• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kreşlerin kırtasiye olayları :D

Çocuk yapmamak için bir neden daha. 🧿
Bir arkadaşım, Çocuğun yıllık masrafı ile iki Avrupa ülkesi gezerim demişti ahahaha. Hatta yetmedi 10 yıllık masrafı ile dünyayı görmüş olurum demişti ama o hiç çocuk istemiyordu. Ona göre gayet mantıklı ajajaja

Kreş bize senelik kırtasiye listesi verdi. Her şeyden fazla fazla istemiş ve hepsi pahalı marka. Hatta şaşırdık bu kadar şeyi ne yapacaklar diye. Kitap seti de dahil ( 1500 TL civarıydı kitap seti) 4300 TL ye aldık. Ki o kadar şey aldık eminim çocuklar hepsini bir senede bitiremez. Bu rakamlar çok abartı geldi bana.

Bir arkadaşım, Çocuğun yıllık masrafı ile iki Avrupa ülkesi gezerim demişti ahahaha. Hatta yetmedi 10 yıllık masrafı ile dünyayı görmüş olurum demişti ama o hiç çocuk istemiyordu. Ona göre gayet mantıklı ajajaja
Arkadaşın benim. 😁

Özeller her zaman malzeme ve kitap parasını x2 söyler o da en az.
Zamanında İzmir’de bir kolejde çalışırken velilerden kırtasiye parası istemiş yönetim o zamanın parası ile bin lira diyelim ortada malzemenin m si yoktu. Fon kartonunu bile zar zor aldırıyordum yönetime, etkinlik yapcam ortada malzeme yok. Ne biterse söyle alalım diyorlardı ayda bir malzeme geliyordu o da eksik, şaka gibi…
80 liraya alınan o zamanın en dandik kitap seti için 480 lira topladılar velilerden. Benim gibi düşünen bir öğretmen arkadaşımla çok bastırdık bu olmaz diye en son bize kibarca kapatın çenenizi dediler.
Nefret geldi bana bi yine…
Allah yardımcınız olsun hepinizin başka da bişey demiyorum.

Benim kızımda 29 aylık.
Bizden de aylık 10 bin istediler.
Ama kırtasiye masrafı yok denildi.

Bu gidişle 3-4 yıl sonra bu fiyatlar aylık 30-40 bin falan olur heralde ne olacak böyle

Benım oğlumun geldi inanamazsın kitap fiyatlarına
Korkunç
Kırtasiye ücreti ödedik artı ek kaynak ücreti
Bugun yine 4 kitaba 950 tl gibi bir rakam ödedim
Türkçe öğretmenimiz yaz başında kitap listesini verdi, çok zam gelecek gelmeden alın diye. Sadece onunkiler o zaman bin lira tuttu, şimdi diğerlerinden gelecek listeleri bekliyoruz. En ucuz test kitabı 180 lira şu an

Evet evet . Başka yerlerde çalışan arkadaşlarımdan alan oldu gebelikten dolayı. Patronları yükümlü olmadıkları halde verdiler. Bana zırnık vermediler ki aşırı şekilde özverili ve fazla çalışmama rağmen. Ne diyim...
maalsef özel sektörde öyle vicdan bekleyemezsiniz
evlendiğinizde çıkıp tazminatınızı alsaymışsınız iyiymiş
o zaman da 3-4 senelik çalışanmışsınız sanırım doğum yapınca 6 senelik olduğunuza göre

gebe kalmadan yeni bir yere girip doğumdan sonra çıkardınız

acıklı biliyorum da bu işler böyle gözünün yaşına bakmıyor kimse

ahaha
30 yaşında doğursaydım 10 yıllık olurdu
ama ben dünyayı filan gezmedim yani

20 ülke gezmişimdir ama dünyada 180+ ülke var.

Türkçe öğretmenimiz yaz başında kitap listesini verdi, çok zam gelecek gelmeden alın diye. Sadece onunkiler o zaman bin lira tuttu, şimdi diğerlerinden gelecek listeleri bekliyoruz. En ucuz test kitabı 180 lira şu an
Bugün BİM fe spiralli bir defterin 50 tl olduğunu gördüm. çocukken bimden alırdık her şeyimizi. Artık bu bile zor

Ya o lafın gelişi dedi. Siz de iyi gezmişsiniz, daha nereyi göreceksiniz, yeter 😂😂 bu ekonomide 1 ülke = 10 ülke
okul tatili dönemlerine bilet almamaya çalışıyorum, öyle diyim. hatta tatil bölgesinde yaşıyorum okulcular gitti tenhalaştı diye mutluyuz :D ama burası zaten her türlü pahalı. burada okul fiyatlarını öğrenip kalp sektesi geçirmek istemem.

çocuk büyütmek çok zor ülke şartlarında gerçekten.

Kreşe aylık 8500₺ veriyoruz. Bizden de 6000₺ kırtasiye istediler. Tuvalet kağıdı havlu kağıt ıslak mendil de biz alıp götürdük.

Back