- 6 Mayıs 2019
- 814
- 560
-
- Konu Sahibi Bigjetplane
Pegagoglar 3 yas diyor krese ama gelisimi iyiyse 2.5 da iyi bence.Merhaba herkese,
Yaklaşık 2.5 yaşında bi oğlum var, doğumdan sonra maalesef bazı sebeplerden dolayı da(bakacak kimsenin olmaması, covid vs) işi bıraktım.
Neyse tekrar işe dönmek istiyorum bi de oğlum yaşıtlarıyla hiç oynamıyor, paylaşmak istemediği için oyuncağını falan. Sık sık çocuklu arkadaşlarımla görüşüyoruz, parka gidiyoruz ama hep burnumdan getiriyor, ağlıyor diğer çocukları istemiyorum diye pes ettim ben de. Hem sosyalleşsin diye de kreşe başladı geçen ay. Biraz da benim zorumla oldu. ( kendi yaşıtlarıyla şimdi oynamazsa seneye daha da zorlanır diye düşündüm) Her gün gitmek istemedi ağladı, zaten kreşin 10. gününde hasta oldu ateşlendi, ben de bidaha göndermedim. Bi de kreş çok iyi bir yerdi sözde ama ben başlayınca yetersiz buldum, mesela görüşmede ben de atlamışım sormayı 1 saat uyutuyorlardır diye ama çocukları 12-3 saatleri arasında uyutuyorlarmış, eee o zaman kreş ne verebilir ki aktivite oyun anlamında? Zaten ben diğer çocuklarla olmaya alışsın diye gönderiyorum.
Sizce zorlamalı mıyım? Kreşteki psikolog alışacak diyor ama sonuçta onlar da ticari bakıyordur, kreşten alacağım sanırım. Ya da eve öğretmenlik yapmış bir bakıcı mı bulmalıyım?
Bakıcılar genelde sadece çocuğun başında duruyor, çocuklardan sıkılmış oluyorlar.
O yüzden daha önce öğretmenlik yapmış biriyle anlaşmayı düşündüm. Böyle bi durumda olup kreş / bakıcı hangisini tercih ettiniz? Öğretmenlik yapmış bakıcısı olan var mı etrafında?
Valla şuan ben bakıyorum, sürekli oyun oynamaya çalışıyorum ama yeri geliyo sıkıldım diye ağlıyor evde sıkılıyorlar bi süre sonra ne olursa olsun. O yüzden ben de normal usül bakıcıdansa daha önce öğretmenlik yapmış birini düşündüm, her gün aktivite yaparlar vs diye. Kreşi ben de çok istedim ama hem diğer çocukları istemiyorum diye inanılmaz agresif, durmadan evde de ağlayan bi çocuk oldu. Zorlamak istemiyorum kararsız kaldımKızım kreşe gidiyor yakında 3 yaşına girecek. Kreş ortamı bana daha uygun geliyor. Evde bakıcıyla ne yapacak diye düşünüyorum. Gitmek istememe arada oluyor tabi. Ama evde babamla falan bırakınca da bu defa evde kalmak istememe oluyor. Onun derdi benden ayrılmamak. Tabi bu zorlayarak olmaz belki de kreşi sevmemiştir.
Uyutuyorlar maalesef bizzat şahit ve şok oldumPegagoglar 3 yas diyor krese ama gelisimi iyiyse 2.5 da iyi bence.
3 saat cocuk mu uyutulurmus. Ilginc
Kreş degistirseniz
Zaten kısa süreli bakacaksa bakici yani 6 ay sonra tekrae krese gidecekse, Yeni bakiciya alis sonra krese alis. Sıkıntı. Arkadas, konu komsuya danisin. Direkt iyi bi kreşe verin.Uyutuyorlar maalesef bizzat şahit ve şok oldumEğer Bakıcı bulamazsam sanırım değiştiricem
Yok bizzat şahidim 12-3 arasında uyutuyorlar(24-36 ay grubu). İlk öğretmeni siz uykudan sonra 3te gelin dediğinde ne yani 3 saat mi uyuyor, bizimki o kadar uyumaz ki demiştim. Çocuklarla uğraşmamak için uyutuyorlar sanki, sözde çok çok iyi bir yer, anlayamadım. Zaten kreş kararı olsa bile oraya göndermicem 3 saat nedir yaKreş tabi ki. Ama hiçbir kreş 3 saat uyutmaz. Çocuklar 3 saat uyumaz zaten gün içinde. Mutlaka uyanan olur ve birbirini uyandırırlar. 13-15 arası 1 saatlik dilimdir diye umuyorum.
İmkanınız varsa başla bir kreş bakın. Çocuğunuzun giriş çıkış saatiyle iş saatleriniz uyumlu olacak mı ona dikkat edin çünkü uyumsuz giriş çıkış saatleri yüzünden kreş + bakıcıya ihtiyaç olabiliyor.
Sormayın her gün her gün ben de, yapacak bişey kalmıyor sanki. O yüzden öğretmenlik yapmış birini düşündüm, normal usül bakıcıdansa. Daha önce öğretmenlik yapmış biri olursa sürekli oyun değil ama gün içinde ara ara aktiviteler yapabilir diye düşünüyorum. Tabi öyle birini bulabilirsemKreş tabii ki.
Bakıcı ne verebilir, ne oynayabilir?
Ben bile kendi çocuğumla uzun süre oynarken bunalıyorum oturup etkinlik mi yapacak sanıyorsunuz?
Kreşte pek çok etkinlik yapacaklar, akranları olacak ve eğitimini almış öğretmenlerin gözetiminde olacak
Aslında aynen öyle olacak, 1 sene sonra falan kreş diye düşündüm. Bu açıdan düşünmemiştim. Kreş çok araştırdım ama maalesef görüşmedeki hassasiyet çocuk başlayınca olmuyor. Sözde çok çok iyi elit bi yer…Zaten kısa süreli bakacaksa bakici yani 6 ay sonra tekrae krese gidecekse, Yeni bakiciya alis sonra krese alis. Sıkıntı. Arkadas, konu komsuya danisin. Direkt iyi bi kreşe verin.