- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.166
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Tesekkür ederim insallahFazla et tüketme
Sebze ağırlıklı beslen
Allah sıkıntını gidersin inşaAllah canm
bir dilim kepek ekmeği yiyorum her gün ama az mıdır kisicak veya ilik su tuketiyor musunuz?
gecen bir yerde denk geldim, yemeklerden sonra icilen soguk suyun yedigimiz yiyeceklerdeki yaglari katilastirdigi bunun da bosaltim sistemine yuk olusturdugu seklinde birseydi, cok detayli hatirlayamadim.
bir de ekmek hic yok demissiniz ama benim bildigim tam bugday ekmegi ciddi lif icerir ve aslinda ekmek kabizlik icin bir cozum olabiliyor bazi kisilerde. Ben diyetteyim, sirf bu sebeple tamamen ekmegi kesmiyorum, 2 dilim yiyorum her gun.
Market kefiri alıyordum mayası mı varmıs onun onu dahi bilmiyorumKolooskopi çekilebilirsiniz belki polip vardır.çok şey denedik ama annem de tek faydasını gördüğümüz şey kefir. Ama market kefiri değil , maya bulup kendiniz yapacaksınız.ve her gün düzenli tüketin .
Onu da denedim acayip midem bulanıyor ondanbiliyorsunuzdur belki ama kuru kayısıyı suda bekletip o suyu içmek ve kayısı yemek bana çok iyi gelmişti
Genelde soğuk oluyor aslında ictiğim susicak veya ilik su tuketiyor musunuz?
gecen bir yerde denk geldim, yemeklerden sonra icilen soguk suyun yedigimiz yiyeceklerdeki yaglari katilastirdigi bunun da bosaltim sistemine yuk olusturdugu seklinde birseydi, cok detayli hatirlayamadim.
bir de ekmek hic yok demissiniz ama benim bildigim tam bugday ekmegi ciddi lif icerir ve aslinda ekmek kabizlik icin bir cozum olabiliyor bazi kisilerde. Ben diyetteyim, sirf bu sebeple tamamen ekmegi kesmiyorum, 2 dilim yiyorum her gun.
bir dilim kepek ekmeği yiyorum her gün ama az mıdır ki
Gereken çoğu şeyi yapmışsınız.Lütfen birisi yardımcı olsun. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilac kalmadı. Bu kabızlıktan bir türlü kurtulamadım. Kuru kayıısı, bitki çayları ile gün icerisinde tuvalet ihtiyacını gideren varmıs. Bana hic bir sey fayda etmiyor. 2 3 litre su da iciyorum. Yesil cay, kayısı çayı, kiraz sapı cayı her seyi denedim. Yok olmuyor. Bir de her gün mü cıkmak lazım tuvalete. Onda da merak icerisindeyim. Sabahları karnım ağrıyor ama malesef sorunum bir türlü cözülmedi. Posalı yiyecekler yemeye dikkat ediyorum. Geçen yaz hemoroid ameliyatı da oldum. Onun öncesinde sinameki bitkisini kullanıyordum. Ki biliyorsunuzdur belki o alıskanlık yaptı ondan suan iyice ilerledi ama düzelme ihtimalı var mı? Yemek yiyince iyice sisiyorum. Doktor ilac verip yolluyor. Lütfen benim gibi olup da bu duurumdan kurtulan varsa, neler yaptığını yazabilir mi?
Gastroentrolojiye gittiniz değil mi?Yaptırmak istedim de doktorlar kanser süphesi varsa yapıyoruz demisti. Arastırma hastanesiydi gerçi ondan mı bilemiyorum
Onu da deniyorum. İnsallah ise yararGereken çoğu şeyi yapmışsınız.
Pirinç patates hamur işi bunları yok denecek kadar azaltın.
Bir de nefes egzersizi. Doğru nefes alma tekniklerine bakın, günde düzenli olarak diyafram nefes egzersizi yapın. Her konuda çare oluyor, bu sıkıntınızda da olacaktır inşallah
Gittim. Adam süphe olursa yapılır dedi ki ben ic hemoroid ameliyatı olduğumu da söylemistim sikayetlerim de vardıGastroentrolojiye gittiniz değil mi?
Kolonoskopi sadece kanser şüphesi için değil. İç hemeroid, polip, chron, kolit gibi hastalıkların tespiti içinde yapılır.
Kanser şüphesi için sadece polip varsa alınır patalojiye gönderilir. Oda kolonoskopi esnasında olur zaten.
Siz kolonoskopi isteyin özellikle.
Genelde soğuk oluyor aslında ictiğim su
Evet doktor da gelmese dahi belli bir saatte git demisti. Uzun süre yapmak lazım belki deYa ben bir de şey biliyorum biraz ayıp kaçacak ama affına sığınıyorum.
Tuvaletin gelmese bile git tuvalete otur.
Kalçanı yani tuvaletinin geldiği yeri sık bırak, sık bırak.
Beyne sinyal gönderiyor o geliyor.
Bende çok kabız olurum ama bu yöntem cidden işe yarıyor.
Ben özele gidiyorum polip alındı patolojiye gitti. Önce kolonoskopi oldum, sonrasın da ona benzer başka bir işlem.Gittim. Adam süphe olursa yapılır dedi ki ben ic hemoroid ameliyatı olduğumu da söylemistim sikayetlerim de vardı