- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
-
- Konu Sahibi kirmizigitar
Bence bir süre peruk kullanabilirsiniz, o sırada da saçı hızlı uzatacak şampuanlar kullanabilirsiniz.20 yildir ayni kuafore giderim ve boya bakim gibi islerimi kendim hallettigim icin sac kesim yaptiririm sadece. 20 yildir memnun olmadan ciktigimi hatirlamiyorum.
ancak son gittigimde enseyi kazimasini istemistim, uzarken bicimsiz uzuyor diye...yanimda 2 yasinda oglum da vardi ve bizim isimiz cok uzun surdu cocuk huysuzlandi filan ne keserken ne kestikten sonra dogru durust bakamadim bile sacima odaklanip. zaren kuaforum de bu defa ayna tutup gosterme tenezulunde bile bulunmadi.
eve geldim aynada baktim ve beynimden kaynar sular dokuldu. sacimin arkasi bildiginiz subay trasi!
ben ozellikle kisaltmamasini,sadece enseyi trasla temizlemesini soyledigim halde sacim (kendim kessem kesinlikle daha iyi yapardim) inanilmaz amator bicimde kesilmis ki gozlerime inanamadim.kuaforu arayip agzima geleni saymayi dusundum ama gel duzeltelim derdi en fazla,duzeltmek icin daha da rezil edecegini bildigimden hic aramadim.
ayrica ayni sacma kesimi (hep asimetrik kestiririm bir yan uzun diger yan kisa) kisa tarafta da surdurmus, sadece bir tarafi cene hizasinda birakilmis subay trasi gibi dusunun suan sacimi.
mutsuzluktan olecegim! aynaya bakmak istemiyorum bakkala cikmak istemiyorum. copleri verirken bile apartman gorevlimizle krailsmamaya calisiyorum esimin yuzune bakamiyorum adam azicik sevmeye kalksa kaciyorum sanki bana uzuluyoe da ondan sefkat gosteriyor gibi algiliyorum psikolojim alt ust oldu kendimi iyi hissetmek icin gidip tek kelimeyle rezil oldum. daha da onunden gecmem o kuaforun ama, suan bu mutsuzluk ve ozguven kaybimi nasil duzeltecegimi bilmiyorum.
kurtarilabilir mi onu da bilmiyorum, kaynak vs yaptirmayi dusundum ama hem minimum 4 cm uzunlugunda sac gerekiyormus (bendekiler 1 cm bile yoktur) hem zaten isten cikarildim
param yok butce ayiramam oyle birseye.
sac bantlari takiyorum ama enseyi kapatmiyor onlarda, on tarafi kurtarihor ama arkadan mahalle bakkali kafasina sac banti takmis gibi rezalet duruyor.
bu kdar kisa sac kurtarilabilir mi? en azindan kendimi daha iyi hissedebilecegim cozum var midir? tesetture mi girsem peruk mu taksam modundayim suan. annem ara kuaforu soyle diyor, ben onunla ugrasmak istedigime emin degilim.
her turlu oneriye acigim. ne yapabilirim de kamufle edebilirim cok masraf etmeden? bu gibi soeunlari duzeltebilecek kuaforler var midir?
20 yıllık kuaförüm diyosunuz bence siz çocuğa bakarken fazla kaçtı düzelteyim derkende kötü oldu... Bir seferlik olabilir bu kadar karalar bağlamaya gerek yok... Bu aralar hep görüyorum keratin sütü mü ne bence bi deneyin çok çabuk uzatıyormuş saçı kısa sürede toparlansın saçınız...20 yildir ayni kuafore giderim ve boya bakim gibi islerimi kendim hallettigim icin sac kesim yaptiririm sadece. 20 yildir memnun olmadan ciktigimi hatirlamiyorum.
ancak son gittigimde enseyi kazimasini istemistim, uzarken bicimsiz uzuyor diye...yanimda 2 yasinda oglum da vardi ve bizim isimiz cok uzun surdu cocuk huysuzlandi filan ne keserken ne kestikten sonra dogru durust bakamadim bile sacima odaklanip. zaren kuaforum de bu defa ayna tutup gosterme tenezulunde bile bulunmadi.
eve geldim aynada baktim ve beynimden kaynar sular dokuldu. sacimin arkasi bildiginiz subay trasi!
ben ozellikle kisaltmamasini,sadece enseyi trasla temizlemesini soyledigim halde sacim (kendim kessem kesinlikle daha iyi yapardim) inanilmaz amator bicimde kesilmis ki gozlerime inanamadim.kuaforu arayip agzima geleni saymayi dusundum ama gel duzeltelim derdi en fazla,duzeltmek icin daha da rezil edecegini bildigimden hic aramadim.
ayrica ayni sacma kesimi (hep asimetrik kestiririm bir yan uzun diger yan kisa) kisa tarafta da surdurmus, sadece bir tarafi cene hizasinda birakilmis subay trasi gibi dusunun suan sacimi.
mutsuzluktan olecegim! aynaya bakmak istemiyorum bakkala cikmak istemiyorum. copleri verirken bile apartman gorevlimizle krailsmamaya calisiyorum esimin yuzune bakamiyorum adam azicik sevmeye kalksa kaciyorum sanki bana uzuluyoe da ondan sefkat gosteriyor gibi algiliyorum psikolojim alt ust oldu kendimi iyi hissetmek icin gidip tek kelimeyle rezil oldum. daha da onunden gecmem o kuaforun ama, suan bu mutsuzluk ve ozguven kaybimi nasil duzeltecegimi bilmiyorum.
kurtarilabilir mi onu da bilmiyorum, kaynak vs yaptirmayi dusundum ama hem minimum 4 cm uzunlugunda sac gerekiyormus (bendekiler 1 cm bile yoktur) hem zaten isten cikarildim
param yok butce ayiramam oyle birseye.
sac bantlari takiyorum ama enseyi kapatmiyor onlarda, on tarafi kurtarihor ama arkadan mahalle bakkali kafasina sac banti takmis gibi rezalet duruyor.
bu kdar kisa sac kurtarilabilir mi? en azindan kendimi daha iyi hissedebilecegim cozum var midir? tesetture mi girsem peruk mu taksam modundayim suan. annem ara kuaforu soyle diyor, ben onunla ugrasmak istedigime emin degilim.
her turlu oneriye acigim. ne yapabilirim de kamufle edebilirim cok masraf etmeden? bu gibi soeunlari duzeltebilecek kuaforler var midir?
Sizce de verdiğiniz tepkiler aşırı değil mi :) hamileliğimin sonlarında hiç bilmediğim bir kuaföre gidip "saçımı kısa kesmesini, rahat etmek istediğimi" söyledim. Rahmetli Ayşen grudanın son imajına benzedi saçım. Rezaletti akskks. Üzerinde zannediyorum yarım saat düşündüm, sonra saldım gitti. En nihayetinde dönülmez, çözümsüz bir durum değil. Uzuyor bir şekilde. Uzayana kadar da toplama, fönleme ile idare ediliyor. En kötü ihtimal olduğu gibi kalıyor. Dünyanın sonu değil yahu.
Eşiniz sizi sevmek isteyince kaçmanız falan çok garip geldi bana. Hayat bu, bazen bir şey oluyor; güzellik, bakım yerle yeksan oluyor. Saç için sevmiyor bizi eşlerimiz. Bir müddet çirkin bulsa ne olacak ki?
Sizin gibi saça, cilde, kiloya fazlasıyla takıntılı kadınlar var. Elinizde değil belki de. Ancak ben kendi adıma anlayamıyorum bunu. Birazdan kullanacağım cümleyi ve benzerlerini sarf edenlere sinir olurum. İnsanların sorunları arasında kıyas yapan ve "bak ibret al" dayatması ile cevap verenlere aşırı sinirlenirim ama ister istemez böyle konularda aklıma geliyor.
Yengem meme kanseri sonrası memeleri alındığında "yapacak bir şey yok yaşıyorum sonuçta" demişti. Ben bu hale tanık olduktan sonra zaten dış görünüşle alakalı çok takıntılı biri olmadığım halde daha da saldım. Ne olacak yahu, kökü sizde uzayacak sonunda.
He illa çözüm istiyorsanız, peruk olur, saç bandı olur ya da cesaretiniz olur mu bilmem durumu kurtaracak daha kısa farklı bir bir kesim de olur.
kafa yapimdan mi bilmiuorum. bandanalar ensede durmuyor kafanin ust kismina dogru kayiyor, yillardir ayni sekilde ne zaman denediysem oyle oldu ben mi beceremiyorum anlamadim ki, ensede durabilmesi icin bandana nin alnimda durmasi gerekiyor.Kisa sacin riski bu,
ben de kisa kullanirim ve referanssiz yeni bir kuafore asla gitmem, herkes kisa saci kesemiyor cunku,
yanlis kesildiginde de 2-3 aydan once duzeltme sansiniz olamiyor.
Su an ben de deliriyorum. Yeni tasindigim yerde kuafore bulamadim, mecburen iyi gorunen kalabalik bir kuaforde denedim ve sonuc husran.
AYnen sizin gibi asimetrik kesim tercih ediyorum, ve 2-3 foto gostermeme ragmen sonuc gosterdigim modelle alakasi yok. saka gibi.
Bandana takiyorum ben de, arkadan baglayinca aslinda enseyi kapatmasi lazim, neden siz memnun degilsiniz?
kafa yapimdan mi bilmiuorum. bandanalar ensede durmuyor kafanin ust kismina dogru kayiyor, yillardir ayni sekilde ne zaman denediysem oyle oldu ben mi beceremiyorum anlamadim ki, ensede durabilmesi icin bandana nin alnimda durmasi gerekiyor.
resmı sımdı gordum okadar da felaket degıl evet ıstedıgınız resımle alakası yok dogru ama bukadar utanacak dısarı cıkamayacak kadar degılmısgercekten abartiyor muyum?
sacim eskiden uzundu, dumduz ve ince saclarim var boyum cok kisa, sacim uzun oldugunda boyum daha da kisa gorunuyor, tepede topuz yaomam gerekiyor boyu yukari cekmek icin ama sacim ince oldugundan buyuk bi topuz da yapilmiyor ne yazikki. o yuzden bu kisa sacla buldum kolayini, genelde herkes cok yakistirir senin kesimin bu sakin uzatma filan derler ilk defa boyle birsey soyleyen siz oldunuz:)Saciniz uzar merak etmeyin kötüde durmuyor öyle kafaya takacak rezil olucak kadar .
Bence sacinizi öncekindende cok uzatin cünkü yanlis anlamayin ama bu model yüz tipinize göre degil dolgun yuvarlak
yüzlü oldugunuz icin .