• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
paradan kactigimi kim soyledi hic mi plansoz seyler basiniza gelmedi eve kredi cektik ayagi.kirildi ozel hastane icin kredi.cektik
Hanınfendi benimde kızımın ağustosta ayağı kırıldı ve ünv. Hastanesine gittik. Yani ayak kırırdı diye kredi çekipö özel hastaneye gitmenize ferek yoktu. Çocuğumun 2ay alçıda kaldı ayağı ve çocuklar öyle birşeyki alçıyı yaptırdık 2gün sonra üstüne basıp yürümeye başladı oyun grubuna gidiyordu her hafta baktım yürüyor devam ettik gruba. Sizde edebilirdiniz yani madem EĞİTİME bu kadar önem veriyordunuz o şekilde gönderseydiniz.

paradan kactigimi kim soyledi hic mi plansoz seyler basiniza gelmedi eve kredi cektik ayagi.kirildi ozel hastane icin kredi.cektik
Geldi hanimefendi gelmemesi sizce mumkun mu? Mesela gecen ay isitme kaybini ogrendik ertesi gun ameliyat oldu 25000 tl sadece ameliyatina verdik. Su sitede basina plansiz bisey gelmeyen kimse yok herkesin her ay basina bir suru plansiz sey geliyor.Siz hala yaptiginizin ve bahanenizin dogru oldugunu savunuyorsunuz. Bende ayni surecten gectim geciyorum yukarida yarim saat anlattim size.az once uzuldugum sey cocuktu ki hala da oyle. Bu cumlenizden sonra uykumdan verdigim ve buraya yazdigim sureye de uzuldum.siz bu konuyu akil almak veya baska bakis acisi gormek icin acmamissiniz.siz sizi alkislayan bahanenize hak veren ve destekleyen insanlari bekleyip icinizi rahatlatmak istemissiniz.uzgunum bunlar bende yok🤦🏻‍♀️

Tamam kredi çekmişsiniz ama bu kadar eğitim diye söylendiğinize göre çocuğunuzun kreş parasını veya ne olur ne olmaz parasını ayırıp ona göre kredi çekip ev işine girmeliydiniz.
Konuşma geriliği daha öncesinde kendini belli etmiştir değil mi? En olmadı konuşma terapisti,oyun grubu vs için para ayırmalıydınız.
Siz anne,baba olarak sadece öğretmeni suçluyorsunuz.
Onun dışında babası izin alamıyor sizle telde konuşacak demek de pek mantıklı gelmedi çocuğu için izin alacak çok konuşmak istiyorsa.

Niye ajite ediyorsunuz bu kadar? Zannedersin cocugunu ilkokula almiyorlar, hastanede tedavi etmiyorlar. Eğitim hakkı yok mu dediğiniz zaten yeni nekahat doneminden cikmis, sosyallesmemis cocugu ogretmen nasil donem ortasinda adapte etsin. Zaten kalabalık sınıfı anca idare eden öğretmenin düzenini bozar. Üstelik ay olarak küçük.
Biri yurtdisi demiş. Orada kurallar net zaten. Hadi öğretmene seninle ben konuştum fayda etmedi bir de kocam telefonda konuşacak deyin. Görün neler oluyor. Mudireye şikayet ile kalmaz. Davaya dönerdi.
Kendiniz tek maaşla, ufacık çocukla kredi derdine düşerken siz dusunebilirdiniz? Her alandaki devlet çalışanı sizin almadığıniz, düşünmediğiniz sorumluluğu adeta super insan modunda yapamaz. Bir öğretmene, kararlarina saygınız olsun.
Ya parka -oyun grubuna götürün, ya çalışin bir zahmet ozel krese verin, ya da bekleyin 2.donem olsun. Neyin inadı bu? Cimer ne yapacak anlamadım ki.
Ben cocugumun bakimindan kurtulmak icin krese atmiyorum tabi ki ilgileniyorm ama

Wp da yazmistim esim sizle konusmak istiyo dedim ne konuda dedi bende genel dedim oda bnle siz konusun ona soyleyim dedi ertesi gin soylemis b3ndr tekrr yazdm hocam mudire hanima demiss9nz ama ilk cocugumz ilk heydcanMz yazdm cvp vermedi

Iste 2. Doneme ogretmenin sahip cikacagini bilsem icim rahat edecek ama bana basimdam atmak icinmis gibi geliyor
Olmaz, öğretmen sizin eşinizle telefonla görüşmek durumunda değil. Ne münasebet. Eşiniz izin alıp krese gelsin. Gelemiyorsa siz konuşacaksınız.

Yazdıklarınızı birebir katılıyorum ama konu sahibi para diyor başka bir şey demiyor. Bize emanet edilen çocuklara en iyi hayatı sunmamız gerekir.

Benim çocuğum da sıkıntılı. Her yeni başlangıçta uyum sorunu yaşıyor. Ne sorunlar yaşadığımı burda çoğu biliyor. Benim yaşadığımı yaşasa ne yapacaktı
Benim.cocugum uyum.sorunu ilk kez yasiypruz 3 gunde oda normal ozel okula ayda 7500 verecek durumum yok satacak bilezik esyam yok.napayim.hirsizlik mi sizin hic mi olmadi olmayacak seyler.parada para demiyorum suan ozele gonderecek durumum yok cunku ozel hastane icin ev icin kredi cektik okul acilmadan bacaginin kirilip uyum haftasini.kaciracagimizi hesaplayamadik haziran da aldik evi

Benim.cocugum uyum.sorunu ilk kez yasiypruz 3 gunde oda normal ozel okula ayda 7500 verecek durumum yok satacak bilezik esyam yok.napayim.hirsizlik mi sizin hic mi olmadi olmayacak seyler.parada para demiyorum suan ozele gonderecek durumum yok cunku ozel hastane icin ev icin kredi cektik okul acilmadan bacaginin kirilip uyum haftasini.kaciracagimizi hesaplayamadik haziran da aldik evi
Okula göndermeyin mesela. O çocuğun tedabiye ihtiyacı var farkında mısınız?
Acıtasyon yapıyorsunuz. Gidin kredi çekin

Tamam kredi çekmişsiniz ama bu kadar eğitim diye söylendiğinize göre çocuğunuzun kreş parasını veya ne olur ne olmaz parasını ayırıp ona göre kredi çekip ev işine girmeliydiniz.
Konuşma geriliği daha öncesinde kendini belli etmiştir değil mi? En olmadı konuşma terapisti,oyun grubu vs için para ayırmalıydınız.
Siz anne,baba olarak sadece öğretmeni suçluyorsunuz.
Onun dışında babası izin alamıyor sizle telde konuşacak demek de pek mantıklı gelmedi çocuğu için izin alacak çok konuşmak istiyorsa.
Canlar babasi memur izin hakkini hastane surecinde harrcadi askeriyede zaten izin almak oyle kplay olmuyo esim dogumuma bile gelemedi oyunevine goturdum ama yatak hayati oldu oglumun uyluk kemigi oldugu icin iyilesmesi zaman aldi suan zaten oyunevine goturmek planim dahilinde

Boyle buyuk buyuk konusmaniz beni uzdu siz ne.sartta oldugumu biloypr.msunuz durumum yok diye egitim.hakkindan muaf mi olalim
Ev aldik kredi cektik haziran da firsatimiz oldu.aldik ne bilelim.eylul de ayagi.kirilacakta okulda boyle sorun yasayacagiz
Eğitim eğitim deyip durduğunuz için çok önemsediğinizi, önceliğinizin bu olduğunu düşündüm. Çocuğunuz varken nasıl cesaret edip her şeyinizi sıfırlayıp krediye bağlıyorsunuz hayret. Sadece okul olarak düşünmeyin, Allah esirgesin bir hastalık durumu vs. için bile olsa kenarda onun için bir miktar birikmişiniz bulunmalı. Hayat bu, ne yaşayacağımız bilinmez. İkinci çocuğu yapacağım ve çalışmayacağım, tek maaş olacağız diye aylarca birikim yapmaya çalıştım. Bana göre değil bu tedbirsizlik. Tek başımıza olsak bir şekilde idare ediyoruz ama artık bize emanet bir can var. Ötesini berisini her şeyini düşünmemiz gerekiyor. Üç yaşındaki çocuk okula iki ay sonra başlarsa hayatında büyük bir kaybı olmaz inanın. Oranın asıl olayı eğitimden ziyade sosyalleştirmesi. Ve siz inatla okula başlatmaya çalışırsanız çocuğunuza faydadan çok zararı olacak gibi görünüyor.

Çocuğunuzun eğitimini bu kadar önemsiyorsanız çalışın o zaman siz de.

Öncelikle çocuğun konuşma konusuna odaklanın, gerekirse konuşma terapistine gidin.

Okul konusunu da abartmayın, eğitim hakkını elinden almıyor kimse, kendisini ifade edemeyen bir çocuk için dönem ortasında okula başlamak çok zor. Çalışmıyorsanız, yani evdeyseniz, tek çocukla 2-3 ay güzel aktivitilerle ilgilenebilirsiniz. Öğretmenle görüşüp, haftada sadece 2 gün ama sizin o 2 gün kapıda beklemeniz koşulu ile çocuğun okula gitmesini konuşun. Kendisini ifade edemeyen çocuğu öyle okula bırakıp gitmeyin, başında bekleyin.
Haftada 3 gun oyunevine goturup iki gunde koridorda da olsa okula goturmeyi dusunuyorumm suan bende

Hastanenin özel olması çok önemli idi kredi çektiniz ama çok önem verdiğiniz eğitim için tek suçlu öğretmen hımm anladım mantıklı

Çocuğunuzun ayağının kırılması da okul için plansız olmuş, siz onlardan özel muamele yapmalarını bekliyorsunuz ama. Konuşma geriliği var diyorsunuz, bu durumu da mı öğretmen çözecek? Ağlasın, durmak istemesin, iletişim kurmasın ama öğretmen devamlı onla ilgilensin. Kaç kişi size çalışıyor musunuz diye sordu cevap vermediniz. Çalışmıyorsanız işe girmeniz gerek, böylece çocuğunuzun masrafları için gelir sağlarsınız. Eğitim hakkı yazıp duruyorsunuz ne eğitimi veriliyor o kreşte? Anlıyorum çözüm bulmaya çalışıyorsunuz ama çocuğunuzla yaşadığınız talihsizliklerde okulun öğretmenin suçu yok. Diğer çocukları da düşünmek zorundalar.

Beni saf buldular o yüzden eşime söyledim o konuşsun öğretmenle ne demek? Öğretmenin tek ebeveynle iletişim kurması yeterli, mecbur mu kocanızla da konuşmaya? Sizle çocuğunuzla eşinizle bunları yaparken diğer çocuklar ne yapacak, onlarla kim ilgilenecek?

İse başlayabilirsiniz. Çocuk bakiciligi yapabilirsiniz. Zaten o saatlerde çocuğunuz özelde tam gün kreşte olur.
Çocuk ilk kez uyum sorunu yaşadı diye bir şey söz konusu olamaz. Oğlum geçen yıl anaokuluna gitti sorunsuz bir yıl gecirdi. Bu dönem başlamak istemedi. Geçen yıl çok kolay alışmıştı bu yıl beklememi istedi kapıda. Çocuk surekli davranışını değiştirir. Çok yanlış düşünüyorsunuz. Dönem başı olsa neyse . Şimdi uğraşmak istemediğinden falan değil gerçekten öyle olması gerektiğinden öyle demis

Yazdıklarınızı birebir katılıyorum ama konu sahibi para diyor başka bir şey demiyor. Bize emanet edilen çocuklara en iyi hayatı sunmamız gerekir.

Benim çocuğum da sıkıntılı. Her yeni başlangıçta uyum sorunu yaşıyor. Ne sorunlar yaşadığımı burda çoğu biliyor. Benim yaşadığımı yaşasa ne yapacaktı
Ama sorsak evi cocugu icin aliyorlar.haa onu da destekliyorum ama cocugun iyi olmadiktan sonra yemisim mali mulku.hersey para degil bazi insanlar bunu anlamiyor.babadan zengin degilsen herkesin kredisi veya kredi karti borcu var. Bizim terapistin bi cumlesi aslinda ozetliyor herseyi " karsinizda gordugunuz sey herseyden once bir insan, bir birey buraya gelen her danisanimin ailesine ilk soyledigim cumle bu .cunku cogu ebeveyn cocuklarinin bir birey oldugunun bir canli oldugunun farkinda olmuyor"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back