Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Kronik kabızlık

sicak veya ilik su tuketiyor musunuz?
gecen bir yerde denk geldim, yemeklerden sonra icilen soguk suyun yedigimiz yiyeceklerdeki yaglari katilastirdigi bunun da bosaltim sistemine yuk olusturdugu seklinde birseydi, cok detayli hatirlayamadim.

bir de ekmek hic yok demissiniz ama benim bildigim tam bugday ekmegi ciddi lif icerir ve aslinda ekmek kabizlik icin bir cozum olabiliyor bazi kisilerde. Ben diyetteyim, sirf bu sebeple tamamen ekmegi kesmiyorum, 2 dilim yiyorum her gun.

biliyorsunuzdur belki ama kuru kayısıyı suda bekletip o suyu içmek ve kayısı yemek bana çok iyi gelmişti

Kolooskopi çekilebilirsiniz belki polip vardır.çok şey denedik ama annem de tek faydasını gördüğümüz şey kefir. Ama market kefiri değil , maya bulup kendiniz yapacaksınız.ve her gün düzenli tüketin .

bir dilim kepek ekmeği yiyorum her gün ama az mıdır ki

Market kefiri alıyordum mayası mı varmıs onun onu dahi bilmiyorum

Genelde soğuk oluyor aslında ictiğim su

bir dilim kepek ekmeği yiyorum her gün ama az mıdır ki

bilemiyorum,
benim bunyeme gore ben kendim 2 tane yiyorum, benim diyetisyene gore daha fazla yemem gerekiyor garip bir diyetisyene dustum velhasili.

siz kendi bunyenize gore karar verin. Ben kendim ne zaman ekmegi tamamen kessem cok uzun sureli wc ye gidememe durumu yasadim. O yuzden suan diyetimde ekmek var.

Gereken çoğu şeyi yapmışsınız.
Pirinç patates hamur işi bunları yok denecek kadar azaltın.

Bir de nefes egzersizi. Doğru nefes alma tekniklerine bakın, günde düzenli olarak diyafram nefes egzersizi yapın. Her konuda çare oluyor, bu sıkıntınızda da olacaktır inşallah

Yaptırmak istedim de doktorlar kanser süphesi varsa yapıyoruz demisti. Arastırma hastanesiydi gerçi ondan mı bilemiyorum
Gastroentrolojiye gittiniz değil mi?
Kolonoskopi sadece kanser şüphesi için değil. İç hemeroid, polip, chron, kolit gibi hastalıkların tespiti içinde yapılır.
Kanser şüphesi için sadece polip varsa alınır patalojiye gönderilir. Oda kolonoskopi esnasında olur zaten.
Siz kolonoskopi isteyin özellikle.

Onu da deniyorum. İnsallah ise yarar

Gittim. Adam süphe olursa yapılır dedi ki ben ic hemoroid ameliyatı olduğumu da söylemistim sikayetlerim de vardı

Ya ben bir de şey biliyorum biraz ayıp kaçacak ama affına sığınıyorum.
Tuvaletin gelmese bile git tuvalete otur.
Kalçanı yani tuvaletinin geldiği yeri sık bırak, sık bırak.
Beyne sinyal gönderiyor o geliyor.

Bende çok kabız olurum ama bu yöntem cidden işe yarıyor.

Genelde soğuk oluyor aslında ictiğim su

o zaman bunu bir dene bence, bir hafta hic soguk su icme, ilik veya sicaga yakin tuket, belki faydasini gorursun.

ben sabahlari ilik su icerim zaten, ama yemeklerden sonra da ilik su icin diye yeni duydum, ben de deniyorum bu hafta, bakalim etkisi ne olacak.

Evet doktor da gelmese dahi belli bir saatte git demisti. Uzun süre yapmak lazım belki de

Bende de kabızlık vardı. Aşırı şişmanım, fazla hareket edemiyorum, hem vaktim yok oturarak çalıştığımdan hem de dizlerim ağrıyor. Metobolizmam çok yavaş. Hemoroid olacağım korkusu bende de vardı, aşırı zor tuvaletimi yapıyordum. Açıkçası ben evde akşamları koridorda yürüyerek,yiyeceklerdeki yağı azaltarak ve zencefil çayı içerek çözümü buldum. Zencefil tozuna ya da kestiğiniz bir parça zencefile sıcak su koyara içmeyi dener misiniz?

Bende ara ara Yaşarım ve hamilelikte zirve yaptı
Dediğiniz gib Bir çok ilaç çay hiç bir şey fayda etmiyordu
En son gastroenteroloji ye gittim birkaç ilaç denedikten sonra magnezi calsine diye magnezyum ilacı verdi bir zararı yok1 ölçek fayda etmezse 2 ölçek kullan fiyatı 10 lira bir şey 1 ay gidiyor toz zaten ve günlük çıkmaya çalış aynı saatlerde tuvalte git bir süre sonra alışırsınız ve yavaş yavaş ilacı bırakırsınız düzeniniz bozulunca tekrar kullanırsınız

Gittim. Adam süphe olursa yapılır dedi ki ben ic hemoroid ameliyatı olduğumu da söylemistim sikayetlerim de vardı
Ben özele gidiyorum polip alındı patolojiye gitti. Önce kolonoskopi oldum, sonrasın da ona benzer başka bir işlem.
Ben sizde iç hemoroid yenilemiş yada polip olabilir diye düşünüyorum.
Aynı sebeplerden kronik kabızlık yaşıyorum, onun dışında başka sıkıntılarım da var gerçi.
Doktorum beni şikayetimi anlattığımda ben demeden direkt görüntülemeye yönlendirdi.
Başka doktora gidin bence, imkanınız varsa özele gidin.
Görüntülemeleri özel hastaneden değil görüntüleme merkezlerinden fiyat alarak yaptırın. Görüntüleme merkezi de özel olmasına rağmen yarı yarıya fiyat fark etti benim araştırmalarımda. Size İstanbul da iseniz doktor ve merkez ismi verebilirim.
Lif oranı yüksek besinler tüketin, yeşilliği sofranızdan eksik etmeyin.

Toleransınız varsa yulaf tüketin. Sütle yaptığımda direkt ishala çeviriyordu. Bir de probiyotik de baya etkili. 2 3 gün yoğun ishal oluyor sonra düzenliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…