• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kreşlerin kırtasiye olayları :D

1. sınıf kitap kırtasiyeye 20 binle aha buradayım, uzaya uydu olur inşallah büyüyünce, yoksa fena acısını alırım😂
Bir de diyorlar. Evlenince anne babana maddi bir şey yapma baklenti içinde olmasınlar vs.. daha 1.sınıfta 20 bin harcıyor 😂😂 Daha bir de bunun Üniversiteye kadar yolu var kaç 20 gidiyor.. Ne olur evlat meslek sahibi olunca paralarını yesek. Zamanında yemeden içmeden harcıyoruz ama..🙄

Bir de diyorlar. Evlenince anne babana maddi bir şey yapma baklenti içinde olmasınlar vs.. daha 1.sınıfta 20 bin harcıyor 😂😂 Daha bir de bunun Üniversiteye kadar yolu var kaç 20 gidiyor.. Ne olur evlat meslek sahibi olunca paralarını yesek. Zamanında yemeden içmeden harcıyoruz ama..🙄
Miras falan yok, neyim var yok satıp dünya turuna çıkacağım, hakkımızdır😂

maalsef özel sektörde öyle vicdan bekleyemezsiniz
evlendiğinizde çıkıp tazminatınızı alsaymışsınız iyiymiş
o zaman da 3-4 senelik çalışanmışsınız sanırım doğum yapınca 6 senelik olduğunuza göre

gebe kalmadan yeni bir yere girip doğumdan sonra çıkardınız

acıklı biliyorum da bu işler böyle gözünün yaşına bakmıyor kimse

Özel sektörden vicdan beklemek değil anlatmak istediğim. Anlatmak istediğim, evlenince hak edilen tazminatın neden anne olan kadınlara hak görülmediği. Devlet bana bu imkanı sağlamadıktan sonra işverenin zaten canına minnet.

"Evlenince tazminat alınmadıysa anne olunca alınır" diye bir kanun çıksa çok kadının mağduriyeti giderilir

Evlendiğimde de şu anki işyerimde değildim.

4 Yaş da almıyor 5 olacak illa benim küçük oğlan 4.5 yaşında devlet almadı şimdi yarı özel olana yazdırdim büyük 6 küçük 4.5 yaşında ikisine birlikte dönemlik 3.000 anlaştık
Yanlismi yazıldı acaba iki çocuğa 3.000 TL mi aylık ödüyorsunuz🙄🙄 ben 4 sene evvel tek çocuğa 3 bin ödüyordum🙄
Benim oğlum devlet destekli bir anaokuluna başladı,kırtasiye ücreti 1220 TL tuttu.4000 TL vs bahsediliyor şaşırdım.Kaliteli ürünler de üstelik
Devlet destekli anaokulu ne oluyor acaba 🙄 bilmediğim için soruyorum 🙄

ben irlanda'da kreşte çalışıyorum burada gelirin ne olursa olsun devlet kreşlerin büyük bir kısmını karşılıyor gelirine göre de tamamını karşılıyabiliyor üstelik her çocuğa da her ay 150 euro veriyorlar ekstra, ister fakir ol ister zengin ol o parayı eşit şekilde alıyorsun, zenginde aynı kreşe gidiyor fakir de. gerçekten bazen avrupa'da iyi ki sürünüyorum ama insan gibi yaşıyorum diyorum...

ben irlanda'da kreşte çalışıyorum burada gelirin ne olursa olsun devlet kreşlerin büyük bir kısmını karşılıyor gelirine göre de tamamını karşılıyabiliyor üstelik her çocuğa da her ay 150 euro veriyorlar ekstra, ister fakir ol ister zengin ol o parayı eşit şekilde alıyorsun, zenginde aynı kreşe gidiyor fakir de. gerçekten bazen avrupa'da iyi ki sürünüyorum ama insan gibi yaşıyorum diyorum...
Olmasi gereken. Maalesef toplumun %90'nı buradaki şartları çocuklarına sağlayamıyor. Keşke hiç bir çocuk diğer bir çocuğa bakıp iç çekmese...Hepsi eşit şartlara sahip olabilse...

Yanlismi yazıldı acaba iki çocuğa 3.000 TL mi aylık ödüyorsunuz🙄🙄 ben 4 sene evvel tek çocuğa 3 bin ödüyordum🙄
Yanlış deyil çocuk başına dönemlik 2000 aylık deyil iki kardeş aynı okula gidince ikinciye 1000 liraymış yarı fiyatına

Benim yaşadığım şehirde bir anaokulu var kayıt sırası var, hem çok pahalı hem sıra var. Herkesi almıyorlar. Waldorf anaokulu. Çocuklar nenem dedem usulü yetişiyor aslında, kaynanası yapsa kızacak oraya çuvalla para veriyor.
Çocuklar kendi ekmeklerini kendi yapıp pişiriyor, bahçedeki yaprakları onlar süpürüyor, bulaşıkları onlar yıkıyor. Masa kurmayı beraber yapıyorlar. Oyuncaklar tamamen el dikişi yada tahta. Elbette onları da çocuklarla yapıyorlar. Arkadaşımın kocası bahçeyi bellesin diye üstüne binlerce lira döküyoruz diyor 😂😂
Benim yeğenim de waldorf felsefesinde bir anaokuluna gitti sanırım ablamın aldığı en doğru karardı. Bir kere müthiş bir oyun kurma yeteneği ve hayal gücü var, çoğu arkadaşının da aynı şekilde. Daha fazla stres atabilecekleri bir ortam var, daha sadeleştirilmiş aşırı renklerden şatafatlı oyuncaklardan ve dikkat dağıtıcı çoğu şeyden arınmış bir eğitim. Haftada bir gün orman günleri oluyordu bayılıyordu yeğenim. El becerisi çok gelişti. Şu an ilkokula gidiyor öğretmenleri bile bu saydığım şeylerin hepsinin farkındalar. Artık çok kalabalık ortamlarda büyümedikleri için çocuklar aslında bu saydığınız çoğu şey lüks oldu. Çünkü bazen anne çok dikkatli de olsa bu saydığınız şeyleri yapmaya direniyor çocuklar. Ama kolektif bir bilinç olunca uyum sağlamak daha kolay.

Tüm ekranlardan uzak şu an ilkokula gitmesine rağmen tablet, telefon, televizyonla hiçbir ilişkisi yok. Bunu kurduğu oyunlar sayesinde başka türlü vakit geçirme kabiliyetine bağlıyorum. Çünkü her türlü oyalanacak bir şey buluyor kendisine.

Keşke temel eğitim olarak da yaygınlaşmış olsaydı ama sanırım sadece Antalya’da var ilkokulu.

Son düzenleme:

Devlet destekli anaokulu ne oluyor acaba 🙄 bilmediğim için soruyorum 🙄
Yani yarı özel gibi sayılıyor,ücretli çocuk kulübü de var,tam gün eğitim veriyor.

Yani yarı özel gibi sayılıyor,ücretli çocuk kulübü de var,tam gün eğitim veriyor.
Tam gün eğitim 1500 lira Allah allah nerede bu çok merak ettim vallahi 🙄 devletin normal anaokulları bile yarım güne bu paraları alıyorlar bağış kulüp vesaire adı altında

Orta seviye bi kolej. Hani her ilde şubesi olan. Henuz gelmedigi icin icerigini inceleyemedim. Gelse foto cekip duvarima ascam 😅

Bizede at lütfen. Ne çıkacak merak ediyorum.

Bizde görsel sanatlar defteri vardı. 500 lira filandı. Onunla 3 binden az ödedik. Aslında liste verdiler ama biz anlaşmalı yerden aldık. Defteri bulamadim 😆😆

Çok abartmışlar. Allah kolaylık versin.

Tam gün eğitim 1500 lira Allah allah nerede bu çok merak ettim vallahi 🙄 devletin normal anaokulları bile yarım güne bu paraları alıyorlar bağış kulüp vesaire adı altında
Yok 1500 aidat demedim,kırtasiye masrafımiz 1200 fln tuttu dedim.Kulup ücreti ödüyoruz sadece 2200-2800 arasi

Yav kişiler karıştı herhalde 🙄🤣
Yanlış deyil çocuk başına dönemlik 2000 aylık deyil iki kardeş aynı okula gidince ikinciye 1000 liraymış yarı fiyatına

Yok 1500 aidat demedim,kırtasiye masrafımiz 1200 fln tuttu dedim.Kulup ücreti ödüyoruz sadece 2200-2800 arasi
Fatma busra Fatma busra okula gönderen 2 çocuğu 3000 e yazdıran , iki çocuk okul ücreti yani aylık 3 bin ödeyen sensin deilmi🙄🤣 nasıl öyle.fiyat oluyor nerdesiniz çok merak ettim.

Purpplee Purpplee seninki normal ok 👍 senin kırtasiye parası ok o normal🤣, ben Fatma busra Fatma busra nin nasıl okulu ücreti öle oluyor onu anlamaya çalışıyorum🤣

@

Fatma busra Fatma busra okula gönderen 2 çocuğu 3000 e yazdıran , iki çocuk okul ücreti yani aylık 3 bin ödeyen sensin deilmi🙄🤣 nasıl öyle.fiyat oluyor nerdesiniz çok merak ettim
Ben adanadayım ücret aylık deyil 2 çocuğun dönemlik ücreti 3000, 2 kardeş aynı okulda oldukları için birine 2000 diğerine dönemlik 1000 toplamda 3 bin yani aylık 400 liraya falan denk geliyor sabahçı devreyi yarım gün 2 kardeş aynı okulda olunca ikinciye yarı fiyat indirim yapıyorlar

Fatma busra Fatma busra okula gönderen 2 çocuğu 3000 e yazdıran , iki çocuk okul ücreti yani aylık 3 bin ödeyen sensin deilmi🙄🤣 nasıl öyle.fiyat oluyor nerdesiniz çok merak ettim.

Purpplee Purpplee seninki normal ok 👍 senin kırtasiye parası ok o normal🤣, ben Fatma busra Fatma busra nin nasıl okulu ücreti öle oluyor onu anlamaya çalışıyorum🤣
Bağımsız yarım gün devlet anaokulları var yarı özel oluyor o bağımsız devlet anaokulları,her yerde vardır onlardan az da olsa.Fiyat normal,düşük oluyor aylık ücret o okullarda..Ayda 500 fln düşüyor o üyenin söylediğine göre ve evet o şekilde oluyor, araştırın kendi ilinizde nerede var diye

merhaba kızlar :KK70:
acayip sinirliyim . ondan gülüyorum sinirden. bu kreşler bu kırtasiye ücretlerini iyice abarttılar ya bugün eylül ayı için 7700 kreş ücreti ve yıllık 10 bin kırtasiye bedeli ödedim .
:KK70: bazen şükrediyorum iyi ki asgari ücretli çalışan değilim . allah yardımcısı olsun asgari kazanıp birde çocuğu kreşe gönderenlerin .
sizler kaç verdiniz kırtasiye için benden az vermişseniz ağlıycammm.
Kresler nasi pahalanmis soklar.icerisindeym. 5 bucuk yas devlet anaokulu sifir tl okul ucreti 1500 tl yillik kirtasiyesi🤪 gecen yil yemegi de veriyolardi bu yil evde hazirliyoruz bu bi tik uzdu

Eg hani yemekler ücretsizdir ,TV lerde çıkıp söylüyorlardi🙄🙄
Kresler nasi pahalanmis soklar.icerisindeym. 5 bucuk yas devlet anaokulu sifir tl okul ucreti 1500 tl yillik kirtasiyesi🤪 gecen yil yemegi de veriyolardi bu yil evde hazirliyoruz bu bi tik uzdu

Back