- Konu Sahibi BiYesilBiKahve
Çok sevindim senin adına inşallah tutunur sana miniklerin kucağına alırsın.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım çok sevindim senin adına inşallah pozitifide görürsün sizin sorununuz neydi acaba benim de 4 düşüğüm var ve bu 3. denemem sağlıklı bebekte bulunamıyor( kliniği mi değiştirsem diye düşünüyorum sizin ilk denemeniz sanırım ve giden 3 taneden 2 sinin sağlıklı gelmesi çok güzel bir durum.Bizde çok fazla sorunlar çıkıyor bebeklerde yardımcı olursan sevinirim....Canım beni bugun aradılar ben bahcecide tedavi görüyorum müstecep kavrut doktorum.10 tane 5.gün embriyom vardı 3 tanesini pgtye yollayabildik çok şükür bugun sonucum geldi iki tanesi saglammış Allah ıma şükürler olsun.insallah sende güzel sonuclar alırsın
Valla canım sorunumuz ne bizde şuan bilmiyoruz. Bana rahmin y şeklinde dedilrr histeroskopiyle düzeldi sonra yne hamile kaldm düştü. Genetige yumurtalar gitsin dediler 10 tane dondurulmuş embryodan 3 tanesini yolladık sonra 2 tanesi iyi geldi doktorun sekreteriyle konustum hormon testlerimi yaptırmamı söyledi tsh prolaktin bide sonu coombs mı ne onunla biten kan uyusmazlıgı tahlili istedi daha hiç birşey kesin degil malesef.senin düşüklerin tüp bebekle mi yoksa normal miCanım çok sevindim senin adına inşallah pozitifide görürsün sizin sorununuz neydi acaba benim de 4 düşüğüm var ve bu 3. denemem sağlıklı bebekte bulunamıyor( kliniği mi değiştirsem diye düşünüyorum sizin ilk denemeniz sanırım ve giden 3 taneden 2 sinin sağlıklı gelmesi çok güzel bir durum.Bizde çok fazla sorunlar çıkıyor bebeklerde yardımcı olursan sevinirim....
Hayır oyle yazılmaz. 46 xx kız, 46 xy erkektir. Xlrr y ler 46 nın içindeki cinsiyet kromozomunu belirtmek için yazılır. Eğer bebeğiniz 46 xx çıktıysa incelemede muhtemelen kromozoma bağlı bir duşuk değildir. Ben doğal yoldan dort duşuk yaşadım ama hiç inceletemedik. Fakat tup bebekte cgh yaptırdık ve dort tanesinde kromozomal anomaliler hep farklıydı.O zaman sizin test sonuçlarınizi toplam 46 cinsiyet xx şeklinde yazmışlar. Fen bilgisi öğretmeniyim biyoloji bilgim iyidir. Ama haklisiniz sorun yok dedilerse yoktur. Normalde kromozomlar kadınlar için 44xx erkek için 44xy olarak yazılır.
Allah yardımcın olsun canım vardır bundada bir hayırCanım normaldi düşüklerim .Zaten düşüklerden sonra araştırmaya başladık ne eşimde ne de bende kromozomsal bir sorunda yok morfoloji bozukluğu vardı ama onu da hem tesa yaptılar eşime hemde ımsı yaptılar ama genetiğe giden ve sağlıklı olmayan bebklerde 1 değil birden fazla kromozomsal sorun var bu durum da normal yolla hamile kalsam yine aynı şeyleri yaşayacağımı gösterdi .
Dort duşuk yaptım. Bir çok tup bebek merkezini dolaştım. Hepsi sana pgt ye gerek yok dedi. Yani embriyonun kromozomlarının taranması testi. Hatta biri kovdu beni. Neyse bana inanan bir prof bulduk. İlk tup bebekte altı embriyo dan dordunde kromozom bozukluğu tespit edildi. Sağlıklı gelen iki tanesi transfer edildi biri tuttu, ilk defa kalp atımını gorduk fakat durdu. Sonra yine tup denedik. Bu kez prof sana pgtye gerek yok dedi. Sana 5. Gune geleni dondurup bir ay sonra vericem dedi. Benim iki myomum var ve duşuğe myomu m sebep olabileceğini ameliyat olmam gerektiğini soyledi. Ustelik açık ameliyat. Neyse ben ngs istedim. 3. Embriyom 5. Gune kaldı. Ve uçu de sağlıksız geldi. Profa kalsa genetik teste gerek yok. Bana verse bu embriyoları belki uç duşuk yapacaktım ve ameliyata mecbur bırakacaktı beni. Ya da sağlıksız bir çocuk dunyaya getirecektim. Ameliyat olmayaxağımı soyledim. Eğerki tekrarlayan duşuk yapıyorsanız mutlaka pgt yaptırın derim.Burfan birşeyler ögrenmek artık benim fazlaca sinirimi yıpratıyor yani ben kime inanıcagımı saşırdım. Burdan birşeyler ögreniyorum kafama takıyorum ee doktorum bana bunu uygulayacakmı gercekten artık birşey bilmemek daha iyi bu konularda
Yaptırdım canım sonucum daha yeni geldi 3 tane yollamıştık 2 tanesi saglıklı geldi transfer için adet olmayı bekliyorum.senin adınada cok üzüldüm Allah yardımcın olsun şimdi ne yapmayı planlıyosunDort duşuk yaptım. Bir çok tup bebek merkezini dolaştım. Hepsi sana pgt ye gerek yok dedi. Yani embriyonun kromozomlarının taranması testi. Hatta biri kovdu beni. Neyse bana inanan bir prof bulduk. İlk tup bebekte altı embriyo dan dordunde kromozom bozukluğu tespit edildi. Sağlıklı gelen iki tanesi transfer edildi biri tuttu, ilk defa kalp atımını gorduk fakat durdu. Sonra yine tup denedik. Bu kez prof sana pgtye gerek yok dedi. Sana 5. Gune geleni dondurup bir ay sonra vericem dedi. Benim iki myomum var ve duşuğe myomu m sebep olabileceğini ameliyat olmam gerektiğini soyledi. Ustelik açık ameliyat. Neyse ben ngs istedim. 3. Embriyom 5. Gune kaldı. Ve uçu de sağlıksız geldi. Profa kalsa genetik teste gerek yok. Bana verse bu embriyoları belki uç duşuk yapacaktım ve ameliyata mecbur bırakacaktı beni. Ya da sağlıksız bir çocuk dunyaya getirecektim. Ameliyat olmayaxağımı soyledim. Eğerki tekrarlayan duşuk yapıyorsanız mutlaka pgt yaptırın derim.
Bugun ngs sonucum geldi. Yine 3 embriyomum uçu de sağlıksız geldi. Yani artık tup bebek işini çocuk işini bırakıyorum. Her defasında aynı şey. Kendimi Allaha teslim ediyorum. Sizlerin de Allah yardımcısı olsun, hiçbirinizi yavrusuz bırakmasın.Yaptırdım canım sonucum daha yeni geldi 3 tane yollamıştık 2 tanesi saglıklı geldi transfer için adet olmayı bekliyorum.senin adınada cok üzüldüm Allah yardımcın olsun şimdi ne yapmayı planlıyosun
Allah yardımcın olsun canm üzülme herşey Allah tan serbest bırak bakalım mevlam ne eylerse güzel eylerBugun ngs sonucum geldi. Yine 3 embriyomum uçu de sağlıksız geldi. Yani artık tup bebek işini çocuk işini bırakıyorum. Her defasında aynı şey. Kendimi Allaha teslim ediyorum. Sizlerin de Allah yardımcısı olsun, hiçbirinizi yavrusuz bırakmasın.
Merhaba sperm dna hasar testi verdinzmi.esimin sperm değerleri sayısı normal.ama 60%hasarlı.sizde bi baktrin derm.ve bu tedavi edile bilir durumSelamlar, benim bugün görüşmem vardı doktorumla. Embriyolog ve genetik uzmanı ile de görüştüm. Sperm sayımız normal olduğu için dna hasarı olma ihtimali 0a yakın diyorlar. Yüksek sebep yumurtadaki anormallikmiş kromozomal olarak. Ve yumurta kaliteli de olsa kromozom ları bozuk olabilirmiş. Embriyonun blast aşamasına erişmesini de böyle açıklıyorlar. Daha önce bir tane sağlıklı embriyo bulunabildiği için yine bulunur umutsuz olmayın görüşündeler.
Biraz ara verip tekrar deneyeceğim, belki o tedavide sağlıklı embriyoyu bulup yolumuza devam edebiliriz. İnşallah.. Hepimise Allah kolaylıklar versin.
Merhaba.bebeyinizin genetiği nasıl cıktı?tirizomi falanmı?bende 46xy(5 p15.2) böyle bişey cıktı.dna hasarmz60 kendi genlerse daha baktrmadk.dna hasarı bebekte kromozom bozukluğu yaparmi? Şimdi bebeyiz varki?Merhaba
Bızım 5.gun aa kalite embrıyo transfer sonucumuz 8. Hafta gelişimi durması ıle kurtajla sonuclandı. Genetıği sorunlu cıktı. Bızde hıcbir sorun olmamasına ragmen. Türlü testler yaptırdık hersey cok ıyı. Spermiyogram sonucumuzda cok cok ıyı. Ancak ben yınede dna sperm analizine baktırdım sonuc %61!!!!!
Yanı spermıypgram cok ıı olsada dna hasarı mevcut olabılıyor bu durumun onunla bır ılgısı yok. Birde dusugum var.
Şimdi sperm dna hasarımız duzeldi. Tekrar tedavıye baslayacagız.
Öncesınde rahım fılmı cd 56 testı yaptırcagım. Ngs teknıgı istıyorum.
Evett yogun bır korku olsada ınanmak istıyorum ..
Kesınlıkle evet. Sglıksız gebelıklerın sebebı olabılıyor. Hasarı dusurmeden tedavıye baslamayın .. vr bunkonuda tup bebek degıl ürolojı uzmanı ıle gorusmek gerekıyor.Merhaba.bebeyinizin genetiği nasıl cıktı?tirizomi falanmı?bende 46xy(5 p15.2) böyle bişey cıktı.dna hasarmz60 kendi genlerse daha baktrmadk.dna hasarı bebekte kromozom bozukluğu yaparmi? Şimdi bebeyiz varki?
Elbette kurtaj materyalıdır. Yetıskın sonuclarında bu olsa saglıklı bır bırey olamazdnız.Ozlemduydugum bebeğinin genetigi mi öyle çıktı sizin yoksa sizin mi?
Evet trizomi var qaliba cunki 47 kromzm var.ama benim bebeğim de ne tür bişey anlamadım acaba translokasyonmu.yok canım ben zaten tüp yaptırmadım hiç 3gebeliymde dogal. Dna dusmeden hamile kalmak istemiyorm.pihti sorunda var bunun için gebelikde iyne kulanmak istiorm.siz kaan hocadami tedavi gördünüzElbette kurtaj materyalıdır. Yetıskın sonuclarında bu olsa saglıklı bır bırey olamazdnız.
Bebeğin canimOzlemduydugum bebeğinin genetigi mi öyle çıktı sizin yoksa sizin mi?
Trizomi yada translokasyon tanısı bu sekılde konulmuyor. Ayrıca bızde hıcbır sorun cıkmadı. Esım ve ben genetık olarak tüm tramalarda cok saglıklı cıkmısken ne yazıkkı bebekte sorun olusabılıyor.Evet trizomi var qaliba cunki 47 kromzm var.ama benim bebeğim de ne tür bişey anlamadım acaba translokasyonmu.yok canım ben zaten tüp yaptırmadım hiç 3gebeliymde dogal. Dna dusmeden hamile kalmak istemiyorm.pihti sorunda var bunun için gebelikde iyne kulanmak istiorm.siz kaan hocadami tedavi gördünüz