Küçük bebekle yolculuk çok zor olur mu?

10 saatlik mesafe. Maalesef memleketimde havaalanı yok. Mecbur otobüsle gitmek zorundayım. Eşim zaten beni almaya geliyor birkaç gün kalıyor ancak hem giderken hem gelirken gelip kalamaz ona da zor olur hem de iş yerinden bu kadar izin alamaz. Çünkü ben 20 gün falan kalıyorum o 20 gün içinde hem beni götürüp öyle kalıp hem de dönüşü gelip kalamaz o kadar kısa süre içinde. izin de sıkıntı. Ben de senede 3-4 defa gitmek istiyorum
Hangi şehir bu? Oraya yakın havaalanı muhakksk vardır. Ordan da aileniz gelir sizi alır. Uçakla her yere gittim çocuklarla ama otobüsle cesaret edemem

Ay benim kizim bi dk yerinde durmuyor, erkek cocuk analarina uzulurdum Allah erkek gibi kizla sinadi 🤣🤣🤣 cok konusmusum demekki. Ekim dogumlu benimki, okul falan hep sorun bizde.
Başta öyleydi okulu değiştirdik bitti sorun. Gerçekten de okulu sevmiyormuş.
Yerinde durmamak çocukluğun şanındandır ataın enerjisini hoplasın zıplasın. Köşe yastığı gibi çocuk kolay olur tabi ama yazık şimdi yapmazsa ne zaman yapacak çocukluğunu? Kirlensin, keşfetsin, dağıtsın, toplasın 🥰

Valla cocuk olunca memleket falan gelmiyor aklina
Ailen gelir sana sık sık
Zaten kim gelecek kalacak şu 10 gun kaldi bu 5 gun meseleleri lohusalik arada cinnet gecirme derken cocuk buyur kendiniz gidersiniz🥴

Bende gurbetteyim ama çocuk yaparken bunu hiç düşünmemiştim. 🤷‍♀️

Benim yolum 4 saat aileme. Bebek 40 günlük olduğundan beri otobüsle sık sık gidiyorum. Gece yolculuğu yapıyorum uyuyor zaten. Şuan 10 aylık rn son gittiğimde 2 koltuk satın aldım o şekilde uyuttum
Sizin 4 saatmiş benim 10 saat :(

Hangi şehir bu? Oraya yakın havaalanı muhakksk vardır. Ordan da aileniz gelir sizi alır. Uçakla her yere gittim çocuklarla ama otobüsle cesaret edemem
Iç anadolu diyeyim maalesef etrafında havaalanı olan birkaç şehir var ama benim yaşadığım şehirde direkt giden uçak yok o şehirlere oralara sadece istanbul ankara bu kadar :(

Sizin 4 saatmiş benim 10 saat :(
havada bulut gidip gelmeyi unut 😄 sen tuvalete nasıl gideceksin on saatte, bebeği kime bırakacaksın? En sakin bebek bile olsa on saat duramaz ki, yolcular çık çık lar, sen daha çok gerilirsin. Terler soğur işer kaka yapar kedi var bir de

Valla cocuk olunca memleket falan gelmiyor aklina
Ailen gelir sana sık sık
Zaten kim gelecek kalacak şu 10 gun kaldi bu 5 gun meseleleri lohusalik arada cinnet gecirme derken cocuk buyur kendiniz gidersiniz🥴
Öyle mi dersiniz? Peki benim kadar düşkün müydünüz? Çünkü bazıları zaten çok düşkün olmuyor. Ben tek çocuğum aileme aşırı düşkünüm. Devamlı özlüyorum memleketimi evimi falan. Hep gitmeye çalışıyorum. Çocuk elbet biraz oyalar beni bu konuda evet ama ben yine de gitmek isteyeceğimi düşünüyorum açıkçası :(

havada bulut gidip gelmeyi unut 😄 sen tuvalete nasıl gideceksin on saatte, bebeği kime bırakacaksın? En sakin bebek bile olsa on saat duramaz ki, yolcular çık çık lar, sen daha çok gerilirsin. Terler soğur işer kaka yapar kedi var bir de
Doğru tuvalete falan gidemem. Biraz büyüyene kadar eşim götürüp getirsin artık :(

3 aylık bebeğimle 3 kez 700 kö yol gidip geldim. ama özel arabayla. otobüsle yapamazdım. bebek bu sürekli emmek istiyor, altının değiştirilmesi gerek. ve sonlara doğru benim oğlum huysuzlanıyor artık pusette durmak istemiyor. son yolculuğumuzda son 170 km sürekli memedeydi. memeden ayırdığım an ağlamaya başlıyordu. yani özel arabayla dahi ben de bebeğim de çok yoruldum. otobüsle hayal bile edemiyorum
Haklısınız zor olur :(

Biz hic otobusle gitmedik, hep kendi aracimizla gittik uzun yola.ama maalesef 2 cocugumu da araba tutuyordu.artik siz dusunun durumlarimizi🤧

ben Almanya’dan tek basıma götüreceğim bir süre sonra. Erken gideceğim 2 şehir gezdireceğiz bebeği görmeleri için. sadece Bebek ve ilerleyen zamanlarda çocuk düzen isteyen bir şey şuan yenidoğmuş olmasa alıp bu kadar uzun gitmek istemem. Çünkü onunda sakinliğie babasının yanıkda olmaya ihtiyacı var. Yılda 3 4 kez her gittiğiniz de 20 gün falan diyorsanız ben kendimi düşünemiyorum. Ben benekten öncede Maximum bir hafta önden gidiyordum eşimden

Elbette her yönüyle düşünüyorum
Küçük çocuklar öyle 10 saat otobüsle gidemezsiniz o zaman ben söyleyeyim ona göre çocuk yapın . Hele yürümeye başladığı zaman çok feci gidilmez asla durmaz . Zaten çocuk olunca onun düzeni bozulacak diye kendiniz gitmek istemeyeceksiniz tamamen perişanlık . Hele birde kedi üffff

Öyle mi dersiniz? Peki benim kadar düşkün müydünüz? Çünkü bazıları zaten çok düşkün olmuyor. Ben tek çocuğum aileme aşırı düşkünüm. Devamlı özlüyorum memleketimi evimi falan. Hep gitmeye çalışıyorum. Çocuk elbet biraz oyalar beni bu konuda evet ama ben yine de gitmek isteyeceğimi düşünüyorum açıkçası :(
Hepimiz ailemize düşkünüz ama çocuğunda olduktan sonra senin ailen o oluyor. Tabiki ananı babanı unut demşyor sana kimse ama öncelik tabiki çocuğu oluyor insanın. O 10 saat çocuk otobüste ne hale düşer düşünür gidemez ki insan. Gelebilidiği kadar ailen sana gelecek. Yada belki de siz bebek fikrini biraz daha bekletin

3 ayda bir 20 gün kalmanız çok değil mi ya ?
Bebek istiyorsanız önceliğiniz o olacak. Ben de aileme düşkünüm uzak değiliz ama kızım prematüre oldu aylarca eve sokmadım onları. Çünkü evladım oldu onu düşünmek zorundayım.
Sizin de ne yaşayacağınız ve bebeğinizin huyunu bilmeden böyle düşüncelere girmenizi tavsiye etmiyorum. Burda annelerin konularında en sık gördüğüm şey bebeklerinden aşırı beklentilerinin olması ve kontrolcü olmaları. Dünyaya gelen sizin bir parçanız ve bir karakteri olacak. 1 sene ailenize gitmezseniz ne olur ki onlar gelirler vesile olur. Yapamam ayrı kalamam derseniz çocuk yapmayın çünkü lohusalıkta bu duyguyla başedemezsiniz.

Oğlum 2 yasına gelene kadar 6 ülke gezdik. 30 saatlik araba yolculuğu yaptık. Otobüse hiç bindirmedim henüz. En kolayı 6 aylık olana kadar. Ama ayaklanmaya başlayınca biraz zorlar. Bu arada otobüste bebekler nasıl oturuyor bilmiyorum. Ben oto koltuğu konusunda çok hassasım. Allah korusun. O yüzden otobüste özel bebek koltuğu talep edilemiyorsa riskli. Zaten bebek olunca sizin de öncelikler farklı olacak. Her yıl 3 kere memlekete gidip 20ser gün kalmayı isteyecek misiniz hiç emin değilim.

Merhaba. Biz çocuk düşünüyoruz. İstiyorum çocuk ama kafamı kurcalayan çok şey var. Ben ailemden uzaktayım. Ben şu an belirli aralıklarla memleketime gidiyorum. Ama çocuk olunca nasıl olacak bilmiyorum. Kişisel arabamız var ama eşim hem gidişinde hem gelişinde sıkıntı yaşar. Bırakıp hemen gelmesi gerekir sonra bir de almaya gelmesi gerekir ancak yol çok uzun yakın olsa hadi neyse. En azından gidişinde otobüsle gidebilir miyiz? Bir de kedim var onu da mutlaka götürüyorum. İki kişilik koltukla falan mümkün olur mu? Bebekleriniz otobüste duruyor mu? Hiç tecrübem olmadığı için şu an düşününce endişe ediyorum. Aileme ve memleketime gitmek benim için gerçekten önemli. En azından belirli aralıklarla gidip gelebilmek istiyorum bu yüzden çocuk isterken bu düşünce de kafama takılıyor :( lütfen deneyimleyenler akıl versin
Siz ti ye mi alıyorsunuz grubu yoksa ciddi miİniz

Araba yolculuğu çok zor benim için. Kızım arabaya bindiğinde bir saatlik mesafede bile kusuyor. Bunun icin bu sene tatile gitmeyi bile düşünmüyorum.

Back
X