• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş için çok mu erkendi?:(

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Anne değilim henüz, evli bile değilim. Ama acaba çocuğunuz sizin onu istemediğinizi o yüzden kreşe gönderdiğinizi mi düşünüyor. Babası da alıyor arada sizde kreşe gönderiyorsunuz. Belki o kendi iç dünyasında öyle kurmuştur. Çocuklar 6-7 yaşına kadar ben merkezcidir. Bunu gelişim psikolojisi dersi aldığımda hocamız söylemişti. Anne babanın boşanmasını dahi belli bir süre ben merkezci oldukları için onun yüzünden mi boşandıklarını düşünebiliyorlarmış. Kendilerine bağlıyorlar yani çoğu konuyu. Yaramazlık yapmasam beni daha çok severler mi, sessiz olursam annem babam tartışmaz mı acaba gibi...
Sürekli sizinle çocuğunuz, babasından da sevgi görüyordur ama aynı evde yaşayıp her gün vakit geçirmek farklı olur diye düşünüyorum. Bu yüzden çocuğunuz size çok daha fazla bağlanmış bana kalırsa. Ayrılırken zorluk çekiyor, kreşte mutlu olmasına rağmen eve gelince size küskün, sizin onu kreşe bırakmanızı düşündüğü için. İnatçı olur bu yaş grubu ama 2 aydır kreşe gitmesi gerektiği hakkında inadını kırmış olması ve kabullenmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Tekrar söylüyorum ben psikolog, pedagog veya çocuk gelişimci değilim. Sadece bir çocuk gözüyle bakmaya çalışarak böyle bir yorum yazmak istedim. Pedagogla görüşün bence ondanda bir fikir alın. Çünkü babasına giderken bile ağlaması bir problem bana kalırsa. Babasıyla da güzel vakit geçirmesi, onu da çok sevip isteyerek gitmesi gerekir.

Benim dediğimin tersi de olabilir tabi. Anne olanlar daha iyi bilir, tecrübeliler sonuçta. Belki hala inat ediyordur, belki beni göndermez diye. Gerçi orada mutluysa neden inat etsin onu da bilemiyorum.

bir kaç iyi kreş biliyorum ama sanırım hiçbiri 1 yaş altı almıyor.
bu kreşleri sorabilirim tanıdıklara istersen, ben bilmiyorum.
SOR TTALIM NE OLUR...
FİYATTA AL

Son düzenleme:
Acaba babasına gittiği zamanlar ona sizi kötülemiş olabilirler mi ?
Yaşı küçük olabilir ancak ona bu tür şeyler anlatılmış ve hissettirilmiş ise ben anlayabileceğini düşünüyorum
Bence babasıyla pek kaliteli zaman geçirmiyor O yüzden onunla görüşmek bile istememiş

Acaba babasına gittiği zamanlar ona sizi kötülemiş olabilirler mi ?
Yaşı küçük olabilir ancak ona bu tür şeyler anlatılmış ve hissettirilmiş ise ben anlayabileceğini düşünüyorum
Bence babasıyla pek kaliteli zaman geçirmiyor O yüzden onunla görüşmek bile istememiş
Babasına en son 2 ay önce gitmişti, o da kapıda 10 dakika gördü. Geçtiğimiz cumartesi almak istediler, hatta orada kalacaktı. Ama oğlum gitmemek için direndi. Onların etkisinde kalması biraz zor gibi.

Cnm ben de kızımı o yaşlarda başlattım oyun grubuyla, maalesef bizim için erkenmiş, ısırmalar, kusmalar hep bir sorun çıktı o sene ve 4 yaşında asla gitmek istemedi o sene yollayamadım:( sonra 5 te 6 da gitti şimdi 1 . Sınıfta. Benden tavsiye her çocuk aynı değil, hazır değilse zorlama kendini yıpratma boşuna seneye gider

Sorun devam ettiği takdirde ısrarcı olmayın seneye erteleyin diyerek bir deneme önerisinde
bulunmak istiyorum.

Kreşte her gün farklı etkinlikle, bir şarkı vs öğreniyordur.
Bu gelişimi açısından çok güzel. Her şeyden öte sosyal ilişkileri açısından çok önemli.

Ben olsam hiç şarkı bilmiyorum ben, sen kreşte öğrendiklerini bana öğret istiyorum olmaz mı diye anlaşma yapardım.

Yaptığın etkinliği bana da öğret evde birlikte yapalım olmaz mı diye kandırırdım :)

Belki işe yarar..

Pedegogdan yardım alın bence bu olay burda bizim tavsiyemizle çözülmez çocuk siz onu oraya bıraktığınızda geri almayacağınızı dusunuyo ve size bi nevi trip atıyo sanırım

merhaba benım oglumda 3 yasında aslında bu yasta hıc ıyı olmamıs yollamanız hatta bende eylulde baslatacaktım kreste hazırdı ama vazgectım cunku o daha bana muhtac krestekı gıbı olmuy evde ama kıs ayına gırdık allah korusun yolda gelıp gıderken hasta olabılırler veya bunalıma gırebılırler bence sıze tavsıyem bı kac gun daha goturun ama mutsuzsa bırakın evde bıseyler yapmaya calısın bız araba oynuyoruz resım falan yapıyoruz sızde bı deneyın

merhaba benım oglumda 3 yasında aslında bu yasta hıc ıyı olmamıs yollamanız hatta bende eylulde baslatacaktım kreste hazırdı ama vazgectım cunku o daha bana muhtac krestekı gıbı olmuy evde ama kıs ayına gırdık allah korusun yolda gelıp gıderken hasta olabılırler veya bunalıma gırebılırler bence sıze tavsıyem bı kac gun daha goturun ama mutsuzsa bırakın evde bıseyler yapmaya calısın bız araba oynuyoruz resım falan yapıyoruz sızde bı deneyın
Bende bunalıma gireceğini düşünüyorum artık, bugün gitmemek için direndi. Sessiz ağlıyor içini çeke çeke, tam kapıdan çıkıcaz başladı kusmaya annecim götürme nolursun diye yalvarıyor, sanırım alıcam kreşten. Vicdan azabı çekiyorum, sanki çalışıyorum da mecburum, bana hiç bir zararı yok. Teşekkür ederim yorumunuz için.

yenı baslangıc yapmanız gerekıyor
ıste beraber gıdeceksınız gerekırse bı sure sızde orada kalacaksınız
o sıze gıt dıyene kadar guvenle alakalı bı sıkıntısı var
buarada o kamera olayı yasal degıl :KK70: her kreste var ama sıfreyı herkese vermıyorlar benım oglum ıse benı normalde bırakmaz yanı hep elımde kolumda yapısık dıyebılırım ama ardına bakmadan gıtmıstı buda benı cok sasırtmıstı
ben benımkınden beklerdım bu aglamaları ama o aglamayınca ben aglamıstım ardına bakmadan gıttı bu dıye :KK70:
Alıcam sanırım kreşten, bu yılda yanında dursun ağlamasın daha fazla:(. Bugün gitmedi çok mutlu evde

Bende bunalıma gireceğini düşünüyorum artık, bugün gitmemek için direndi. Sessiz ağlıyor içini çeke çeke, tam kapıdan çıkıcaz başladı kusmaya annecim götürme nolursun diye yalvarıyor, sanırım alıcam kreşten. Vicdan azabı çekiyorum, sanki çalışıyorum da mecburum, bana hiç bir zararı yok. Teşekkür ederim yorumunuz için.
yavrum yaa kesın al ya:(

Ben de 3 yasina girince baslayacagim,
3 saat ve 3 gun olarak.
Simdi 2 gun oyun gruplarina katiliyorum.
Krese 3-4 ay sonra 5 saat e cikaracagim

Back