• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

- Pudra Pembe -

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
2.977
17.162
408
29
Günaydin hanimlar kafami toparlayamadigim icin yaziyorum. Fikirlere ihtiyacim var.
Kizim 4 yas kresine basladi , ankarada gayet nezih bir kesimde ve okul daha 2 yıllık. Evimize yakin olmamasina ragmen cocugun egtimi icin orayi tercih ettik.
Gecen hafta uyum surecimiz mukemmel di. Ögretmen bizi karsilarken öpücüklere bogmustu.
Bu hafta sabah 8 ögln 1 olarak basladik. Sabah kavaltisi oradan aidat aylik 150 lira olarak..
Neyse kızımı babasi birakip aliyor simdilik. Ilk iki gün atleti disardaymis esim alirkene en son esim ögretmene demiski cocugun beli aciliyor iki gundur boýle demis. Ögretmende o benim gorevim degil tuvalleti yaptiran ablalara söyleyin demis. Esim orayla ilgilenen kayit yapan hanimin yanina gitmis. Anlatmis bisey dememis. Sonra kizimiza demis ne yedin? Kuru ekmek demis. Esim demis nasil yani liste vermemislerdi bize bir bakmis listede aynen söyle ; bitki cayi , ekmek, zeytin ve helva. Evet helva ya hangi cocuk sever helvayi bide sabahin köründe neyse demis esim listeye bakalim yemedigi bisey olursa evden yedirir yollariz. Simdi bu son iki gündür olanlara bakin. Kizim babasina bisey demiyor. Geldi anne ögretmenim bana cok kızdı. Neden kızım diyorum . Oyuncak oynuyordum, x oyuncak saati bitti cabuk onlari yerine birak. Olabilir kizim diyorum cunku herseyin evdeki gibi saati var, ama cok kizdi.. kurt düsürmeyim icime diyorum , ögretmen o bazen sert durmak zorunda 20 kisilik sınıf diyorum diyorum..
En son aksam anne ögretmenim beni tuvallete göndermedi dedi, neden dedim cünkü herkes gitmek istedi bende dedim oda hicbiriniz gitmeyecek dedi, sonra herkesi gönderdi beni göndermedi... allahim kafayi yememek elde degil, pedogogla görüstük aksam cocugun düzeni degistirmeyin 10 gündür orda cözüm yolluna gidin dedi...
Bugun oglen ben gidecegim ve herkesle teker teker konusacagim. Ne yapmam lazim , nedemem lazim bana akil verin basindan gecenler..
Tesekkür ederim..

Merhaba kreşiniz devlet mi özel mi?
Aidatı 150 tl yemek onlara ait bence yemek bu şekilde olur ama destekleyecek seyleri olabilir yaninda ilerki zamlarda.

Öğretmenin kızınıza tavır aldığını düşünüyorsanız tabiki konusun, ama bişey yokken çocuğu wc ye göndermeyen, bağıran bir öğretmenle henüz 10 gündür beraber burda devam etmesi mantikli değil, zaten böyle devam ederse çocuğunuzda öğretmene tepkili olacak.
Konuşun tabi kreşle, gözlemleyin duruma göre alir ya da devam edersiniz

Merhaba kreşiniz devlet mi özel mi?
Aidatı 150 tl yemek onlara ait bence yemek bu şekilde olur ama destekleyecek seyleri olabilir yaninda ilerki zamlarda.

Öğretmenin kızınıza tavır aldığını düşünüyorsanız tabiki konusun, ama bişey yokken çocuğu wc ye göndermeyen, bağıran bir öğretmenle henüz 10 gündür beraber burda devam etmesi mantikli değil, zaten böyle devam ederse çocuğunuzda öğretmene tepkili olacak.
Konuşun tabi kreşle, gözlemleyin duruma göre alir ya da devam edersiniz
Özel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?

Özel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?
Anlıyorum sistemi biliyorum ama sabah siz destekleyin evden cikmadan yemeğini listeyi verirler bakarsınız ona gore evden yedirirsiniz. Yalniz benim oğlum helvaya bayilir bayram ederdi sanirim.

Birde büyük ihtimal kiziniz wc ye kendi girdi ve toplandı beli o yüzden aciktir. Aslında guzel bisey cocuk tek başına gidiyor olsun dışarıda atleti olsun alirken düzeltirsiniz.

Benim anlamadığım bu yemek listesi velilere veriliyor çocuğunun durumuna göre veli yönlendirmesi dahilinde liste tekrardan oluşturuluyor siz de böyle bir şey yapılmadı mi listeyi ilk kez babanın okulda görmesi bana ilginç geldi, bir de kızınızın abartarak ve gerçeği çarpıtarak anlattığı hissiyatı doğdu içime ilk haftalarda daha fazla ilgi istediği için sizlere farkli yansıtıyor olabilir mi? Yemek konusunda okul idaresiyle konuşun ama sırtının açılma olayı tabi ki öğretmenin görevi değil bir çocuk kıyafetini içine sokmayı öğrenmiş olmalı yanlış mi düşünüyorum

Beyaz zambak nedir ilk defa duyuyorum.
Birde mutfagi talep dogrultusunda degistiremezmiyiz.
Degisecegini sanmam onlarin rutini budur bence. Sizden baska sikayetci de olmasi lazim
Beyaz zambak belgesi hijyenik ve guvenilir gidayi tuketiciye ulastiran mutfaklara verilir. Cocuklar icin yapay seker yasak olmalidir. Mutfak haber verilmeden denetlenebilir ozellikte olmalidir. Ben ogluma kres arastirirken bu belgeye ozellikle dikkat ettim. Sadece o helva degil,ikindi kahvaltisinda hazir kek borek verilemez cocuga,hazir meyve suyu verilemez. Paketli hic bir gida verilemez. Bunlari arastirmaliydiniz. Gecmis hafta veya aylarin yemek listelerine hic bakmadiniz mi mesela? Helvayi ilk kez verdiklerini sanmiyorum

Anlıyorum sistemi biliyorum ama sabah siz destekleyin evden cikmadan yemeğini listeyi verirler bakarsınız ona gore evden yedirirsiniz. Yalniz benim oğlum helvaya bayilir bayram ederdi sanirim.

Birde büyük ihtimal kiziniz wc ye kendi girdi ve toplandı beli o yüzden aciktir. Aslında guzel bisey cocuk tek başına gidiyor olsun dışarıda atleti olsun alirken düzeltirsiniz.
Evde yedirdigin zamanda , yemekhanede arkadaslari yerken o yemiycek onu bende dusundum. Alirken toparlamak degil sıkıntı ya cocuk erken saate wc ye gidiyosa , ve 3 4 saat o sekilde beli acik kaliyorsa hasta olmazmi?

Degisecegini sanmam onlarin rutini budur bence. Sizden baska sikayetci de olmasi lazim
Beyaz zambak belgesi hijyenik ve guvenilir gidayi tuketiciye ulastiran mutfaklara verilir. Cocuklar icin yapay seker yasak olmalidir. Mutfak haber verilmeden denetlenebilir ozellikte olmalidir. Ben ogluma kres arastirirken bu belgeye ozellikle dikkat ettim. Sadece o helva degil,ikindi kahvaltisinda hazir kek borek verilemez cocuga,hazir meyve suyu verilemez. Paketli hic bir gida verilemez. Bunlari arastirmaliydiniz. Gecmis hafta veya aylarin yemek listelerine hic bakmadiniz mi mesela? Helvayi ilk kez verdiklerini sanmiyorum
Bu hafta ilk haftamiz, bize ne liste verildi ne bisey . Ögretemene ` hocam bu 4 5 saat icinde.ne gibi etkinlikler yapacaksiniz dedigimde bunlari toplantida konusucaz demiati . Toplantiya daha cok var fakat. Esim cocugun helvayi yemedigini söyleyince , listeyi vermisler. .

Bu hafta ilk haftamiz, bize ne liste verildi ne bisey . Ögretemene ` hocam bu 4 5 saat icinde.ne gibi etkinlikler yapacaksiniz dedigimde bunlari toplantida konusucaz demiati . Toplantiya daha cok var fakat. Esim cocugun helvayi yemedigini söyleyince , listeyi vermisler. .
Demek ki devlet kresi boyle
Ben olsam yollamam cocugu boyle bir okula. Listeyi verseler nolur gene helva cikacak kahvaltida.

Benim anlamadığım bu yemek listesi velilere veriliyor çocuğunun durumuna göre veli yönlendirmesi dahilinde liste tekrardan oluşturuluyor siz de böyle bir şey yapılmadı mi listeyi ilk kez babanın okulda görmesi bana ilginç geldi, bir de kızınızın abartarak ve gerçeği çarpıtarak anlattığı hissiyatı doğdu içime ilk haftalarda daha fazla ilgi istediği için sizlere farkli yansıtıyor olabilir mi? Yemek konusunda okul idaresiyle konuşun ama sırtının açılma olayı tabi ki öğretmenin görevi değil bir çocuk kıyafetini içine sokmayı öğrenmiş olmalı yanlış mi düşünüyorum
Kizimin abartigini sanmiyorum. Onh en iyi taniyan benim. Yalan agzindan hic duymadim veya biseyi abartip ilgi cektigini.
Tabiki cocuk icine sokmayi ögrenmis olmali lakin biliyorda ama sonucta cocuk bu. Acele edebilir arkadaslariyla oynamak icin , tam yapamayabilir. Tuvallete destek olan abla onu görmüyormu basinda bekliyor sonuc olarak

Benim oğlumu da krese eşim bırakır eşim alır genelde. Ama ben de ara ara gidip öğretmeniyle görüşüyorum.
Bile bile tuvalete gondermeyecegini sanmıyorum yoksa altına kaçırır çocuk bu daha büyük sorun olur. Ama çocukların toplu olarak susadim ve cisim geldi demesi durumları oluyor belki o şekilde olmuştur. Sonra tek tek yollarıyla arada kaynamış olabilir belki. Ama altına kacirmadiysa demek ki normal bir durum. Atleti dışarıda kalabilir ama öğretmene bunu güzelce dediyseniz onun yardımcı kişiye bunu ileteceğini söylemesi gerekirdi bence. İnşallah iyi olur insan telaş yapıyor cidden

Demek ki devlet kresi boyle
Ben olsam yollamam cocugu boyle bir okula. Listeyi verseler nolur gene helva cikacak kahvaltida.
Bilemiyorum. Bursaki okula gidenlerden boyle seyler duymadim. Biz biraz uzerine düstügümüzden mi oluyor ne anlayamadim. Hemen ani davranip cocugu almak istemiyorumda . Biraz daha gözlemliyecegim ama ögretmene nasil durumi izah edecegimi dusunuyorum..

Evde yedirdigin zamanda , yemekhanede arkadaslari yerken o yemiycek onu bende dusundum. Alirken toparlamak degil sıkıntı ya cocuk erken saate wc ye gidiyosa , ve 3 4 saat o sekilde beli acik kaliyorsa hasta olmazmi?

Listeyi alinca bakarsanız iste zayif geliyorsa kahvalti cocuga bir katkisi yoksa zaten yemeyecktir. Evet havalar serinliyor usutebilir birşey de olmayabilir.

Gidip konuşurken söyleyin ablaya o zaman, daha once bikac kerede yazdim geçen sene devlette gitti kreşe cok memnunduk hem güvenlik hemde iletişim açısından. Benim.oglum yaz kış terliyor, sinifta sıcaktı ustu 3 4 defa değişiyordu , altina kaçırdığı zamanlar oldu o kadr rahatsiz olmama ragmen öğretmeni olabilir sikinti yok dedi.
Şuanda ozele gidiyor evet burdada iyi herşey ama üstünü kontrol etmiyorlar bazen hic değişmiyor bazen çıkmadan hemen once, terlediğini belirtirim çantası fazlasıyla yedek giysi dolu ama olay bu burdada

Kizimin abartigini sanmiyorum. Onh en iyi taniyan benim. Yalan agzindan hic duymadim veya biseyi abartip ilgi cektigini.
Tabiki cocuk icine sokmayi ögrenmis olmali lakin biliyorda ama sonucta cocuk bu. Acele edebilir arkadaslariyla oynamak icin , tam yapamayabilir. Tuvallete destek olan abla onu görmüyormu basinda bekliyor sonuc olarak
Kiyafetini toplamak ogretmenin gorevi olmayabilir lakin ikaz etmeli bence cocugu. Guzel bir dille atleti icine koy cocugum demekle dili asinmaz. O benim gorevim degil bu benim gorevim degil diyenlerden de gina geldi bana cidden ;)

Yemek değişmez listeler belirlenmiş alım ihalesi bile yapılmıştır büyük ihtimalle. 1 yemez 2 yemez sonra alışır. Yardımcı kadınlar uyarilir üst baş konusunda sıkıntı olmaz. Okulun ilk günleri olur böyle durumlar.

Bilemiyorum. Bursaki okula gidenlerden boyle seyler duymadim. Biz biraz uzerine düstügümüzden mi oluyor ne anlayamadim. Hemen ani davranip cocugu almak istemiyorumda . Biraz daha gözlemliyecegim ama ögretmene nasil durumi izah edecegimi dusunuyorum..
Ogretmeninize izah edilecek bir durum yok. Cocugu alirsiniz en kotu ihtimal. Af buyrun da ogrenci totosu acik gezse benim gorevim degil diyecek bir ogretmen. Ben anlamiyorum yani toparlasin demiyorum da biz lisedeyken bile yakanizi gomleginizi toplayin diye ikaz ederdi hocalarimiz. Onlarin gorevi ikaz etmek. Zor degil. Bir kere soylese cocuk toplar kendini.

Kiyafetini toplamak ogretmenin gorevi olmayabilir lakin ikaz etmeli bence cocugu. Guzel bir dille atleti icine koy cocugum demekle dili asinmaz. O benim gorevim degil bu benim gorevim degil diyenlerden de gina geldi bana cidden :KK66:
Esime defalarca sordum gercekten benim gorevim degilmi dedi dedim. Vallahi oyle dedi diyor. Eee cis ablasi bu cocugun cisini yaptirdikdan sonra sinifa yolluyor, ögretmen ona soylesin bari agzimi yorulurmus dedim. Herkes gorevini severek yapsa bunlar olmaz ya.

Back