Ben de bunu anlamıyorum işte sizi tenzih ederek söylüyorum kusura bakmayın ama 2 yasa kadar çocuk krese verilmesin diye buradaki eğitimci arkadaşlar ezberlemis gibi konuşuyorlar hepsi aynı cümleler.peki neden dünya görüsunuzun uymadığı yerde çalışıyorsunuz? Neden iki yaş altı kabul eden yerler var? Neden bunların kapatılmasına yönelik girişimlerde bulunmuyorsunuz?örneğin ben ikciyim. Asla çift bordro (yani maasin bir kısmının elden odendigi) yapan yerde çalışmam ne kimsenin hakkını yerim ne de yediririm. Böyle yeri de şikayet ederim. Peki bu okul öncesi arkadaşlar niye böyle yerlerde çalışırlar? Hem maaş alırlar hem de böyle fikir beyan ederler
Ben hep 3-6 yaş arasında eğitim veren ASPB'na bağlı Gündüz Bakımevi veya MEB'e bağlı özel anaokullarında çalıştım hanımefendi,
o nedenle sorunuza kişisel olarak cevap vermeyeceğim.
Bununla birlikte olaya şöyle bakmakta fayda var diye düşünüyorum : Hiç bir sosyal desteği olmayan ama çalışmak zorunda olan, eşini kaybetmiş veya ayrılmış anneler napsın?
Veya bakıcıya verecek parası olmayan ama devletin ücretsiz kurum bakım hizmetinden yararlanan ihtiyaç sahibi anneler?
Biz burda kendimizce ideal olanı söylüyoruz ama herkes ideal şartlar altında yaşamıyor ne yazık ki.
Ayrıca eğitim sektöründe farklı bakış açıları da olması doğal. Bazı eğitimciler annesi çalışan çocukların evde eğitimsiz bakıcı tarafından bakılmasındansa kreşi daha uygun buluyor.
Bu nedenle bu kurumların kapatılması için uğraşmayı kendi adıma doğru bulmuyorum.
İK'cı olarak iş yaşamında etik kurallara uymanız son derece takdire şayan ama sizin durumunuzla bu durum birebir aynı değil.
Çift bordro düzenlenmesi etik olmamakla birlikte aynı zamanda kanuna aykırı ve kişinin direkt özlük haklarının yenmesi demek.
2 yaşın altındaki çocukların kreş veya yuvaya gitmesi ise ne kanunsuz bir durum ne de bireysel bir hakkın yenmesi sözkonusu.
Sadece ideal olan bu değil. Bu da kişisel fikrim elbette.
Umarım meramımı anlatabilmişimdir.