• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki kolay degil yeni duzen oturtmus zor ama bir yerde de egitime bir cocuk dahil olmali o cocugun egitim hakkina mani de olunmamali.
Kusura bakmayın ama 3yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz neyin eğitimi ?
Benimde 20aylık kızım var 3yaşında kreşe vereceğim ama eğitim alacağını düşündüğüm için değil 3yaşındaki çocuklara okulda atom parçalatmıyorlar. Çocuğunuzu oyun gruplarına götürebilirsiniz elbet vardır yada parka bahçeye çıkartabilirsiniz çünkü başka bir çözümünüz yok.

En başında ev kredisi çekerken düşüncektiniz çocuğun okulunu ihtiyaçlarını şimdi ağlayıp duygu sömürsü yapmanın anlamı yok yani.

4 yaş bütün okullar alıyor, 3 yaş bağımsız anaokulları alıyor. Bağımsızların hepsinde en az bir tane 3 yaş sınıfı var.
Bizim burada 4 yaştan önce okul öncesine öncelik veriyorlar. 4 yaşlaro alan okul çok az. Ben 4 yaşı bir tek bizim anaokulu alıyor sanarlen 3 yaş şoku geldi bana🥴

Durumum yok diyor o yüzden devlete vermiş. Oyun terapisine gitmez o yüzden
Anliyorum ama yapmak zorunda cocugu kazanmak icin valla varsa kolundaki bilezigini gerekirse alyansini satacak.O cocuk dunyaya gelmeyi istemedi kendileri yapti.Hayata kazandirmak istiyorsa zevklerini bir koseye birakacak gidip destegini alacak.bundan 10 sene sonra kafasina taslara vurmasini istemem.insan yapmak isteyince sinirlarini zorlar,istemezse de bahaneden bol bisey olmaz.Suan uzerimde 5 kredi var bende borcu bahane edebilirim mesela 🤷🏻‍♀️ama bugun kactigim ve gormezden geldigim hersey 10 sene sonra istesemde cozum bulamayacagim hale gelecek.Konu da tek uzuldugum sey cocuk oldu

İlave olarak 5 yaş cocuklarinda bile agladiklarinda diğer çocukların etkilenip onlarında ağlayıp annelerini isteme durumları oluyordu. 3 yaşta bu çok daha fazladır. Eğitim hakkı eğitim hakkı diyorsunuz da peki diğer çocukların eğitim hakkı?

Devlet okulları genelde üç yaş grubu açmak istemez uyum sorunları uzun sürdüğü ve o yaş grubunda aydan aya farklılıklar diğer büyük yaşlara göre daha fazla olduğu için. Siz düzen oturtmuş sınıfa ısrarla çocuğunuzu sokmaya çalışıyorsunuz. Yukarıda da söylemişler, ağlaması diğer çocukları da olumsuz etkiler. Geçen sene evime yakın devlet anaokulunda üç yaş sınıfı olduğunu ekim ayında öğrendim. Ama ben oğlumu özel kreşe başlatmıştım. Sıkıntı olacağını baştan bildiğim için kreşten alıp devlet okuluna vermeye yeltenmedim hiç. Üç yaş çocuğu için bu kadar eğitim gönüllüsüydünüz madem keşke bütçe ayırsaydınız ona da.
Boyle buyuk buyuk konusmaniz beni uzdu siz ne.sartta oldugumu biloypr.msunuz durumum yok diye egitim.hakkindan muaf mi olalim
Ev aldik kredi cektik haziran da firsatimiz oldu.aldik ne bilelim.eylul de ayagi.kirilacakta okulda boyle sorun yasayacagiz

Benim 4 ve 5 yaşını devlette gitti ama benimki uygundu. 4 yaş çocukları ile 5 yaşlar aynı sınıfta eğitim görüyordu. Curcuna halindeydi. 2. Sene oraya verdiğime çok pişman olmuştum. Okul yüzünden aylarca terapi almak zorunda kaldı çocuğum
Okulda ne yaşadı ki 😕

Anliyorum ama yapmak zorunda cocugu kazanmak icin valla varsa kolundaki bilezigini gerekirse alyansini satacak.O cocuk dunyaya gelmeyi istemedi kendileri yapti.Hayata kazandirmak istiyorsa zevklerini bir koseye birakacak gidip destegini alacak.bundan 10 sene sonra kafasina taslara vurmasini istemem.insan yapmak isteyince sinirlarini zorlar,istemezse de bahaneden bol bisey olmaz.Suan uzerimde 5 kredi var bende borcu bahane edebilirim mesela 🤷🏻‍♀️ama bugun kactigim ve gormezden geldigim hersey 10 sene sonra istesemde cozum bulamayacagim hale gelecek.Konu da tek uzuldugum sey cocuk oldu
paradan kactigimi kim soyledi hic mi plansoz seyler basiniza gelmedi eve kredi cektik ayagi.kirildi ozel hastane icin kredi.cektik

Boyle buyuk buyuk konusmaniz beni uzdu siz ne.sartta oldugumu biloypr.msunuz durumum yok diye egitim.hakkindan muaf mi olalim
Ev aldik kredi cektik haziran da firsatimiz oldu.aldik ne bilelim.eylul de ayagi.kirilacakta okulda boyle sorun yasayacagiz

E konuşma geriliği diyorsunuz herhalde eylülde susuverdi çocuk
Ev kredisi sizden başka kimseyi ilgilendirmez 3 yaş çocuğu bu sanki ilkokula başlatmadilar

Öncelikle bana zorluk cıkaran velinin cocıgunu sevemediğimi belirteyim. Yanı şöyle çocuğa uyarı vercem düşünüyorum . Şikayetçi velinin nerden nasıl geleceği belli olmuyor cünkü. İlgileniyim diyoum annesi yine bir şeyden memnun olmuyor . Yanı cocuğunuzla öğretmen iyi olsun istiyorsanız öncelikle sizin öğretmenle iyi geçinmeniz gerekir. Bırakın sınıfın okulun en yaramaz cocuklarının anneleri anlayıslı olduğu için daha ılımlı yaklaşan birçok meslektaş gördüm . Sakin olun üni sınavına hazırlanmıcak 1 ay açığı olsun

Kesinlikle biz evde 1taneye zor yetişiyoruz orada tek öğretmen 20çocuğa yetmeye çalışıyor üstüne bu tarz çocuklar ve veliler çıkıyor. O yüzden 3yaş illa kreşe gidecekse özele gitmeli.

Kusura bakmayın ama 3yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz neyin eğitimi ?
Benimde 20aylık kızım var 3yaşında kreşe vereceğim ama eğitim alacağını düşündüğüm için değil 3yaşındaki çocuklara okulda atom parçalatmıyorlar. Çocuğunuzu oyun gruplarına götürebilirsiniz elbet vardır yada parka bahçeye çıkartabilirsiniz çünkü başka bir çözümünüz yok.

En başında ev kredisi çekerken düşüncektiniz çocuğun okulunu ihtiyaçlarını şimdi ağlayıp duygu sömürsü yapmanın anlamı yok yani.
Ev kredisi cekerken ayagini kirilacagini uyum haftasini kaciracagimiz.aklimiza gelmedi inanin
Diyelim ki asgari ucretli cocugun hakki yok.mu parasi yok diye

Iyi gunler, oglum iki ay once sol femur kemigi kirildi memletimizdeyken neyse cok sukur atlattik duzeldi ben agustos ta yasadigim sehrin devlet kresine yazdirdim ama saglik sebebiyle ogretmenler gununde basladik cuma gunu 38 aylik oglum aglamis aradilar gittim
Sonra da asla sinifa girmek istemedi bensiz 0gretmen de cuma baslayan cocuga uyum saglamdigi icin pztesi ikinci donem baslasin eylul dogumlu deyip basindan atmak istedi ben ona asker ailesi oldugumuzu kimsemizin olmadigini konsma geriligi oldugundan bahsettim bu sefer oglumla ilgilwnmek yerine alisamiyor demeye basladi cocugin yaninda cpcukla dogru durust konusmadan iletisime gecmeden bu sorunu okulun mudiresine bahsettim cuma bir bigin 3 gun hoca.hanim duzen oturtmys ugrasmak istemiyo sanirim siz onu dinlemeyin dedi ben biraz safca durusum var belki kaale almadi diye dusunerek esim telde gorusmek istiyor dedim diye mudire hanima.sikayet.etmis bende kotuluk.ne var ilk cocugumz oda heyecanli tanimak.istedi gorevlendirmesi olmasa yuzyuze.gelir konusudu dedim bu sefer mudire hanimda 2 donem gelin demeye basladi savmak istiyolar devlet okulu oldugu icin uygun ozele.durumumuz yok bu sehrde.kimsemde yok ne yapmam gerek bir aklimda cimer e yaz diyor.diger cocuklarin 15 gun 1 ay alismasina.sabretmis benimkine niye boyle yapiyor ? Benim coxugumun da egitim hakki yok mu moralm.bozuldu fikirlerinize ihtiyacim v

Öncelikle çocuğun konuşma konusuna odaklanın, gerekirse konuşma terapistine gidin.

Okul konusunu da abartmayın, eğitim hakkını elinden almıyor kimse, kendisini ifade edemeyen bir çocuk için dönem ortasında okula başlamak çok zor. Çalışmıyorsanız, yani evdeyseniz, tek çocukla 2-3 ay güzel aktivitilerle ilgilenebilirsiniz. Öğretmenle görüşüp, haftada sadece 2 gün ama sizin o 2 gün kapıda beklemeniz koşulu ile çocuğun okula gitmesini konuşun. Kendisini ifade edemeyen çocuğu öyle okula bırakıp gitmeyin, başında bekleyin.

Kesinlikle biz evde 1taneye zor yetişiyoruz orada tek öğretmen 20çocuğa yetmeye çalışıyor üstüne bu tarz çocuklar ve veliler çıkıyor. O yüzden 3yaş illa kreşe gidecekse özele gitmeli.
Ben çocuğumun sınıfında 3 yaş istemem mesela.ayrı sınıf olmalı. Öğretmen nasıl dengede tutsun

Öncelikle bana zorluk cıkaran velinin cocıgunu sevemediğimi belirteyim. Yanı şöyle çocuğa uyarı vercem düşünüyorum . Şikayetçi velinin nerden nasıl geleceği belli olmuyor cünkü. İlgileniyim diyoum annesi yine bir şeyden memnun olmuyor . Yanı cocuğunuzla öğretmen iyi olsun istiyorsanız öncelikle sizin öğretmenle iyi geçinmeniz gerekir. Bırakın sınıfın okulun en yaramaz cocuklarının anneleri anlayıslı olduğu için daha ılımlı yaklaşan birçok meslektaş gördüm . Sakin olun üni sınavına hazırlanmıcak 1 ay açığı olsun
Benim korkum 2.donemde de bir sekilde basindan savar korkusu o zaman da diger ogremciler okula alismis sekilde baslicaklar yine ogluma 2 gunde 3 gunde alismadigi icin gidin der korkusu
Haftada uc gun oyunevine goturmek planlarim arasinda suan zaten

Yazdıklarınızı birebir katılıyorum ama konu sahibi para diyor başka bir şey demiyor. Bize emanet edilen çocuklara en iyi hayatı sunmamız gerekir.

Benim çocuğum da sıkıntılı. Her yeni başlangıçta uyum sorunu yaşıyor. Ne sorunlar yaşadığımı burda çoğu biliyor. Benim yaşadığımı yaşasa ne yapacaktı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back