Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşe Başlamalı mı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

supriizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
79
4
Merhaba Kızlar
Benim 3 yaşında bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için 3 aylıktan beri oğluma bakıcı bakıyor.Oğlum yaramaz değil ama çok hareketli ve sosyal bir çocuk .Kış olunca enerjisini atamadığı için akşamları bizi çok zorluyor. Aslında gelecek sene kreşe vermek istiyordum ama bu hafta anladım ki bu sene bile başlayabilirim. Oğlum öğle uykusu uyuyor ve hep tek bakıldı yani özel ilgiye alışık. Bu yüzden kafam çok karışık. Tam gün mü gitmeli yarım gün mü ya da haftada 3 gün gidebiliyorlarmış falan. Siz ne dersiniz?

Yakınlardaki kreşleri araştırmaya başladım. Yarım gün gitmesine karar verdim. Ama haftada 3 gün mü oluyor 5 mi onu bilmiyorum. Onu da araştırırken belirlerim artık. Dün bi baktım evde kendi kendine şarkılar öğrenmiş söylüyor. Yazık değil mi çocuğum süs bitkisi gibi yalnız mı yaşasın.

Merhaba Kızlar
Benim 3 yaşında bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için 3 aylıktan beri oğluma bakıcı bakıyor.Oğlum yaramaz değil ama çok hareketli ve sosyal bir çocuk .Kış olunca enerjisini atamadığı için akşamları bizi çok zorluyor. Aslında gelecek sene kreşe vermek istiyordum ama bu hafta anladım ki bu sene bile başlayabilirim. Oğlum öğle uykusu uyuyor ve hep tek bakıldı yani özel ilgiye alışık. Bu yüzden kafam çok karışık. Tam gün mü gitmeli yarım gün mü ya da haftada 3 gün gidebiliyorlarmış falan. Siz ne dersiniz?

Dün oyuncu anne nin kitabını okudum şimdi yazınızı görünce kreş kısmını hatırladım. Bence kreş süper bir şey çocuk yaşıtı bir sürü arkadaş ediniyor. Sosyalleşiyor paylaşmayı öğreniyor. Oyun oynuyor hem de uzman öğretmenler gözetiminde tüm gün. Ben gidebileceği en erken yaşta bakıcı yerine kreşe göndermeyi tercih ederim. Sonuçta bakıcınız ne kadar iyi olursa olsun evde televizyon izliyor olabilir, vs. Çocuğunuz en azından yararlı aktiviteler yapacak ne kadar güzel bir şey :)

Dün oyuncu anne nin kitabını okudum şimdi yazınızı görünce kreş kısmını hatırladım. Bence kreş süper bir şey çocuk yaşıtı bir sürü arkadaş ediniyor. Sosyalleşiyor paylaşmayı öğreniyor. Oyun oynuyor hem de uzman öğretmenler gözetiminde tüm gün. Ben gidebileceği en erken yaşta bakıcı yerine kreşe göndermeyi tercih ederim. Sonuçta bakıcınız ne kadar iyi olursa olsun evde televizyon izliyor olabilir, vs. Çocuğunuz en azından yararlı aktiviteler yapacak ne kadar güzel bir şey :)

Bende sizin gibi düşünüyorum. Kreş araştırmaya başladım. Bakıcıyı bırakmadan yarım gün vermeyi düşünüyorum. Devlet okulları da alabiliyormuş aslında. Tam anlamadım ama anaokulu değil de bir alt grup daha varmış. Onu da araştırıyorum.

Merhaba ben okul öncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Başlığın içeriğine bakınca cevap yazma ihtiyacı içine girdim. 3 yaşına kadar bakıcıda olması en iyisi olmuş. Çünkü çocuk doğduğundan itibaren güven ve bağlanma ihtiyacı hisseder. Bu yüzden sürekli değişen birtakım ebeveynler olursa etrafında çocukda bu duygu tedirginliğe dönüşebilir. Bakınız; kreş öğretmeni, yardımcı personel, stajer lise ve biz üni öğrencileri. Şimdi vermeniz daha mantıklı olur ama özel ilgiye alışmışsa biraz zorlanabilir. Sürekli tek başına olduğu için de umarım sorun yaşamaz. Sizde onu evde telkin ederseniz arkadaşların olucak onlarla oyuncaklarını paylaş vs. Diye sizin için de çocuğunuz için de daha iyi olur diye düşünüyorum :) kolay gelsin karar verme aşamasında :)

Merhaba Kızlar

kızım 27 aylık bır aydır krese gıdıyor daha once hep ben baktım..sımdılık yarım gun gıdıyor...çok faydası oldu...hegrun yenı sarkılar oğrenıyo dans edıyorlar bırlıkte oynuyorlar...kı benım kızım cok sever oyle sarkı muzık...bız evde yetemıyoruz onlara...hem 3 yasta ıdeal bence....tek sıkıntı sabahları soğukta cıkarmak oluyo...belkı sız oğleden sonra verebılırsınız

bende bu konuda çok sıkıntılıyım . oğlum çok harekeli oyun oynamaya büyük küçük herkesle arkadaşlık etmeye bayılır. ama biz yalnızız. etrafa çok fazla çocuk yok. bende ailemden uzaktayım . yaşıtı kuzenleri ile yılda bir kaç kez acak görüşüyor:KK43:. 2,5 yaşında bizim ev soğuk olduğu için daha tuvalet alıkanlığı da kazandırmadım kış geçsin diye. kreşler 3 yaş üstü mü alıyor. veya tuvalet alışkanlığı kazanmış çocukları mı alıyor

X