Küçük Ahlaksızlıklar Yapan Kızın Hazin Sonu -İbretlik-

Prezi'de hazırla linkini kopyala yapıştır konunun en altına. Emeğe saygı, +rep.

Evet. Prensesli bir nickle, İpek'ti sanırım artık kaç sayfa önceki yorumlarda kaldı bilmiyorum.

Neyse ben sana karşı sanki nefret ediyormuş gibi bir tavra girmek istemiyorum. Öyle bir durum söz konusu değil çünkü.
Ben sadece kendi söylediklerimin sebebini anlatıyorum ve iki taraftan da haksız gördüğüm şeyleri dile getiriyorum. Akidem'e de çatmak için değil sadece bir şeyi açıklamak için yazdım.

Evet. Prensesli bir nickle, İpek'ti sanırım artık kaç sayfa önceki yorumlarda kaldı bilmiyorum.
Aslında konunun don lastiği gibi uzamasinin tek nedeni neydi biliyor musun? Okuyucuyu hayal kırıklığına ugratman. Hatan buydu ışte. Gerek basliginla,gerekse yazinla bir çok kişiye ulastin evet ama sonucu baglayamadin. Finali tırt diziler gibi oldu. ''Bu muydu!'' Dedirttin. Şahsen yazının başlarında beğenmiştim,ortalarda ''eee??'' Dedim,sonuç; hüsran...

Anlatmak istedigin konu amacini aştı. Başka bir şey oldu. Yaşanan olay o kadar basit ve celiskiliydi ki buradakilerin tepkisini çektin. Sandığın gibi kimse kiskanmiyor seni sen '' küçük ahlaksizliklar yapan kiza ibretlik ders'' veriyorsun (!) Sonrada diyorsun ki '' bana küstü nasıl barisabilirim ? ahlaksız falan ama en azından gelin görümce muhabbeti yapmiyordu. Sohbeti iyiydi'' Olmadı küçük prenses.

Iyi de kiz uslubum nasıl mi diye sormus konuda? Boyle bir tarzi var demek siz daha iyisini yaziyorsaniz yazin zaten kimse engellemez.

Bu konunun uslup uzerinden ilerlemesi abesle iştigal. Neden elestiriliyor biri anlatsın bana lütfen?

Iyi de kiz uslubum nasıl mi diye sormus konuda? Boyle bir tarzi var demek siz daha iyisini yaziyorsaniz yazin zaten kimse engellemez.

Bu konunun uslup uzerinden ilerlemesi abesle iştigal. Neden elestiriliyor biri anlatsın bana lütfen?

Yukarı da anlattım, bir önceki sayfaya kaymış olabilir.

Bakın siz hayal kırıklığına uğramışsınız, biri beğenmiş, biri gülmüş, biri sıkılmış. Bunlar olağan.

Konuda çelişki falan yok, ben küçük faydalar sağlayarak yaşam kalitesini arttırdığını düşünen ve kendini uyanık olarak tanıtan insanları ahlaksız buluyorum, zeka böyle bir şey değil. Ama bu komple onlarla görüşmeyi konuşmayı keserim anlamına gelmiyor, kimse kusursuz değil. Hayatınızdaki herkes erdem timsali mi bilmiyorum ama benim hoşuma gitmeyen özellikleri olan çok arkadaşım var ben de başkaları için öyleyim. Bu hatun da geyik yapıp güldüğümüz biri işte, derin bir dostluk yok aramızda. Olaydan dolayı kendimi kötü hissettim, yazdım.

Bu arada siz beni ego tatmini yapan ergen olarak etiketleyen kişiydiniz galiba. Böyle amaçsızca saldırgan yaklaşırsanız insanlara kıskandığınız izlenimini vermeniz normal, kaldı ki ben beni kıskandılar çekemediler demedim, arkadaşların yorumları bu şekilde oldu. Bir de o kadar çok yorum geldi ki siz değilsinizdir ama içinde kıskançlık hissi besleyen elbet olmuştur, istatistiksel olarak. Yani yanlış bir yorum da değil.

Bir de şimdi dikkatimi çekti ibretlik bir son olarak ne bekliyordunuz yahu fareye dönüşüp kliniğe mi kapatılacaktı kız? :)
Bu Stv kısa film isimlerini çok severim ona gönderme yaptım.

Evet, o ergen yorumunu yapan bendim. Bir de şu var '' diyene değil dedirtene bak'' saldirmadim ben,o ne biçim laf? Yakıştı mi sana? Kiskanmam için tek bir sebep göremedim gerçekten. Reelde tanimadigim,sanal alemde bir yazı paylasan birinin neyini kiskanabilirim? Konu aciyorsan her türlü yoruma da açık olmalısın.

Zaten yazın ''bdv'' lik bir yani olmadığı için gereksiz geldi bana ve digerlerine. Yonetime de öyle gelmiş demek taşınmış.Derdin,dert değildi bana göre ve eleştiri sebebim buydu dikkat çekme amaçlı açılmış bir konuydu. Amacına ulaştın
Bir de şimdi dikkatimi çekti ibretlik bir son olarak ne bekliyordunuz yahu fareye dönüşüp kliniğe mi kapatılacaktı kız? :)
Bu Stv kısa film isimlerini çok severim ona gönderme yaptım.
Hi hi evet

Muhalefet olmak ve yazar özentiligi arasında fark var. Biri mantıksal digeri estetik. Karşıt örnegin de zorlama olmuş

Ama neyse diyelim hadi... Ben muhalefette zaten bazen zorlama yaparım çünkü amaç yanlış buldugum konuya dikkat çekmek ve insanların beynini yıkamak bi nevi... Yani bazen (nadiren) zorlama yaptıgımı kabul ediyorum zaten.

Senin de yazar özentiligini ve zorlamayı kabul edebilmen lazım bu durumda. ''asansörde sıramı kapan arkadaşıma çemkirdim'' gibi bir konuyu, alakasız yan konularla, gereksiz süslemelerle abartı uzatmalarla BDV'ye yani forumda olmaması gereken bir yere sırf ''daha çok kişi begensin'' diye yazman... aslında malumun ilamıdır, itirafa gerek yok bile. Zorlama yazı ile begeni toplama işi. Ben buna yanlış demiyorum ya da kötü bir şey demiyorum, ama bu budur diyorum. Kabul etmemen neyi degiştirir ki?

Senin yazını begenenlere ''ıyy ezikler hiç mi kitap okumadınız'' demedim ben, demem de... Ama diyenler olmuş ve aynen senin yaptıgını yapmışlar aslında. Daha önce açtıgın konuda ''uzay haberi okuyorum dolayısıyla çok entelim, elti muhabbeti yapanlar cahil'' demiştin. Sana karşı çıkanlara ''uzay haberi okuyun sonra gelin karşıma, cehaleti övmeyin'' minvalinde yorumlarla devam ettin...
Sen orada cehaleti övmeyin derken, digerleri de burada ''yazar özentisini övmeyin'' demiş. Arada bir fark yok aslında Birine göre uzay haberi okumamak cehalet, digerine göre bu yazıdan keyif almak zevksizlik...

Sonuç olarak yazıyı zorlama buldum, begenemedim, çok zorlama ve itici... İlk giridigimde bi kalıp yazıyı görünce okumayıp yorumlara geçmiştim özeti vardır diye... ''ay çok güzel, çok eglenceli ve komik'' gibi yorumları görünce okudum başa dönüp... Zevk almaya ve gülmeye de çalıştım aslında ama olmadı nabalım Ama begenenlere lafım yok çünkü bu estetikle ilgili bir konu, zevkler ve renkler tartışılmaz.

Ya Mervecik iyi hoş yazıyorsun da hala aynı yerdesin, uzay haberi okumayan cahildir, elti görümce muhabbeti yapan cahildir gibi bir iddiada bulunmadım. İnsanın dedikodudan başka dünyası yoksa cahildir dedim bilgi birikimi ya da eğitimle alakalı bir şey olmadığını anlattım. Sen de anladın bence gayet de işte kullanacak bir şey olsun elinde. Cehaletin savunulacak bir tarafı yok insan dedikodudan başka bir şey yapmıyorsa, yeniliğe ve gelişime hiç açık değilse, sabit fikirli ve ön yargılıysa, kim kiminle nerede ne yapmış tüm hayatını oluşturuyorsa cahildir, hala aynı düşüncedeyim görümce-elti değil yani olay birçok bileşen var içinde. Sen de bu tanım çerçevesinde cehaletin çok gerekli olduğunu söylemiştin ama ısrarla sormama rağmen neden gerektiğini açıklamamıştın. Neyse geçti gitti.

Burada beğenenlere neden beğeniyorsunuz demekle bahsettiğim kriterdeki insanlara cahil demek benzemiyor yani birbirine.

Her insanın dedikodudan başka dünyası vardır. En ''ilgi alanı az olan'' insanın bile. Sana degerli gelmez, o ayrı. Ya da dedikoduya daha çok vakit ayırıyordur falan... Senin bahsettigin iş arkadaşlarının ''sadece'' dedikodu yaptıgını nerden biliyorsun da cahil diyorsun anlamadım? İş ortamında baygınlık geçirmek istemeyip dedikodu yapar... Eve gidince de senin gibi uzay haberi okur entelleştir Ya da ilgi alanı modadır, yemektir, mekanlardır onlara bakar entelleşir... vs. Yani seninle iş yerinde oturup atomu parçalamadıgı için (yani lafını yapmadıgı için) iş arkadaşlarına cahil demen, aynen buradakilerin yaptıgı zevksizlik ithamıyla aynı.

Hem cehalet de görecelidir, dimi? Yani bir başkasına göre de sen cahilsin en basitinden. Elti muhabbeti yapan sana göre cahil, bi başkasına göre de uzay haberi izleyen kişi cahildir. Çünkü anca haber okuyordur, olay hakkında hiçbir şey bilmiyordur falan...

Cehaleti övmem ben ama gerekliligini savunurum. Uzatmadan yazayım bi iki cümle. Herkesin süper bilgili süper entel süper sosyal ve kültürlü oldugunu düşün bakalım... Nasıl bir toplum olurdu? Yani en basit buradan anlarsın olayı. Ya da al bir çobanı götür lüks bi tatil bölgesine ve 1 ay yaşat en lükse otelde... Sonra geri çoban yap... Buradan da anlayabilirsin... Herkes her şeyi bilirse işler iyi olmaz. Düşünürsen anlaşılmayacak bir şey degil zaten.

yanlız bir şey dikkati mi çekti öhöm öhöm

duka tesla hanım merveciki alıntıladığı bir yazı da diyor ki - insan dedikodudan başka bir şey yapmıyorsa ; kim kiminle nerede ne yapmış tüm hayatını oluşturuyorsa " cahildir "

şimdi konuya bir bakalım , bayan arkadaşının dedikodusunu yapmış mı ? evet
bayan arkadaşını çekiştirmiş mi ? evet
daha önce ki konu da iş arkadaşlarım "cahil" diyerek iş arkadaşlarını çekiştirmiş mi ? yine evet

eee şimdi bunlar ne oluyor kardeşim ? bunlar da birer kim ne yapıyor , ne konuşuyorla ilgilenmek değil mi ? cevap yine evet

iş arkadaşların kaynana görümce konuşuyorlarmış , sende burda gelip sürekli iş arkadaşlarını konuşuyorsun farkı ne ??

ben bir fark göremedim , tek fark özneler farklı

Bu konu da öyle biri var ki herkes yazsın ama o yazmasın , eleştirdiği konudan daha beterini yaptığı halde bıdı bıdı konuşmuyor mu .
İnsan az öz eleştiri yapar, bilir insan kendini yahu.
Yazılar insanı yorar mı vallahi yoruyor okuyamuyorum deniyorum ıhh olmuyor , kafam karışık kafam karışık diye bas bas bağırıyor.
Sus allah aşkına !
İnsan kendine bakmadan çamur atar mı yahuu.

Bu hayatta "dedikodu" yapmıyorum diyen yalan söyler. Herkes "kim ne yapmış?Ne demiş?" mutlaka merak ediyor ve ilgileniyor.
Aslında bu bir gerçek ...

Bu hayatta "dedikodu" yapmıyorum diyen yalan söyler. Herkes "kim ne yapmış?Ne demiş?" mutlaka merak ediyor ve ilgileniyor.
Aslında bu bir gerçek ...
kesinlikle hepimiz yapıyoruz dedikodu
hepimiz ilgileniyoruz kim ne konuşuyor neler söylüyor diye

Ayrıca belirtmeden geçemiycem , taklit taklit deniyor yahu hayatımız taklit , doğduğumuz andan itibaren gelişimimizi bu şekilde tamamlıyoruz.
Kim gördüğü şeylerden ilham almıyor ?

Evet okulumu kopya ile bitirdim , kopyalarım sayesin de öğrendim , bildiklerimi ...
Birilerini örnek almak zorundayız.

raconu çaktık herhalde

başkaları hakkında konuşurken süslü cümleler kurarsanız " o dedikodu olmuyor "

Aynı kutuplar birbirini itmiş işte yapacak bişey yok mesafeni koru derim

Ahahahaaa çok iyisin, sevindim sana rastladigima...

Gereksiz bir sürü olaylar olaylar... Sanki oylamaya sunulmuş "nasilim?" filan ..
Mesele şu ki dikkat çektin arkadasim. Ve kadınlar bundan kolay kolay hoşlanmaz.
Komik duruma duseceklerinin hesabını yapamayacak kadar gereksiz "eleştirilerde" bulunurlar böyle.

Sana gönül koyan o kız bir yandan haklı bana sorarsan. Kendini senin gözünden göremediği için dilediği gibi davranıp "kendince doğal" bir biçimde binivermis asansöre. Daha önce bu tür davranışları için uyardiysan salla gitsin. Ama yok fırsatın olmadiysa bir şans daha verebilirsin. Tabii önce kendi üslubuna göre gönlünü alarak... Belki senin arkadaşlığın sayesinde kendini değiştirme bilincine erişir.

raconu çaktık herhalde

başkaları hakkında konuşurken süslü cümleler kurarsanız " o dedikodu olmuyor "

Ah Lokomotif çok güzel tespitler yapmışsın da kendi iddianı kendin çürütmüşsün farkında değilsin.
Nerede ve nasıl çürüttüğünü kırmızı ile işaretledim, anlamadım dersen gel konuşalım. Hadi çuf çuf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…