hadı ya ben hep ıslakken sac kolay taranıyo dıye ole tarardım kuru kuru asıl kopar sac nasıl taranırkı ole de
canım bende hep öyle yapardım, ıslakken hatta saç kremi aşamasında ama çok yerde duydum sadece elle tarama hareketi yaparak açın diyor, dur bakiim buliim hemen
"Islak saçı taramak için muhakkak iri dişli bir tarak kullanın. Uçlardan başlayarak yukarı saç gövdesine doğru tarayın."
"Kuru ve hasar görmüş saçlar ıslakken daha da kırılgandır bu nedenle yıkarken saçınızı şiddetli bir şekilde ovalamayın."
"Saçı kurutmak için havluyla sarın ve fazla suyu yavaşça sıkın. Havluya sarılı bırakıp bir süre sonra açın, uçlarına serum vb... sürüp havlunun kuru tarafıyla tekrar sarın yaklaşık 5dk, sonra açıp kurumaya bırakın. Islak saçla mümkü olduğunca dışarı çıkmayın havadaki kirler saça çok daha kolay yapışır."
"Islak saçı asla fırçalamayın dolaşmış saçları düzeltmek için muhakkak iri dişli tarak kullanın."
"Kuru iken saçın iyice fırçalanması yağ bezelerini uyarılmasına yardımcı olur ve kuruluk giderilir."
"Yıkamadan önce saçın fırçalanması kepeği gevşetir."
"Şampuanla yıkadığınız da saçınızı iyice durulayın. En az üç dört dakika mümkünse sadece durulayın."
"Saçı durulamak için yalnız ılık su kullanın. Çok sıcak su kafa derisini uyarılarak daha fazla yağ üretimine yol açabilir."
"Aşırı fırçalama kafa derisine harekete geçirerek yağ üretimini teşvik edeceği için saçı aşırı fırçalamaktan kaçının."
"Saçınız fırçalanma miktarı arttıkça yağlanmaya başlarsa fırçalama sayısını azaltın. Saçınızı sadece kuruyken fırçalayın. Saçın en zayıf olduğu zaman ıslak olduğu zamandır. Bu nedenle ıslakken fırçalamak saça zarar verebilir. Mümkünse saç kuruyken bile fırçalamadan önce tarayın."
"Kullandığınız fırçaların mutlaka tahtadan, doğal ve yumuşak bir fırça olmasına özen gösterin. Fırça yardımıyla saçı önce üstten, kökten uca doğru, fırçalayarak saçınızı havalandırın; sonra da iç taraftan fırçalayın. Daha sonra doğrularak aynı işlemi tekrarlayın. Fırçaladığınız tutamlardan elinizi geçirerek statik elektriği alın. Beş kere ile başlayarak ve rahat bir rutine oturtuncaya kadar her hafta saçınızı taradığınız fırça darbesi adedini artırın."
"Özellikle sıkı tokalarla toplamak,saç teli hücrelerinin sıkışmasına yol açar ve saçlar kırılır. Hanımlar saçlarını çok gergin bir şekilde topluyorsa belli bir zaman sonra alında ve şakaklarda saç dökülmesi sorunuyla karşılaşabiliyorlar.Saçları genelde toplamak yerine,açık bırakarak saç telleri hücreleri ve deri hücrelerinin hava almasını sağlamak gerekir."
"Şampuanın köpürme miktarı içinde kullanılan köpürtücü maddelere ve kullanılan suyun sıcaklığına ikizidir.Ayrıca saç ne kadar kirliyse,şampuan o kadar az köpürür.Su ne kadar sert ve kireçliyse,o kadar fazla şampuan kullanmak gerekir.Köpürme,şampuanın çok fazla temizlediği anlamına gelmez.Ayrıca şampuan işlemini uyguladıktan sonra,saçın çok iyi durulanması gerekir.Krem işlemini uygularken,kullandığımız saç kremi herhangi bir bakım özelliği taşımıyorsa saç derisine temas etmeyecek şekilde sadece uç kısımlara uygulayabilirsiniz."
Umarım yardım edebildim canım.