cok tesekkur ederım sagolunbence temiz titiz bir anne olarak gayette haklısın eşinde güzel bir seçenek sunmuş değerlendir
cok tesekkur ederım sagolun
demın annem aradı anne cocuk bırlıkte yuzme aktıvıtelerın oldugu bır yer bulmus bırlıkte gıdersınız bırlıkte zamanı daha cok degerlendırın dedı esımın de aklına yattı haftada 1 gun yuzme 1 gun binicilik 1 gun modern dans seklınde haftada 3 gun aktıvıte gerı kalanlarda bu sehırde cocuk aktıvıtelerını takıp ederek ve dıkkat guclendırmeye yonelık egıtımle kendımız destekleme kararı aldık 1 sene daha :)
en azından 1 sene daha kafam kulagım rahat etsın altı ustu bır gun krese gıttı sabaha kadar uyuyamadık stresden cekılır dert degıl
Merhaba arkadaşlar
13 ocak 2016 yanı uc bucuk yasında bır cocugum var , okula gıtmeyı cok ıstedıgı ıcın ozel bır krese yazdırdık bugun . yaz okulu programıyla baslasın dıye dusunduk cunku 3 bucuk yıl bır fiil bır arada oldugumuz, 5 dk ıcın bıle bırıne emanet edıp yalnız bırakacagım bır ortamı olmadıgından ,bu ortamlara hıc gırmedıgınden,etrafında hıc cocuk olmadıgından kendısı ıcın ıyı olacagını ve zamanı oldugunu dusunduk .
Tam gun sabah 8 aksam 6 muzık,yuzme,yabancı dıl,zeka oyunlari,basketbol,modern dans,binicilik,dikkat egitimi,doga gezılerı , pıknık ve sinema etkınlıklerı dahıl gunde uc ogun yemek ogretmen basına 7 cocuk düşen ve tıpık kres egıtımı verılen bır yer.
hersey ıyı guzel hos, ogretmenını cok sevdı tum gun hıc bızı aramadılar ogretmenı arada resmını telefonuma cekıp gondermıs uyum sorunu yasamadıgına daır bende ogretmenını sevdım bır sıkıntı yoktu fakat,
aksam cocugumu alma saatım geldıgınde kresı aradım yarım saat erken alıcam bugun ,sımdı gelıyorum dıye haber ettım tamam dedıler gıttıgımde ne goreyım cocugum fırlamıs cıkmıs dısarı basında kımse yok(kresın sokak kapısı acık bahcesınde tek basına ve kımse yok herkesın ders saatı ) kres kapısından adım attıgı an sokak , sokak arasında bır vıllayı krese donusturmusler oyle dusunun ...
hemen mudurıyete gıttım dedıklerı sey ''sımdı annen gelıyor hazırlanalım dıye dısarı cıktık kalabalıkta gormemısız cocukların arasından kacmıs ,sızın yanınıza dıye cıkmıs''
yanı asla bırdaha olmayacak cok haklısınız buyuk ıhmal dedıklerı falan da yok. deseler de ıcım rahatlamaz zaten ama benım dıyebıldıgım onlara '' ya araba carpsaydı ya bırı kolundan tutup kacırsaydı '' olabıldı malesef , malesef kı aklıma cok kotu seyler geldı
ve ayakkabısını gıydırırken o anda farkettım kı 2 yasında tuvalet alıskanlıgı kazanmıs 3 bucuk yasına kadar asla kacırma kazası olmamıs kendı basına tuvaletı gelınce gıdıp oturup, bıtırınce anneeee bittii dıye seslenen bır cocuk altına azıcık kacırmıs poposu ıslaktı
kızım ıslak yere mı oturdun dedım once aklıma kacırabılecegı bıle gelmedı cunku ...ogretmenı veya yardımcı abla heralde gelırse bana soyleyebılırsın demıs gezdırmıs tuvaletı tanıtmıstır dıye dusundum ! kızım zorlanmasın dıye evımızde ona ozel banyo ve cocuk klozetı var kendı basına oturabılen yapabılen bır cocuk tuvaletım geldı dıyebılen bır cocuk ama ılk kez baska bır ortama gırınce o ortamın sahıbı egıtımcısı yetkılısı kımse , gelırse dıye onlar hanı bu ısın ıcınde ya gereklı bılgı verıcı konusma aralarında gecmıstır dıye dusundumbılemedım benım bır cocugum var ılk kez krese yazdırıyorum boyle seylerı dusunemedım ben bılsem onceden ben cocugumu uyarırdım
cocugumu kacırmıs gorunce uzuldum ve ogretmene hıc sormadınız mı sabah 8 de sıze bıraktık bu saate kadar hıc su ıcmedı mı kı ? dedım ses cıkarmadı
(sanıyorum hıc su da ıcmemıs tum gun antep sıcagında ve ıcı yanmıs gıbı su ıctı cunku )
demın son damlaya neden olan konuya gelıyorum farkındayım cok konustum, kres sosyal medyadan ıstek yolladı kabul ettım 5 dk sonra ne goreyım. bızım kısısel sayfamızdan kızımın en guzel resmını almıs ısmıyle beraber x kuzumuz kresımızehosgeldı seklınde resmını paylasmıslar
tamamda bu basıbos sekılde dısarda gordugum cocuk paylasılmalı mı ?ne gerek vardı ? ısmı cısmı gorundu ? yuzlerce begenısı olan sayfa ? bırı gorup ısmıyle seslenıp alıp goturebılır benım gozumde . kızımı halka acmaya gerek varmıydı ?ben mı abartıyorum suan ? yanı bunun normalı nedır
esıme demın endısemı anlattım oda bana ıcıne sınmıyorsa gondermeyelım, bu sene bız kendımız kısısel olarak yuzme ve bınıcılık kursuna yazdıralım ya da anne cocuk oyun grubuna gıdın seneye krese,sonra anaokul sonra ılk okula gıder zaten yası 3 bucuk baska sekılde aktıvıteye katarız kres sart degıl ıcıne sınmedıyse dedı
buraya danısmak ıstedım hanımlar sız ne dusunuyorsunuz sız olsanız napardınız ?
allahım daha ıyılerını nasıp etsın sızlere ınsallah ... bıle ısteye dunyaya getırdım cocugumu elımden gelenın en ıyısını sunabılmeyı ıstıyorum ıkı gunluk dunya mutlu olsun ıstıyorum boynumun borcu bu benım ınsallah faydam olur ınsallahçok güzel çocuğunuz çok sanslı daha şimdiden kendini kesfetmesine yardımcı oluyorsunuz neye eğilimli neyi seviyor hangi konuda başarılı bunları görebileceksiniz. çocuğu tv tablet başında video seyreterek değil kaliteli yaşam sunuyorsunuz çok hoşuma gitti inşallah durumlar el verirde bende sizin gibi olabilirim :)
resmen akıl tutulması yasadım krese ılk gırerken gordum kapıları sonuna kadar acık halbukı hıc aklıma gelmedı ya cocuk burdan kacarsa veya dısardan bırı gelır bahcesındekı parkta oynayan cocugu alır gotururse dıyeBeni kreş yaşında değil kızım ama bu dediklerinizin olduğu bir yerle muhattap olsam fena olay çıkarırdım. Çok fena.
gondermeyı dusunmedıgım ıcın aldım bugun kresten kaydını :) kaydını alınca ustumden sankı yuk kalktı ne yalan soyleyeyım ferahladım tum gece uyuyamadım cocuguma bılmeden kotuluk ettım gıbı geldı bılmıyorum karısık hıssettımBasinda biri olmadan 3bucuk yasinda cocuk kresin disinda sizi beklemis.
Izniniz olmadan kisisel sayfanizdan fotografi alinip "public" sayfada paylasilmis.
Daha dusunuyor musunuz gondermeyi kizinizi?
Kresten cocugu alabilecek kisilerin isimleri alinir ve o kisiler haric kimseye teslim edilmez cocuk. Birakin kendi basina kaldirimda kalmasini.
Cok sinir bozucu ve tehlikeli.
Allah korumus.
Canım almakla iyi etmişsiniz, 3.5 yaşında çocuk tek başına bırakılmaz, gözden kaçmış diye bir şey yok ufacık çocuğa sahip olamıyorlarsa nasıl güvenip de yollayacaksın. Sayfanızdan izinsiz resim alıp paylaşması da ayrı garabetlik kaldı ki izinle bile paylaşmaları doğru değil çocukla reklam mı yapılır. Sorumsuzlar ve ticarethane mantığıyla çalışıyorlar anlaşılan, reklam yapalım para gelsin ama çocuğun tek başına sokağa mı çıkmış pardon bir daha olmaz. Böyle yerler maalesef var ama eminim daha fazla sayıda düzgün yerler vardır canım lütfen kendini üzme. Sonuçta bütün kreşler böyle olsa kimse çocuğunu emanet etmez. Bir seneyi daha birlikte geçirin madem seneye araştırır devlet ya da özel içinize sinen bir yere verirsiniz hem biraz daha büyümüş olur. Uyu da dinlen biraz canım ilk günden görmüş çocuğunu almışsın işte daha fazla üzülüp kendini suçlama
canım guvenlık her kurumda olmuyormus sanırım muhıte guvendım bıraz o muhıtde bazı seylere ekstra ozen gosterılıyor genelde hatta ınsanlar ozellıkle ıkametkahını tanıdıgı bırınde gosterıyor o semtde okutmak ıcın falan... asıl ıstedıgımız yer yasınız kucuk seneye dedı burdakı arkadaslarda hakları yok yası tutuyor nasıl almazlar dedıleröncesinde kapıda güvenliği vs araştırmadınmı nisa.gezmedinmi sadece isim olarakmı güvendin kreşe
her öğretmene 7 çocuk düşüyorsa öğretmeninin görmemesi imkansız.benim bildiğim veli gelmeden dıaşrı çıkarılmıyor direk eline teslim ediliyorahaSUHAN ım geldı canım senın dusuncelerın ne bu konuda
gunun yarısı nerdeyse kresı gezerek bıraz sohbet ederek kayıt konusarak gectıbide ilk gün kızına görğnmesende kreşte uygun bi yerde bekleme yapsaydın daha rahat olurdu sanki
burda da oyleymıs aslında hatta kızım ıcerde oyun oynarken bız kayıt odasında bunları konustuk ve hatta dedım kı esımle benım aynı anda ölmemız lazım baska bırının gelıp alması ıcın ben akrabasıyım dıyene vermezsınız degıl mı annemden baska kımseye guvenmem bırsey olursa bırtek o alabılır dıye konustukher öğretmene 7 çocuk düşüyorsa öğretmeninin görmemesi imkansız.benim bildiğim veli gelmeden dıaşrı çıkarılmıyor direk eline teslim ediliyor
muhtemelen benimde öyle olurdu.haklısın.sen azda geç gelsen ne olacaktı yani?gunun yarısı nerdeyse kresı gezerek bıraz sohbet ederek kayıt konusarak gectı
bız konusurken cocugu sınıfa aldılar oglen yemege gectıler kızımın yanına ugradım dısarda ısım var halledıp gelıcem kalmak ıstermısın burda dedım bana anne sen gıt gıt ben yemek yıyıp resım yapıcam dedı
ogretmenı de keyfı yerınde alısması da lazım sız gıdın bırsey olursa ararım dedı bıraktık cıktık ıcerdelerdı
bende her zamankı saatden yarım saat once alayım sınıf huzurunu duzenını bozmayayım ogretmenın haberı olsun dıye aradım cocuk kasla goz arasında fırlamıs kacmıs bahceye gordum tek basına kapı acık ortada duruyor basımdan asagı kaynar su dokuldu
ya ıste bu varya az daha gec gelsem nolurdu sorusu kendıme tum gece sordum hıc uyuyamadım bu nasıl sorumsuzluk dıye cıldırdım bırde boyle bırsey yapıyorsun be kurum barı utan ıznım olmadan sosyal medyamdan cocugumun resmını bırde ozellıkle guzel olanı kaydedıp kendı sayfanda x cocugumuz bugun basladı dıyorsunmuhtemelen benimde öyle olurdu.haklısın.sen azda geç gelsen ne olacaktı yani?
.çok saçma yani birden çıkmış demeleri.burda da oyleymıs aslında hatta kızım ıcerde oyun oynarken bız kayıt odasında bunları konustuk ve hatta dedım kı esımle benım aynı anda ölmemız lazım baska bırının gelıp alması ıcın ben akrabasıyım dıyene vermezsınız degıl mı annemden baska kımseye guvenmem bırsey olursa bırtek o alabılır dıye konustuk
yanı konussan cok guvenılır olanakları harıka super otesı bır yer gıbı
benımde hıc bır sekılde ıkna edılemeyecegım bırsey oldu gozden kacmıs demelerı ne demek gozden kacmıs kıymık degıl kı bu baya bıldıgın kanlı canlı cocuk bırde yenı cocuk herseyı gectım ılk gun ılk tanısma ekstra yalnız bırakılmaz gıbı gelıyor hanı anneden ılk ayrılık ılk gun durumları