- 2 Ocak 2021
- 2.232
- 1.104
- 32
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Akşam 6 dan sonra hiç birşey yemeyin. Abur cuburu hamur işlerini hayatınızdan cıkarın. Sebze ağırlıklı beslenin. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmek yiyin ve 2 dilimi geçmesin. Ve akşam 6 dan sonra yemeği kestikten sonra 10 gibi kabuklu elma ve maden suyu tüketin.Lütfen birisi yardımcı olsun. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilac kalmadı. Bu kabızlıktan bir türlü kurtulamadım. Kuru kayıısı, bitki çayları ile gün icerisinde tuvalet ihtiyacını gideren varmıs. Bana hic bir sey fayda etmiyor. 2 3 litre su da iciyorum. Yesil cay, kayısı çayı, kiraz sapı cayı her seyi denedim. Yok olmuyor. Bir de her gün mü cıkmak lazım tuvalete. Onda da merak icerisindeyim. Sabahları karnım ağrıyor ama malesef sorunum bir türlü cözülmedi. Posalı yiyecekler yemeye dikkat ediyorum. Geçen yaz hemoroid ameliyatı da oldum. Onun öncesinde sinameki bitkisini kullanıyordum. Ki biliyorsunuzdur belki o alıskanlık yaptı ondan suan iyice ilerledi ama düzelme ihtimalı var mı? Yemek yiyince iyice sisiyorum. Doktor ilac verip yolluyor. Lütfen benim gibi olup da bu duurumdan kurtulan varsa, neler yaptığını yazabilir mi?
Yaptırmak istedim de doktorlar kanser süphesi varsa yapıyoruz demisti. Arastırma hastanesiydi gerçi ondan mı bilemiyorumKolonoskopi yaptirdiniz mi acaba zor biliyorum.ama bazi hastaliklarin teshisi icin gerekli
Ekmek yok zaten günde bir dilim kepekli ekmek, aksam salata tüketiyorum mutlaka. dediğinizi de deneyim tesekkür ederimAkşam 6 dan sonra hiç birşey yemeyin. Abur cuburu hamur işlerini hayatınızdan cıkarın. Sebze ağırlıklı beslenin. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmek yiyin ve 2 dilimi geçmesin. Ve akşam 6 dan sonra yemeği kestikten sonra 10 gibi kabuklu elma ve soda tüketin.
Ben aç karna kabuklu elma ne zaman yesem mutlaka sabahında cıkarım. Plates yapın cok faydası olur. Sinemaki bu tür sorunlara yol açıyor.Ekmek yok zaten günde bir dilim kepekli ekmek, aksam salata tüketiyorum mutlaka. dediğinizi de deneyim tesekkür ederim
Evet keske bıraksaydım. Ama öyle bir hal aldı ki korkudan iciyordum.Ben aç karna kabuklu elma ne zaman yesem mutlaka sabahında cıkarım. Plates yapın cok faydası olur. Sinemaki bu tür sorunlara yol açıyor.
Benim oyle bir sorunum yok ama kendimden bilmiyorum her sabah giderim diye ve normalde bekirle saatlar icinde uyandiginda icin o sattlerde giderim eyer o saati gecirdiysem uyumam gecikdiyse yapamam,aksama kadar aksam kendimi biraz zorlarim zorla az bisede olsa yaparim,ama dikkat ederek ertesi gun ayni saatlarimda uyanirim gitmek icin.Lütfen birisi yardımcı olsun. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilac kalmadı. Bu kabızlıktan bir türlü kurtulamadım. Kuru kayıısı, bitki çayları ile gün icerisinde tuvalet ihtiyacını gideren varmıs. Bana hic bir sey fayda etmiyor. 2 3 litre su da iciyorum. Yesil cay, kayısı çayı, kiraz sapı cayı her seyi denedim. Yok olmuyor. Bir de her gün mü cıkmak lazım tuvalete. Onda da merak icerisindeyim. Sabahları karnım ağrıyor ama malesef sorunum bir türlü cözülmedi. Posalı yiyecekler yemeye dikkat ediyorum. Geçen yaz hemoroid ameliyatı da oldum. Onun öncesinde sinameki bitkisini kullanıyordum. Ki biliyorsunuzdur belki o alıskanlık yaptı ondan suan iyice ilerledi ama düzelme ihtimalı var mı? Yemek yiyince iyice sisiyorum. Doktor ilac verip yolluyor. Lütfen benim gibi olup da bu duurumdan kurtulan varsa, neler yaptığını yazabilir mi?
Youtubede bağırsak çalıştıran egzersizler var onları yapın. Bağırsaklarınız tembelleşmiş muhtemelenEvet keske bıraksaydım. Ama öyle bir hal aldı ki korkudan iciyordum.
Hayır sizin yaptığınız doğru. Bağırsak terbiyesi varmıs zaten. Onun da saati var bir proktoloji uzmanı söylemistiBenim oyle bir sorunum yok ama kendimden bilmiyorum her sabah giderim diye ve normalde bekirle saatlar icinde uyandiginda icin o sattlerde giderim eyer o saati gecirdiysem uyumam gecikdiyse yapamam,aksama kadar aksam kendimi biraz zorlarim zorla az bisede olsa yaparim,ama dikkat ederek ertesi gun ayni saatlarimda uyanirim gitmek icin.
Diceksiniz anormalmisiniz saatlara takmissiniz kafanizi mais gercekden oyle eyer getirirsem yatamiyorum daha
Bu aralar stresliyim ama hep kabızlığım vardı. Düzenli tuvalete gitmek de bir nimetmis yaStrese bağlı kabızlık olabilir mi
Ayrıntıcı mükemmeliyetçi insanlarda çok görülüyor
Yine hareketsizlik de kabızlık yapar
Düzenli yaşam düzenli tuvalet alışkanlığı önemli yani aynı saatte yiyecek aynı saatte tuvalete gidilecek
En önemlisi de gerginlikten uzak olmak yumuşak tüketim önemli
Armut hic denemedim. Valla her seyi denicem artık. Tesekkür ederim :)Armut yemeyi denediniz mi? Rendeleyin içine biraz zeytinyağı ve kuru kayısı püresi koyun bide öyle deneyin isterseniz
Marketten aldığım zeytinyağı midemi yakmıstı günde yarım bardak iciyordum ama onun da faydası olmadıKuzum benzer sebepten kolona giren biri vardi aksam zeytin yagi ictikten sonra sabah rahayladigini soylemisti ,herhangi birseye karistir bir corba kasigi ic sonucta dogal
İnsallah cok tesekkür ederimBağırsak floranızı düzenlemek için bol bol kefir tüketin yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin bal kabağı çok iyi geliyor bana tatlısının yerine doğrayıp zeytinyağı sarımsak bol baharatla fırında kızartın bolca yeyin çok faydasını göreceksiniz
Sinemaki içme ya duvarlara kadar yapası geliyor insanın
Akşamdan kuru inciri zeytinyağının içine koy, sabahları uyanınca bir bardak suyla beraber iç onu.
Ohhhh diyeceksin.