İyi akşamlar kreş çağı anneleri .. Bulunduğum ilçede sadece 2 adet kreş var .. beklendiği için hala devletin kreş kabul etmiyor .. mecbur özel kreşe göndermek durumundayım bu sene de .. 2 kreş olduğu için fiyatlar 2,3 kat arttı geçen seneye göre.. geçen sene tam gün 1500 olan kreş ücreti bu sene 3200 oldu .. çok çaresiz bırakıyorlar insanları.. seçenek yok diğer kreş bakımsız diğerine göre o da 2400 istiyor ne yapacağımı şaşırdım.. kayıt parası materyal ucreti istediler 3000 tl aldılar geçen yıl ama her şeyi neredeyse bize aldıriyorlar. boya ,arac vs.. her geçen gün bir şey istiyorlar kıyafet değişik kostüm vs.. trilyoner değiliz.. durumumuz güzel fena değil.. paradan değil enayi yerine konulmak koyuyor insana .. durumu kötü olan bir arkadaşım.yazdirdi geçen ay ondan 2500 almışlar ..benden o fiyat istediler .. resmen kişiye ayrı muamele fiyat veriyorlar .. durumu çok daha iyi olan bir arkadaşım var gecem yıl örneğin aynı kreşe gitti çocuklarımız.. covidden dolayı içeri hiçbir veliyi almadılar.. o arkadaş sınıfa kadar girip çıkıyordu.. örnek vermek için anlattım .. kabul etmiyorlar çifte fiyat ve standart yaptıklarını müdürle görüştüm mecbur nede olsa herkes başka kreş yok özel okul burası parası olan gelir gibi şeyler söyledi.. aşırı midem.bulandi ..ama çocuğumu kreşe vermek zorundayım da .. bakıcı tutsak daha pahalıya gelecek o paraya asla bakıcı bulunmuyor .. 4,5 istiyorlar.. saatler esnek oluyor kreşte yaşıtları var en azından.. siz olsanız 3200 olan bu yere mi verirdiniz ,2500 olan eski ,salaş bir yere mi ?..