Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Kronik kabızlık

Bende de kabızlık vardı. Aşırı şişmanım, fazla hareket edemiyorum, hem vaktim yok oturarak çalıştığımdan hem de dizlerim ağrıyor. Metobolizmam çok yavaş. Hemoroid olacağım korkusu bende de vardı, aşırı zor tuvaletimi yapıyordum. Açıkçası ben evde akşamları koridorda yürüyerek,yiyeceklerdeki yağı azaltarak ve zencefil çayı içerek çözümü buldum. Zencefil tozuna ya da kestiğiniz bir parça zencefile sıcak su koyara içmeyi dener misiniz?
Tamam tesekkürler. Denemedim onu hic

Ben özele gidiyorum polip alındı patolojiye gitti. Önce kolonoskopi oldum, sonrasın da ona benzer başka bir işlem.
Ben sizde iç hemoroid yenilemiş yada polip olabilir diye düşünüyorum.
Aynı sebeplerden kronik kabızlık yaşıyorum, onun dışında başka sıkıntılarım da var gerçi.
Doktorum beni şikayetimi anlattığımda ben demeden direkt görüntülemeye yönlendirdi.
Başka doktora gidin bence, imkanınız varsa özele gidin.
Görüntülemeleri özel hastaneden değil görüntüleme merkezlerinden fiyat alarak yaptırın. Görüntüleme merkezi de özel olmasına rağmen yarı yarıya fiyat fark etti benim araştırmalarımda. Size İstanbul da iseniz doktor ve merkez ismi verebilirim.
Lif oranı yüksek besinler tüketin, yeşilliği sofranızdan eksik etmeyin.
İstanbulda değilim malesef. Allah korusun ya insallah tekrarlamamstır. Gerci ağrım da yok artık

Bende ara ara Yaşarım ve hamilelikte zirve yaptı
Dediğiniz gib Bir çok ilaç çay hiç bir şey fayda etmiyordu
En son gastroenteroloji ye gittim birkaç ilaç denedikten sonra magnezi calsine diye magnezyum ilacı verdi bir zararı yok1 ölçek fayda etmezse 2 ölçek kullan fiyatı 10 lira bir şey 1 ay gidiyor toz zaten ve günlük çıkmaya çalış aynı saatlerde tuvalte git bir süre sonra alışırsınız ve yavaş yavaş ilacı bırakırsınız düzeniniz bozulunca tekrar kullanırsınız
Onu da denedim :) ama bende hepsi alıskanlık yapıyor. Artık kendim cıkmak istiyorum.

Eşimin teyzesi de kronik kabiz. Kadın her sabah uyanır uyanmaz ılık su içiyor koca bardak ve günde iki kere form çayı içiyor. Öyle çıkıyormuş gerçi form çayında da sinameki var. Ama artık icmese de çıkabildiğini söylüyor. Bilemiyorum belki faydası olur. Çok zor olduğunu biliyorum insallah çözüm bulursun

Eşimin teyzesi de kronik kabiz. Kadın her sabah uyanır uyanmaz ılık su içiyor koca bardak ve günde iki kere form çayı içiyor. Öyle çıkıyormuş gerçi form çayında da sinameki var. Ama artık icmese de çıkabildiğini söylüyor. Bilemiyorum belki faydası olur. Çok zor olduğunu biliyorum insallah çözüm bulursun
İnsallah ya. Ben de iciyorum bitki cayları faydası olmuyor ılık su deniyecem bir de

Tamam tesekkürler. Denemedim onu hic
Hem mideye nane limon gibi iyi geliyor hem de bağırsakları hareketlendiriyor. Ben kabız olunca içiyorım maksimum 3 saate tuvalette gidebiliyorum. Bir de forevermorrenk forevermorrenk e katılıyorum, tuvalete oturmak lazım yapamayacağını düşünseniz de, psikolojik olarak hazırlıyor.

Onu da denedim :) ama bende hepsi alıskanlık yapıyor. Artık kendim cıkmak istiyorum.
Canım hemen düzelen bir durum değil sonuçta ben 5 ay ara ara bırakıp kullanarak düzeni sağladım eğer magnezi calsine çıkmana yardımcı oluyorsa kesinlikle yap
ha ayrıca her sabah aç katınla zeytinyağ bir kaşık ye ve kayısı kompostosu ama şu kendiliiinde güneşte kuruyan kayısılardan yap ve bir kase iç
Ayrıca bende bir konu açmıştım da kabızlıkla alakalı bir arkadaşa diyetisyen bir tarif vermişti onu da ekleyeyim Fayda sağlar belki bende de yaradı gerçi ben her duyduğum şeyi aynı anda uyguluyordum 1 yıl olacak hala ara ara yaşıyorum aynı sorunu bunları demiyorum 3-5 gün düzeliyor sonra

Eklentiler

• 7B8972BD-73CB-4CE3-9FE2-EF4BD9DF6507.png
    7B8972BD-73CB-4CE3-9FE2-EF4BD9DF6507.png
    400,2 KB · Görüntüleme: 65
Canım hemen düzelen bir durum değil sonuçta ben 5 ay ara ara bırakıp kullanarak düzeni sağladım eğer magnezi calsine çıkmana yardımcı oluyorsa kesinlikle yap
ha ayrıca her sabah aç katınla zeytinyağ bir kaşık ye ve kayısı kompostosu ama şu kendiliiinde güneşte kuruyan kayısılardan yap ve bir kase iç
Ayrıca bende bir konu açmıştım da kabızlıkla alakalı bir arkadaşa diyetisyen bir tarif vermişti onu da ekleyeyim Fayda sağlar belki bende de yaradı gerçi ben her duyduğum şeyi aynı anda uyguluyordum 1 yıl olacak hala ara ara yaşıyorum aynı sorunu bunları demiyorum 3-5 gün düzeliyor sonra
Çok tesekkür ederim deneyim ben de tekrardan insallah faydası olur

İnsallah ya. Ben de iciyorum bitki cayları faydası olmuyor ılık su deniyecem bir de
Yemekten 15-20 dakika önce içiyor sabahları. Bazen limon da sıkıyor. İnşallah faydası olur. Bende de kabızlık sorunu yaşıyorum ama ara ara düzeliyor. Ben bekunis içiyorum olunca. Çünkü bana da bitkiler bilmem neler etki etmiyor

Hareket hareket hareket, birkaç bin adım yürüyüş artı alt karin hareketleri iyi gelebilir. Ayrıca evde mayalanmış kefir ve sabah kalkınca mideye girecek olan ilk şey ılıktan birazcicik daha sıcak olan koca bir bardak su.

Lütfen birisi yardımcı olsun. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilac kalmadı. Bu kabızlıktan bir türlü kurtulamadım. Kuru kayıısı, bitki çayları ile gün icerisinde tuvalet ihtiyacını gideren varmıs. Bana hic bir sey fayda etmiyor. 2 3 litre su da iciyorum. Yesil cay, kayısı çayı, kiraz sapı cayı her seyi denedim. Yok olmuyor. Bir de her gün mü cıkmak lazım tuvalete. Onda da merak icerisindeyim. Sabahları karnım ağrıyor ama malesef sorunum bir türlü cözülmedi. Posalı yiyecekler yemeye dikkat ediyorum. Geçen yaz hemoroid ameliyatı da oldum. Onun öncesinde sinameki bitkisini kullanıyordum. Ki biliyorsunuzdur belki o alıskanlık yaptı ondan suan iyice ilerledi ama düzelme ihtimalı var mı? Yemek yiyince iyice sisiyorum. Doktor ilac verip yolluyor. Lütfen benim gibi olup da bu duurumdan kurtulan varsa, neler yaptığını yazabilir mi?
Anneniz ya da sizde cimrilik var mı?
Anneanneniz annenizi evinde istememe gbi bir durum olmuş mu?

Ya ben oğlumu 4 yıl oluyor kurtaralı. Oda aynıydı. İlaçlar aslaaaa fayda etmedi. Psikolojisi bozulmuştu oğlumun. En sonunda bir enjektöre zeytinyağını çektim ve poposundan içeri sıktım. O günden beri bizde asla yaşanmadı o sorun. Hergün 1 enjektör sıktım 4 gün boyunca. Deneyip denememek size kalmış. Acil şifalar

Çobancantası cayı. Kızım kronık kabız, hemorıdı var. Neler denedık ama bır tek bu kestı astı. Arastırın ıstersenız

Pardon merakimi celbetti ,bu söylediklerinizle ne alaka kabizlik?
MErhaba, kısaca özetlemem gerekirse, bilinçaltında ki kayıtlarımız (yaşanılan, hissedilen, görülen, duyulan, şahit olunana ya da algılanan herşey) psikolojimizi, fizyolojimizi, genel hayat akışımızı etkiliyor. Oradaki kayıtları düzenlemeden ilerleme kaydedemeyiz.

Kendimi bildim bileli rahat rahat edemem.
Bi regl olacagim zaman sasar beser bagirsaklarim rahatlar okadar.
Zaten diyetteyim oyle kati beslenmem.
Su da icerim cok.
Ama yillardir bagirsaklarimi tam bosaltabildigim tek regl oncesi zmandir..
Bende de kronik maalesef.
En basit seyler bile nimet evet..
Tuvalete gitmek bazilari guler gecer ama tam anlamiyla rahatlayamayan bizim gibi insanlar icin altin degerinde..

X