• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar saçma bi durum.. Benim yaşadığım ülkede çalışan anneler 1, çalışmayan annelerde 2.5 yaş itibaren kreşe veriyor. Çocuklar alışana kadarda orada bekliyorlar. Bu bazı çocuklarda haftalarca sürüyor. Öğretmeni buna göz yumması gerekiyor.

Konuşma zorluğu ile ilgili bu alanın doktorundan/eğitmeninden destek alabilirsiniz, bu konuda kreş öğretmeninin bi faydası olacağını sanmam onca çocuk var sonuçta.
Doktorda tavsiye etti kresi 3 lu 4 kelimeleri var doktor kreste kelime haznesi daha da gelisecegini spyledi

Devlet okulları 3 yaş alıyor mu?
Su an çocuğunuzun özel ilgiye ihtiyacı var fakat bu orada mümkün değil kurulu düzen var en makulu 2. Dönem başlatmak gibi duruyor o zaman diğer çocuklar ile aynı ayarda yürüyebilir
Ne şikayetiniz ne israrinizin çocuğa faydası yok.
Tam tersi okula aralıkta bir çocuk geldi öğretmen onunla ilgilenmekten .... yapmadı diye bir sürü sorun oluşacaktır
Aslinda devlet okulunda hepsine aynı ilgiyi vermek zorunda yetişemez buda Su an sizinkine yetmiyor diğer çocuklardan çalmasını istiyorsunuz bu ne kdr mantıklı?
E peki benim oglum egitim almasin mi 2 doneme ertelemek cozer mi sorunu sizce

Esim konusmak istiyor.telefonda dedim asker gelemedigi icin beni saf gordu biraz sanirim basindan atmak istedigini dusundum kadinda gitmis mudire hanima sikayet etmis bende esim yalnzca ogretmenle gorusmek istedi gelemedigi icin dedim bunda ne var
Tabi bunu ne tavırla söylediğinizin önemi var. Ne yapacak siz kocaniza şikayet edince kocaniz da öğretmene mi kızacak? Bak kocam senle konuşacak tavrında soylediyseniz, o da şikayet etmiştir. Çalışıyorsanız 2 ay daha bekleyin bol bol parka, oyun gruplarına götürün. Rahatça 2.donem başlasın.

E peki benim oglum egitim almasin mi 2 doneme ertelemek cozer mi sorunu sizce

Çok bencil bakıyorsunuz bu şekilde en başta çocuğa zarar vereceğinizi düşünüp konuyu kapatıyorum
Su an herseyi bıraksın oğlum ile ilgilensin diyorsunuz sehrinizdeki özel kreslere verebilirsiniz siz ise girebilirsiniz veya ev almak zorunda değildiniz
Siz eğitimi düşünmek zorundasınız ama tek secenek devlet okulunda dönem ortasında tek öğretmen ile değil.
Çok sert yazdım çünkü çok bencil baktığınız gördüm oradakilerde çocuk devlet toplum çıkarını gözetir bireyin degil

Haklisiniz oglum ayri bir birey hepsi 2020 dogumlu benim oglumda.oyle ay olarak kucuk oldugunu bahane ediyolar 28 eylul de dogdu
2020 ocak doğumlu çocukla eylül doğumlu çocuğun gelişimi bir değil. Devlet okullarında nasıl çözüyorlar bu sorunu bilmiyorum ama biz bu iki çocuğu aynı sınıfa koymuyoruz.

Çocuğunuz küçük, siz evdesiniz. Normal şartlarda üç yaştan itibaren başlasa iyi olur derim ama sizde sanki başlamasa bir sene daha beklese daha iyi olur gibi geldi bana. Çocukta okul fobisi oluşacak bu gidişle. Öğretmen benimsemeyecek, çocuk zaten küçük, alışma konusunda da sıkıntı yaşıyor. Bilemedim.

Devlet okulları 3 yaş alıyor mu?
Su an çocuğunuzun özel ilgiye ihtiyacı var fakat bu orada mümkün değil kurulu düzen var en makulu 2. Dönem başlatmak gibi duruyor o zaman diğer çocuklar ile aynı ayarda yürüyebilir
Ne şikayetiniz ne israrinizin çocuğa faydası yok.
Tam tersi okula aralıkta bir çocuk geldi öğretmen onunla ilgilenmekten .... yapmadı diye bir sürü sorun oluşacaktır
Aslinda devlet okulunda hepsine aynı ilgiyi vermek zorunda yetişemez buda Su an sizinkine yetmiyor diğer çocuklardan çalmasını istiyorsunuz bu ne kdr mantıklı?
Bağımsız anaokulları alıyor üç yaş. Ama zaten okulun en sorunlu sınıfı oluyor küçük yaş olduğu için. Bir de iki ay sonra başlayan ağlayan çocuk dağıtır sınıfı.

Bağımsız anaokulları alıyor üç yaş. Ama zaten okulun en sorunlu sınıfı oluyor küçük yaş olduğu için. Bir de iki ay sonra başlayan ağlayan çocuk dağıtır sınıfı.

Banada öyle geldi ama konu sahibi özel ilgide ısrarcı
Insallah makul yaklaşır çünkü tüm çocuklar kıymetli

2 ay sonra başlasa ne olacak ki,niye bu kadar ısrar ediyorsunuz ...Diğer çocuklar alışmış,şimdi ağlayan bir çocuk katildiginda hepsi başa dönecek çünkü çok küçük yaşları... Sonuçta evdesiniz ,çalışıyorsunuz,2 ay siz ilgilenin.Parka götürün, komşu çocuklarıyla buluşturun, kalabalık ortamlara sokun sosyallessin

Banada öyle geldi ama konu sahibi özel ilgide ısrarcı
Insallah makul yaklaşır çünkü tüm çocuklar kıymetli
Öğretmenin tepkisi çekilmiş bir şekilde. Şu saatten sonra aradaki ilişki zor düzelir. Öğretmen nasıl bir öğretmendir bilmiyoruz anne babayla yaşadığı sorunu çocuğa yansıtır mı, çocuk psikolojik olarak yıpranır mı oralar muamma.

Ben olsam ipler bu kadar gerildikten sonra ikinci dönemi de es geçer seneye başlatırım.

Iyi gunler, oglum iki ay once sol femur kemigi kirildi memletimizdeyken neyse cok sukur atlattik duzeldi ben agustos ta yasadigim sehrin devlet kresine yazdirdim ama saglik sebebiyle ogretmenler gununde basladik cuma gunu 38 aylik oglum aglamis aradilar gittim
Sonra da asla sinifa girmek istemedi bensiz 0gretmen de cuma baslayan cocuga uyum saglamdigi icin pztesi ikinci donem baslasin eylul dogumlu deyip basindan atmak istedi ben ona asker ailesi oldugumuzu kimsemizin olmadigini konsma geriligi oldugundan bahsettim bu sefer oglumla ilgilwnmek yerine alisamiyor demeye basladi cocugin yaninda cpcukla dogru durust konusmadan iletisime gecmeden bu sorunu okulun mudiresine bahsettim cuma bir bigin 3 gun hoca.hanim duzen oturtmys ugrasmak istemiyo sanirim siz onu dinlemeyin dedi ben biraz safca durusum var belki kaale almadi diye dusunerek esim telde gorusmek istiyor dedim diye mudire hanima.sikayet.etmis bende kotuluk.ne var ilk cocugumz oda heyecanli tanimak.istedi gorevlendirmesi olmasa yuzyuze.gelir konusudu dedim bu sefer mudire hanimda 2 donem gelin demeye basladi savmak istiyolar devlet okulu oldugu icin uygun ozele.durumumuz yok bu sehrde.kimsemde yok ne yapmam gerek bir aklimda cimer e yaz diyor.diger cocuklarin 15 gun 1 ay alismasina.sabretmis benimkine niye boyle yapiyor ? Benim coxugumun da egitim hakki yok mu moralm.bozuldu fikirlerinize ihtiyacim v
Çocuğunuzda madem konuşma geriliği var, bunun özel eğitim kısmı için neden bütçe ayırmadınız? Çocuğunuz dil konuşma terapisine gitmeli. Normalde 20 kişilik normal bir kreşte çocuğunuzla özel olarak konuşma konusunda ilgilenilmez ki. Takviye gerekir. Önce çocuğunuzun eğitim ihtiyacı için bütçe ayirsaydiniz sorunu düzelince ev alırdınız. Lojmandasınızdır, çok cüzi kirayla oturuyorsunuzdur zaten. Öncelik yanlış belirlenmiş etkilenen de maalesef çocuk olmuş. Zamanının çok önemli olduğu ihtiyaçlar varken mal mülk telaşesine girilmesi bana çok garip geliyor. Çocuğunuzun konuşma problemini çözmek birinci önceliğiniz olmalıydı. 2. Dönemi bekleyin başka çareniz yok gibi zaten. Umarım çocuğunuzun sorunu kreşle giderilir. Ama olmadı mutlaka özel eğitimine bütçe ayrılmalı. Zaman çocuğunuz için çok kritik.

Öğretmenin tepkisi çekilmiş bir şekilde. Şu saatten sonra aradaki ilişki zor düzelir. Öğretmen nasıl bir öğretmendir bilmiyoruz anne babayla yaşadığı sorunu çocuğa yansıtır mı, çocuk psikolojik olarak yıpranır mı oralar muamma.

Ben olsam ipler bu kadar gerildikten sonra ikinci dönemi de es geçer seneye başlatırım.

Evet çözüm kesinlikle çocuğun çıkarı gözetilerek aranmalı ama konu sahibi seneye hiç beklemez gibi
Mutlaka yansıyacaktır çünkü çocuk ztn zorlanmış kırık ayak konuşma geriliği
Öğretmen nasıl yetişsin Öğretmen hep yetersiz kalacak anne hep ikna olmak isteyecek çok zor..

Evet çözüm kesinlikle çocuğun çıkarı gözetilerek aranmalı ama konu sahibi seneye hiç beklemez gibi
Mutlaka yansıyacaktır çünkü çocuk ztn zorlanmış kırık ayak konuşma geriliği
Öğretmen nasıl yetişsin Öğretmen hep yetersiz kalacak anne hep ikna olmak isteyecek çok zor..
Anneler kendi yapamadıklarını öğretmenden bekliyorlar genelde. Kendi eksikliklerine bakmadan öğretmenden dört dörtlük performans bekliyorlar.

Konu nerden baksan elinde kalıyor. Ben veli olsaydım çocuğumun sınıfına 2ay sonra birinin başlamasını istemezdim zaten çocuklar zar zor alışmış beden yeni bir çocuk gelip ortamı bozsun ki ? Öğretmen ve müdürler çok haklı bu konuda 2. Dönem başlasın çocuğunuz ne kaybeder zaten 3yaşında daha ilkokul öğrencisi değil yani.

Ben sizi anladım aslında çocuğu kreşe verip biraz rahat etmek istiyorsunuz bariz belli bu ama bu şekilde olmuyor maalesef. Ev alacağınıza çocuğunuzun geleceğini düşünseydiniz keşke zaten lojumanda kalıyorsunuzdur cüzzi miktarda önceliğiniz çocuğunuz olsaydı özel kreşe verirdiniz çocuğu o zaman istediğinizi diyebilirdiniz okula ama devlet okulunda özel ilgi beklemek anlamsız.

Ben bir dönem dil dersi verdim yetişkinlere. Sınıfta düzen oturduktan sonra öğrenci olayı çok zor oluyor .ilk bir ay yine kabul ediyordum ama sonrasında asla kabul etmiyordum. Hatta bazısı ben zaten biliyorum diyerek ikna etmeye çalışıyordu. Mevzu bilmek değil ki. Ben bütün sinifin seviyesini dengelemisim. Belli bir ritim yakalamisim. Sonra yeni öğrenci ile bu ritm başa donecek. Seviyesi iyi kötü meselesi değil ki. Sınıfın seviyesinden üst bir öğrenci de problem..
Devlet okulunda bu zamana kadar sınıf düzeni oturtulmuş bir sınıfa yeni ogrenci kabul etmeyebilirler çok normal. Benim oğlumda ara tatilden sonra başladı ama öğretmeni hastaydı ve sabahciydi..biz öğlenci yaptık..geçen yıldan okul düzenine alışkın olduğu için öğretmeni de yeni.ogretmene o şekilde bilgi verdi. Uyum sorunu yaşamaz okul kurallarına hakim dedi oğlum için.
Siz de çalışıyorsanız özele verebilirsiniz. Krediyi gecikmeli ödeyip veya kredi kartiyla dönerek vs..ev kredisi cektigimde maaşım 1200 aylık taksitim 1400 du. Eşim krediye girdiğimiz ay işten çıkarıldı..tüm elimizdeki takı şu bu pesinata gitmisti. Maaşımın yarisi ile krediyi ödeyip kalan yarısı ile kredi kartını oduyordum. Tüm mutfak masrafı herşey kredi kartı ile idare ediyorduk. Düzlüğe çıkana kadar en az bir yıl bu şekilde idare ettim.
Çalışmiyorsaniz zaten ikinci dönem veya seneye olması daha iyi bir seçenek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back