Küçük bir dert

Pinkyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
196
29
298
İzmir
Evet büyük bir dert değil belki ama benim için bir dert. Çamaşırlarınızı nasıl yıkıyorsunuz kızlar? Benim yıkanmış çamaşırlarım hep bir soluk gibi çıkıyor neden acaba ben beceremiyor muyum yıkamayı bilmiyorum ki. çamaşırlarım nasıl beyazlar bembeyaz, siyahlar solmadan ve renkliler renkli renkli mis kokulu çıkar?

Öncelikle beyazlari ve renklileri kacta yikiyosun ve hangi deterjani kullaniyosun.

Ya reklam jingili giresim geldi okuyunca:)))

Annemler çamaşırlarımın beyaz olduğunu der ben pek özel bisey yapmam ama çamaşır sodası kullanırım bide yumuşatıcı koymam çamaşırlarıma. Renklileri de 40 derecede falan yıkarim çok siktirmam onda da sadece deterjan kullanırım

Beyazları yüksek ısı ,uzun program ve Ariel sivi ile yıkıyorum :)

Renklileri renklerine göre ayırıp ( koyularak ayrı açık renk ayrı ) düşük ısıda kısa program ve bingo kırmızı şişe sivi deterjan ya da persil :)

Kotlar yine kendi renk ve dokusuna göre soğuk suda yıkanıyor yine tercih persil sıvı :) :)

Şimdi yazinca anladım çok uğraşıyormusum bu işle anladım :)

konsantre yumusatıcı kullanıyorum vernel mis gibi kokuyolar :)

Beyazlari ki özellikle esimin gömlekleri pek cogu - 40 derecede ariel dag esintisi tozla yikiyorum, uzun program ve ön yikamalida calistiriyorum makineyi bir olcek de kosla leke cikarici ekliyorum, makine icine de rendelenmis beyaz sabun ekliyorum. Kardan beyaz oluyorlar
Renklileri koyu ve acik olarak ayiriyorum deterjan omo sıvı mavi renk olan. 40 derecede uzun programda yikaniyor
Siyahlari omo sivi siyahlar icin olan deterjani kullaniyorum, 30 derecede.
Yumusaticim da abc kirmizi olan.
Bunlari yaparsan yine olmazsa makinende sorun olabilir

Evet büyük bir dert değil belki ama benim için bir dert. Çamaşırlarınızı nasıl yıkıyorsunuz kızlar? Benim yıkanmış çamaşırlarım hep bir soluk gibi çıkıyor neden acaba ben beceremiyor muyum yıkamayı bilmiyorum ki. çamaşırlarım nasıl beyazlar bembeyaz, siyahlar solmadan ve renkliler renkli renkli mis kokulu çıkar?
Beyazlar için kesinlikle rendelenmiş beyaz sabunu dene önceden sıcak suyla hazırladığın beyaz sabun karışımında bir süre beklet. Birde yüksek isida yıkama en fazla 30 derecede yıkıyorum ben beyazları bazen camasır sodası ve karbonat ta ekliyorum ama bunlar olmasa bile sabun çok etkili oluyor. Renkliler içinde perwoll kullanıyorum siyahlar için ayrı deterjanım renkliler için ayrı. Yumuşatıcıda viking kullanıyorum ondande gayet memnunum tavsiye ederim :super:

teşekkürler öncelikle hepinize. Ben 40 derecede, hassasları 30 derecede yıkıyorum 1.10 saat falan. yumuşatıcı bi kapak ve bölmesinin dolmasına bir parmak kala kadar da normal toz deterjan koyuyorum. yanlış mı yapıyorum sizce?

Bütün lekeler aslında düşük ısı da çıkar, yüksek ısıda pişer. Bu da kumaşın dokusu içine hapseder lekeyi. Ben de bu yüzden önce düşük ısıda yıkayıp, sonra beyazları yüksek ısıda yıkamayı severim.

Back
X