Çalışmak,çocuk ve kreş.. çalışan anneler bakabilir mi ?

Anne ile aranızda sorun yoksa anneniz 2-3 hafta kadar size destek olmak için yanınıza gelmeli arkadaşım. İşe başladığınız ilk zamanlar izin almanız mümkün olmayacaktır. Anneniz yeğeninize bakıyormuş, onlar da 2-3 hafta kadar başka birinden destek bulacak. Anneniz büyütsün durumu yok zaten. Bu kadar da destek olunmalı. Mesafe dediğiniz de 1.5 saatlik mesafe. Eltimin baba öğretmen anne ev hanımı idi. Onlar da 1.5 saatlik başka şehirde idi, Aynı mesafe için 6 ay kadar 2 gün dede (derslerini ayarladı) 3 gün anneanne baktı.
Diğer çare de siz işe başlamadan bir ay önce kreşe alıştırmanız.

Ilk evdeyken cocugu krese verseniz alisana kdr siz hemen yanina gidebilesiniz yarim gun deneyin is bulunca tam güne gecirin kreşi .iş süreciniz olur illaki calisacam diyorsaniz cocugun önden krese gitmesi sizinde is aramaniz baana daha mantikli geliyorar
Oyle olmasi tabi ki daha mantikli ama is yerimin nerde olacagi belli degil cocugumun bana esime uzak mesafede kreste olmasini istemiyorum o yuzden bu sureci gecistirdim ise gore bakmak istedim. Istanbulda yasiyorum cunku buyuk sehir cocugumun bana uzak olmasi demek cok buyuk sıkıntı olur.

Durumunu anlatirsin, olumsuz olursada olur yani..hic bir profesyonel sirket boyle birseye takilmaz, senin egitimine is tecrubene bakar. Sonucta yalan soyleyecek halin yok
Ben de o sekilde yapicam olursa da cocugumdan onemli degil sonucta baska is bakarim. Tesekkur ederim cevabiniz icin

Merhaba 3 bucuk yasinda cocugum var ailemden farkli bir sehirde yasiyorum 1bucuk saat kadar uzaklikta. Oturdugum sehirde hic yakinim yok artik calisma istegim de had safhada surekli is basvurulari yapiyorum bugun buyuk bir firma is gorusmesi icin aradi hem sevindim hem tedirgin oldum. Is gorusmem olumlu gecti diyelim nasil bu sureci atlaticam kres bulmam lazim hadi buldum cocugumun alismasi lazim. Cocugum sosyal bir cocuk belki de cok zorlanmayacak ama ilk gunler biraz yaninda 1 saat 2 saat bekletiyorlar diye biliyorum. Ben gorusecegim sirkete halihazirda bir cocugum oldugunu krese vermem gerektigini soyledigimde olumsuz bir izlenim mi birakicam ondan da korkuyorum. Nasil bir yol izlemeliyim calisanlar bu sureclerden gecenler ozellikle yardimci olursa sevinirim. Strese girdim ilk gunden
Kreşe alıştırmaniz maksimum onbeş günü bulur .biz ilk iki gün bir iki saat bekledik sonra beklemedik .izin istersiniz bir hafta geç başlarsınız benimki yirmi aylıktı bu arada sosyal de değildi .herşeyiyle alıştırma bir ayı mi aldı.

Kreşe alıştırmaniz maksimum onbeş günü bulur .biz ilk iki gün bir iki saat bekledik sonra beklemedik .izin istersiniz bir hafta geç başlarsınız benimki yirmi aylıktı bu arada sosyal de değildi .herşeyiyle alıştırma bir ayı mi aldı.

Tek basiniza mi atlattiniz o sureci peki bi de ozel sektorde mi calisiyorsunuz? Ne gibi zorluklari var baska merak ediyorum. Alistirmamin zaten cok uzun surecegini zannetmiyorum ins tahmin ettigim gibi de olur

Oyle olmasi tabi ki daha mantikli ama is yerimin nerde olacagi belli degil cocugumun bana esime uzak mesafede kreste olmasini istemiyorum o yuzden bu sureci gecistirdim ise gore bakmak istedim. Istanbulda yasiyorum cunku buyuk sehir cocugumun bana uzak olmasi demek cok buyuk sıkıntı olur.
Eve yakin kreste olmasi daha iyi değil mi krese illaki alisir ama hastalik vs olunca kreşten eve gitmeniz daha az vakit gibime geliyor yinede siz bilirsiniz ise yakin yerde iyi bir kres bulabilecek misiniz oda var benim akrdslarim genelde evine yakin kres tercih ediyor

Eve yakin kreste olmasi daha iyi değil mi krese illaki alisir ama hastalik vs olunca kreşten eve gitmeniz daha az vakit gibime geliyor yinede siz bilirsiniz ise yakin yerde iyi bir kres bulabilecek misiniz oda var benim akrdslarim genelde evine yakin kres tercih ediyor
Ben kresten cagirdiklarinda gitmem daha kolay olsun diye dusundum bir de suanki is zaten evime yakin 20 dk mesafede olaki is oldu kres is ev hepsi yakin olacak insallah plan oyle de daha gorusmeye bile gitmedim aslibda velki bana uygun gelmeyecek ben istemicem hayirlisi insallah 🤲

Ben kresten cagirdiklarinda gitmem daha kolay olsun diye dusundum bir de suanki is zaten evime yakin 20 dk mesafede olaki is oldu kres is ev hepsi yakin olacak insallah plan oyle de daha gorusmeye bile gitmedim aslibda velki bana uygun gelmeyecek ben istemicem hayirlisi insallah 🤲
Evt hayirlisi buyik sehirde olduginiz icin eve yakin isler bulabilirsiniz imkan cok cocuk büyüyünce belki uzak yerleri secersiniz hayirlisi

Siz işe başlamadan çocuğunuzu krese kaydettirin en az 3 gün oryantasyon yapın. Babayla olmaz bence.
Benim kızım geçen sene kreşe başladı. 4 yaşındaydı. İlk gün ben okulun içinde bekledim 1 saat durdu. İkinci gün yine içeride bekledim 2 saat durdu. Sonraki gün öğretmen yemek yemeyi deneyelim dedi. O gün 3 saat durdu ben eve geldim. Tekrar almaya gittim sonraki hafta yarım gün olarak başladı. Çok şükür hiç ağlamadı ama evde biraz kavga gürültü yaptı o dönem

Ben bu sorunu evimin yakınındaki kreşe vererek çözdüm.Şehre yeni taşınmış hiçbiryeri bilmiyorduk eşim bir yeri dıştan görüp gidip konuşup kendisince beğenmiş ama gidip gördüğüm kreş hiç de hoşuma gitmedi..evin etrafında pusetle gezip kreş seçmiştim😂 diğer türlü işe gitmeyeceğiniz ama çocuğu kreşe bırakmanız gerekeceği günler de oluyor(şehrin başka noktasında toplantı/eğitim ya da sizin sağlık sorununuz nedeniyle doktor randevusu ) .sizin işiniz ile eşinizin işi ters oluyor..çocuğu almak vermek daha sorun oluyor.Evinize yakın olursa eşten daha fazla yardım alınabiliyor.

Tek basiniza mi atlattiniz o sureci peki bi de ozel sektorde mi calisiyorsunuz? Ne gibi zorluklari var baska merak ediyorum. Alistirmamin zaten cok uzun surecegini zannetmiyorum ins tahmin ettigim gibi de olur
Ben ücretsiz izindeyim ise basliycam diye hemde konuşması gecikti diye alıştırma olsun mantığıyla verdim yarım gün gitti sonra tam günde gittiği oldu .ilk onbeş gün zorlandık .öğretmen değişince oda hemen alıştı tek başıma evet . bizimkine öğretmeni sevdiren şey eline yıldız çizmesi oldu tükenmez kalemle evde tumgun onu gösterdi ertesi gün zorluk çıkarmadan gitti .yirmi aylıktı çok ufaktı.sizinki baya büyümüş çokta zorlanacağınizi düşünmüyorum.evde onu hazirlayin önce .okula gidicez bir sürü oyuncak arkadaş olacak gibisinden .bir iki gün gidip bir kaç saat bekleyin oda oyun oynasın o arada .sonra birkaç gün yarım gün verin sonra tam gune geçirirsiniz.

İlk gunler içeri almıyorlar yanında falan beklemedim ben zaten çalıştığım için mümkün de değildi
Benim kızım devlet okuluna gidiyor ama tam gün tam gün olması için öğleden sonra kulüpler var o kulüpler için para ödeniyor diğer kreslere göre daha makul ücretleri var ve en azından ogretmenler gerçekten öğretmenlik mezunu
Bazi kreslerde lise mezunu falan oluyor ya öyle değil

Ben de eşimden destek alirim diye dusundum saat olarak o daha musait aslında ama bu konuda daha cok zorlanabilir bana göre.. bi de o surecte ben de cocugumun yaninda olmak isterim ☹ ama evet zor olacaksa muhtemelen ben de o sureci esimle daha cok atlaticam. Ne guzel baslamissiniz bir sekilde ben de yaparım insallah 🤲 tesekkur ederim cevabiniz icin.
Aslında işi zorlastiran anneler🥰bizler cocuklarimiza onların bize yapıştığından daha çok yapışıyor ve duygusala bağlıyoruz.biz rahat olursak onlar da rahat oluyor.3 sene emzirmis aglayacak diye sütten kesmemis ve uyku eğitimi vermemiş bir tüp bebek annesiyim.cocugu daha tanışmaya gittiğimizde oyun odasına aldılar bir ogretmen ilgilendi.oglan bırakıp gittik mi diye yanımıza kontrole bile gelmedi 😂hem sevindim hem bozuldum .oryantasyon süreci normalde 5 gunken 3.gun tam gune sınıfa aldılar öyle yani..hiç korkmayın.kreste hepsi kader arkadaşı valla

Merhaba 3 bucuk yasinda cocugum var ailemden farkli bir sehirde yasiyorum 1bucuk saat kadar uzaklikta. Oturdugum sehirde hic yakinim yok artik calisma istegim de had safhada surekli is basvurulari yapiyorum bugun buyuk bir firma is gorusmesi icin aradi hem sevindim hem tedirgin oldum. Is gorusmem olumlu gecti diyelim nasil bu sureci atlaticam kres bulmam lazim hadi buldum cocugumun alismasi lazim. Cocugum sosyal bir cocuk belki de cok zorlanmayacak ama ilk gunler biraz yaninda 1 saat 2 saat bekletiyorlar diye biliyorum. Ben gorusecegim sirkete halihazirda bir cocugum oldugunu krese vermem gerektigini soyledigimde olumsuz bir izlenim mi birakicam ondan da korkuyorum. Nasil bir yol izlemeliyim calisanlar bu sureclerden gecenler ozellikle yardimci olursa sevinirim. Strese girdim ilk gunden
Çalışan bir anne olarak tavsiyem işe başlamadan çocuğunuzu kreşe alıştırmanızdır.
Zira oryantasyon süreci bazen çok sancılı geçebiliyor bizde şuan öyle. İlk haftalar günde 1-2 saat şeklinde alıştırma yapılıyor sonra aşama aşama tam güne çıkıyor.
Bir işe başlayıp öyle vereyim derseniz hem yeni iş, hem çocuğu kreşe verme psikolojisi, oryantasyon süreci, üstünüze binen mesuliyetler vs. sizi çok zorlar.

Çalışan bir anne olarak tavsiyem işe başlamadan çocuğunuzu kreşe alıştırmanızdır.
Zira oryantasyon süreci bazen çok sancılı geçebiliyor bizde şuan öyle. İlk haftalar günde 1-2 saat şeklinde alıştırma yapılıyor sonra aşama aşama tam güne çıkıyor.
Bir işe başlayıp öyle vereyim derseniz hem yeni iş, hem çocuğu kreşe verme psikolojisi, oryantasyon süreci, üstünüze binen mesuliyetler vs. sizi çok zorlar.

Diğer türlü ilk kreşe başlatsam nerede vermem gerektiğine doğru karar veremem suan evime yakin bir firma is gorusmesi icin cagirdi yakin oldugu icin gidicem ornegin ilk kresr baslatmis olsam belki basladigim is krese cok ters bir yere denk gelirse diye ilk krese baslatmadim oryantasyon surecimz daha kolay olurdu ama yanlis bir karar vermis olabilirdim bi de basvuruyu yaparken bu kadar cabuk donus yapacaklarinj bilmiyordum

İlk gunler içeri almıyorlar yanında falan beklemedim ben zaten çalıştığım için mümkün de değildi
Benim kızım devlet okuluna gidiyor ama tam gün tam gün olması için öğleden sonra kulüpler var o kulüpler için para ödeniyor diğer kreslere göre daha makul ücretleri var ve en azından ogretmenler gerçekten öğretmenlik mezunu
Bazi kreslerde lise mezunu falan oluyor ya öyle değil
Benim cocugun 3bucuk yasinda biraz gecik..devlet mumkun degil ozel bir yere vermem gerekiyor devlet 4 yas alti almiyor diye biliyorum ya da alsa da yarim gun aliyor o da isime yaramaz kaldiki kontenjan sikintilari oluyor devlette 30 kusur kisilik siniflar istanbulda 3 bucuk yasinda cocuk helak olur diye korkuyorum o yuzden baslarsam ozel bir yere veririm anadolu sehirlerinde olsaydim dusunurdum ya da biraz buyuk olsaydi

öncelikle her kreşe yeni başlayan her çocuk sürekli hasta olmuyor. benim oğlum olmadı. senede iki üç kez hasta olmuştur o da normal bence.
ailelerimiz uzakta 2 yaştan biraz önce başlattım kreşe. babayla yönetebilirsiniz süreci. çocuk çok sık hasta olursa da babayla dönüşümlü bakarsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun. önemli olan çocuk odaklı güzel bi anaokulu ya da kreş bulmak. zaten ise başlamasaniz da okul yaşına gelmiş bence çocuğunuz

Kızım 2 buçuk yaşında 1 günde alisiverdi zaten sosyal bir çocuktu (tam gün gitmiyor)

Cevabınız için teşekkür ederim çocuğumun olması tabi ki sorun teşkil etmez ama daha hic kres arayisina bile girmemisim baslamamisiz biraz gec kalmisim gibi kadinlar genelde ise baslamadan krese alistirip o sureci o sekilde atlatiyor ama ben calistigim yere yakin kres bakmak istedigim icin ise baslamadan kres bakmadim simdi karsi tarafa bunu soylemek korkutucu geliyor ya da ben gozumde buyutuyorum.
tamam iş için bugün gel başla demezler zaten
belge vs isteyeceklerdir, bu süreçte biraz siz biraz çocuğun babası oryantasyona götürebilirsiniz. zaten 4 gün sürüyor genelde.
1. gün 1 saat
2. gün 2 saat
3. gün öğlene kadar
4. gün ikindi kahvaltısına kadar
sonra tüm gün kalıyor aşağı yukarı her yerde böyledr.

Oğlum 3 yaşa basmasına az kala kreşe gitti ilk iki gün eşimle birlikte gittik sonrasında da babası bıraktı 1 haftada alışmıştı çok zorluk yaşamaz endişelenmeyin, anne baba ne kadar olağan bir durum izlenimi verirse çocuk o kadar kolay atlatıyor bu süreci. Yaşadığım şehirde sizin gibi yardım isteyebilecegim kimse yok, eşimle dönüşümlü üstesinden gelmeye çalışıyoruz çoğu şeyin. Bir arkadaş söylemiş ilk zaman genellikle hasta geçiyor çocukların kreş süreci, ben refakatçi raporu ile gitmiyordum eşimin idarecileri esnek davranıyordu. Eşinizin iş yeri bu süreçte biraz yardımcı olurlarsa rahat atlatırsınız merak etmeyin, bu devirde iş bulmak çalışmak kolay değil bu fırsat elinize geçmişken geri tepmeyin. Zor gibi geliyor ama alışıyorsunuz inanın, insanoğlu her şeye bir şekilde zamanla adapte oluyor. Her şey gönlünüzce olsun 🌸

Back
X