• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haftada 3 gun oyunevine goturup iki gunde koridorda da olsa okula goturmeyi dusunuyorumm suan bende

Koridorda da olsa ne demek? Saçmalama istersen. Çocuğa yazık değil mi koridorda ne yapacak?

Önce öğretmenle ve okulun rehberliği ile bir görüşüp fikir al, onlarla çocukla görüşsünler.

Bir de zaten eşiniz Ocak ayında zam almayacak mi. Kredinin yükü oldukça hafifler. Ya özel kreşe vereceksiniz. Ya ikinci dönem yada duruma göre seneye vereceksiniz devlet okuluna. Bu ikisi dışında seçeneğiniz yok bence. Boşa kendinizi yormayın

Ay bir de çalışmıyor mu? Derdi neymiş okul okul diye. Otursun evde çocuğuna baksın
Çocuğun eğitim hakkıymış derdi, yersen…

Konuşma geriliği var diyor, 3-4 kelimelik cümleler kuruyor da diyor. Özel eğitim, konuşma terapisi falan zaten yok. Ama 3 yaşında çocuk acilen okula başlamazsa bütün eğitim hayatı çöp olacak.

Benim.cocugum uyum.sorunu ilk kez yasiypruz 3 gunde oda normal ozel okula ayda 7500 verecek durumum yok satacak bilezik esyam yok.napayim.hirsizlik mi sizin hic mi olmadi olmayacak seyler.parada para demiyorum suan ozele gonderecek durumum yok cunku ozel hastane icin ev icin kredi cektik okul acilmadan bacaginin kirilip uyum haftasini.kaciracagimizi hesaplayamadik haziran da aldik evi
Hay ev kredinize ya fenalık geldi 🤦🏼‍♀️
Bu kadar EĞİTİMİ kafaya takıyorsanız satın o evi çocuğunuzu özel okula gönderin yada susup oturun 2. Dönemi bekleyin.

Haftada 3 gun oyunevine goturup iki gunde koridorda da olsa okula goturmeyi dusunuyorumm suan bende
Koridorda olsa okula götürmek mi?
Çocuğunuzun etkileneceğini düşünmeden inada bindirmeyin işi lütfen.
Çocuğunuz büyüyecek ilkokula,ortaokula,liseye gidecek daha.
İlk başladığı okulda olumsuz hisler yaşarsa katlanarak devam edebilir bu ve sonrasında siz uğraşırsınız inatlaştığınız öğretmen veya müdür değil.
Zorunluluk bu,sizin göreviniz,eşimle telde konuşun anca bu kadar ilgileniyor,konuşun diyerek ve zorunluluk kısmını koridorda dikileceğize kadar getirerek hiçbir yere varamazsınız.

Eğitim eğitim deyip durduğunuz için çok önemsediğinizi, önceliğinizin bu olduğunu düşündüm. Çocuğunuz varken nasıl cesaret edip her şeyinizi sıfırlayıp krediye bağlıyorsunuz hayret. Sadece okul olarak düşünmeyin, Allah esirgesin bir hastalık durumu vs. için bile olsa kenarda onun için bir miktar birikmişiniz bulunmalı. Hayat bu, ne yaşayacağımız bilinmez. İkinci çocuğu yapacağım ve çalışmayacağım, tek maaş olacağız diye aylarca birikim yapmaya çalıştım. Bana göre değil bu tedbirsizlik. Tek başımıza olsak bir şekilde idare ediyoruz ama artık bize emanet bir can var. Ötesini berisini her şeyini düşünmemiz gerekiyor. Üç yaşındaki çocuk okula iki ay sonra başlarsa hayatında büyük bir kaybı olmaz inanın. Oranın asıl olayı eğitimden ziyade sosyalleştirmesi. Ve siz inatla okula başlatmaya çalışırsanız çocuğunuza faydadan çok zararı olacak gibi görünüyor.
Iste.ozel.hastane isi de devreye girince isler.rayindan cikti tek iyi olsun da odenir sorun degil Rabbim can sagligi.versin ogretmenle yarin tekrar konusup haftada 3 gun tekrar oyunevine 2 gunde koridorda da dursa okula goturmeyi dusunuyorum bir sekilde ayrismali okula yavas yvas alismasi gerekiyor. 2..donemde de ogretmen bahane edup basindan savmasindan korkuyrm e suan icin baska.secenekte.yok malesef

Ama sorsak evi cocugu icin aliyorlar.haa onu da destekliyorum ama cocugun iyi olmadiktan sonra yemisim mali mulku.hersey para degil bazi insanlar bunu anlamiyor.babadan zengin degilsen herkesin kredisi veya kredi karti borcu var. Bizim terapistin bi cumlesi aslinda ozetliyor herseyi " karsinizda gordugunuz sey herseyden once bir insan, bir birey buraya gelen her danisanimin ailesine ilk soyledigim cumle bu .cunku cogu ebeveyn cocuklarinin bir birey oldugunun bir canli oldugunun farkinda olmuyor"
Ben de oğlumu oyun terapisine götürüyorum. Benim yaşadığım sorun çok farklı. Zeki diye çocuk terapiye gider mi aile bikinçliyse gider yoksa o çocuğu okula kasıla kasıla gönderirsin. Ya sonra ne olur o çocuğa. İşte bu yüzden uğraşıyoruz eşimle. Düzgün bir birey yetiştirelim istiyoruz

Ben de oğlumu oyun terapisine götürüyorum. Benim yaşadığım sorun çok farklı. Zeki diye çocuk terapiye gider mi aile bikinçliyse gider yoksa o çocuğu okula kasıla kasıla gönderirsin. Ya sonra ne olur o çocuğa. İşte bu yüzden uğraşıyoruz eşimle. Düzgün bir birey yetiştirelim istiyoruz
Ev satma.karari tek kisinin karariyla olsa keske esim asla yanasmaz

Canlar babasi memur izin hakkini hastane surecinde harrcadi askeriyede zaten izin almak oyle kplay olmuyo esim dogumuma bile gelemedi oyunevine goturdum ama yatak hayati oldu oglumun uyluk kemigi oldugu icin iyilesmesi zaman aldi suan zaten oyunevine goturmek planim dahilinde
Ee biz de memuruz.
Çocuğumuzun öğretmenin görüşme saatleri var ona göre gidiyoruz.
Uymazsa gidemiyoruz.
Öğretmene sen bize uy diyemiyoruz.
Normal olarak öğretmenin de işi dışında yaşantısı var.
Ya da siz halledeceksiniz bakın babası da konuşacak sizle ama telefonda demeyeceksiniz.

Ev kredisi cekerken ayagini kirilacagini uyum haftasini kaciracagimiz.aklimiza gelmedi inanin
Diyelim ki asgari ucretli cocugun hakki yok.mu parasi yok diye
Konuyu başka yere bilerek çekmeyin lütfen. Manipülasyon yapıyorsunuz. Kreş durumundan önce çocuğunuz konuşma sorunu için eğitim almalı. Siz dediniz konuşma geriliği var diye. Haziranda siz kredi çekerken çocuğunuzun konuşmasında hiç sorun yoktu yeni mi konuşma sorunu basladı? Önceden çocuğunuz için bütçe yapmalıydınız. Bir kreşe gitsin yeter, ekstra eğitime gerek yok dediniz belli ki. Ekstra para vermek istemediniz. Önceliğiniz çocuğunuzun sorununu gidermek değilmiş. Bence vicdan yükünüzde var ondan canhıraş şekilde öğretmeni ve idareyi zorluyorsunuz. Çocuğunuzun dil konuşma terapisine başlaması lazım. Kreş belki konuşma sorununu tümden çözmeyecek özel dil konuşma eğitimi gerekecek o zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz? Zamanla hallolur mu diyeceksiniz?

Peki.ne yapmaliyim
ÇOCUĞU BU SENE OKULA GÖNDERMEYİN.

Büyük harfle yazdım anlaşılır olsun diye. Orası kreş değil, bakım evi değil, oyun kulübü değil. Orası anaokulu, okul öncesi eğitim kurumu. Sizin çocuğunuz okul öncesi eğitim yaşında da değil buna hazır da değil. Zorlamayın. Öğretmeni de çocuğu da zorlamayın.

Basimdan atmak icin istemiyorm ama.oyuneviyle devam ederim.gibime geliyor hayirlisi olsn
Çocuğu tedavi ettirin. Bak o çocuğun okul vs önce tedaviye ihtiyacı var. Terapiste götürün. Anlama probleminiz var mı? Bence siz de görünün bi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back