• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi Küçük bir soru :)))

Bindallı giymek istiyorsan satın almak yerine kiralamak daha mantıklı. Kıyafete gelince , erkek tarafı alıyor canım.. Genel böyledir zaten.

Bnece de ya yazık valla ben öle zaten dantelli mantelli gecelik mecelik hiç bana göre deil ama işte adetmiş yapılması gerekirmiş zaten bir sürü eksik var bilemedim bende :15:

iyide tatlım geceliği onlar kafasına göre alamaz ki...
alışverişe beraber çıkılır sen beğenirsin onlar hesabı öder:)

Ben hiç bilmiyorum böyle şeyleri hiç yapmadık biz. 4 sene çıktık ne söz yaptım, ne nişan, ne kına, ne düğün.
Pek tarzım değil. Bi nikah yaptım mis gibi. Kaynanam sinirden kudurdu gelenek görenek yapamadı düğünde halay çekemedi diye :))))))

Ama bu ritüelleri yapsaydık da ben kendim alırdım elbisemi falan yani ne var ki evleniyoruz, hayatlarımızı birleştiriyoruz senin paran benim param mı kalmış ki karşı taraftan beklemenin bir mantığı olsun..
Ben alsam da, o alsa da o para ikimizin cebinden çıkıyor sayılır artık zaten.. Bir farkı yok.
O yüzden çıkar gider kafama göre alırdım, eşimden kaynanamdan beklemezdim herhalde.

Bana nişan sepeti, nişan hediyeleri falan da çok enteresan geliyor.
Mesela kaynana gidip terlik, gecelik, makyaj malzemesi falan alıyor kıza :))))) Komik değil mi, terlik falan yani. Nedir ki? Terlik yaa, komik!
Kendim alırım terliğimi çok mu önemli, çok mu değerli, bulunmaz, özel bir hediyedir terlik!!
Tamamen gereksiz ayrıntılar gibi geliyor bana..
Hani 70'li yıllarda terlik merlik, naylon gecelik falan güzel hediyelermiş bunlar. O zamanlar çeşit azmış, insanların alım gücü yokmuş, pahalıymış falan..
Ama şimdi herşey her yerde zebil gibi var. Her fiyattan, her modelden herşeyimiz var neden evlenmeden önce bi sepet dolusu terlik, parfüm, döpiyes falan bekliyor ki kızlar? Mantığını anlayamıyorum. O döpiyes gelmese hayatımız boyunca döpiyessiz mi kalıcaz? Hiç mi görmedik parfüm, terlik? Çok mu lazım yani :))))

sonunaa kadar katılıyorum sizeee ama herkes sizin kadar şanslı olamıyo düğün yapmak zorunda kalınıyo çoğu zamandaa aman elalame nederizkii laf söz olurr bi oğlmz var onundaa düğününü göremycezmi falann tarznda bi dünya laf hattaa çevremde acaba bi haltmı yedilerde nikahtan gidiyo bu gelin falann neler neler çevre geniş onca zor tabi..keşkee sorsalar siz ne istersinzz diye..

sonunaa kadar katılıyorum sizeee ama herkes sizin kadar şanslı olamıyo düğün yapmak zorunda kalınıyo çoğu zamandaa aman elalame nederizkii laf söz olurr bi oğlmz var onundaa düğününü göremycezmi falann tarznda bi dünya laf hattaa çevremde acaba bi haltmı yedilerde nikahtan gidiyo bu gelin falann neler neler çevre geniş onca zor tabi..keşkee sorsalar siz ne istersinzz diye..

Evet ya aynen öle oluyo bir seyler eksık olsun az olsun bu kız dul muda buna hersey yapılmıyo nıye az sey ıstenmıs bole bırsuru sacma sapan sey elbette kımse onemsemıyo hedıyeymıs altınmıs bohcaymıs ama bu laflar ınsanın moralını bozmaya yetıyo işteee

Back