Arkadaşlar bir süre önce ablam saç dökülmeliriiçin sarımsak kullanıyordu annem o sarımsağı sürmeden önce ablamın saç derisini iğneyle hafifçe çiziyodu bu formülde de işe yarayabilir diye düşünüyorum
Canım bu sac diplerini iğneyle cizme isi doğru olabilir, cünkü benim arkadasımın rahmetli annesi kanserdi, sacları yer yer kel yer yer sanki ufak cıtcıt gibi 1o ar tel falan kalmıstı, kadın aldı bildiğin bacak tıraş ettiğimiz jileti eline, ilk önce kaş makasıyla kesti saclarını yeni bicilmiş çimen kadar bıraktı, sonra sampuanla köpürttü ve kafasını jiletle traş etti, arkasından her gün 1 büyük soğan, 3 diş sarımsak rendeleyip sürdü, kafasına tülbent sardı, geceleri böyle yattı, sabahları uyanınca zeytinyağlı sabunla yıkadı..
Bu böyle her gün bir ay gitmiş(gitmiş diyorum annem anlattı) ben 1 bucuk ay sonra sömestr tatili icin finaller bitince eve döndüm, uğruyayım hatice teyzeye bi dedim, kadının sacları pırıl pırıl muhtesem ve dolgun bir küttü ! 1 bucuk ay görmedim sadece ya..
Allah rahmet eylesin, onun o olayından sonra ben de cok düsündüm kafayı kazıtıp yapsam mı diye, hazır sömestrdayken koksa en fazla evdekilere kokar dedim, anneme de söyledim, bak bana söylenme sonra kazıttığın gibi kalırsan küserse sacların diyince tırsıp vazgectim..
Diyeceğim bağlantı o ki; kadın saclarını jiletle kazıdığı günün aksamı sürmeye basladı, dipleri (jiletten)çizik sekilde basladı yani, her seferinde cizdiğini sanmıyorum ama sac diplerine iyice isledi demek ki jiletlemek..