- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.904
- 168
- Konu Sahibi Duka Tesla
-
Ayrıca belirtmeden geçemiycem , taklit taklit deniyor yahu hayatımız taklit , doğduğumuz andan itibaren gelişimimizi bu şekilde tamamlıyoruz.
Kim gördüğü şeylerden ilham almıyor ?
Evet okulumu kopya ile bitirdim , kopyalarım sayesin de öğrendim , bildiklerimi ...
Birilerini örnek almak zorundayız.
Bu konu da öyle biri var ki herkes yazsın ama o yazmasın , eleştirdiği konudan daha beterini yaptığı halde bıdı bıdı konuşmuyor mu .
İnsan az öz eleştiri yapar, bilir insan kendini yahu.
Yazılar insanı yorar mı vallahi yoruyor okuyamuyorum deniyorum ıhh olmuyor , kafam karışık kafam karışık diye bas bas bağırıyor.
Sus allah aşkına !
İnsan kendine bakmadan çamur atar mı yahuu.
Ahahahaaa çok iyisin, sevindim sana rastladigima...
Gereksiz bir sürü olaylar olaylar... Sanki oylamaya sunulmuş "nasilim?" filan ..
Mesele şu ki dikkat çektin arkadasim. Ve kadınlar bundan kolay kolay hoşlanmaz.
Komik duruma duseceklerinin hesabını yapamayacak kadar gereksiz "eleştirilerde" bulunurlar böyle.
Sana gönül koyan o kız bir yandan haklı bana sorarsan. Kendini senin gözünden göremediği için dilediği gibi davranıp "kendince doğal" bir biçimde binivermis asansöre. Daha önce bu tür davranışları için uyardiysan salla gitsin. Ama yok fırsatın olmadiysa bir şans daha verebilirsin. Tabii önce kendi üslubuna göre gönlünü alarak... Belki senin arkadaşlığın sayesinde kendini değiştirme bilincine erişir.
çürüyen bir şey görmedim ben halaAh Lokomotif çok güzel tespitler yapmışsın da kendi iddianı kendin çürütmüşsün farkında değilsin.
Nerede ve nasıl çürüttüğünü kırmızı ile işaretledim, anlamadım dersen gel konuşalım. Hadi çuf çuf.
çürüyen bir şey görmedim ben hala
sen ordan kendini göremiyorsun
burdan bakınca tüm hayatını iş arkadaşlarının arkasından konuşmaya adamış bir bayan görünüyor
yanlız bir şey dikkati mi çekti öhöm öhöm
duka tesla hanım merveciki alıntıladığı bir yazı da diyor ki - insan dedikodudan başka bir şey yapmıyorsa ; kim kiminle nerede ne yapmış tüm hayatını oluşturuyorsa " cahildir "
şimdi konuya bir bakalım , bayan arkadaşının dedikodusunu yapmış mı ? evet
bayan arkadaşını çekiştirmiş mi ? evet
daha önce ki konu da iş arkadaşlarım "cahil" diyerek iş arkadaşlarını çekiştirmiş mi ? yine evet
eee şimdi bunlar ne oluyor kardeşim ? bunlar da birer kim ne yapıyor , ne konuşuyorla ilgilenmek değil mi ? cevap yine evet
iş arkadaşların kaynana görümce konuşuyorlarmış , sende burda gelip sürekli iş arkadaşlarını konuşuyorsun farkı ne ??
ben bir fark göremedim , tek fark özneler farklı
raconu çaktık herhalde
başkaları hakkında konuşurken süslü cümleler kurarsanız " o dedikodu olmuyor "
çürüyen bir şey görmedim ben hala
sen ordan kendini göremiyorsun
burdan bakınca tüm hayatını iş arkadaşlarının arkasından konuşmaya adamış bir bayan görünüyor
kariyer de yaparım dedikodu da der gibi olmuş.Sen öyle görmek istiyor olmayasın :) Diğer topiclere de bir göz atmanı tavsiye ederim.
Anlaşıldı merkess :) Akışına bırak madem...Heheh çok teşekkür ederim, hoşbulduk o zaman :)
Şimdi sana teşekkür edip güldüm diye ” Pohpohlayanları görünce ağzın kapanmıyor bakıyorum” , “Tebrik kabullerinden benim eleştirimi görmedin herhalde!” diye yine kızanlar olabilir. Bahsettiğin gereksiz eleştirilerden biri de bunlar geliyor bana mesela. Aramızda olumlu bir şey duyunca mutlu olmayacak bunlara teşekkür etmeyecek insanlar da vardır elbette ama beğenenlere teşekkür ettim diye çıkışanların bu gruba girdiğini sanmıyorum zira birbirlerinin bana giydirmeye çalışan her yazısını anında beğeniyorlar aralarında paslaşıyorlar falan :)
Kıza dönecek olursak ben de senin gibi yazmıştım aslında 236747398 sayfa önce sanırım :) Yani o böyle davranmamın gerçek sebebini bilmiyor olabilir, beni buzdağının görünmeyen kısmı bu kadar sinirlendirdi aslında diye. Uyardım daha önce ama geyik bir dille. Bak bir gün ağzının ortasına çakacak biri bir tane böyle uyanıklık yapmaya çalışma gibi bir şeyler dedim. Şimdi olayı akışına bırakmaya karar verdim ekstra bir çaba harcamayacağım barışması için, gelirse konuşurum.
Dedikodunun janjanlı kağıtlara sarılmış hali.
Paketin aralarından sırıtıyor ama ne yazık ki.
kariyer de yaparım dedikodu da der gibi olmuş.
Kabul et Banunun tespiti şahane
ben herşeyi olduğu gibi görürüm siyahsa siyah beyazsa beyaz
racon ders 2 mi - başka topiklere bir şeyler karala, yorum yazbu kadar alıntı yeter daha fazlası bayıyor beni
Anlaşıldı merkess :) Akışına bırak madem...
Aramızda olumlu bir şeyler duyunca hosuna gitmeyecek bir Ademoğlu yoktur ki. Ama teşekkür etmeyecek olanı vardır elbet. Herkesi mutlu edemezsin. Öyle bir derdin olduğunu da sanmıyorum. Eşeğe binmeyip sırtında taşısan, buna bile laf edecek birileri çıkar. Önümüze bakalım biz. Yaşamda çok değerli şeyler var, istifade etmeye, ıskalamamaya dikkat edelim yeter.
ayy çok hosuma gıttı betımlemeler anlatımlar çok sağlam yazarlar gunluk hayatta olup bıtenı bı baska ! analtırlar ya bu da onun gıbı olmus daha sık yazmalısınız bence.
arkadasların dedıgı gıbı kaptırdım ben de kendımı sankı o asansör arasındakı ayak benımkıydi
zaferi de ben kazanmısım
gönlünü alamayın ama küsecek bır sey olmadıgını bunların uyanıklık olmadıgını tatlı sert vurun yuzune bı kez daha
Duka o kadar vurmaya ölmedin mi sen daha52 sayfa olmuş hadi bakalım
Teşekkür ederim olayı yaşamış ve zafer kazanmış gibi hissetmeniz ayrı bir mutlu etti eheh :)
Akışına bıraktım olayı da, ekstra bir şey yapmayacağım barıştırmak için, gelirse konuşuruz.
Merhaba siz sevgili kadınlar kulübü üyeleri, moderatorleri , adminleri ve siz sevgili üye olmayanlar! Biliyorum sayınız az değil sinsi sinsi okuyorsunuz buraları, ah sizi siziii.
Konuya geçmeden kendimden kısaca bir bahsedeyim. Ben ergenlik ve post ergenlik dönemlerinde ailesiyle ve arkadaşlarıyla çatışmanın dibine vurmuş, önüne gelene büyük küçük dinlemeden sinirlenip bağırmış, kavga etmiş, her zaman uç düşünceleri benimsemiş, yapma denileni yapmış yap denileni yapmamış kısaca o dönemin ne kadar melaneti varsa hepsini bünyesinde barındırmış biriyim. Hadi biraz abartmış olayım evlat olsa sevilmez seviyesinde değilse de sabırları zorlayan biri olduğumu inkar edemem. Kurban olduğum Rabbim mi böyle yaratıı, evrildiğim ilkel canlı mı ormanların uyumsuzuydu, bilemiyorum.
Birgün artık ilerleyen yaşım ve hormonlarımın kendine gelmesiyle durumumun farkına varmaya başladım ve bir aydınlanma yaşadım. Resmen kafamın üzerinde yuvarlak floresan bir lamba yandı. İnsanların benim sinirli tavırlarımı idare etmek zorunda olmadıklarını, bağırıp çağırarak ya da kalp kırarak bir şeyleri yaptırdığım zaman aslında mutlu olmadığımı fark ettim. Bir anda karmacı buddha’ya dönüp özümdeki iyiliği buldum demiyorum ama yavaş yavaş sakinleşmeye başladım. Artık mümkün olduğunca empati yapabilen, alttan alabilen, sakinleşme sürecine girene kadar susabilen ve sinirlerini yatıştırabilen biri oldum. Hani Nepal’e yerleşsem üzerime çarşaf atıp rahip yaparlar, o derece. Ancaak dün öyle bir şey oldu ki içimdeki Godzilla’nın fosilleşmemiş olduğuna kanaat getirdim, kanlı canlı ve alev püskürtüyor resmen çocuk! (Godzilla alev püskürtüyor muydu ya bu arada?)
Şirkette bir kız var, genel anlamda iyi biri. Yani çalışma ortamım cahil dolu kaynana, görümce muhabbetinden başka bir şey yapmıyorlar a dostlar bıktım diye anlatmıştım da topa tutmuştunuz beni “sen kendini ne sanıyorsun!!” diye. Heh işte onların arasında yer yer sarkastik bakış açısı gösterip güldüren ironilerden geri kalmayan, gündemdeki olaylardan bahsederken Venezuella’nın bitki örtüsünü soruyormuşum gibi ne alaka bakışları atmayan ve atmadığı gibi eğlenceli yorumlar da getiren bu kızçe bir ay gibi parlıyor, zakkum olup açıyor efendime söyleyeyim bülbül gibi şakıyor adeta. Yalnız maalesef ki ayın karanlık tarafı, zakkumun zehri -bülbülün kötü bir şeyi yok mu ya?- var. Bu su perisi kıvamındaki kız yaptığı küçük kuralsızlıkları ve saygısızlıkları uyanıklıkmış gibi görüp hayatını ona göre idame ettirerek gözümde Hansel ve Gratel’i kandıran cadı suretine bürünüyor. “Spor salonuna deneme için geldim diyip 3 aydır bedava giriyorum enayiler anlamadı miihih”, “Metro’da yaşlı kadının biri akbili iki kere bastı hoop geçiverdim ben de, garip garip bakan güvenliğe de annem dedim inandı salak hohoha”, “Ara sıra görüştüğümüz arkadaşlara ayy cüzdanımı unutmuşum derim ve hesabı ödetirim, üstüne bi de teselli ederler aheuehu aklımı seveyim aklımııı”, “Konserlere yolunu bulup bedava girerim, kafasızlar gibi para mı ödeyeceğim?(itiraf edeyim buna özenmiyor değilim)” Daha fazla örnek verip baymayayım, konuyu anladığınızı düşünüyorum. Hatun küçük ahlaksızlıkları bir akıl ürünüymüş gibi pazarlamaktan, diğer insanların iyi niyetini kendi çıkarları doğrultusunda kullanıp pratik zekalı olduğunu düşünmekten geri durmuyor ve dahi bununla övünüyor. Zaman zaman yanlışlarda olduğunu, yaptıklarının sinir bozucu olduğunu, birgün ağzının ortasına tokatı yiyeceğini söylüyorum ama pek etkili olmuyor.
Kız hakkında da yeterli bilgiyi verip bir derece antipatik gösterdiğime göre geleyim dün yaşanan olaya. Ofisten çıktım ve asansör sırasına girdim. Çalıştığım yer büyük ancak asansör açısından fakir, yüzlerce kişiye iki asansör düşüyor ve girişlerde çıkışlarda haliyle bir kuyruk oluşuyor. Bu durumda merdiven bir alternatif elbette ancak sivri topuklu ayakkabılarla 6 kat inmenin vereceği ızdırabı siz sevgili hemcinslerimden daha iyi kimsecikler bilemez, zinhar! Bu ahval ve şerait içinde bekledim, bekledim ve bekledim. Nihayet sıra bana geldi diye düşündüm, önümde birkaç kişi var ve asansör geldi. Pıt pıt pıt pıt bindi insanlar ve tam bir kişilik yer kaldığında diğer asansörün sırasında bekleyen bu zarafet-i betül birden atladı asansöre. Yüzünde yine bir uyanıklık yaptığını düşünen, yine bir zafer kazandığına inanan o joker gülümsemesiyle yüzüme bakarken kapı kapandı. İşte o an, tam o an iki paragraf üstte bahsettiğim Godzilla çıktı içimden, gözlerim ateş saçıyor adeta bir Tosun Paşa , bir küçük enişte oluverdim o saniyede ben. Asansör inemeden çağırma tuşuna bastım ve kapı açıldı. Ayağımı araya koydum ve çok da sakin olmayan bir ses tonuyla sordum “Sıra benim, sen neden girdin araya?” Asansördekiler ve kuyruktakiler “Kavga mı var hah ne oluyor oradaa?” merakıyla bize dikkat kesildiler. Kız yok ben vardım mıy kıy bir şeyler söylerken “Hayır sen yoktun, araya kaynayarak uyanıklık yaptığını düşünüyorsun ama bu kadar insan aptal sen akıllı değilsin burada, in asansörden ve geç sırana!” dedim. Ya da buna benzer bir şeyler söyledim, bilemiyorum. İndi asansörden tabii, hıh!
Sorun şu ki kız şimdi benimle konuşmuyor –büyük şok!- Fazla tepki vermiş olduğumun farkındayım aslında gidip gönlünü alayım diyorum ama Tibetli rahip kıvamındaki bünyemi Evil Monster’a çeviren “kendini akıllı başkalarını aptal sanma” ve “ahlaksızlığı pratik zeka olarak düşünme” vasıflarına sahip olması sebebiyle buna benzer bir olayı tekrar yaşama ihtimalimiz var. Öte yandan muhabbeti de iyiydi, en azından kaynanası yok :)
Ne yapayım yahu ben, bir akıl verin?
Not: Çok uzun özet geç diyenler için, başkasının sırasını kapmayın, kavga çıkar!
Tesla çok hoşsun gerçekten:))424 mesaj yazmışım bu da 425. olacak. Beni tanımıyorsunuz tabii ama elinizde bir veri kaynağı var yani. Siz bunlar ışığında benim dedikodudan başka bir şey yapmayan biri olduğum sonucunu çıkarıyorsanız ya olayları yorumlayış şeklinizde ve okuduğunu anlama sürecinizde bir sıkıntı var ya da duygusal davranıp laf sokmak için gerçekleri çarpıtıyorsunuz. Objektif olmaya davet ediyorum sizi hanımlar, hırslarınızın esiri olmayın, sakin :)
ne yapacaksın canım hiç birşey yokmuş gibi devam edeceksin kendini geri çekerse de sende geri çekileceksin . yapman gerekeni yapmışsın bence fazla tepki vermemişsin
bence de böyle küçük hesaplarla insanı salak yerine koyanlara birilerinin haddini bildirmesi gerek aslında ona iyilik yapıyorsun canımAynen öyle yaptım, bir çaba göstermedim gönlünü almak için. Gelirse de konuşurum yani büyütecek bir şey yok bence. :)
Hahahaa bu topicten kimseye helva çıkmaz. Hatun 99 canlıDuka o kadar vurmaya ölmedin mi sen daha52 sayfa olmuş hadi bakalım
Hahahaa bu topicten kimseye helva çıkmaz. Hatun 99 canlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?