani 70'li yıllarda terlik merlik, naylon gecelik falan güzel hediyelermiş bunlar. O zamanlar çeşit azmış, insanların alım gücü yokmuş, pahalıymış falan..
Ama şimdi herşey her yerde zebil gibi var. Her fiyattan, her modelden herşeyimiz var neden evlenmeden önce bi sepet dolusu terlik, parfüm, döpiyes falan bekliyor ki kızlar? Mantığını anlayamıyorum. O döpiyes gelmese hayatımız boyunca döpiyessiz mi kalıcaz? Hiç mi görmedik parfüm, terlik? Çok mu lazım yani :))))